Horoscop anual 2018, Rac

Horoscop anual 2018, Rac
            „Sarcina ta nu este să cauți iubirea, ci doar să cauți și să găsești toate zidurile pe care le-ai construit împotriva ei. ” Rumi
       Anul 2018 se anunță destul de solicitant în plan relațional fiind momentul să îți redefinești relația cu ceilalți. Ai ocazia să interacționezi cu mulți oameni noi, de la care ai foarte multe lucruri noi și interesante de învățat. Este un an în care ai ocazia să reînoiești anumite contracte de colaborare, parteneriate dând startul unor proiecte pe termen lung care te vor propulsa pe o nouă treaptă în plan social și profesional. Relația armonioasă dintre Jupiter, Pluton și Neptun pe casele de relație aduce în vedere posibilitatea de a concretiza propriul ideal, proiecte ambițioase prin intermediul oamenilor dragi, care te susțin în momentele de răscruce.
       Tranzitul lui Jupiter prin zodia Scorpion, până în data de 8 noiembrie 2018, va aduce evenimente importante legate de iubire, creativitate, copii, hobby. Se poate vorbi despre șansa de câștiguri datorită originalității, valorificării propriului potențial creativ. Este un an în care Jupiter îți dăruiește oportunități de investiții, speculații diverse, relație bună cu propriul copil. Poate fi o perioadă bună pentru consolidarea învățăturii, îți susții mai mult propriul copil bucurându-te de realizările acestuia. Jupiter în zodia Scorpion, în aspect benefic cu Soarele tău din semnul Rac, deschide noi șanse de relansare în plan social, sentimental, aduce posibilitatea rezolvării problemelor personale. Ai ocazia să tranformi un hobby într-o afacere. Urmează un an favorabil concretizării proiectelor cu bătaie lungă și care vizează iubirea, creativitatea, poate fi momentul potrivit pentru a face un copil. Din data de 8 noiembrie Jupiter intră în zodia Săgetător, casa locului de muncă având la dispoziție un an de zile pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și relațiile profesionale.
       Prezența lui Saturn în zodia Capricorn activează, pentru tine, casa cooperării, asocierii și a mariajului. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce ai de schimbat în propria atitudine pentru a reuși să restabilești starea de echilibru în relație. Pot apărea tot felul de obstacole, limitări, în relația cu ceilalți oameni. Saturn este învățătorul, vine să îți dea o lecție dură de viață, în ceea ce privește o relație de mariaj, de parteneriat, având în vedere și faptul că în zodia Capricorn se află și Luna Neagră, până în data de 6 august. Pluton este deja de ceva ani de zile aici astfel că te poți confrunta cu probleme în relația de cuplu sau în afaceri, dacă nu îți gestionezi cu atenție gândurile, dorințele, așteptările pe care le ai de la celălalt. Ești predispus la pierderi datorită compromisului, a situațiilor confuze, nehotărârii sau a rigidității de care poți da dovadă.
       Uranus este revoluționarul, reprezintă noul și are de-a face cu schimbarea. Uranus dărâmă barierele și tradițiile. Prezența acestuia în zodia Berbec, până în data de 15 mai, ar putea să-ți aducă  o promovare neașteptată, decizia de a schimba direcția în plan profesional, îndeosebi dacă ești născut în al treilea decan al zodia Rac (10 – 20 aprilie). În intervalul 7 august – 6 noiembrie ai ocazia să constați că anumite grupuri, organizații, o asociație din care faci parte, nu te mai reprezintă sau că anumite proiecte de viitor trebuie revizuite radical. Prietenii te pot lua prin surprindere, nu neapărat în mod plăcut. Tot ai impresia că aceștia îți pun „bețe în roate” în loc să te sprijine. Este o perioadă în care Uranus retrograd din zodia Taur te va forța într-un mod unic să faci o selecție drastică printre prieteni. Din data de 6 noiembrie este momentul să revii asupra unor aspecte ce vizează cariera putând fi vorba de schimbări neprevăzute, răsturnări neașteptate în plan profesional.
       Neptun tranzitează în continuare zodia Pești, pentru tine corespunzând casei a IX-a,  a călătoriilor, studiilor superioare, spiritualității. Se deschid noi oportunități de progres, poți depăși acum unele bariere culturale, explorezi, aprofundezi un (nou) domeniu spiritual, ai dorința de a urma cursuri de specializare, dezvoltare personală. Călătorești mai mult peste hotare. O perioadă deosebit de favorabilă ar fi în preajma datei de 24 aprilie dar și în 11 septembrie. Ai șansa de a interacționa, socializa cu oameni de altă naționalitate, călătorești prin locuri unde nu ai mai ajuns nciodată. Poate fi vorba și despre întâlnirea unui ghid, un profesor care să te ajute să aprofundezi tainele care țin de lumea în care trăiești, domenii de natură spirituală.
       Prezența lui Pluton în semnul Capricorn te ajută să depistezi relațiile nocive sau negative și care îți creează tot felul de probleme fiind momentul  să lași loc altor persoane, mult mai interesante, care să te ajute să progresezi. Relațiile de parteneriat, asocierile trec acum prin profunde transformări.
       Eclipsa totală de Lună din zodia Leu, din data de 31 ianuarie, are loc pentru tine casa a II-a, a resurselor și valorilor personale. Eclipsa de Lună predispune, în general, la finaluri rapide sau la culegerea roadelor, a ceea ce ai inițiat la Luna Nouă în semnul Leu din data de 21 august 2017. Este posibil să pierzi un loc de muncă sau găsești noi posibilități de a câștiga mai mulți bani. Cheltuielile neprevăzute te pot destabiliza financiar. Este momentul de conștientizare a unor lecții care țin de bani, valori personale, posesiuni fiind o perioadă în care iei decizii financiare importante.
       Eclipsa parțială de Soare din semnul Vărsător, din ziua de 15 februarie, accentuează grijile financiare, relațiile din interes, dependența față de banii partenerului, asociatului. O relație de afacere trece acum printr-o puternică transformare putând ajunge la renunțarea la o colaborare importantă. Această eclipsă de Soare are un impact major asupra cheltuielilor care țin de taxe și impozite, asigurări, credite, testament, rate, contracte de credit. Poți afla despre un deces în familie sau o persoană care îți este apropiată.
      Eclipsa totală de Lună în zodia Vărsător, din data de 27 iulie, aduce în vedere posibilitatea de a rupe o relație intimă care ți-a creat tot felul de probleme. Devii mult mai conștient de aspectele ascunse ale vieții, ești mai atras de ocultism. Este o perioadă în care resursele financiare ale partenerului trec prin importante schimbări, fie în bine, fie în rău, în funcție și de astrograma natală. Nu este exclus să apară probleme care țin de plata unor impozite, credite, asigurări, probleme legate de o afacere.
      Eclipsa de Soare din zodia Leu, din data de 11 august, anunță o perioadă de relansare în plan financiar. Te poți bucura de șansa de a face mai mulți bani, poți să întâlnești un ghid, un îndrumător care să te ajute să-ți valorifici mult mai eficient abilitățile și talentele de care dispui. În această perioadă este împortant să fii atent la contractul pe care îl semnezi. Este posibil să găsești un job mai bine plătit sau chiar un al doilea serviciu cu ajutorul căruia să-ți suplimentezi veniturile.
      Urmează un an în care îți asumi noi responsabilități în plan relațional. Acum este timpul să profiți din plin de oportunitățile de progres în plan profesional dar și financiar. Este o perioadă în care relația cu prietenii, grupul din care faci parte devine deosebit de importantă pentru tine. Ai ocazia să pui la cale proiecte ambițioase, de anvergură, înveți prin colaborare, printr-o mai mare deschidere către celălalt devenind mult mai conștient cât de important este să socializezi, să încerci să te adaptezi la un nou mediu social. Distracțiile, conversațiile, plimbările în natură alături de persoane dragi, vor deveni modul ideal de a-ți face noi prieteni în medii neexplorate încă.

 

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional        
       Putem să vorbim despre an în care viața relațională capătă o importanță deosebită. Cu Saturn și Pluton în tranzit pe casa mariajului, prezența lui Lilith aici până pe 6 august dar și prezența lui Jupiter în zodia Scorpion, în casa iubirii pentru tine, cu Uranus în casa a XI-a, a prietenilor, din 15 mai și până pe 6 noiembrie, acestea nu pot să aducă decât agitație, să te pună de-a dreptul „pe jar” fiind într-o permanentă nevoie de mobilizare întrucât nu vei duce lipsă de provocări de tot felul, suprize care mai de care mai bizare, solicitări din punct de vedere emoțional, sentimental.   
       Prezența lui Jupiter în zodia Scorpion îți aduce surprize plăcute care țin de propriul copil sau iei decizia bruscă de a concepe un copil. Cu Jupiter în casa iubirii ai ocazia să înveți cum să dăruiești, să iubești, vrei să fii iubit lăsându-te invadat de pasiune, romantism, emoții profunde. Nu este exclus să treci prin stări contradictorii, te poți implica într-o relație secretă cu cineva aflat pe alte meleaguri sau de altă naționalitate, iubești platonic sau te implici într-o relație extraconjugală. În perioada de retrogradare a lui Jupiter, 9 martie – 10 iulie, este recomandat să îți reanalizezi relația de dragoste, creativitatea, un hobby, relația cu propriul copil. O iubire din trecut poate reapărea acum în viața ta, tulburându-ți liniștea și echilibrul.
      În prima parte a lunii iulie se poate vorbi despre o perioadă deosebit de favorabilă în plan relațional. Poate fi șansa de a reface o relație de cuplu sau de a reveni la sentimente mai bune în cadrul mariajului. Nu este exclus ca o relație de prietenie să se transforme într-o relație de dragoste sau chiar de cuplu. Cert este că treci prin transformări intense, în plan sentimental și relațional.
      Odată cu intrarea lui Lilith în zodia Vărsător, din data de 6 august, există riscul mult mai mare să te implici în relații întâmplătoare, aventuri punând mai mult accent pe latura sexuală a relației. Urmează o perioadă de oarecare rătăcire fiind predispus la compromis, la implicarea în relații extraconjugale.
Se cere o atenție deosebită în relația de mariaj, îndeosebi în intervalul 13 – 27 august, atunci când pot apărea tot felul de obstacole, certuri, gelozie, decepție, există predispoziția către ruperea relației. Energia lui Marte retrograd în casa relației de mariaj poate aduce tot felul de probleme legate de trecutul relației, reproșuri, acuzații nefondate fiind vorba despre o energie care te va ajuta să faci pace cu trecutul.
      Prezența lui Saturn în semnul Capricorn în bune relații cu Soarele (din zodia Fecioară) și Uranus retrograd (din zodia Taur), de la sfârșitul lunii august, te poate ajuta să depășești orice excese, neînțelegeri din relația de cuplu printr-o atitudine matură, înțeleaptă. Cu Saturn în semnul Capricorn relația de mariaj trece printr-o transformare profundă fiind dispus să îți asumi  noi responsabilități în cadrul relației. Pentru unii nativi poate fi un an al oficializării unei relații de dragoste dând startul unei căsătorii. Nu este exclus să fie vorba despre o căsătorie din interes fiind forțat de împrejurări să te supui convențiilor sociale sau morale. În intervalul 18 aprilie – 6 septembrie ar fi bine să eviți să dai startul unei relații de cuplu, unui mariaj. Saturn retrograd te forțează să găsești răspunsuri, vis-a-vis de o relație, de ceea ce vrei de la relația de mariaj, dacă mai ești dispus să faci compromisuri. Ești forțat de împrejurări să fii mult mai responsabil, mai atent la ceea ce vrea partenerul de viață de la tine.
      Luna octombire se poate dovedi favorabilă pentru dezvoltarea unei relații de dragoste pe termen lung putând fi vorba chiar despre o cerere în căsătorie, oficializarea unei relații de dragoste.
      În prima parte a lunii noiembrie te poți aștepta la imprevizibil în relația de dragoste. Nu este exclus să fie vorba despre o sarcină nedorită. Viața amoroasă devine destul de agitată apărând nemulțumiri și în relația cu părinții fiind implicat în tot felul de scandaluri ce au ca subiect principal relația de dragoste. Ai face bine să te detașezi puțin, să vezi ce se vrea de la tine, dacă merită să te lupți pentru a păstra relația de iubire.  
     La începutul lunii decembrie se poate vorbi despre șansa de a revizui o relație de dragoste abordând cu mai multă înțelepciune comunicarea în relația cu persoana iubită. Este o perioadă bună pentru a face pace cu trecutul în privința problemelor de natură sentimentală. Poți descoperi anumite detalii  legate de o relație de amor derulată în trecut sau poate reveni în viața ta o iubire din trecut. Ai șansa de a descoperi adevărata latură a unei relații de iubire sau a unei persoane iubite.
    Acest an se va dovedi foarte incitant la capitolul iubire și/sau relația de mariaj. Nu este cazul să vezi numai partea negativă a lucrurilor, atunci când te vei confrunta cu evenimente care nu se derulează întocmai cum vrei tu, în plan relațional. Este timpul să înveți din greșeli, să te redescoperi prin iubire, să înveți cum să dăruiești și să te bcucuri de viață.
 

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă    
       Până în luna mai te poți aștepta la schimbări neașteptate legate de carieră. Ești pus pe treabă, dornic să progresezi venind cu tot felul de idei inovative știind cum să te faci remarcat în colectivul de muncă. Se poate vorbi despre șansa de a clădi o carieră pe cont propriu dând startul unei afaceri personale, îndeosebi în prima parte a anului.
      În lunile februarie, martie dar și de la jumătatea lunii noiemebrie și până la sfârșitul anului se intensifică călătoriile în interes de serviciu, colaborările, implicarea în activități în relație cu străinătatea.  
       Eclipsele din acest an de pe axa Leu – Vărsător (31 ianuarie, Eclipsa de Lună în semnul Leu; 15 februarie, Eclipsa de Soare în zodia Văsător; 27 iulie, Eclipsa de Lună în semnul Vărsător; 11 august, Eclipsa de Soare în zodia Leu) îți aduc în vedere necesitatea de a învăța cum să îți gestionezi mai eficient banii, bunurile materiale, resursele. O preocupare importantă pentru tine este finanțarea și modul în care poți atrage mai mulți bani în bugetul personal. Este important să nu te lași furat de magia banului, chiar dacă aceștia vor veni mai ușor acum (fie printr-o moștenire, cadouri sau prin obținerea unui contract de muncă mai bine plătit). Este posibil să treci într-o perioadă în care îți permiți să achiziționezi lucruri pe care nu ți le-ai permis de foarte mult timp. Nu uita să investești în tine, în dezvoltarea personală și profesională.
       În intervalul 26 ianuarie – 17 martie beneficiezi de foarte multă energie, capacitate de acțiune putând face față cu brio în fața competitorilor. Această energie ar putea să te predispună la certuri în relația cu șefii, superiorii, îndeosebi la jumătatea lunii martie.
În prima jumătate a lunii martie este posibil să apară oferte de urmare a unor cursuri de perfecționare sau iei decizia bruscă de a obține încă o diplomă ce te-ar putea ajuta să obții un post de răspundere, mai bine plătit.
     Mercur retrograd, din intervalul 23 martie – 15 aprilie, spune despre unele proiecte începute, promisiuni privind schimbarea locului de muncă care pot cunoaște modificări. Mercur retrograd aduce la suprafață tot ce este ascuns în plan profesional. Te poți aștepta la eventuale probleme profesionale venite din partea adversarilor, a dușmanilor ascunși. Este momentul să vezi ce anume te nemulțumește în carieră, care sunt adevăratele interese ale unor superiori. Va trebui să revizuiești anumite activități profesionale derulate în trecut. Pot apărea acum provocări legate de anumite aspecte juridice, implicarea într-un proces legat de locul de muncă. Nu este exclus să rupi o relație de afacere, un parteneriat, spre sfârșitul lunii martie. Va trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre semnarea unor acte, a unui contract de muncă sau de colaborare.
      În intervalul 26 iunie – 13 august va trebui să acorzi o atenție deosebită taxelor și impozitelor, plata unor facturi restante, a unui împrumut, un credit bancar, este posibil să ai unele probleme legate de un partaj, o moștenire, amenzi. Nu este exclus să apară răsturnări de situație legate de finanțele partenerului de viață, aceasta poate pierde un loc de muncă sau se confruntă cu probleme de sănătate. Este posibil să fie un moment al bilanțurilor, al restanțelor, al încheierii de capitole, al reluării unor aspecte pe care nu le-ai dus la capăt asa cum trebuie. Te poți întoarce în trecut, la etape mai vechi ale unor proiecte, la restanțe nerezolvate cândva sau poate acum ai starea necesară pentru a analiza mai profund pașii parcurși descoperind eventualele erori.
      În a doua jumătate a lunii august va trebui să dai dovadă de foarte multă prudență în ceea ce privește implicarea într-un parteneriat, asociere, o afacere fiind o perioadă în care consumi energie în această direcție riscând să ajungi la conflicte, la anularea unor contracte. Se cer revizuite inițiativele și proiectele legate de un parteneriat, o asociere.  
     Intrarea lui Jupiter în zodia Săgetător, din data de 8 noiembrie 2018, în casa locului de muncă, a rutinei zilnice ne spune că urmează o perioadă în care ai șansa să te bucuri de favoruri, oportunități de progres, poți obține un post mai bine plătit, pe parcursul unui an de zile, până în data de 2 decembrie 2019. Va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în a doua parte a lunii decembrie, atunci când ești predispius la probleme legate de acte, documente, un proiect desfășurat în echipă.

3D Character and Success

Sănătate        
       Putem vorbi despre un an în care îți priește foarte mult să mergi în excursii, să te relaxezi alături de prieteni, de oameni cu care simți că rezonezi din punct de vedere energetic, afectiv.
       În luna februarie și prima parte a lunii martie vei fi destul de solicitat la locul de muncă iar aceasta te poate epuiza, din punct de vedere fizic și intelectual. Starea de agitație te predispune la apariția unor probleme care țin de zona capului, accidente, fracturi, entorse, rupturi ale ligamentelor, crize de sciatică, probleme ale gambelor, tălpi, circulația sângelui, infecții. În intervalul 26 ianuarie – 17 martie ai ocazia să te implici în activități care te vor stresa peste măsură ceea ce va atrage după sine dezechilibre la nivelul sistemului imunitar.
       Lunile de vară te agită suficient de mult în relația de cuplu fapt care te va destabiliza la nivel emoțional. Ești predispus la probleme de natură digestivă pe fond nervos. Este recomandat un regim alimentar echilibrat, o mai mare atenție la consumul de condimente și grăsimi.
       Odată cu intrarea lui Jupiter în zodia Săgetător, din data de 8 noiembrie, urmează o perioadă plină de vitalitate, de dinamism având posibilitatea să vindeci o boală cu care te confrunți de ceva timp. Este recomandat să fii mult mai organizat, să respecți orele de masă și de odihnă, fără să faci excese de niciun fel. Lipsa de activitate fizică te predispune la îngrășare fiind nevoie de mai multe ieșiri în natură, ar trebui să mergi mai des la sala de sport. Pot apărea unele neplăceri care țin de ficat, probleme legate de tonusul muscular.
      Retrogradarea lui Mercur în zodia Săgetător, în intervalul 17 noiembrie – 1 decembrie, te predispune la viroze respiratorii, bronșită, gripă, tulburări de somn sau de dispoziție, accidente cauzate de neatenție. Pot apărea probleme de natură nervoasă, stres accentuat, insomnii, neurastenii sau alte tulburări de natură nervoasă. Pentru a diminua aceste probleme de sănătate este recomandat să nu faci excese alimentare, de tutun sau alcool.