Horoscop anual 2018, Leu

Horoscop anual 2018, Leu
            „Munca pe care o îndeplinim cu plăcere, ne vindecă de truda ei.” William Shakespeare
       Pentru tine, ca și nativ în zodia Leu, se anunță un an dinamic în plan familial dar și în cel profesional, un an de provocări, schimbări neașteptate, de responsabilități, afirmare, răzgândiri, de reorientare și de progres.
      Până în luna noiembrie te poți bucura de oportunități de dezvoltare, de beneficii legate de casă, familie, modificări favorabile ce vizează locuința, o posibilă schimbare de domiciliu chiar și în altă țară. Se poate vorbi și despre ocazia de a-ți extinde familia, fie prin nașterea unui copil, fie printr-o mai mare apropiere față de proprii părinți. Ai șansa să beneficiezi de banii necesari pentru a reuși să concretizezi un proiect important ce ține de achiziția unei case, proprietăți sau pentru renovare Jupiter fiind bine susținut de Neptun, aflat în casa moștenirilor, bani veniți prin intermediul partenerului de viață.
       Retrogradarea lui Mercur în zodia ta, în intervalul 26 iulie – 19 august, anunță o perioadă în care este posibil să te confrunți cu starea de confuzie, neînțelegeri legate de transport, relația cu partenerii, asociații, colegii de muncă, pierderi de bani. Atenție dacă ai de semnat un contract. Mercur retrograd îți aduce în vedere să faci anumite schimbări care țin de propriul fizic, propria înfățișare, îți schimbi look-ul, ești mai atent la cheltuielile pe care le faci, acorzi o atenție specială relației cu prietenii din această zonă putând să apară unele surprize neplăcute.
Saturn se află în Capricorn și poate aduce restricții, limitări legate de locul de muncă, de sănătate. Ai o atitudine mult mai responsabilă, dedicată scopului de atins dând dovadă de conștiinciozitate, ești capabil să duci treburile până la capăt, oricât de greu ar fi. Dacă încă nu ți-ai găsit un loc de muncă, ai ocazia să găsești acum un job prin intermediul căruia să redescoperi anumite abilități uitate, să aprofundezi cu mai mult discernământ anumite informații, cunoștințe potrivite pentru profesdia pe care o desfășori.
       Prezența lui Uranus în semnul Berbec, până în data de 15 mai 2018, în casa a IX-a, a studiilor superioare, călătorii îndepărtate continuă să îți aducă evenimente surpriză legate de călătorii, studii superioare, schimbări necesare care te vor propulsa pe o nouă treaptă, din punct de vedere intelectual și profesional. Nu este ușor dar provocările care vin te ambiționează, te forțează să te mobilizezi în situațiile critice și să iei deciziile potrivite. Intrarea lui Uranus în zodia Taur, în perioada 15 mai – 7 august (în mers direct), planeta noului, a originalității și a schimbărilor neașteptate, îți va da forță pentru a acționa în sensul progresului, a inovațiilor și schimbărilor pe care le vei aduce în carieră. Te poți bucura de stabilizarea unei noi orientări în plan profesional. Se poate vorbi despre o nouă ofertă de lucru, mult mai avantajoasă, de schimbare a unor vechi structuri, cu impact pe termen îndelungat. Schimbarea de job îți poate aduce și o schimbare de domiciliu sau mutarea într-o altă țară.
       Va trebui să fii mult mai prudent în acțiuni, în intervalul 7 august – 6 noiembrie, atunci când Uranus va retrograda în zodia Taur, energia acestuia poate aduce schimbări neprevăzute, răsturnari neașteptate în carieră, faimă, proiecte profesionale importante, reputație dar acordă atenție la modul în care te prezinți în societate pentru că poți fi contestat sau ești pus situații ieșite din comun, în această perioadă ești vizibil public. Vrei libertate, îți displac restricțiile, ordinele, fie ele de la un șef, de la o autoritate, de la un părinte nu pot fi ascultate de tine, în această perioadă. Poți reacționa fără a gândi regretând mai târziu acțiunile, deciziile luate. Prin urmare acordă atenție la modificarile, corecțiile pe care le faci în carieră, în viața profesională. Acordă o atenție specială la relația cu unele autorități.
       Uranus revine în zodia Berbec, din 6 noiembrie și până la sfârșitul anului, așa că te poți aștepta la schimbări neprevăzute în cadrul unei călătorii, legate de studiile superioare, astrologie fiind posibil să te înscrii la cursuri universitare în străinătate. Ai șansa să înveți lucruri noi, interesante, să abordezi lumea dintr-o nouă perspectivă.  
Cu Neptun în zodia Pești, pentru tine în casa astrologică  a VIII-a, a banilor de la partenerul de viață, moșteniri, taxe și impozite, credite dar și a sexualității îți aduce sentimentul clar că primești banii de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini anumite obiective legate de casă  și/sau o afacere personală.
       Pluton se află și în acest an în casa muncii și a sănătății pentru tine ceea ce îți spune că nu e de glumit, atunci când vine vorba despre sănătate și muncă, îndeosebi în prima parte a lunii mai dar și în luna iunie precum și prima parte a lunii octombrie. În perioada de retrogradare a lui Pluton,  22 aprilie – 1 octombrie,  este nevoie de și mai multă atenție la ce tratament te-ai hotărât să urmezi fiind important să nu exagerezi cu medicația sau dietele.  
       Prezența Nodului Nord în semnul Leu, până în data de 6 noiembrie, aduce o perioadă în care te pui mai mult pe primul plan, fără să încerci să te mai sacrifici pentru ceilalți. Este momentul să te descoperi așa cum ești, cu bune și cu rele, să vezi ce anume ai de schimbat în propria atitudine, să afli ce te-ar putea ajuta să fi mai fericit, mai împlinit. Este un an în care îți reafirmi personalitatea, ești mult mai ambițios, mai curajos pentru noi începuturi fiind timpul să te redescoperi.
      Eclipsa totală de Lună din zodia Leu, din data de 31 ianuarie, te predispune la schimbări în propria atitudine, fizionomie, este posibil să începi o nouă dietă, să fii mai preocupat de felul în care arăți, te îmbraci, să renunți eventual la un viciu care îți creează, de ceva timp, probleme de sănătate. Este posibil să te găsești la sfârșitul unei relații, să finalizezi un parteneriat, o afacere.
Eclipsa parțială de Soare în zodia Vărsător, din data de 15 februarie, anunță o perioadă de reformare a modului în care privești relația cu ceilalți, valoarea unui parteneriat, a unei afaceri. Poate fi vorba despre o perioadă de confuzii, tensiuni în relația de mariaj. Pot apărea rupturi, renunțări la asocieri, la o relație de cuplu, o redefinire a ceea ce înseamnă un parteneriat.
       Pe 13 iulie 2018 are loc o eclipsă parțială de Soare în semnul Rac urmând o perioadă în care este posibil să te confunți cu consecințele acțiunilor din trecut. Această eclipsă apare ca oportunitatea de a descoperi răspunsurile de care ai nevoie simțind o nevoie profundă de a fi de ajutor celorlalți, îndeosebi celor oropsiți de soartă. Este o eclipsă de Soare care pune accentul pe dezvoltarea spirituală, pe vindecarea trecutului, pe iertare și compasiune. Este posibil să primești ghidarea de care ai nevoie, să ai parte de revelații neașteptate, să poți închide un capitol neplăcut din viața ta. Se pune accentul acum pe legăturile secrete, pe credință, pe vechile legături care ți-au creat tot felul de probleme dar și pe solitudine. Ar fi de preferat să nu împărtășești cu ceilalți proiectele la care lucrezi.  
       Putem să vorbim despre un an destul de aglomerat în plan profesional, cert este că merită să investești timp și energie pentru că vei culege roadele la care visezi. Chiar dacă vor exista momente când vei fi solicitat la maxim, cu riscul de a te epuiza fizic și mental, vei ajunge la concluzia că merită tot acest efort de vreme ce îți va aduce rezultatele la care speri. Nu te baza pe ceilalți, totul vine din puterea ta, capacitatea de a te mobiliza în situațiile critice. Ai încredere în tine, indiferent de ceea ce vor spune ceilalți. Trebuie să fii mult mai organizat, răbdător, calm, atent la detalii respectând programul de muncă și de relaxare. 

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional        
       În luna februarie, aprilie și prima parte a lunii noiembrie relația intimă, sexuală  este mult mai pasională, trăită cu intensitate având șansa să descoperi cât de importantă este conexiunea dintre tine și persoana iubită.
      Avem în față un an în care este favorizată viața de familie, renovările, redecorările, schimbările importante în gospodărie fiind într-o continuă agitație, mai tot timpul pus pe treabă, îndeosebi în luna ianuarie dar și în lunile octombrie și decembrie.
      Eclipsele de Soare (în semnul Vărsător – 15 februarie, în zodia Leu – 11 august) și de Lună (în semnul Leu – 31 ianuarie, în zodia Vărsător – 27 iulie) de pe axa Leu – Vărsător,  axa relațională pentru tine, aduc în vedere necesitatea de a schimba ceva în plan relațional, de a acorda mai multă atenție nevoilor care țin de relația cu partenerul de viață, necesitatea reevaluării propriei atitudini, primirea unor răspunsuri importante care te vor ajuta să te cunoști mai bine. Este ocazia de a-ți schimba viziunea despre relația de mariaj, de a-ți asuma mult mai conștient propriile responsabilități în cadrul relației. Se poate vorbi acum despre o întâlnire de destin, dorința de a întemeia o familie, de a te implica într-o relație pe termen lung.
      La începutul lunii iulie ești predispus la finalizarea unei relații de cuplu. Poți fi luat prin surprindere, cert este că treci printr-o perioadă foarte tensionată, plină de nemulțumrii, aspecte astrale care te vor conduce către reevaluarea relației de cuplu.  
      Prezența lui Lilith în zodia Vărsător, din data de 6 august și până la sfârșitul anului, anunță o perioadă dificilă pentru tine fiind foarte important să gestionezi cu grijă eventualele probleme cu care te confrunți în relația de mariaj. Lilith are grijă să aducă la suprafață aspectele neplăcute, secrete, infidelități, minciunile din cadrul relației. Este o perioadă de incertitudine, de confzie, nu prea știi cum să acționezi venindu-ți destul de greu să iei o hotărâre clară. Se inflitrează gelozia, neîncrederea, starea de frică de a nu pierde o relație în care ai investit multe emoții, trăiri, iubire.  
      Începând cu data de 8 noiembrie, odată cu intrarea lui Jupiter în zodia Săgetător, urmează o perioadă de aproximativ un an de zile, de schimbări în plan sentimental, o perioadă de bucurii și împliniri alături de persoana iubită. Jupiter favorizează apariția unei noi iubiri sau intensificarea relației de dragoste actuale putând fi vorba chiar de renunțarea la relația actuală pentru a da startul unei noi relații, mult mai promițătoare. Este timpul să te bucuri de mai multă pasiune, romantism, de trăiri profunde. Te poți aștepta la concretizarea unei relații de dragoste cu o persoană de altă naționalitate sau să te îndrăgostești cu ocazia unei călătorii peste hotare.
      În a doua parte a lunii noiembrie dar și pe parcursul lunii decembrie te poți aștepta la serioase probleme în relația de dragoste. Este posibil să iei decizia bruscă de a rupe o relație care durează de ceva timp. Nu este exclus ca problemele apărute în relație să aibă legătură cu părinții care nu sunt tocmai mulțumiți de alegerea pe care ai făcut-o în plan amoros. Este momentul să te analizezi cu sinceritate, să vezi dacă ești mulțumit alături de persoana iubită, dacă aceasta corespunde dorințelor și așteptărilor tale oferindu-ți starea de echilibru și de siguranță de care ai nevoie.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă    
        În a doua parte a lunii februarie, spre sfârșitul lunii aprilie, în luna octombrie și prima parte a lunii noiembrie, se poate vorbi despre un câștig nesperat, primirea unei sume restante pe care urmează să o încasezi din câștigarea unui proces, o moștenire, o mărire de salariu, pensie ce a tot fost amânată. Cert este că astrele îți surâd în acest sens,aducându-ți banii de care ai nevoie.
       În prima lună din acest an ești ferm hotărât să îți pui în practică proiecte ambițioase, originale, concetrându-te pe o direcție clară. Se poate vorbi despre șansa de a obține tot felul de favoruri profesionale, susținere din partea superiorilor, călătorii peste hotare, urmarea unor cursuri de perfecționare care te vor ajuta să ocupi un post mai bine plătit. Este șansa ta de a da startul unor proiecte la care lucrezi de ceva timp.            
      La sfârșitul lunii aprilie ai ocazia să te bucuri de pe urma banilor primiți prin intermediul altora, fie că e vorba despre o moștenire, de bani proveniți din câștigurile partenerului de viață sau dintr-un credit avantajos. Poate fi vorba despre o perioadă favorabilă pentru a rezolva anumite probleme legate de taxe și impozite, soluționarea unor probleme care țin de casă, proprietate, investiții, procese sau împrumuturi.
      În prima parte a lunii mai și în august va trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre încheierea unui contract de muncă în străinătate. Te poți aștepta la tot felul de suprize neplăcute, neplăceri venite din partea unor colegi, certuri, dorințe de răzbunare, accident de muncă, accident cu ocazia unei călătorii în interes de serviciu. Nu este exclus să renunți brusc la un contract de muncă în străinătate sau în cadrul unei firme cu capital străin.
      Prezența lui Saturn și Pluton în zodia Capricorn dar și a lui Uranus în zodia Taur (15 mai – 6 noiembrie) te va așeza pe un teren mult mai stabil, din punct de vedere profesional. Îți asumi noi responsabilități, din ce în ce mai grele fiind nevoit să te perfecționezi, să urmezi tot felul de cursuri de perfecționare.
     Prezența lui Lilith în zodia Capricorn, până în data de 6 august, îți aduce tot felul de frici, neîncredere în propriile capacități creative reușind cu greu să îți exprimi punctul de vedere în cadrul colectivului de muncă. Nu te simți apreciat la justa valoare, îți găsești greu un loc de muncă care să corespundă așteptărilor tale, te adaptezi destul de greu într-un colectiv, nu suporți rutina, poți ajunge la probleme de comunicare în relația cu superiorii, colaboratorii, colegii de muncă. Ai sentimentul că lucrurile evoluează mult prea lent în plan profesional fiindu-ți pusă la încercare răbdarea simțind un oarecare dezechilibru în activitatea profesională. Dintr-o dată nu mai ești sigur pe jobul tău sau poate nu mai ești mulțumit de ceea ce se petrece în cadrul colectivului de muncă.   
      Se poate ajunge la atitudini extremiste, la ruperea unor alianțe, relații de parteneriat, o asociere importantă, în perioada 26 iunie – 13 august. Poți ajunge să îți sacrifici anumite relații de colaborare punând interesul personal pe primul plan, pe la jumătatea lunii august.
      La jumătatea lunii iunie va trebui să dai dovadă de prudență, atunci când vine vorba de anumiți asociați sau parteneri de afacere care vor încerca să profite de bunăvoința ta, în plan financiar. Nu te hazarda investind acum mulți bani într-o colaborare care se pare că nu este tocmai ceea ce pare la prima vedere fiind predispus la pierderi de bani.
În a doua parte a lunii iulie și prima parte a lunii august avem de-a face cu o perioadă oarecum norocoasă, la capitolul bani primiți prin muncă proprie, din salariu, negocierea unui contract în avantaj personal.
      În intervalul 7 august – 6 noiembrie, când Uranus va retrograda în zodia Taur, este o perioadă în care te poți aștepta la schimbări neașteptate, răsturnări de situație în carieră putând fi pus în situații neplăcute. Va trebui să fii mult mai prudent în privința luării unor decizii în plan profesional fiind foarte important să dai dovadă de reținere în relația cu autoritățile.
     Marte va retrograda în zodia Capricorn în intervalul 13 – 27 august fiind o perioadă de provocări și tot felul de obstacole, răsturnări de situație legate de relația cu colegii, de un proiect desfășurat în echipă, ești într-o stare de agitație, nemulțumire. Se cere să revizuiești un proiect de lucru sau să te reorientezi către alt loc de muncă, dacă simți că nu îți mai poți desfășura activitatea în colectivul de muncă actual.
     În a doua parte a lunii decembrie, apar proiecte noi în mintea ta, care trebuie puse în practică cât mai rapid pentru că este o perioadă în care te poți bucura de energie fizică și mentală, idei originale, creativitate, inspirație având parte de instrumentele necesare pentru a atrage cât mai multe câștiguri de partea ta. Nu vor lipsi însă concurenții, provocările, rivalii sau poate chiar asociați care vor încerca să te destabilizeze, să te îndepărteze de la împlinirea unui obiectiv profesional important. Este o perioadă în care merită să te implici în orice acțiune în care este nevoie de efort, ambiție, curaj, asumarea de responsabilități tocmai pentru a reuși să obții ceea ce ți-ai propus. De la mijlocul lunii decembrie sunt favorizate câștigurile care vin din investiții dar și de pe urma partenerului de viață sau de pe urma unei afaceri, colaborări.  
     În ansamblu, avem de-a face cu un an în care, până în luna noiembrie, sunt favorizate investițiile care țin de proprietăți imobiliare, achiziția unei case, locuință, de renovare, eventual schimbarea domiciliului.
     Prima parte a anului se va dovedi foarte solicitantă la locul de muncă fiind pus în situația de a face față unor termene limită confruntându-te cu tot felul de restricții, răsturnări de situație, avertismente. Este necesar să fi mult mai prudent în ceea ce privește colaborările și relația cu colegii de muncă. Totul este să nu acționezi sub impulsul de moment, până nu verifici toate datele problemei cu care te confrunți. În a doua parte a acestui an, încet dar sigur, începi să vezi cum stau lucrurile în mediul de lucru, ceea ce ai acumulat în plan profesional te ajută să culegi mai multe roade sub formă de recompense financiare, mărire de salariu, obținerea de prime, recunoașterea valorii tale. Te remarci prin creativitate, inventivitate, originalitate, forță de muncă fizică și intelectuală, arme suficient de puterncie pentru a fi un adevărat lider în mediul de lucru.

3D Character and Success

Sănătate        
       În lunile aprilie, mai precum și în a doua parte a lunii august și prima parte a lunii octombrie va trebui să fii mult mai prudent în ceea ce privește propria sănătate. Poți avea parte de surprize neplăcute, accidente, entorse, fracturi, probleme legate de migrene, dinți, probleme oculare fiind recomandat să mergi periodic la control medical și să nu neglijezi sfatul medicului.  Nu exagera cu medicația sau cu munca fiind important să faci mai multă mișcare în natură, să te îngrijești mai mult de propriul organism. Prezența lui Saturn, Pluton dar și a lui Lilith (pînă pe 6 august) în zodia Capricorn îți poate aduce tot felul de limitări, stare de oboseală accentuată, stări de dispoziție care alternează.
       În prima parte a lunii martie dar și în luna iunie ești predispus acutizarea unor probleme de sănătate care țin de spate, oase, dureri ale încheieturilor, există predispoziție la fracturi. Este bine să eviți practicarea sporturilor extreme, în această perioadă.
       Munca excesivă, starea de încordare, de agitație te predispune la slăbirea sistemului imunitar fiind absolut necesar să găsești noi metode de tratament, un nou regim alimentar. Este un an în care pot apărea probleme de sănătate care țin de ficat, oase (în special coloana vertebrală), probleme cu dantura, nevralgii, probleme ale pielii (iritații, insolații, răniri). Este foarte important să te relaxezi, să te detașezi de problemele cotidiene încercând să fii în comuniune cu natura, să găsești resursele necesare pentru a te revigora.
       În prima parte a lunii mai dar și în prima parte a lunii august va trebui să acorzi o atenție deosebită cu ocazia călătoriilor pe distanțe lungi, eventual în străinătate întrucât ești predispus la accidente, răniri, lovituri, fracturi, infecții.