Horoscop anual 2018, Pești

Horoscop anual 2018, Pești
          „Oamenii ambițioși își încep succesul acolo unde alții se opresc din eșec.” Edward Eggleston
        Pentru tine, ca și nativ din zodia Pești, 2018 va fi un an în care se poate vorbi despre expansiune, elevare intelectuală și spirituală. Îți dorești să privești mai departe, către viitor având încredere în propriile posibilități de a-ți împlini țelul propus, fie că este vorba despre planul financiar, material, profesional, fie că vorbim despre planul spiritual, intelectual. Te implici în tot felul de demersuri prin care urmărești cu tot dinadinsul să faci un salt important în plan personal. Ți se oferă noi oportunități pentru a te înscrie la facultate sau să îți continui studiile postuniversitare, să te înscrii la cursuri de perfecționare, de recalificare. Abordezi, cu mai multă deschidere, noi domenii care te vor ajuta să îți extinzi cunoașterea având șansa de a întâlni oameni de calitate, mentori, ghizi, profesori care te vor ajuta să obții ceea ce îți dorești. Este un an în care călătorești mai mult, întâlnești oameni interesanți, poți lua contact cu alte culturi.
      Jupiter în zodia Scorpion, până în data de 8 noiembrie, pentru tine în casa a IX-a (a studiilor superioare, călătorii în străinătate, spiritualitate) anunță o perioadă benefică în ceea ce privește relația cu străinătatea, studiile superioare având ocazia să te bucuri de noi oportunități de a cunoaște oameni, de a explora noi orizonturi, poți să călătorești peste hotare, să dezvolți noi relații de prietenie cu persoane de altă naționalitate. Poate fi vorba și despre înscrierea la cursuri de perfecționare, obținerea de burse de studiu în străinătate, obținerea unei importante diplome care te va ajuta foarte mult în carieră. Ai parte de oportunități pentru a progresa, din toate punctele de vedere, de a călători, susține și îndruma oameni și de a fi, la rândul tău, sprijinit de ceilalți cu generozitate. Beneficiezi de îndrumarea unor profesori sau mentori cu care ai ocazia să colaborezi, să descoperi noi forme de elevare în plan spiritual.
       Intrarea lui Jupiter în zodia Săgetător, din 8 noiembrie și până la sfârșitul acestui an, în casa carierei îți oferă șanse mari pentru promovare, de creștere a prestigiului în plan public, de obținere a unei funcții de răspundere.
       Cu Saturn în zodia Capricorn, în casa a XI-a (a prietenilor, idealurilor, grupuri, organizații), încerci să fii mult mai organizat, atent în ceea ce privește relația cu prietenii sau în cadrul unui grup, asociație unde activezi. Îți asumi noi responsabilități în cadrul grupului din care faci parte. Tot prin semnul Capricorn tranzitează și Pluton dar și Lilith (până pe 6 august); Marte va retrograda aici în intervalul 13 – 27 august iar aceasta te avertizează că ai foarte multe schimbări de făcut, în ceea ce privește relațiile de prietenie sau în grupul din care faci parte. Cu Lilith în semnul Capricorn vei avea, de multe ori, senzația că ești mințit, trădat că, de fapt, se vrea altceva de la tine și că nu te poți baza pe prieteni. În intervalul 13 – 27 august te poți aștepta la certuri dure, la reproșuri, la ruperea unor relații de prietenie în urma aflării unor informații, trădări.  
       Prezența lui Uranus în semnul Berbec, în casa a II-a (a banilor din muncă personală, a resurselor personale) până în data de 15 mai indică o perioadă în care se pot produce schimbări favorabile, în ceea ce privește veniturile din muncă proprie fiind orientat către progres. Ai abilitatea de a gândi în perspectivă și chiar îi mobilizeazi pe cei din mediul tău pentru fructificarea oportunităților financiare, îndeosebi dacă ești născut în ultimul decan al zodiei Pești (11 – 20 martie).  
       Intrarea lui Uranus în Taur, casa a III-a, pentru tine (a comunicării,  studiului, comerțului, relației cu rudele apropiate și a călătoriilor scurte) te pune într-o permanentă agitație simțind nevoia să acumulezi noi cunoștințe, participi la tot felul de cursuri, seminarii, workshop-uri, ai tot felul de idei constructive, șansa de a progresa foarte mult prin intermediul studiului și a comunicării. Mintea îți este alertă fiind stimulat de idei noi, ești dornic să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare abordând cu ușurință ideile abstracte. Ești un adevărat vizionar, gata în orice moment să aduci inovații, îndeosebi dacă este vorba despre abordarea unor domenii care țin de știință și tehnică, astrologie. Au loc schimbări neașteptate care țin de relația cu rudele apropiate. Uranus retrogradează în zodia Taur în intervalul 7 august – 6 noiembrie și reactivează anumite activități care țin de cursuri, comerț, călătorii, reluarea unor studii sau necesitatea de a renunța la un curs care nu te mulțumește, din punct de vedere intelectual. Până în decembrie 2018 au loc corecții uraniene care vizează schimbările neprevăzute realizate în lunile aprilie și în prima jumătate a lunii mai 2018. Se reiau discuții cu rudele apropiate, vecinii, aspecte care țin de acte, documente. Viața de zi cu zi este mult mai trepidantă având loc reîntâlniri, apeluri telefonice mai frecvente, cu persoane cu care nu ai mai conversat de ceva timp.
       Revenirea lui Uranus în zodia Berbec, în mers retrograd, în perioada 6 noiembrie – 31 decembrie, anunță nesiguranță în plan financiar, pierderi de bani, schimbări neplăcute legate de salariu, pierderi surprinzătoare. Trebuie să fii foarte atent la modul în care îți gestionezi bugetul personal, la achizițiile pe care le faci.  
       Neptun se află în zodia Pești, în casa I-a pentru tine (a personalității) și îți conferă o sensibilitate deosebită fiind mult mai receptiv la mediu, empatizând destul de ușor. Se amplifică capacitățile extrasenzoriale, înclinația către parapsihologie, psihologie, astrologie, esoterism, se dezvoltă atracția către artă, muzică, nevoia de a aprofunda noi domenii care te aduc mai apropae de spiritualitate. Ai tendința să stabilești rapid conexiuni sufletești cu persoanele pe care le cunoști reușind să uimești prin dezinvoltură, capacitatea de a înțelege mult mai rapid emoțiile și trăirile celorlalți. Nu este exclus să se dezvolte capacitățile bioenergoterapeutice simțind nevoia profundă de a veni în ajutorul celor din jur prin capacitățile de vindecător.  
       Prezența Nodului Nord Lunar în zodia Leu, până în data de 6 noiembrie, aduce schimbări ce vizează locul de muncă, relația cu colegii, activitățile pe care le desfășori în plan profesional, responsabilitățile pe care ți le asumi, tot ceea ce ține de organizare, sistematizare, alimentație, propria sănătate, igienă și curățenie. Este vorba despre unsprezece luni în care e necesar să respecți regulile, programul de la locul de muncă, să te îngreijești mai mult de propriul organism, să mergi mai des la sala de sport, să faci mai multă mișcare în natură.
      Odată cu intrarea Nodului Nord în semnul Rac, din data de 6 noiembrie, îți vei îndrepta energia în domeniile care țin de casa a V-a (iubire, creativitate, flirt, aventuri, legătura cu copiii, artă, talente artistice), domenii către care îți vei concentra cea mai mare parte din energie și timp, ai acum atracție către tot ce ți-ar putea aduce succesul, realizări, afirmare, pe primul loc aflându-se sportul, hobbyurile, divertismentul, educația, tot ce îți aduce bucurie.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional           
       Putem să vorbim despre un an în care dai dovadă de sensibilitate fiind mai influențabil, atunci când vine vorba despre iubire. Ateție însă, există posibilitatea să te îndrăgostești de ceva ireal, să te lași copleșit de vorbe și promisiuni frumoase, să iubești pe cine nu merită. Ești tentat să faci compromisuri, să te lași furat de iluzii, din dorința de a iubi și a fi iubit. Încearcă să îți asculți intuiția, sufletul dar să fii mult mai obiectiv în relația cu ceilalți, îndeosebi în relațiile de dragoste și prietenie.
       În lunile februarie și martie lucrurile se animă, dragostea redevine interesantă, intensă, pasională iar discuțiile pe care le porti cu persoana iubită te încurajează să privesti spre viitor cu entuziasm, cu bucurie, este o scânteie acolo care te ajută să te aprinzi, să trăiești dragostea din plin.
       În a doua parte a lunii mai dar și în luna iunie și iulie se poate vorbi despre perioade ideale pentru a face proiecte frumoase, a vorbi despre viitor dar atenție, deși perioadele susțin planul relațional, sentimental alimentând chiar și visele greu de îndeplinit existând astfel tendința de a visa mai mult decât e posibil să se concretizeze, în plan relațional și sentimental. Astfel că, unii nativi Pești, dacă sunt îndrăgostiți, ar putea fi atrași de promisiuni, iluzii, de o iubire imposibilă, care nu duce neapărat la o legătură de durată. Există riscul să cazi, mai târziu, de la înălțimea marilor tale iluzii pentru că aceste vise lipsite de realism sunt prea frumoase ca să fie adevărate, să poată fi puse în practică. Este posibil să fii îndrăgostit de cineva care îți promite multe lucruri frumoase sau îți jură iubire eternă sau chiar tu să exagerezi cu declarațiile de dragoste dar, după o vreme, să aibă loc revenirea la o realitate destul de neplăcută.
       Din data de 10 iulie și până în 7 august vor fi momente în care ai ocazia să descoperi că nu ești pe aceeași lungime de undă, în relația cu partenerul e viață. Fie tu nu îți exprimi clar dorințele, ceea ce gândești, fie el/ea nu este atent la ce vrei tu să exprimi. Tu vrei una, el/ea vrea cu totul altceva așa că reușiți cu greu să ajungeți la un consens. Ar trebui să dai dovadă de mai mult realism, să nu te mai lași furat de iluzii, de visare venind cu tot felul de idei utopice. Vrei mai mult romantism, mai multă afecțiune și parcă ceva tot îți lipsește, oricât de mult ai primi. Este posibil ca tu să fii mult prea ocupat cu problemele de la serviciu sau să te confrunți cu o problemă de sănătate iar acestea pot îngreuna relația de mariaj.
       Eclipsa parțială de Soare în zodia Rac, din data de 13 iulie, te poate pune față în față cu o întâlnire de destin care îți va răscoli sufletul determinând schimbări profunde, în plan sentimental și relațional.    
       Pentru cuplurile căsătorite luna iulie este o perioadă de romantism, de vacanță simțind nevoia de a petrece mai mult timp liber alături de partenerul de viață. Se discută și rediscută despre anumite probleme care țin de locul de muncă, relația cu colegii, este posibil să primești susținere din partea partenerului pentru a rezolva o problemă care ține de un proiect profesional. 
Încetul cu încetul, în următoarele luni, i se vor alătura lui Jupiter și alte planete – Soarele, Mercur, Venus, Marte – care vor pune și ele umărul la construcția pe care o ridici în inima ta, deci să nu te mire că descoperi emoții noi, senzații nemaiavute, stări nemaitrăite, de parcă se deschide o cutie a Pandorei.
       În intervalul 7 august – 9 septembrie ai o viață intimă mai împlinită fiind deschis la noi experiențe, consumând multă energie în această direcție. Ar fi înțelept să eviți intrarea într-o relație de amor sau să faci avansuri unor persoane din cercul de prieteni întrucât te poți aștepta la tot felul de probleme, reproșuri, invidii, gelozii.  
       Acordă atenție la perioada 31 octombrie – 16 noiembrie, atunci când este posibil să fii pus în fața unei alegeri, să revină în viața ta o iubire din trecut, o relație în care s-a pus mai mult accent pe sexualitate și bani. Nu este exlus să te lași păcălit considerând că poți deține controlul asupra situației.
       Sfârșitul lunii august dar și luna octombrie sunt favorabile pentru o viață în doi de succes. Ai ocazia să iei decizia de a face un pas important într-o relație de mariaj, dacă nu ai oficializat relația până acum. Acesta este momentul astral care îți dă impulsul de a trece la fapte, fără să mai stai să cântărești dacă merită sau nu. Este un moment în care visele legate de iubire și de viața în doi au mari șanse să se materializeze, dacă ai curajul să le exprimi liber, fără rețineri și cu maximă încredere în faptul că poate exista o relație de mariaj împlinită, în care se pune mult accent pe valorile: fidelitate și sinceritate.  
       În a doua parte a lunii noiembrie, va trebui să fii mult mai prudent în relația de mariaj. Ceva se infiltrează în relația de cuplu, ceva nu tocmai favorabil pentru a te bucura de starea de armonie. Așa că acordă atenție la modul în care îți exprimi punctul de vedere, ce nemulțumiri ies la suprafață, ce schimbări apar și dacă ești pregătit să le faci față. Este o perioadă deosebit de epuizantă, cu predispoziție către certuri, acuzații, mai mult sau mai puțin meritate, ceva scârțâie în relația ta și trebuie văzut ce anume și ce se poate face. Nu este exclus să apară discuții pentru că partenerul de viață este mult prea preocupat de carieră neglijând astfel relația de mariaj. Pentru a rezolva cu bine orice problemă va trebui să pui mai mult accent pe comunicare, diplomație, calm și răbdare, să vezi ce are de spus și celălalt.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă    
       Cu Nodul Nord aflat în zodia Leu, până în data de 6 noiembrie, este recomandat să meditezi mai mult asupra schimbărilor necesare la locul de muncă, în relația cu colegii, serviciul în slujba altora, proiectele, responsabilitățile din cadrul colectivului de lucru. Dacă nu ai găsit locul de muncă potrivit până acum mai ai șansa ca, până la jumătatea lunii ianuarie, să te lămurești în ce direcție să o pornești, în plan profesional.
       Intervalul 26 ianuarie – 17 martie sună promițător la capitolul carieră. Cu Marte în zodia Săgetător deții resursele necesare reușitei dând dovadă de curaj, ambiție, creativitate, libertate de mișcare, dorința de cunoaștere iar acestea te ajută de minune întrucât ești susținut să te apuci de treabă şi să-ţi consolidezi reputaţia, renumele, poziţia, să-ţi creezi imaginea pe care o doreşti.  Şi o vei face, pentru că ai vise mari în minte, cu şanse maxime să devină realitate, cu răbdare, dedicare și muncă.
       În intervalul 23 martie – 15 aprilie există riscul să exagerezi cu cheltuielile financiare, atunci când vine vorba despre petreceri, relația cu prietenii sau achiziția unor obiecte care depășesc bugetul de care dispui. Există tendința de a te implica în colaborări în cadrul unui grup, asociație cu riscul să dai startul unor afaceri dubioase, la limita legii, care se pot solda cu pierderi majore. Este recomandat să eviți semnarea unui contract de colaborare sau de muncă, în această perioadă.
       Din data de 15 mai se mai liniștesc oarecum problemele financiare, nu o să mai ai sentimentul că ți se scurg banii „printre degete”. Atenție însă, din 6 noiembrie și până la sfârșitul anului, atunci când Uranus retrograd va reveni în zodia Berbec și ar putea să te pună în situații nu tocmai favorabile, din punct de vedere financiar. Poate fi vorba despre plata unor facturi urgente sau de anumite pierderi, tăieri din salariu, schimbări care îți vor da peste cap proiectele financiare.
       Atenție la intervalul cuprins între 26 iulie și 19 august, atunci când Mercur va retrograda în zodia Leu fiind momentul potrivit pentru reevaluarea relației cu colectivul de muncă, reorganizarea, revenirea asupra unui proiect. Poate fi vorba chiar de revenirea pe un post sau o răzgândire care vizează un anumit loc de muncă. Pot fi reluate anumite discuții ce vizează salariul, se vorbește mai mult despre obligații, responsabilități pe care trebuie să ți le asumi. Totul este să fii atent la ce anume se dorește, de fapt, de la tine, ce se află în spatele unor promisiuni. Ar fi bine să eviți semnarea unui (nou) contract de muncă, în această perioadă.
       Este un an deosebit de interesant, din punct de vedere profesional. Pe tot parcursul perioadei analizate cei doi guvernatori ai zodiei tale (Pești), Jupiter și Neptun, au grijă să își unească forțele pentru a te ajuta să îți împlinești un mare vis care ține, fie de studii menite să te ajute să fii promovat în plan profesional, fie ai ocazia să închei un parteneriat, un contract important de muncă în străinătate. Perioade favorabile în plan profesional: luna ianuarie, sfârșitul lunii februarie, prima parte a lunii martie, jumătatea lunii mai, a doua parte a lunii iunie. Sunt favorizate parteneriatele, începerea unei afaceri pe cont propriu la începutul lunii iulie, în a doua parte a lunii iulie sau în partea secundă a lunii august.
       Perioade favorabile pentru dezvoltarea unor relații profesionale în străinătate, pentru a da startul uni contract de muncă în cadrul unei companii cu capital străin sunt: în luna octombrie și decembrie.
      Eclipsa de Soare din semnul Leu, din data de 11 august, are loc în casa a VI-a (a muncii și a sănătății). Se poate vorbi despre oportunitatea de a găsi un (nou) loc de muncă sau de a te elibera dintr-un colectiv de muncă destul de obositor, care nu-ți mai împlinește așteptările. Te implici mai mult într-un proiect comun, alături de colegi având șansa de a culege roadele muncii tale, pe termen îndelungat. Se poate vorbi acum și despre șansa de a descoperi un nou tratament medical, mult mai eficient, să rezolvi o problemă mai veche de sănătate. Cert este că trebuie să acorzi mai multă atenție sănătății, să te odihnești mai mult punându-te astfel pe primul plan.
       Jupiter intră în zodia Săgetător, din data de 8 noiembrie, pentru tine în casa a X-a (casa realizărilor sociale și profesionale, a carierei și succesului public) și îți oferă oportunități de promovare, de obținere a unui job care să îți aducă mai multe beneficii în plan financiar, o creștere a prestigiului public, obținerea unei funcții importante în plan profesional. Așa că, până în luna noiembrie, este bine să profiți de beneficiile aduse de Jupiter în carieră fiind șansa ta de a te lansa într-un nou domeniu sau pentru a da startul unei afaceri.
       În a doua parte a lunii noiembrie și în primele șase zile din luna decembrie se ridică serioase semne de întrebare, în ceea ce privește cariera și relația cu superiorii. Mercur retrograd aduce la suprafață secrete legate de viața socială, de carieră, ambiții profesionale, de șeful tău. Este o perioadă bună pentru a observa cât de mulțumit ești de domeniul profesional în care activezi, dacă vrei să faci anumite schimbări. Pot reveni în atenția ta anumite activități, proiecte profesionale nefinalizate. Pot apărea discuții, provocări de natură juridică, legate de o afacere personală sau un parteneriat. Poate fi vorba și despre certuri, decizia bruscă de a-ți da demisia datorită unor confuzii, nedreptăți venite din partea superiorilor.
      În prima parte a lunii decembrie ești pus pe fapte mari, în plan profesional astfel că, după data de 6 decembrie, nu te mai lași furat de iluzii, ba din contră, îți canalizezi energia către o direcție clară dând dovadă de ambiție, dinamism reușind să treci cu bine peste eventuale atacuri venite din partea competitorilor. Este momentul potrivit să ieși din anonimat, să spui ce ai de spus și să faci schimbările pe care le aștepți de ceva timp.

3D Character and Success

Sănătate        
       Eclipsa totală de Lună din zodia Leu, din data de 31 ianuarie 2018, pentru tine în casa a VI-a (casa locului de muncă, relația cu colegii și subalternii, a sănătății, a stărilor temporare de bunăstare sau de suferință a organismului, a bolilor acute și minore) te ghidează în reformarea a tot ceea ce ține de sănătate, alimentație, regim de viață, ești mult mai atent la eventuale probleme care țin de sistemul digestiv, de modul în care te hrănești și alimentele pe care le consumi.
       În prima parte a lunii februarie va trebui să fii mult mai prudent în ceea ce privește propria sănătate, pericolele la care te expui pentru că ești predispus la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei călătorii, migrene, probleme stomatologice, dureri oculare, lovituri în zona capului, există și predispoziția la accident vascular, inflamații.
       Retrogradarea lui Marte în  zodia Vărsător, în intervalul 26 iunie – 13 august, aduce o perioadă în care nu ești tocmai într-o formă bună, din punct de vedere energetic simțindu-te extenuat, fără chef de muncă. Există riscul să recidiveze o problemă de sănătate care s-a manifestat cu doi ani în urmă. Este o perioadă în care ești predispus la hipertensiune arterială, probleme legate de gambe, ale ficatului, inflamații de origine infecțioase.
       Eclipsa totală de Lună în zodia Vărsător, din data de 27 iulie, ridică serioase semne de întrebare în ceea ce privește eventuale boli cronice. Te poți aștepta la scăderea imunității, probleme circulatorii, crampe musculare, luxație sau fractură a gleznei, accidente, pericol de arsuri, electrocutare.
       Atenție la intervalul cuprins între 26 iulie și 19 august, atunci când Mercur va retrograda în zodia Leu fiind momentul potrivit pentru a relua anumite analize sau pentru a reveni asupra unui tratament medical. Este o perioadă în care va trebui să dai dovadă de prudență în ceea ce privește călătoriile întrucât există predispoziția la accidente în timpul unor călătorii, probleme de natură nervoasă, insomnii, probleme ale ficatului.
       Eclipsa parțială de Soare din zodia Leu, din ziua de 11 august 2018, pentru tine în casa a VI-a (casa locului de muncă, relația cu colegii și subalternii, casa sănătății, a stărilor temporare de bunăstare sau de suferință a organismului, a bolilor acute și minore), poate fi ocazia de a găsi un tratament mult mai eficient sau poți lua decizia să urmezi un tratament, un regim de viață mult mai sănătos și care să te ajute să ameliorezi eventualele probleme de sănătate cu care de confrunți. În această perioadă ești predispus la tensiune nervoasă, tulburări circulatorii, probleme cardiace, probleme ale coloanei vertebrale, a zonei cervicale și dorsale.
       În luna octombrie va trebui să dai dovadă de prudență, să găsești un echilibru în ceea ce privește munca și relaxarea, fără să te avânți prea tare, atunci când este vorba despre efort fizic. Este o perioadă în care ești predispus la dezechilibre de natură psihică, emoțională, insomnii pe fondul stresului, agitație, există predispoziția la accidente, slăbire a sistemului imunitar, pericol de infecții.  
       Perioade favorabile, în ceea ce privește sănătatea organismului, ar fi în lunile: aprilie, mai, iunie, septembrie și decembrie.