Horoscop anual 2018, Săgetător

Horoscop anual 2018, Săgetător
            „Bine nu poți vedea decât cu sufletul. Ceea ce este esențial este invizibil pentru ochi.” Antoine de Saint-Exupery
       Pentru tine, ca și nativ al zodiei Săgetător, 2018 se dovedește a fi un nou an în care ai ocazia să înveți, să îți extinzi orizonturile cunoașterii, să faci schimbări esențiale ce vizează finanțele, planul profesional și sentimental. Putem să vorbim despre un an în care ai ocazia să te deschizi mult mai mult la nivel spiritual, să dai conotații mult mai profunde anumitor domenii pe care, până acum, le parcurgeai mai mult din curiozitate. Ai acum curajul să explorezi necunoscutul, adâncurile ființei tale, dintr-o nevoie profundă de depășire a propriei condiții.
       Până în data de 8 noiembrie se poate vorbi despre o perioadă destul de intensă, în ceea ce privește transformarea interioară, nevoia de dezvoltare personală, de introspecție, de cercetare a sinelui și solitudine. Ai șansa de a intra în posesia unor secrete care te pot ajuta să progresezi și mai mult în plan personal și social fiind aduse din subconștient anumite temeri, care vor fi conștientizate, înțelese și vindecate. Ești ajutat de Jupiter din zodia Scorpion să te eliberezi, să ajungi la aprofundarea unor domenii care, până acum, ți-au fost destul de greu de accesat. Este o perioadă de redefinirea a relației cu Divinitatea, de regăsire prin rugăciune și meditație. Poate fi vorba despre întâlnirea unui ghid, maestru, protectori, oameni care te vor ajuta în situațiile limită.
       Jupiter din zodia Scorpion va realiza aspecte favorabile cu Pluton (din semnul Capricorn) și cu Neptun (din zodia Pești) ceea ce îți va aduce șansa transformării prin iubire și credință, prin nevoia permanentă de a te cunoaște și explora accesând dimensiuni ale propriului Eu, de care poate că nu erai conștient până acum.
       După o perioadă destul de lungă de limitări, de întâlnirea a tot felul de obstacole care ți-au blocat, practic, posibilitatea de a te manifesta și exprima la adevărata valoare, îndeosebi după data de 8 noiembrie 2018, ai șansa de a ajunge mult mai repede la starea de încredere în propria persoană, la optimism și echilibru.  
Până în data de 15 mai Uranus este prezent în zodia Berbec (casa dragostei și a copiilor, a jocului și creativității, aventurilor, hobbyurilor, a legăturilor amoroase lipsite de obligații) te determină să fii spontan, dornic de independență, creativ reușind să-i surprinzi pe ceilalți prin abilitățile și originalitatea de care dai dovadă. Flirtezi cu plăcere, cucerind sexul opus prin spontaneitate, jovialitate, umor. În intervalul 6 noiembrie – 31 decembrie, Uranus în mers retrograd revine în zodia Berbec iar aceasta ar putea readuce în viața ta o iubire din trecut.  
     Intrarea lui Uranus în zodia Taur, din data de 15 mai, aduce schimbări în sectorul muncii. Ai mai mult curaj pentru a schimba un anumit job fiind favorizate domeniile care țin de agricultură, știință și tehnică, munca de cercetare, comerț având abilități practice care te vor ajuta să rezolvi cu succes orice problemă.
      Neptun în zodia Pești (din 2011 până în 2026,) pentru tine (îndeosebi dacă ești născut în decanul al doilea (1 – 10 decembrie) în casa a IV-a (familia de origine, patrimoniul, locuința și gospodăria), ar putea să-ți creeze o oarecare stare de confuzie, de neliniști, contradicții legate de casă, familie, îndeosebi în doua parte a lunii februarie dar și în a doua parte a lunii noiembrie precum și în prima parte a lunii decembrie. O perioadă favorabilă schimbării domiciliului, achiziției sau vânzării unei proprietăți, bunuri imobiliare dar și demarării unor acțiuni importante ce au legătură cu casa, familia, ar fi în a doua parte a lunii aprilie și în prima parte a lunii septembrie.
       Pluton în zodia Capricorn, din 2008 până în 2024, în casa a II-a (a valorilor personale și financiare, bani din muncă personală) este un tranzit ce predispune la transformări profunde, vis-a-vis de banii câștigați din muncă proprie, valorificarea abilităților și talentelor de care dispui, în sensul acumulării de bani. Prezența lui Saturn alături de Pluton în Capricorn dar și a lui Lilith (până în data de 6 august) fiind generatoare de situații și conjuncturi în care va trebui să depășești anumite limite, obstacole care țin de banii câștigați din muncă proprie. Te poți aștepta la pierderi de bani, furt, tot felul de nedreptăți ce au ca subiect principal banii și valoarea personală. Te poți aștepta însă și la provocări care țin de relația intimă, sexuală, la tentații, provocări ce vizează relația partenerială. Este momentul să te concentrezi cu adevărat pe acele activități care să îți asigure resursele financiare și materiale de care ai nevoie.  
       Prezența Nodului Nord în zodia Leu (până în data de 6 noiembrie), în casa a IX-a (a studiilor înalte, a credinței și spiritualității, a drumurilor lungi) anunță proiecte, schimbări importante ce țin de studii, relația cu străinătatea, specializarea pentru un anumit domeniu, obținerea unei diplome care te va propulsa pe o treaptă superioră în plan profesional. Se poate vorbi și despre șansa de a călători mai mult sau de a fi mult mai atras de studiu, de contacte cu alte culturi, ai acum dorința de elevare spirituală, de a călători, de a evolua în plan intelectual.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional
        Prezența lui Marte, în zodia ta, în intervalul 26 ianuarie – 17 martie poate fi privită ca o amplificare a sentimentelor, a pasiunii, a dorinței de a iubi și a fi iubit. Nu este exclus să contribuie și la tensionarea relației de mariaj, să aducă tot felul de certuri, agresivitate verbală și fizică, depinde de felul în care folosești această enegie marțiană. Poate fi și pasiunea generatoare a unei intense iubiri dar poate fi o atitudine dinamică, agresivă în relația cu partenerul de viață.
       În prima parte a acestui an te poți aștepta la răsturnări bruște, situații ciudate care vizează planul sentimental. Este o perioadă în care există posibilitatea să te implici într-o relație de amor inedită, care te fascinează dar care îți poate crea serioase probleme, în plan social sau profesional.
      În luna martie va trebui să acorzi o atenție deosebită în privința relației de dragoste întrucât ești predispus la stări de dispoziție extreme, reacții impulsive, trecând destul de ușor de la starea de bună dispoziție, la starea de tensiune, de răzgândiri, reproșuri și chiar la ruperea bruscă, fără explicații, a relației de iubire.  
       O perioadă destul de incertă este în intervalul 23 martie – 15 aprilie, atunci când poate să apară o stare de neliniște în plan amoros. Este posibil să ajungi la probleme în relația de dragoste, să nu-ți mai convină brusc ceva la relația cu persoana iubită preferând să te desprinzi dintr-o relație care îți provoacă o stare de nemulțumire profundă. Pe de altă parte, există posibilitatea să revină în viața ta o iubire din trecut, peste care nu poți trece cu una cu două și o primești cu brațele deschise, fără să te gândești prea mult la consecințe.
       În prima parte a lunii iulie, este posibil să se concretizeze ceva în plan amoros, ceva pe care poate nu ai avut curajul să-l aprofundezi, până la sfârșitul lunii martie. Ai ocazia să trăiești acum momente deosebite, emoții profunde, plimbări romantice la malul mării sau în vârf de munte. Este o perioadă de declarații, de pasiune lăsându-te purtat pe dorințe și trăiri profunde.
       În luna octombrie poate fi momentul întâlnirii unei iubiri din trecut, a reluării unei vechi relații, o persoană față de care te mai leagă sentimente de dragoste. Tot în această perioadă se poate vorbi și despre posibilitatea de a rupe o relație de cuplu (îndeosebi pe la mijlocul lunii octombrie), atunci când este posibil să te simți de-a dreptul sufocat, ți se aduc tot felul de acuzații. Putem vorbi despre o perioadă de tensiune, dificultăți de exprimare a sentimentelor, dezamăgire, gelozie.  
        La sfârșitul lunii octombrie ai de luat decizii, aspecte de lămurit în relația de mariaj, explicații de dat. Profită de această perioadă pentru a aduce la suprafață secrete, informații care ți-au fost tăinuite de partenerul de viață, poate de mult timp. Este posibil să treci printr-o serioasă suferință, înainte de a te decide încotro să o iei, în plan relațional și/sau sentimental.
       În intervalul 17 noiembrie – 6 decembrie va trebui să te lămurești ce vrei în relația de mariaj, dacă ești dispus să oferi ceea ce are nevoie partenerul de viață. Ești dispus să accepți compromisuri și să mergi mai departe, încercând să închizi ochii la nedreptățile din cadrul relației de mariaj? Nu trebuie să te mire dacă apar discuții, certuri aprinse între tine și partenerul de viață având ocazia să descoperi că, poate, nu sunteți pe aceeași lungime de undă că, de fapt, fiecare așteaptă altceva de la celălalt.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă    
       De la sfârșitul lunii ianuarie și până la jumătatea lunii martie debordezi de energie fiind important ca aceasta să fie canalizată către muncă, spre orice activități care te ajută să îți găsești starea de împlinire. Este o perioadă în care se nasc multe idei și proiecte în mintea ta reușind să le concretizezi cu brio dar și să faci față competitorilor. Nu te aștepta ca toate să fie așa cum ți-ai propus, în toată această perioadă.
       Vor exista și momente de derută, de confuzie, de neplăceri, venite din partea dușmanilor ascunși, persoane invidioase pe capacitățile tale creative, pe spontaneitatea ta, pe curajul de care dai dovadă. O perioadă în care trebuie să acorzi o atenție deosebită, ar fi în preajma datei de 8 dar și 20 februarie și în prima jumătate a lunii martie.  Vor apărea obstacole venite din partea rivalilor dar merită să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut întruct ai toate șansele să culegi roadele unei munci susținute. Implică-te în orice fel de acțiune în care este nevoie de ambiție, inspirație beneficiind acum de instrumentele necesare pentru a duce la capăt ce ți-ai propus.  
       În lunile aprilie și mai sunt perioade în care dai dovadă de conștiinciozitate, îndeplinindu-ți sarcinile de muncă cu plăcere, realizând relații mult mai armonioase cu colegii de muncă, cooperând eficient cu aceștia. La mijlocul lunii mai se pot ivi oportunități care vizează schimbarea locului de muncă sau pentru a găsi jobul la care visai de ceva timp. Este o perioadă de relansare în plan profesional în care poate veni o idee salvatoare, o decizie importantă sau poți primi susținere din partea unei persoane cu funcție și care te pot propulsa pe o treaptă superioară, în plan profesional.
      Odată cu intrarea lui Uranus în zodia Taur, din data 15 mai, te poți aștepta la  schimbări importante, îndeosebi dacă ești născut în primul decan al zodiei Săgetător (22 noiembrie – 1 decembrie). Este posibil să iei decizia bruscă de a schimba un anumit domeniu de activitate, te orientezi mai mult către tehnologia modernă sau către astrologie, aviație, inginerie, către o profesie în care să ai sentimentul de independență, acolo unde te poți exprima la adevărata valoare, să îți pui în valoare ideile originale. Nu este exclus să vrei să pornești singur o afacere, îți dorești o carieră pe cont propriu. Este posibil să te implici în două activități simultan, să creezi metode și proiecte noi și îmbunătățite. 
       O perioadă benefică, în privința carierei, ar fi pe la jumătatea lunii iulie, atunci când ai ocazia să semnezi un contract care te va avantaja, îndeosebi în plan financiar. Poate fi o perioadă bună, în care ai șansa de a da startul unei afaceri sau pur și simplu demarezi o afacere personală. Ai ocazia să dobândești recunoașterea propriei valori în plan profesional, reputația și statutul, putând fi șansa ta de afirmare și de împlinire, de evoluție, noi responsabilități, prin angajamente asumate, prin eforturi investite cu succes în carieră.
       Până în data de 6 august te poți aștepta la tot felul de surprize neplăcute care țin de banii câștigați din muncă proprie. Se poate vorbi despre o perioadă tensionată, de crize și răsturnări de situație neplăcute în plan financiar. Poate exista tentația de a investi bani într-un proiect care ți-ar putea aduce mai multe pierderi decât câștiguri. Fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre bani pe care intenționezi să-i dai cu împrumut sau la credite, plata unor taxe, amenzi.  Trebuie să fii mult mai atent în zona achizițiilor, a cumpărăturilor fiind predispus la tot felul de pierderi, furt, probleme care țin de obiectul cumpărat.
       Începând cu data de 8 noiembrie, odată cu intrarea lui Jupiter în zodia Săgetător, planeta norocului și expansiunii, va aduce un nou ciclu de dezvoltare personală și implicit profesională în existența ta. Se va face resimțită din plin generozitatea oferindu-ți șansa de a progresa, de a te propulsa pe o nouă treaptă în plan profesional, datorită încrederii în propria persoană, a optimismului și capacității de a te mobiliza în situațiile critice. Este vremea marilor începuturi, a împliniri unor ambiții, a evenimentelor marcante.
      În a doua parte a lunii noiembrie este recomandat să fii mult mai prudent în ceea ce privește deciziile pe care vrei să le iei în cadrul unui parteneriat. Ar fi bine să eviți semnarea oricărui contract de colaborare.
       Putem să vorbim despre un an destul de controversat, la capitolul bani, îndeosebi în prima parte a perioadei, în care va trebui să dai dovadă de mai multă prudență, atunci când vine vorba despre cheltuieli. În luna octombrie se mai detensionează oarecum lucrurile dar tot va trebui să fii atent la ce bani vrei să dai cu împrumut prietenilor. Luna noiembrie și decembire ar putea să îți aducă niște suplimente la bugetul personal.

3D Character and Success

Sănătate        
       În primele două luni ale acestui an te simți plin de dinamism, simți nevoia de mișcare având capacitatea de a lucra chiar și peste program. Există un oarecare risc de accidentare, în preajma datei de 20 februarie, totul depinde de modul în care îți gestionezi energia de care dispui.
      În prima parte a lunii februarie ești predispus la boli circulatorii, probleme ale ficatului sau ale aparatului locomotor, probleme pulmonare, există predispoziția la îngrășare.
       În lunile aprilie, mai și iunie ești preocupat de eventuale probleme de sănătate încercând să găsești remedii, cât mai rapid posibil, poate chiar ai ocazia să apelezi la terapii alternative încercând să readuci organismul într-o stare cât mai echilibrată.
        Lunile de vară sunt excelente pentru a face plimbări în natură simțindu-te de-a dreptul în plină formă, ai ocazia să găsești acele surse de energie, starea de bună dispoziție necesară pentru a te întrema după câteva luni de zile destul de agitate, pline de tensiune fizică și mentală.
În perioada 5 – 31 octombrie se recomandă mai multă odihnă și relaxare întrucât ești predispus la recidivarea unor probleme de sănătate care țin de zona renală, infecții, probleme legate de piele, gât, corzile vocale.            
       Va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în ceea ce privește ficatul, circulația arterială având predispoziția către creșterea în greutate, probleme ale  tractului gastro-intestinal, alergii, probleme pulmonare, insomnii, stări de nervozitate, în a doua parte a lunii noiembrie și prima parte a lunii decembrie.
       Este un an destul de agitat, în care ai ocazia să constați că, oricâtă voință ai avea să muncești, organismul are tendința să cedeze, dacă nu îi acorzi atenția cuvenită. Din data de 8 noiembrie, chiar dacă te vei confrunta cu unele probleme de sănătate, ai capacitatea de a te revigora mult mai rapid.