Horoscop anual 2018, Taur

Horoscop anual 2018, Taur
           „Cea mai mare provocare este să fii tu însuți într-o lume care încearcă în permanență să te determine să fii altcineva.” E. E. Cummings             
        Este un an în care ai ocazia să îți redefinești și să restructurezi relația cu ceilalți oameni și implicit, viața socială. Îți lărgești acum cercul de prieteni, participi la tot felul de întruniri, închei parteneriate, asocieri, ceea ce te va ajuta să-ți împlinești ambițiile personale. Profiți din plin de pe urma unor parteneriate sau închei contracte cu impact pe termen lung. Cu Jupiter în relație bună cu Neptun, ai ocazia să observi cum idealurile tale legate de colaborări vor prinde contur. Este un an al marilor speranțe împlinite dar și al eliminării din viața ta a persoanelor care îți blochează propria evoluție. Ai ocazia să obții rezultate deosebite prin participarea la tot felul de evenimente sociale, la activitățile care țin de un grup, o asociație fiind favorizate munca în echipă, concretizarea unor idei pe care le-ai ținut în umbră până acum.
      Venus, guvernatoarea zodiei tale, începe anul 2018 în zodia Capricorn astfel că, până în data de 18 ianuarie, dai dovadă de diplomație, ai capacitatea de a negocia, ești mai tolerant în relația cu ceilalți. Este posibil să te implici într-o relație de dragoste cu cineva aflat peste hotare sau de altă naționalitate. Venus retrogradează în zodiile Scorpion (5 – 31 octombrie 2018) și Balanță (31 octombrie – 16 noiembrie 2018). În intervalul 5 – 31 octombrie relația de cuplu sau o relație de asociere, parteneriat are ocazia să treacă printr-o serioasă reevaluare. Retrogradarea lui Venus ar trebui să-ți dea posibilitatea de a face un pas înapoi, să privești lucrurile în profunzime, să ți se reveleze niște răspunsuri. Poate fi vorba despre o perioadă în care este reluată o relație de dragoste sau poți da startul unei noi relații de iubire, predestinată. În intervalul 31 octombrie – 16 noiembrie 2018 relațiile de la locul de muncă pot deveni mai tensionate. Revine în viața ta un coleg de muncă cu care ai fost implicat într-o relație amoroasă. Venus retrograd va aduce destule provocări legate de modul în care îți folosești diplomația,  cum îți exprimi punctul de vedere în colectivul de muncă.
       Tranzitul lui Jupiter prin zodia Scorpion, până în data de 8 noiembrie 2018, va aduce evenimente importante legate de viața de cuplu, asocieri, un interes sporit pentru orice formă de parteneriat (asocieri, colaborări, parteneriate profesionale), schimburi, încheierea de contracte, tratate, nevoia de dreptate în cadrul unei asocieri. Beneficiezi de resursele necesare care te vor ajuta să progresezi fiind mult mai deschis către obținerea echilibrului în cadrul relațiilor cu ceilalți. Poți obține beneficii prin intermediul sponsorilor, a protectorilor. Conflictele cu adversarii te vor stimula și mai mult să progresezi putând fi vorba acum despre expansiune materială dar și în plan relațional, cât timp îți urmărești realizarea idealurilor în mod onest și bine intenționat.  
       Uranus este revoluționarul, reprezintă noul și are de-a face cu schimbarea. Uranus dărâmă barierele și tradițiile. Prezența lui Uranus în zodia Berbec, până în data de 15 mai, ar putea să-ți aducă evenimente bizare, neașteptate în viața ta forțându-te să acționezi din umbră. Ești hotărât să te detașezi de influențele exterioare pentru a-ți afirma independența și originalitatea. Ești capabil să produci mari surprize adversarilor. Reușești să eviți anumite obstacole, atacuri venite din partea dușmanilor ascunși fiind cu un pas înaintea lor, acționând în mod neașteptat. Prezența lui Uranus în zodia ta, din data de 15 mai, poate aduce schimbări semnificative în viața personală obligându-te să ieși în față, să te faci văzut, auzit, să îți expui cu mai mult curaj propriile idei. Ești mult mai impulsiv, spontan, jovial, dornic să acționezi fără să îți fie teamă de consecințe. Va trebui să fii mult mai prudent în acțiuni, în intervalul 7 august – 6 noiembrie, atunci când Uranus va retrograda în zodia Taur. Elimini cu mai multă ușurință limitările, obstacolele (auto)impuse. Te remarci prin agresivitate, îți asumi riscuri personale care ar putea să te pună în situații neplăcute. Este recomandat să eviți acțiunile riscante, în plan relațional, în relația de mariaj, contracte, asocieri, îndeosebi pe la mijlocul lunii august. Din data de 6 noiembrie Uranus retrograd revine în zodia Berbec, în casa a XII-a pentru tine, putând fi reactivate anumite conflicte, pierderi datorate dușmanilor ascunși, sunt reluate anumite activități secrete sau o muncă de cercetare desfășurată departe de ochii lumii. Pot apărea acum clarificări ce au legătură cu trecutul, posibile răsturnări de situație ce te vor bulversa. Ai ocazia să descoperi cine lucrează împotriva ta. Descoperi secrete în momente neașteptate. Te poți aștepta la recidivarea unei probleme mai vechi de sănătate. Va trebui să te îngrijești mai mult de zona capului, poți avea unele probleme oculare.
       Neptun, ca octavă superioară a lui Venus, reprezintă iubirea spirituală, iubirea necondiționată iubindu-l pe celălalt fără a aștepta ceva în schimb. Neptun este o forță spirituală. Pentru a utiliza în mod eficient această energie trebuie să credem în magia vieții, în rolul benefic al credinței, în acceptarea intuiției ca forță binefacatoare. Neptun în zodia Pești, pentru tine, ca și nativ din zodia Taur, activează casa a XI-a, a idealurilor, grupurilor, a prietenilor, idealurilor.  Neptun va sta în zodia Pești până în ianuarie 2026 așa că ai timp să te bucuri de momente de revelație, de lumină având ocazia să progresezi în plan spiritual sau chiar să devii lider în cadrul unui grup, o asociație. Ești mult mai atras de spiritualitate, ocultism, parapsihologie, dornic să înveți, să faci parte dintr-o asociație, un mediu în care să simți că evoluezi, că te faci util celorlalți. În data de 25 mai precum și în ziua de 19 august se perfectează trigonul dintre Jupiter și Neptun, fiind vorba despre o perioadă favorabilă pentru a înființa sau a te implica în cadrul unui grup, asociație împlinindu-ți astfel un ideal. Cert este că te simți susținut de prieteni, de oameni care te vor ghida înspre realizarea unui vis. Neptun retrogradează în intervalul 19 iunie – 25 noiembrie 2018 ceea ce aduce în vedere evaluarea speranțelor, nevoia de introspecție, întorcerea către Divinitate. Este important să lucrezi la aspectele care țin de relația cu grupul din care faci parte, cu prietenii, să faci o serioasă reevaluare a unor relații. Neptun retrograd face referire la situațiile confuze din viața ta, la ce anume te-a indus în eroare. Sunt aduse la suprafață practicile frauduloase, minciunile, pierderile și situațiile profund dureroase, dezamăgirea  din cadrul unei asociații, organizații în care ești implicat.
       Eclipsele din acest an, de pe axa Leu-Vărsător, aduc în prim plan familia și cariera. Energia ta se concentrează mai mult către aspecte ce țin de familie, casă, gospodărie, părinți. Ești mult mai preocupat de trecut, de propriile rădăcini resimțind dorința profundă de a fi acasă sau dorești să te întorci în locurile natale.
Eclipsa de Lună din zodia Vărsător, din data de 31 ianuarie, aduce în vedere aspecte importante ce vizează cariera, modificări, schimbări legate de imaginea ta în societate, ce anume mai ai de învățat, ce trebuie să acumulezi în plan profesional. Este timpul să lupți pentru o cauză, să-ți susții puncul de vedere în fața unor superiori, dacă te gândești la o mutare, o schimbare importantă ce vizează cariera.
      Eclipsa de Soare din zodia Leu, din data de 11 august, îți aduce în vedere necesitatea de a schimba domiciliul, de a face modificări importante legate de casă, proprietate, au loc evenimente legate de relația cu părinții. Poate fi o perioadă bună pentru a deveni părinte. O perioadă în care simți o mai mare nevoie de a reveni în locul natal, în țara de origine, te muți într-o casă nouă, te preocupi mai mult de domeniul imobiliar.
Ești predispus la  experiențe neplăcute în cadrul unui grup de prieteni, asociație, acolo unde poate apărea lupta pentru putere sau te-ai putea simți dat la o parte, acuzat pe nedrept, manipulat, trădat sau ești implicat în situații compromițătoare, te simți folosit. Pe fondul acestor evenimente se poate vorbi despre ruperea definitivă a unor relații de prietenie, îndeosebi în ultima lună a acestui an.
       Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe relația cu ceilalți, pe nevoia de asociere, de dezvoltare personală, pe creativitate și nevoia de afirmare, socială și profesională. Trebuie să conștientizezi că, indiferent de obstacolele care apar în calea ta, nu sunt piedici cu adevărat reale, ci există tendința de a te încăpățâna să te ții agățat de trecut și/sau de a fugi de schimbare fapt care îți poate provoca tot felul de neplăceri. Astrele au grijă să te forțeze pentru a adopta o nouă atitudine, să renunți la anumite obiceiuri care stau în calea progresului personal. Este șansa ta să fii mai înțelept și original fiind de un real folos celor cu care relaționezi!

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional           
       Putem să vorbim despre un an în care vei pune foarte mult accent pe relația de cuplu, cu propriul copil și/sau persoana iubită. Va trebui să faci față unor provocări în relația de mariaj, îndeosebi în preajma datei de 7 mai.
       Între 31 martie și 24 aprilie, cât timp Venus va tranzita zodia ta, poți simți o mai mare nevoie de iubire, de a te face observat și apreciat de sexul opus, de noroc, voie bună și împlinirea unor dorințe în plan sentimental, relațional.
       Intervalul 10 iulie – 7 august  se poate dovedi favorabil pentru schimbări importante legate de viața sentimentală având ocazia să retrăiești fiorii unei noi iubiri sau te implici cu mai multă pasiune într-o nouă relație de dragoste. 
      Intervalul 5 – 31 octombrie, în care Venus va retrograda în zodia Scorpion, se poate dovedi a fi o perioadă tulbure în relația de cuplu fiind posibil să iei decizia bruscă de a rupe o relație de mariaj. Ai ocazia să te lămurești cine este și ce dorește, de fapt, partenerul de viață, dacă mai merită să îi acorzi încredere. Este o perioadă de reevaluare, de reorganizare a relației de cuplu. Se poate vorbi acum despre reglarea unor datorii mai vechi legate de relația de mariaj, de un fostă partener de viață ce revine acum în viața ta. Venus retrograd va induce destule provocări legate de modul cum îți folosești diplomația, de felul în care îți exprimi punctul de vedere putându-te confrunta acum cu blocaje de natură emoțională, resentimente, întâlniri karmice, dificultăți relaționale. Prezența lui Venus în zodia Scorpion și în mers retrograd accentuează apetitul pentru aventură, neglijarea celuilalt, infidelitate, despărțiri. Ar fi indicat să aștepți să treacă această perioadă tulbure înainte a lua decizii importante legate de relația de mariaj.
       Cu Jupiter în casa a VII-a, până în data de 8 noiembrie, se anunță un an favorabil, dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj. Poți avea parte de reuniuni și evenimente mondene, de participarea la petreceri, viață socială bogată, alături de partenerul de viață. Sub ocrotirea lui Jupiter se pot dezvolta și concretiza cele mai avantajoase căsătorii. Partenerul de viață se bucură de succes oferindu-ți oportunități de evoluție și progres în plan social sau profesional. Sub influența aspectelor armonioase pe care le realizează Jupiter (din zodia Scorpion) cu Pluton (din semnul Capricorn) și Neptun (din zodia Pești) în preajma datei de 24 aprilie și 11 septembrie sunt favorizate călătoriile alături de partenerul de viață, proiectele realizate împreună precum și implicarea în relația cu prietenii, participarea la tot felul de întruniri, asociații, călătorii în străinătate pentru a vizita prietenii.
       Prezența lui Jupiter în semnul Scorpion te ajută  să conștientizezi ce vrei, de fapt, dintr-o relație, dacă merită să faci un pas decisiv fiind timpul să oficializezi o relație în care ești deja implicat sentimental.
       În ultimele două luni ale acestui an ești mult mai preocupat de proiectele desfășurate în comun cu partenerul de viață și care ar putea aduce câștiguri frumoase la bugetul familiei. Din data de 8 noiembrie și până la sfârșitul anului se poate vorbi despre dinamizarea vieții intime.
     Dacă nu ești încă implicat într-o relație de mariaj se anunță tot felul de pasiuni, relații de amor trecătoare punând pe primul plan sexualitatea. Nu este exclus să ajungi la ruperea unor relații de prietenie valoroase datorită atitudinii rebele, nonconformiste. Evită să faci avansuri sau propuneri indecente unor persoane de sex opus din cercul de prieteni întrucât riști să declanșezi adevărate conflicte, îndeosebi spre sfârșitul lunii noiembrie 2018.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă    
       Este un an relativ bun, în plan profesional. Va trebui să acorzi mai multă atenție la relațiile de colaborare din cadrul colectivului de muncă, schimbările care apar în plan profesional și ar putea să te ia oarecum pe nepregătite. Debordezi de energie, ambiție, ai forța necesară pentru a-ți îndeplini obiectivele curajoase din zona carierei. Începutul de an se poate dovedi favorabil, în ceea ce privește relația cu superiorii, posibilitatea de a primi oferte avantajoase și care te vor propulsa pe o treaptă superioară în domeniul profesional.   
       O perioadă bună din punct de vedere financiar este de la sfârșitul lunii aprilie și până la sfârșitul lunii mai. Ai șansa să negociezi un contract de muncă în avantaj personal sau poți să primești o mărire de salariu.
       Este un an în care se va pune mai mult accent pe călătoriile în interes de serviciu, colaborările cu firme străine, implicarea în tot felul de asocieri care au legătură cu persoane aflate în străinătate. O perioadă favorabilă, în ceea ce privește inițiarea de noi colaborări peste hotare, se preconizează a fi în preajma datei de 24 aprilie dar și în data de 11 septembrie.
       Nu este exclus să ai sentimentul că nu ești apreciat, chiar poți primi critici pe nedrept de la superiori sau ai sentimentul că munca ta nu dă rezultatele la care sperai, îndeosebi în intervalul 26 iunie – 13 august. Va trebui să fii mult mai prudent, în tot ceea ce ține de colaborări, încheierea de parteneriate, implicarea într-un nou domeniu de activitate profesională. Te poți aștepta la starea de revoltă, conflicte în relația cu superiorii, la un final neașteptat în plan profesional, o schimbare de direcție ce îți va da oarecum viața peste cap. Marte retrogradează în zodia Vărsător iar aceasta îți aduce avertismente clare că ai de reparat ceva în carieră, imaginea ta în plan social. Se poate vorbi despre obstacole, tot felul de răsturnări de situație ce-ar putea să îngreuneze colaborările, concretizarea unor dorințe legate de profesia pe care o desfășori. Poți ajunge în competiție cu adversari puternici care ar putea să-ți știrbească reputația sau ești pus în situația de a te compromite. Poziția socială se va construi greu în această perioadă. Este timpul potrivit pentru a te reorienta, este recomandat să îți revizuiești modul în care folosești timpul și energia în carieră. Marte retrograd în zodia Vărsător îți poate aduce căderea dintr-o funcție importantă. Ești predispus la accidente de muncă care ar putea să îți pună chiar viața în pericol, îndeosebi spre sfârșitul lunii septembrie.
       Cu Lilith în semnul Vărsător, din data de 6 august 2018, ceva se dezechilibrează în plan profesional, îți este teamă să dai startul unor acțiuni în carieră, dai înapoi în fața obstacolelor, faci compromisuri pentru a obține un anumit post de răspundere sau un job la care visai de ceva timp. Nu este exclus să dai cu piciorul la o carieră care trece acum printr-o perioadă de umbră și să te lași invadat de orgoliu sau de frică. Ar fi bine să eviți starea de neîncredere, de pesimism fiind important să îți asculți sufletul, să vezi ce anume îți dorești cu adevărat în plan profesional. Ești în plin proces de transformare, de progres în plan personal și profesional, îndeosebi în intervalul 15 mai – 6 noiembrie.
       Din data de 8 noiembrie, odată cu intrarea lui Jupiter în zodia Săgetător, ai ocazia să obții tot felul de câștiguri financiare prin intermediul partenerului de viață sau a unor afaceri demarate în trecut. Poți primi o moștenire sau bani din sponsorizări, fonduri, împrumuturi avantajoase sau poți achita unele impozite, taxe, datorii financiare. Este o perioadă în care ai norocul să găsești obiecte pierdute, intri în posesia unei sume de bani în urma câștigării unui partaj, a unui proces. Veniturile partenerului au parte de o creștere importantă, ceea ce va îmbunătăți considerabil bugetul familiei. Până la sfârșitul anului 2018 poți câștiga sume importante de bani prin intermediul unei căsătorii, a unor asocieri. Atenție însă spre sfârșitul lunii noiembrie, atunci când ești predispus la pierderi financiare legate de o asociere în cadrul unui grup. Este recomandat să eviți acordarea de împrumuturi din fonduri proprii, în această perioadă. Ești predispus la pierderi, furt, înșelătorie. De evitat semnarea de contracte cu banca sau demararea unui proces, luarea de bani cu împrumut, în intervalul 17 noiembrie – 1 decembrie. Tot în această perioadă te poți aștepta la amenzi, necesitatea de a revizui anumite acte care țin de un testament, o moștenire sau legat de plata unor taxe și impozite.   
       În perioada 31 octombrie – 16 noiembrie Venus retrogradează în semnul Balanță și aduce teste, reevaluări, tot felul de pierderi care au legătură cu locul de muncă, relația cu colectivul de lucru.  Relațiile de la locul de muncă pot deveni tensionate, impulsive abordând greșit anumite proiecte de lucru, pot să apară colaborări păguboase care te vor pune în situații neplăcute sau vrei să renunți la un proiect profesional important.
       Este un an în care ai foarte mult de muncit fiind vorba despre o perioadă de acumulare, schimbări în plan profesional dar și de reevaluări, de o mai bună organizare a timpului de muncă. Va trebui să accepți că este foarte important să te perfecționezi, să acumulezi noi experiențe în câmpul muncii pentru a reuși să faci față cu bine la eventualele schimbări din carieră.

3D Character and Success

Sănătate        
        Începutul acestui an se pare că îl dedici posibilităților de a-ți îmbunătăți starea fizică. Încerci să adopți un regim alimentar, o dietă mult mai eficientă întrucât tranzitul lui Jupiter prin casa sănătății și-a făcut simțit din plin prezența și te-a făcut să mai iei în greutate.
      Începutul de an poate fi destul de solicitant, la capitolul carieră, relația cu superiorii putând fi pus în situația să te mobilizezi, să consumi multă energie în direcția profesională iar aceasta te poate epuiza, la nivel fizic și mental. În intervalul 23 martie – 15 aprilie te poți confrunta cu probleme de sănătate care recidivează fiind nevoit să urmezi un tratament. Este o perioadă de epuizare la nivel mental, de insomnii, neliniște reușind cu greu să îți regăsești starea de echilibru.
       Retrogradarea lui Uranus în zodia Berbec, în casa a XII-a pentru tine, în intervalul 7 august – 6 noiembrie, îți poate aduce tot felul de suprize în ceea ce privește eventuale probleme de sănătate care te pot lua prin surprindere, chiar dacă este vorba de ceva cu care te-ai mai confruntat în trecut.  
       În perioada 31 octombrie – 16 noiembrie nu este exclus să apară probleme de sănătate ce vizează glandele suprarenale, vertebrele lombare. Va trebui să ai mare grijă cu rinichii precum și menținerea echilibrului apei în organism. Nu trebuie să tratezi cu indiferență nici cel mai mic simptom de boală, mai ales dacă vorbim despre probleme ale spatelui sau a rinichilor.
      Se recomandă plimbări zilnice în natură, oricât de ocupat ai fi. Este indicat să practici dansul, gimnastica aerobică, fitness, sporturi ceva mai statice fiind important să eviți practicarea sporturilor extreme.