Horoscop anual 2018, Vărsător

Horoscop anual 2018, Vărsător
            „Două virtuți ar trebui să nu le pierdem niciodată: curajul de a ne înfrunta propriile slăbiciuni și puterea de a ne trăi propriile emoții.” Michelangelo Buonarroti          
      Pentru tine, acest an 2018, se preconizează a fi unul plin de schimbări importante ce vizează cariera, relațiile de parteneriat și ceea ce ține de casă, proprietate. Chiar dacă vei simți impulsul, de multe ori, să bați în retragere, să îți vezi liniștit, în singurătate, de treburile tale, nu de puține ori vei ajunge la concluzia că, pentru a reuși să te relansezi, să ajungi la banii de care ai nevoie, va trebui să dai dovadă de mai multă încredere în tine, de echilibru, curaj și ambiție pentru a-ți îndeplini propriul țel, pas cu pas. 
      Prezența lui Jupiter în zodia Scorpion, până în data de 8 noiembrie, pentru tine în casa a X-a (casa realizărilor sociale și profesionale, a carierei și succesului public) oferă oportunități de promovare, de obținere a unui job care îți aduce mai multe beneficii în plan financiar, o creștere a prestigiului public, obținerea unei funcții importante în plan profesional. Așa că, până în luna noiembrie, este recomandat să profiți de beneficiile aduse de Jupiter în carieră fiind șansa de a te lansa într-un nou domeniu sau pentru a da startul unei  afaceri. Este un an în care primești susținere venită din partea unor prieteni cu funcție de răspundere, oameni care vor juca rolul de protectori în domeniul tău profesional. 
       Intrarea lui Jupiter în zodia Săgetător, în data de 8 noiembrie, în casa a XI-a (casa prietenilor și a protectorilor, a grupurilor și organizațiilor, a speranțelor, proiectelor de viitor) aduce șansa de a te integra în cadrul unor grupări sociale, asociații, interacționezi mai frecvent cu persoane cu care să simți că rezonezi, la nivel intelctual și emoțional. Ești plin de încredere, bună dispoziție fiind capabil să atragi oameni de partea cauzei tale, realizând lucruri cu adevărat mărețe. Îți dezvolți mentalul și credința prin implicarea în activități de grup, acolo unde vei întâlni persoane cu care împărtășești idealurile și care te susțin în realizarea proiectelor.
       Prezența lui Uranus în semnul Berbec, în casa a III-a (a comunicării, gândirii și călătoriilor scurte) până pe 15 mai, îți aduce și în acest an (dacă ești născut în decanul trei, 9 – 18 februarie) nevoia de a progresa prin intermediul studiului și al comunicării, prin frecventarea cursurilor de dezvoltare personală, astrologie, domenii care necesită tehnologie modernă, cercetare, psihologie, aviație, informatică. Ești spontan în comunicare, foarte deschis către ceilalți apelând la umor în situațiile critice. Ești stimulat de noi idei dând dovadă de originalitate, inițiative pe care ai șansa să le concretizezi, îndeosebi după data de 15 mai.
       Odată cu intrarea lui Uranus în zodia Taur, în ziua de 15 mai, în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, casa părintească, relația cu părinții, patrimoniul) se anunță schimbări importante care vizează domiciliul, relația cu părinții, reîntoarcerea în locul sau țara natală. Se declanșează acum nevoia de schimbare în profunzime a propriei ființe, necesitatea de a te elibera de trecut și de a porni, cu mai mult avânt, către o nouă viață experimentând trăiri interioare deosebite, oarecum neobișnuite.
      Retrogradarea lui Uranus în zodia Taur, în perioada 7 august – 6 noiembrie, poate fi un indicator al schimbărilor neașteptate legate de casă, relația cu familia, o schimbare de domiciliu fiind forțat de împrejurări mai puțin plăcute. Este posibil să nu îți găsești starea de liniște până când nu faci schimbări importante care țin de locul în care te găsești, o renovare, corecții ce țin de actele unei case/proprietăți. Experimentezi trăiri emoționale oarecum neobișnuite.
       Revenirea lui Uranus în zodia Berbec, în mers retrograd, în perioada 6 noiembrie – 31 decembrie, reactivează anumite activități care țin de cursuri, comerț, călătorii, reluarea unor studii sau necesitatea de a renunța la un curs care nu te mai mulțumește, din punct de vedere intelectual. Până în decembrie 2018 au loc corecții uraniene ce vizează schimbările neprevăzute realizate în lunile aprilie și prima jumătate a lunii mai 2018. Se reiau discuții cu rudele apropiate, vecinii, aspecte care țin de acte. Viața de zi cu zi este mult mai trepidantă având loc reîntâlniri, apeluri telefonice mai frecvente, cu persoane cu care nu ai mai conversat de ceva timp.
       Neptun se află în zodia Pești, în casa a II-a pentru tine (a valorilor – bani sau venituri din muncă proprie dar și valori personale sub formă de aptitudini, abilități) astfel că este posibil ca, de ceva ani, să te fi pregătit într-un domeniu ce vizează spiritualitatea, psihologia, parapsihologia, astrologia iar acum să observi că a venit timpul să concretizezi tot acest efort, să te bucuri de reușită și recompense în plan financiar.
       Cu Pluton aflat în zodia ta, în casa a XII-a (casa sacrificiilor și a izolării, a vicisitudinilor și a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice) este absolut necesar să adopți un nou regim de viață, să îți schimbi anumite obiceiuri care nu sunt favorabile sănătății. Alături de Pluton în Capricorn, se află și Saturn dar și Lilith (până pe 6 august) ceea ce amplifică și mai mult eventuale probleme de sănătate, pesimismul, tot felul de limitări și obstacole care te pot determina să te retragi mai frecvent din tumultul cotidian punând mai mult accent pe munca în singurătate, pe solitudine. Acțiunile de voluntariat sunt binevenite pentru a evita astfel singurătatea și pentru a da un sens mult mai profund vieții. Nu este exclus să te confrunți cu depresii, senzația că nu ești înțeles, că ai pierdut orice speranță de a mai avea pe cineva drag alături. Vor exista perioade în care ești greu de înțeles de către ceilalți preferând să îți ascunzi intențile, planurile de acțiune lucrând din umbră, fără ca ceilalți să știe exact când și cum vei acționa. Casa a XII-a este o casă cu conotație karmică iar prezența lui Saturn aici nu face decât să îți inducă necesitatea de a-ți achita datoriile karmice restante. Este o perioadă neplăcută, în care ai sentimentul că primești tot felul de atacuri venite din partea dușmanilor ascunși.
       Prezența Nodurilor Lunare pe axa Leu – Vărsător, în casele I-VII pentru tine, anunță un an în care pui mai mult preț pe parteneriate, colaborare fiind mult mai preocupat de relația cu ceilalți. Ești mai interesat de părerea celor din jur, ce impresie faci, cum să faci față cerințelor sau cum să te detașezi de relații care nu mai sunt favorabile. Este un an în care iei decizii pe termen îndelungat în ceea ce privește relația cu colaboratorii, de parteneriat sau de cuplu. Dacă nu ești căsătorit, în acesta an, poate fi vorba despre o întâlnire de destin care să te determine să iei decizia de a da startul unei căsătorii.

 

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional        
        Putem să vorbim despre un an în care ai ocazia să (re)descoperi valoarea relației de mariaj iar dacă nu ești încă implicat într-o relație, eclipsele din acest an, de pe axa Leu – Vărsător, îți dau impulsul necesar pentru a te concentra pe această direcție. Poate fi vorba acum de o întlnire de destin, o iubire cu adevărat marcantă care să îți dea curajul necesar pentru a face un pas important în ceea ce privește oficializarea unei relații.
        În prima parte a lunii ianuarie ceva ciudat se petrece în sufletul tău, încep să te macine niste griji, suspiciuni, îți pui tot felul de semne de întrebare luptând din greu cu aceste emoții ciudate. Este o perioadă favorabilă flirtului, intensificării vieții intime și trăirii unei pasiuni secrete, profund transformatoare. Păstrează acest elan, nu renunța la un ideal, doar pentru că nu s-a concretizat ceva în plan sentimental.
        Nu îți va fi ușor, în ceea ce privește relația de cuplu sau de mariaj, îndeosebi la sfârșitul lunii ianuarie, atunci când ți se cere să schimbi ceva, fie că e vorba despre propria atitudine, fie ai ajuns la decizia clară că nu mai vrei să continui o relație care nu mai corespunde dorințelor tale.
        În perioada 18 ianuarie – 19 februarie prezența lui Venus și a lui Mercur în tranzit prin zodia ta îți redă starea de bucurie, de optimism, ești mult mai încrezător în tine, poți face o impresie deosebită față de sexul opus. Ești o apariție vioaie, tonifiantă, plin de umor, gata în orice moment să dai o replică care să atragă atenția asupra ta. Știi cum să te faci repede remarcat așa că nu îți va fi deloc greu să intri într-o relație de amor. Lucrurile se animă, dragostea redevine interesantă, intensă, pasională iar discuțiile pe care le porți cu persoana iubită te încurajează să privești spre viitor cu entuziasm, cu bucurie. De data aceasta este o scânteie acolo, una care te ajută să te aprinzi mai mult ca altădată.
       Eclipsa parțială de Soare din 15 februarie, din zodia Vărsător, favorizează realizările personale și individuale fiind o perioadă favorabilă pentru lansarea în noi activități, proiecte de la care ai așteptări pe termen lung. Atenție la ce îți dorești și la manifestarea energiei creatoare. Este o perioadă benefică pentru inițiarea de prietenii utile și durabile, implicarea în noi relații care ar putea să îți aducă favoruri în anumite domenii ale vieții. Este momentul să te pui mai mult în valoare, să te preocupi mai mult de aspectul fizic, de propriul look, de relația cu partenerul de viață. Energia acestei eclipse pune un accent deosebit pe dezvoltarea personală, încrederea de sine fiind ghidat să îți reformezi modul în care privești valorile personale și relaționale.
       Dacă nu ești încă implicat într-o căsătorie, în a doua parte a lunii iunie dar și în intervalul 26 iulie – 19 august nu trebuie să te grăbești să dai startul unei relații de căsătorie întrucât relația începută sub aceste aspecte astrale are nevoie de mult timp pentru a se consolida. O eventuală grabă s-ar putea solda cu probleme mai târziu pentru că este vorba despre dorințe impulsive, pasionale dar care nu pot conferi stabilitate unei relații pe termen lung. Bucură-te de iubire, de romantism, de dorințe pe care, poate, nu le-ai mai trăit de mult timp dar nu este exclus să fie vorba doar despre o relație trecătoare, nicidecum de ceva care să fie profund. Este totuși nevoie să treci de proba timpului.
       În perioada 26 iunie – 13 august te simți oarecum descurajat, nemulțumit în relația de cuplu neștiind prea clar ce se întâmplă, dacă mai merită să depui efort pentru a ajunge la starea de armonie în relație. Te implici mai mult nefiind însă mulțumit de ceea ce se întâmplă între tine și persoana iubită. Îți impui, poate cu prea multă agresivitate, propriul punct de vedere fiind însă important să dai dovadă de deschidere la dialog și să iei în considerare și ceea ce spune partenerul de viață. Ai tendința de a face pe durul iar dacă partenerul nu ține cont de tine sau pur și simplu nu are dispoziția necesară pentru a te tolera, ripostezi destul de impulsiv. Uiți de diplomație și respect având reacții destul de nervoase. Important este să nu uiți că într-o relație de mariaj sunteți doi.   
       În luna august urmează o perioadă deosebită care ar trebui să genereze valuri de iubire, de emoție, pasiune și romantism. Dacă așteptai o minune care se reaprindă inima, în lunile de vară ai toate șansele să trăiești o frumoasă poveste de dragoste. Este o perioadă deosebit de favorabilă pentru schimbări importante legate de viața sentimentală. Ești mult mai activ emoțional, mai curajos dar poate și ceva mai gelos și posesiv, pui mai multă pasiune și energie în sentimentele tale și ceri la fel de mult de la persoana iubită: totul sau nimic.
       Intrarea lui Lilith în zodia Vărsător, din data de 6 august și până la sfârșitul anului, aduce lecții pe care le vei primi, printre ele se află și cele legate de relația de cuplu. Atmosfera de acasă este mult mai neliniștită având tendința să te lași cuprins de gelozie, de gânduri negre, pesimism, de neîncredere în ceea ce privește relația cu partenerul de viață. Ai grijă însă în fața cui îți deschizi inima întrucât ești predispus la implicarea într-o relație de amor, în afara relației de mariaj, putând fi copleșit de o nouă pasiune în plan sentimental. Ispita planează asupra relației de cuplu existând mari șanse să fie stricată armonia în relația de cuplu. Te poți aștepta la câteva teste, probe de încercare existând riscul să se răcească relația de mariaj și să fie plină de pasiune dragostea din afara relației oficiale.  
       Odată cu eclipsa de Soare în zodia Leu, din data de 11 august, ți se cere mai multă responsabilititate în relația de mariaj, în privința luării unei decizii care va avea impact pe termen îndelungat. Această eclipsă de Soare poate aduce împlinirea unei relații prin căsătorie iar, în alte relații, pot apărea rupturi sau redefinirea a ceea ce înseamnă un parteneriat, a scopului de a fi în doi. Este o perioadă deosebită, în care ești îndemnat să te orientezi către acele relații, colaborări care sunt valoroase pentru sufletul tău. Trebuie însă să fii foarte atent la deciziile pe care le iei acum, în ceea ce privește oficializarea unei relații.
       Lunile septembrie și octombrie sunt favorabile călătoriilor și a petrecerii timpului liber, a vacanței, alături de persoana iubită.
       În prima parte a lunii noiembrie te poți aștepta la surprize legate de o relație de dragoste cu cineva aflat la distanță sau eventual peste hotare. Poate fi vorba despre reluarea unei relații cu o iubire din trecut, cineva care reapare acum pentru a te răscoli, din punct de vedere emoțional, sufletește. Poate fi o perioadă de trezire din iluzia unei iubiri simțind nevoia de a avea alături de tine o persoană cu care să rezonezi la nivel intelectual, să aveți aspirații spirituale comune.
       În intervalul 16 noiembrie – 2 decembrie ai șansa să te îndrăgostești (dacă nu ești deja implicat într-o relație de dragoste), fie  cu ocazia unei călătorii în străinătate, fie că inițiezi acum o relație de prietenie cu o persoană de altă naționalitate.
       Parteneriatele și relațiile de cuplu reprezintă, în acest an, o sursă de împlinire, de evoluție. Alături de partenerul de viață, ai șansa să îți îndeplinești anumite dorințe, poți derula proiecte importante, ai șansa să cunoști oameni noi. 

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
       Prezența lui Jupiter în zodia Scorpion, până în data de 8 noiembrie, pentru tine în casa a X-a (casa realizărilor sociale și profesionale, a carierei și succesului public) oferă oportunități de promovare, de obținere a unui job care să îți aducă mai multe beneficii în plan financiar, de creștere a prestigiului public, de obținere a unei funcții importante în plan profesional. Așa că, până în luna noiembrie, ai face bine să profiți de beneficiile aduse de Jupiter în carieră fiind șansa de a te lansa într-un nou domeniu sau pentru a da startul unei  afaceri.
       Pe tot parcursul lunii ianuarie se remarcă o perioadă agitată la locul de muncă  fiind foarte prins în obligațiile care țin de serviciu, relația cu superiorii. Dacă nu ai luat încă decizii majore care țin de carieră și ai tot amânat o schimbare sau nou început în plan profesional ai ocazia să faci acum un pas important. Ești agitat, nu prea știi cum să te debarasezi de un colectiv de muncă unde, poate că ai investit mult efort fizic și intelectual dar acum ai parte de susținerea astrelor din plin, îndeosebi cu Jupiter care își unește forțele cu Marte în casa carierei pentru tine (în Scorpion), bine aspectate de planetele din casa a XII-a, dar și de Neptun din casa banilor așa că nu ai de ce să te temi. Totul ține de frica de a nu fi „lăsat baltă” atunci când ai mai mare nevoie sau de teama că nu te poți integra într-un nou colectiv de muncă sau nu te poți ridica la înălțimea așteptărilor angajatorului. Trecerea lui Jupiter prin zona cea mai înaltă a imaginii tale în societate își va lăsa amprenta în modul cel mai benefic posibil. Totul depinde de tine, de felul în care abordezi aceste oportunități, cum le folosești în favoarea ta. Ai șansa să obții un post de conducere, să îți mărești veniturile sau poți obține un job la care visai de ceva timp.
      Atenție în luna februarie, atunci când există riscul să cam exagerezi cu banii, când vine vorba despre petreceri, relația cu prietenii având tendința să cheltui ceea ce ai adunat cu trudă. Există tendința de a te implica în colaborări, în cadrul unui grup, asociație, intenția de a da startul unor afaceri riscante, la limita legii, care se pot solda cu pierderi majore.
      Încă de la sfârșitul lunii aprilie se anunță vremuri bune, în ceea ce privește câștigurile tale. Ești plin de resursele necesare pentru a-ți mări bugetul personal care a cam suferit în ultimii ani. Este o perioadă de relansare în plan profesional, ceea ce vine „la pachet” și cu mărirea de salariu. Profită din plin de posibilitatea de a semna un nou contract de muncă, pe parcursul lunii iunie sau în preajma datei de 4 iulie, atunci când planetele conlucrează pentru a-ți deschide noi orizonturi în plan profesional și implicit financiar.
       Eclipsa parțială de Soare din zodia Rac, din 13 iulie 2018, pentru tine în casa a VI-a (casa locului de muncă, relația cu colegii și subalternii, casa sănătății, a stărilor temporare de bunăstare sau de suferință a organismului, a bolilor acute și minore) anunță schimbări legate de locul de muncă, modificări ale programului de lucru, poate aduce un nou mod de a aborda relația cu colegii, posibilitatea de a da startul unui proiect important ce vizează locul de muncă, transformarea sau schimbarea condițiilor de la locul de muncă. Pot apărea anumite crize ce au legătură cu modificările de la locul de muncă și ar putea afecta sănătatea. Îndemnul acestei perioade este să îți asumi noi responsabilități la locul de muncă, să te organizezi mult mai eficient în colectivul de muncă, să dai dovadă de spirit de echipă venind în ajutor colegilor, atunci când aceștia au nevoie de sprijinul tău.
       Este recomandat să eviți semnarea oricăror contracte de parteneriat, asocieri, un contract de muncă sau achiziții/vânzări, în perioada 26 iulie – 19 august.
       În a doua parte a lunii iulie dar și în luna august ai ocazia să te bucuri de pe urma unor avantaje financiare și materiale care vin prin intermediul partenerului de viață sau a unor asociați, a unei afaceri. Mai mult decât atât, în intervalul 9 septembrie – 5 octombrie, Venus și Jupiter în zodia Scorpion „își dau mâna” în casa carierei și imaginii publice fiind vorba despre o combinație deosebit de favorabilă, care va aduce evenimente favorabile schimbării în plan profesional având șansa de a fi sprijinit de protectori, oameni cu funcție care să te propulseze pe o treaptă superioară, în plan profesional.
       În intervalul 5 – 31 octombrie va trebui să dai dovadă de mai multă prudență, atunci când vine vorba despre carieră, schimbări care se produc în relația cu superiorii. Există riscul de compromis, poți relua o relație de dragoste cu un superior. Este o perioadă în care ai tendința de a sacrifica familia în favoarea profesiei. Mesajul lui Venus retrograd în casa carierei are legătură cu valoarea reală a unei cariere, cu aflarea a ceea ce ești pentru a te putea manifesta în exterior fără „mască”, dacă ceea ce faci în plan profesional corespunde exact cu ceea ce îți dorești, dacă este în acord cu sufletul și dorințele tale. Este cea mai bună perioadă pentru a-ți redefini ambițiile și colaborările profesionale, relația cu superiorii.      
       În perioada 16 noiembrie – 31 decembrie 2018 ești harnic, ambițios, gata să muncești „până în pânzele albe” pentru a reuși să acumulezi banii de care ai nevoie. Atenție însă, ai tendința să acționezi înainte de a gândi, îndeosebi în a doua jumătate a lunii noiembrie și la început de decembrie, ai tendința să „te întinzi mai mult decât îți este plapuma” și să faci cheltuieli nechibzuite. Așa că acordă atenție, dacă trebuie să participi la petreceri sau faci mai multe călătorii alături de prieteni. Ai tendința să risipești bani cu prietenii sau să acorzi bani cu împrumut pe care, cel mai probabil, nu-i mai poți recupera.
        Chiar dacă Jupiter părăsește zodia Scorpion în data de 8 noiembrie, revenirea lui Venus – Micul benefic – în zodia Scorpion (din data de 2 decembrie) îți poate aduce beneficii în carieră și în plan social, are puterea să repare anumite aspecte care țin de relația cu superiorii, probleme cu care te-ai confruntat în intervalul  5 – 31 octombrie 2018. Cert e că, din data de 2 decembrie și până la sfârșitul acestui an, ai o atitudine mult mai optimistă, încrezătoare în propriile forțe reușind să atragi noi oportunități de progres în plan profesional.

3D Character and Success

Sănătate

       Este un an destul de agitat, la capitolul sănătate, cu Pluton, Saturn, Lilith, dar și cu Marte care vor tranzita destul de mult în acest an zodia Capricorn. Datorită retrogradării lui Marte și în semnul Capricorn (13 – 27 august) în casa a XII-a pentru tine (casa sacrificiilor și izolării, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice) problemele de sănătate se vor accentua, datorită lipsei de răbdare, irosirea timpului în mod constant și implicarea în relații dificile, confuze cu autoritățile, lipsa de perseverență, emoții pesimiste, atunci când observi că lucrurile nu se derulează întocmai cu planul stabilit de tine.
       În intervalul 17 martie – 16 mai va trebui să fii mult mai prudent, în ceea ce privește propria sănătate, pericolele la care te expui, îndeosebi în luna martie și prima parte a lunii aprilie, atunci când ești predispus la infecții, fracturi, accidentare în timpul unei călătorii, migrene, probleme stomatologice, dureri oculare, lovituri în zona capului, există acum predispoziția la accident vascular, inflamații.
       În luna iunie va trebui să dai dovadă de prudență, să găsești un echilibru în ceea ce privește munca și relaxarea, fără să te avânți prea tare, atunci când este vorba despre efortul fizic. Este o perioadă în care ești predispus la dezechilibre de natură psihică, emoțională, insomnii pe fondul stresului, agitației, slăbirea sistemului imunitar, pericol de infecții.
      Eclipsa parțială de Soare din zodia Rac, din 13 iulie 2018, pentru tine în casa a VI-a (casa locului de muncă, relația cu colegii și subalternii, casa sănătății, a stărilor temporare de bunăstare sau de suferință a organismului, a bolilor acute și minore), aduce posibilitatea să reformezi tot ceea ce ține de sănătate, alimentație, regim de viață, ești mult mai atent la eventuale probleme care țin de sistemul digestiv, modul în care te hrănești și alimentele pe care le consumi.
       Retrogradarea lui Marte în  zodia Capricorn, în intervalul 13 – 26 august, aduce o perioadă în care nu ești într-o formă fizică prea bună, ci dimpotrivă, te simți extenuat, fără chef de muncă confruntându-te cu un mediu ostil, conflictual la locul de muncă iar aceasta ar putea să declanșeze recidivarea unei probleme de sănătate, hipertensiune arterială, accidente, intervenții chirurgicale, fenomene alergice, intoleranță alimentară sau medicamentoasă, intoxicație (eczeme, vărsături, urticarie), diverse inflamații de origine infecțioasă sau toxică. Atenție la eventuale simptome ce trebuie luate în considerare cu seriozitate pentru că acestea riscă să se cronicizeze necesitând spitalizare sau îngrijire medicală pe termen lung.
       Luna mai, prima parte a lunii august dar și lunile noiembrie și decembrie sunt ceva mai liniștite, la capitolul sănătate, atunci când te preocupi mai mult de propriul organism, adopți un regim de viață și alimentar adecvat.