Horoscop anual 2018, Fecioară

Horoscop anual 2018, Fecioară
            „Libertatea absolută se câștigă prin dragoste. Căci doar dragostea îl eliberează pe om de natura sa.” Mircea Eliade
        Pentru tine, ca și nativ al zodiei Fecioară, acest an 2018 se preconizează a fi o perioadă a expansiunii prin cunoaștere, comunicare, nevoia de afirmare, de conectare la lumea înconjurătoare și relaționare. Este un an în care ai ocazia să-ți redefinești principiile care țin de dragoste, relația cu propriul copil, creativitate. Se amplifică dorința de studiu,  acumularea de noi informații din diverse domenii având ocazia să participi la dezbateri, conferințe, cursuri menite să te ajute să progresezi, să exploatezi o nouă dimensiune a existenței.
       Mercur, guvernatorul zodiei tale, retrogradează în zodiile: Berbec, 23 martie – 15 aprilie; Leu, 26 iulie – 19 august; Săgetător, 17 noiembrie – 6 decembrie astfel că trebuie să acorzi mai multă atenție problemelor care țin de resursele financiare ale altora, finanțele partenerului de viață, lupta ascunsă pentru putere, jocurile secrete, hotărârile judecătorești, tot felul de blocaje. Este posibil să rupi o relație de afaceri sau descoperi anumite secrete care țin de finanțele partenerului de viață. Poate fi momentul în care revine în viața ta o persoană cu care ai avut o relație intimă în trecut. În schimb, refinanțările unor credite sunt benefice, în intervalul 23 martie – 15 aprilie.
       Se poate vorbi despre o energie destul de confuză care îți poate complica existența, poți fi trădat, revin acum anumite aspecte neplăcute din trecut care îți pot răscoli viața personală, ai parte de acțiuni ciudate, îndreptate împotriva ta din partea dușmanilor ascunși, acțiuni secrete, eventual probleme cronice de sănătate, în intervalul 26 iulie – 19 august. Va trebui să fii mult mai atent la tot ceea ce ține de carieră, imaginea ta în plan social putând fi adus la suprafață tot ce  este ascuns, un proiect demarat în trecut care se cere revizuit, îndeosebi în intervalul 17 noiembrie – 6 decembrie.
       Jupiter tranzitează zodia Scorpion până în data de 8 noiembrie 2018 susținând schimbările care țin de comunicare, studii, scris, comerț, acumularea de informații, publicații, mass-media având ocazia să îmbini, în mod armonios, utilul cu plăcutul, să-ți pui în valoare abilitățile și talentele native. Se observă o mai bună comunicare cu rudele apropiate (frați, verișori), poți lega mult mai ușor relații de prietenie. Sunt favorizate studiile, comerțul, proiectele legate de scris, editură, îndeosebi spre sfârșitul lunii aprilie dar și la începutul lunii septembrie. Este timpul să faci mai multe călătorii, să studiezi, dorești să înveți o nouă limbă, să socializezi, ești mai atent la relația cu rudele apropiate, cu vecinii. Poate fi vorba și despre succes la examene, în comerț dar și dorința de te informa din cât mai multe domenii.
       Intrarea lui Jupiter în zodia Săgetător, în data de 8 noiembrie 2018, activează dorința de  schimbări importante legate de casă, eventual o renovare, schimbare de locuință, domiciliu poate călătorești mai des în străinătate sau emigrezi. Orice hotărâre ai lua astrele sunt de partea ta ajutându-te să finalizezi proiectele legate de casă, domiciliu. Vei beneficia și de banii de care ai nevoie pentru a concretiza ideile, inițiativele care țin de domeniul imobiliar.  
       Cu Saturn în zodia Capricorn, în casa distracțiilor, iubirii, a creativității, copiilor, hobbyurilor se poate spune că acorzi mai multă atenție educației propriului copil fiind mult mai organizat, atent la detalii putându-te confrunta însă cu anumite obstacole, limitări dar pe care vei reuși să le depășești cu brio. Iei mult mai în serios relația de dragoste preferând să ai alături de tine persoana care să fie pe aceeași lungime de undă cu tine, din punct de vedere intelectual și sentimental.
       Prezența lui Uranus în semnul  Taur, în perioada 15 mai – 7 august (în mers direct), pentru tine în casa astrologică a studiilor superioare, a călătoriilor îndepărtate, continuă să îți aducă evenimente surpriză legate de călătorii, studii superioare, schimbări necesare și care te vor propulsa pe o nouă treaptă, din punct de vedere intelectual și profesional. Nu este ușor dar provocările care vin te ambiționează, te forțează să te mobilizezi în situațiile critice și să iei deciziile potrivite.     
       Intrarea lui Uranus în mers retrograd, în zodia taur (7 august- 6 noiembrie 2018), aduce schimbări neprevăzute în cadrul unei călătorii sau legate de studiile superioare, astrologie fiind posibil să te înscrii la cursuri universitare în străinătate. Ai șansa să înveți lucruri noi, interesante, să abordezi lumea dintr-o nouă perspectivă.
       Uranus este revoluționarul, reprezintă noul și are de-a face cu schimbarea. Uranus dărâmă barierele și tradițiile. Din data de 6 noiembrie este momentul în care ești forțat de împrejurări să revii asupra unor aspecte care țin de o moștenire, finanțele comune cu partenerul de viață, schimbări bruște legate de banii veniți dintr-o afacere, răsturnări de situație legate de un partaj, taxe și impozite. Este posibil să revină în viața ta o relație de amor, să reiei o legătură care sparge bariele morale și sociale, prejudecățile. În această perioadă este face bine să eviți orice fel de compromis, fie că e vorba de bani veniți dintr-un credit bancar, fie că vorbim de o moștenire întrucât orice acțiune ilegală desfășurată în această perioadă nu va rămâne fără urmări neplăcute asupra propriei existențe.
       Neptun se află în zodia Pești, pentru tine în casa a VII-a, a mariajului, parteneriatelor, încă din anul 2011. Se pare că ai fost supus la tot felul de dezamăgiri, renunțări în încercarea de a clădi ceva în plan relațional pentru ca apoi să o iei, brusc, de la capăt. Este o perioadă destul de îndelungată în care ai de învățat foarte mult despre atitudinea pe care trebuie să o ai, vis-a-vis de relații, parterul de viață. Nu este deloc ușor dar la capătul acestui drum vei observa cât de mult ai învățat despre cum trebuie să abordezi o relație.  
       Pluton se află în semnul Capricorn, din 2008 până în 2024, în casa a V-a, o perioadă îndelungată în care ai ocazia să te transformi, în mod profund, la capitolul relație de iubire, creativitate, relația cu propriul copil, hobby. Este o perioadă în care te confrunți cu tot felul de limitări, renunțări fiind momentul să înveți cum să îți asumi noi responsabilități, să accepți că, înainte de a le cere celorlalți să te iubească, trebuie să înveți cum să dăruiești, să dai dovadă de altruism, de generozitate, să înveți să iubești sincer, profund. Pluton scoate din tine tot ce e mai bun și frumos și, cu cât te vei opune mai mult transformării, cu atât îți va fi mai greu. Este timpul să valorifici din plin abilitățile și talentele de care dispui, îndeosebi dacă ești născut în al doilea decan al zodiei Fecioară (3 – 12 septembrie).  
       Eclipsa totală de Lună din semnul Leu, din data de 31 ianuarie, are loc în casa a XII-a pentru tine (a secretelor, dușmanilor ascunși, boli cronice). Este posibil să fie aduse la lumină niște secrete, să descoperi anumite lucuri care nu prea îți fac plăcere dar care, cu siguranță, te vor ajuta să vezi ce se vrea de la tine. Este vorba despre dezamăgiri dar și posibilitatea de a te elibera dintr-o relație sufocantă. Acordă atenție la posibilitatea de a recidiva o anumită problemă de sănătate fiind absolut necesar să intervii prompt.
       Eclipsa parțială de Soare în zodia Vărsător, din 15 februarie, transmite mesajul că nu trebuie să refuzi această chemare către transformare, prin experiențe legate de locul de muncă, de relația cu colegii de muncă, de sănătate. Urmează o perioadă a reorganizării energiilor care au fost direcționate greșit, ceea ce ți-a atras tot felul de probleme legate de muncă și sănătate.
În data de 13 iulie 2018 are loc o eclipsă parțială de Soare în Rac ghidat fiind să îți reformezi modul în care privești relațiile de prietenie, creativitatea, idealurile, speranțele, relația cu grupul din care faci parte. Această eclipsă îți poate aduce oportunitatea de a te integra într-o nouă organizație, asociație, ești mai atras de astrologie. Este momentul să îți dai seama de valoarea unei relații de prietenie, ceea ce îți este sau nu de folos în cadrul unei relații de prietenie, dacă merită să dedici timpul și energia în cadrul unui grup, organizație. Această eclipsă aduce la suprafață anumite lucururi ascunse dintr-o relație de prietenie. Tot acum se poate vorbi despre șansa inițierii unei relații de prietenie care va juca un rol important în viața ta.
       Eclipsa de Lună din semnul Vărsător, din 27 iulie, are loc în casa a VI-a, pentru tine și vizează casa locului de muncă, relația cu subalternii, colegii de muncă, dietele alimentare, preocuparea pentru sănătate. Este timpul să concretizezi anumite proiecte ce vizează locul de muncă, să schimbi eventual direcția, vis-a-vis de locul de muncă. Este momentul să îți asumi mai multe responsabilități, să-ți manifești capacitățile tale organizatorice. Atenție la posibilele probleme de sănătate, necesitatea de-a urma o nouă dietă, un nou tratament.
       Eclipsa parțială de Soare din zodia Leu, din data de 11 august, se întâmplă în casa a XII-a, a dușmanilor ascunși, secrete, acte de caritate, karma. Este posibil să te implici în acțiuni de voluntariat, să te simți împlinit făcând acte de caritate pentru oamenii nevoiași, copii cu probleme de sănătate. Cert este că a venit momentul să dai curs unor acțiuni, inițiative care să aducă la lumină o latură pe care nu prea ai lăsat-o să se manifeste până acum. Nu este exclus să mai descoperi niște secrete și să le valorifici în avantaj personal.
       Putem să vorbim despre un an în care te vei confrunta cu schimbări semnificative ce țin de viața sentimentală, relația cu propriul copil dar și de studii, călătorii, carieră. Este o perioadă în care devine foarte important să te cercetezi cu adevărat, să te înțelegi, să te descoperi având șansa să îți reformulezi viața prin intermediul iubirii, te descoperi în profunzime sacrificând ceva acum pentru o viață mai bună. Ai șansa să redescoperi latura spirituală a vieții, să îți depășești propriile limite. Fii mai atent la ceea ce se ascunde în spatele unor evenimente acordând o mai mare atenție lucrurilor ascunse fiind însă discret, fără să riști nimic. Explorează-ți ființa, canalizează-ți energia într-o direcție favorabilă progresului personal, fii pregătit să renaști, mai bun și mai puternic.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional           
      În ceea ce privește iubirea ești predispus la  o atitudine extremă în relația de dragoste, poți lua oarecum prin surprindere persoana iubită. Eset un an în care treci prin evenimente profund transformatoare, revelatoare deschizând noi perspective de evoluție, de redescoperire a ceea ce vrei, de fapt, dintr-o relație de iubire. Cu Saturn în semnul Capricorn, casa iubirii pentru tine, poți ajunge să resimți relația de dragoste mai mult ca pe o responsabilitate, decât ca pe o bucurie de a iubi. Atât saturn, Pluton cât Lilith (până în data de 6 august) vin cu tot felul de limitări, frici, teama de a nu fi rănit, părăsit încercând să te lași condus de rațiune și nu de emoții, dorințe, în relația de dragoste. Se cere mai multă seriozitate, maturitate, prudență, atenție la ce se vrea de la tine într-o relație de iubire. Lucrurile pot deveni și mai fragile într-o relație de cuplu, îndeosebi până pe 6 august, atunci când Lilith va tranzita zodia Capricorn. Te poți aștepta la câteva teste majore, în plan amoros. Simți nevoia de a fi iubit dar și teama de a nu fi trădat, se poate instala o oarecare stare de răceală între tine și persoana iubită. Nu este exclus să descoperi că vrei cu totul altceva, în plan sentimental.
       Începând cu data de 24 februarie și până la sfârșitul lunii aprilie asteroidul căsătoriei, Junon, tranzitează zodia Pești astfel că îți vei concentra mai mult atenția asupra relației de cuplu încercând să te redresezi cu calm, optimism având ocazia să te bucuri de prezența partenerului de viață alături de tine, oferind și primind iubire din plin.
       Prezența lui Venus în zodia ta, între 10 iulie și 7 august, poate fi considerat un cadou frumos de iubire, armonie, afecțiune, romantism. Te concentrezi mai mult asupra relației cu partenerul de viață și a nevoilor tale sentimentale. Dar cum tu ai o fire perfecționistă, parcă nimic nu te poate mulțumi. Vrei mai mult, vrei altceva gândindu-te că întotdeauna se poate și mai bine.
Prezența lui Marte în semnul Capricorn, care va sta destul de mult în acest an în zona dedicată iubirii (în intervalul martie – mai și august – septembrie), va amplifica și mai mult sentimentele, dorințele, investești mai multă energie în relația de iubire. Dacă viața ta sentimentală trecea deja printr-o perioadă dificilă, acum este ocazia de a revizui legăturile romantice.
       În intervalul  13 – 27 august te poți aștepta la tensiune, impulsivitate, certuri, starea de nemulțumire iese tot mai pregnant la suprafață având ocazia să descoperi cum se derulează viața ta sentimentală, ce îți lipsește, ce nevoi ai, ce oferi și ce primești în schimb. Este o perioadă în care ai ocazia să tragi niște concluzii foarte bune, vis-a-vis de o relație de iubire. Există riscul să rupi o relație de dragoste, îndeosebi la jumătatea lunii august dar și în preajma datei de 8 septembrie 2018. Poate fi vorba despre o mare probă de încercare doar spre sfârșitul anului putându-se restabili liniștea în viața ta sentimentală.
       Nu te teme de aceste perioade de încercare, de obstacole și limitări întrucât ai șansa să te eliberezi dintr-o relație care nu făcea decât să te epuizeze, din punct de vedere fizic, psihic și emoțional. Acceptă toate aceste probe cu detașare, cu maturitate și înțelepciune fiind conștient că toate acestea trebuiau să vină pentru a reuși să faci curățenie și să aduci lumină în viața ta.
Căsnicia este pe un teren bun, cu ceva şanse ca, la sfârșitul lunii aprilie dar și în luna octombrie, să dai startul unor noi proiecte, în care se te implici alături de partenerul de viață. Dacă te mobilizezi serios implicându-te trup și suflet în relație, ca doi buni prieteni la bine şi la greu, egali, la fel de dedicaţi, ceea ce decideți în prima parte a lunii noiembrie are mari şanse să devină realitate, spre binele relaţiei voastre. Probabil ţi se reduc major libertăţile de care te bucurai înainte sau poate o faci de bună voie acceptând ideea că o căsnicie implică să transformi partenerul de viaţă în cel mai bun prieten, fără a mai visa neapărat la socializare, la distracţii, la amici.
       Din ziua de 8 noiembrie, cu Jupiter în zodia Săgetător, îți concentrezi energia mai mult către casă, familie. Poți deveni părinte sau poți ajunge să oficializezi o relație și să te muți la casa ta. Iubirile care se clădesc acum au mari șanse să dureze și să ducă la formarea unei familii. Cuplurile vechi care trec, de ceva vreme, prin momente de dezorientare, de confuzie au acum șansa să reactiveze iubirea, buna înțelegere, pot repara ceea ce nu mai funcționa în cadrul relației.
       În a doua parte a lunii noiembrie dar și luna decembrie Marte din zodia Pești aduce în vedere anumite aspecte din relația de cuplu care te obligă să iei decizii ferme, să acționezi, să spui clar ce nu îți place la jumătatea ta, să iei inițiativa sau poate chiar partenerul de viață poate fi nemulțumit de tine și ia decizia de a rupe relația. Este o perioadă bună pentru o nouă relație fiind important să depășești starea de pesimism, de neîncredere în tine sau teama de a aduce la suprafață lucruri pe care ai preferat să le păstrezi ascunse dar care au măcinat încet și sigur relația de mariaj.
       Dacă lunile martie și aprilie sunt ceva mai liniştite, frumoase, calde, tandre în relația de mariaj se pare că ultimele zile ale anului 2018 vin cu o oarecare stare de stres şi agitaţie dar poate fi o agitaţie benefică, în cazul în care căsnicia alunecase spre rutină, monotonie, plictiseală, linişte, banal. Marte animă spiritele după 16 noiembrie, deci profită de această perioadă pentru a te lămuri ce vrei din cadrul relației de mariaj, ce anume te deranjează și dacă ești în stare să lași de la tine pentru a readuce starea de echilibru în familie.
       În acest an ceea ce este bun, de valoare, ceea ce te leagă și te face să înaintezi alături de partenerul de viață, se va consolida și va rezista timpului iar ceea ce se clatină și nu are un fundament bine clădit are șansa de a se termina definitiv. Ai curaj să îți dorești mai mult, să iubești și să te manifești cu încredere și optimism că iubirea poate exista cu adevărat în viața ta, cât timp îți dorești cu adevărat acest lucru.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă    
       Este un an intens în plan profesional, o perioadă în care te perfecționezi, poți lua hotărârea să te apuci serios de învățat, ceva nou legat de domeniul profesional în care activezi, ceva care te poate propulsa pe o treaptă profesională, mai înaltă, în următorii ani. Simți nevoia să completezi bagajul de cunoștințe, să participi mai des la cursuri, conferințe, simpozioane, să încerci și altceva, care nu are neapărat legătură cu profesia ta de bază. Cu Jupiter în zodia Scorpion, până pe 8 noiembrie 2018, se deschid noi domenii de explorat colectând mai multe informații teoretice care se vor adăuga la bagajul tău de cunoștințe deja existent. Va veni și momentul în care tot ceea ce acumulezi acum își va arăta roadele, în următorii ani.  Ai nevoie de mai multă libertate de mișcare, de expresie, spontaneitate, dai dovadă de mai multă originalitate, de creativitate în mediul tău de lucru.
       La jumătatea lunii februarie este posibil să apară dorința profundă de a schimba locul de muncă, modificări ale programului de lucru, schimbări în cadrul colectivului demuncă, schimbarea unor șefi. Ești îndemnat să îți reformulezi felul în care privești relația cu colegii de muncă, modul în care te concentrezi pe îndeplinirea obligațiilor de serviciu. Este o reformare a obiceiurilor zilnice, a sarcinilor, a modului în care te preocupi de perfecționarea ta profesională.
       Prima parte a lunii martie se poate dovedi favorabilă pentru dezvoltarea unor relații de afaceri, parteneriat, pentru noi asocieri lucrurile derulându-se favorabil, în sensul atragerii clientelei, a succesului în plan profesional datorită capacității tale de a negocia, de a face față cu brio competitorilor.  
       Este recomadat să eviți acceptarea unui credit de la bancă sau implicarea într-un proiect la nivel internațional și care necesită primirea unei sume mari de bani, îndeosebi în intervalul 23 martie – 15 aprilie. Tot atunci este posibil să apară pierderi financiare ale partenerului de viață. Îți dai seama că nu te poți baza pe sprijinul financiar venit din partea unui asociat, poți fi înșelat în cadrul unei relații de afacere. Nu este o perioadă bună pentru a lua decizii importante legate de finațe, o moștenire, un partaj, taxe și impozite întrucât ești predispus la pierderi, furt, trădare. În schimb, este benefică refinanțarea unui credit.
       În primul și al treilea decan al lunii aprilie dar și în primul decan al lunii mai se poate vorbi despre o perioadă în care ai capacitatea de a-ți valorifica abilitățile și talentele de care dispui pentru a atrage mai multe câștiguri de partea ta. Poate fi vorba despre câștiguri primite dintr-o relație de parteneriat, îndeosebi spre sfârșitul lunii aprilie. La începutul lunii iunie este un moment favorabil pentru a obține o mărire de salariu sau pentru a semna un contract avantajos de muncă.
       Prezenţa lui Marte în semnul Vărsător, între 17 martie – 26 mai dar și în perioada 11 septembrie – 16 noiembrie cere mult de la tine. Marte n-a mai trecut pe aici de vreo 2 ani, acest tranzit fiind menit să te pună la treabă, să fii mult mai abițios, conștiincios, să acționezi în sensul progresului în plan profesional. Ai tendința să stimulezi competiția la locul de muncă, în scopuri constructive. Lucrezi mult și eficient reușind să faci față cu bine muncilor solicitante, lucrând fără probleme chiar și peste programul de lucru. Ești exigent cu propria persoană, căutând să te achiți de sarcinile de lucru la timp. Ești direct, deschis în relația cu colegii de muncă și/sau colaboratorii. Se vor ivi, îndeosebi pe parcursul lunii octombrie, suficiente obstacole din partea celor care te invidiază, a celor care nu te au la suflet (concurenți, rivali sau poate chiar asociați) care văd lucrurile altfel decât tine dar este o perioadă în care merită să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut pentru că vor veni și roadele muncii, prin ambiție, curaj, efort susținut, ba chiar și prin asumarea riscului, în anumite situați.
       În luna iulie și prima parte a lui august, te poți confrunta cu probleme legate de locul de muncă, un proiect profesional desfășurat în echipa de lucru. Se poate vorbi despre tot felul de provocări, relații tensionate cu colegii, se rup brusc colaborări, îndeosebi în luna iulie. Este necesar să îți revizuiești anumite relații în colectivul de muncă, să accepți că și tu poți greși. Se poate vorbi despre o perioadă de conflicte, competiție acerbă, sarcini stresante, consum fizic și mental dar pe care le poți depăși cu brio, din a doua parte a lunii august.
        Ești mult mai categoric și mai intransigent astfel încât ceea ce spui, ce decizi nu lasă loc de întoarcere. Dacă ai spus ceva, așa rămâne, chiar dacă pe unii îi miră agresivitatea din ton. Dacă nici material nu ești prea motivat, cu atât mai enervantă devine atmosfera dar îți vezi de treabă, harnic și responsabil, așteptând perioade mai bune în care poți obține ceea ce ți-ai propus.
       Din 15 mai și până în data de 7 august se poate vorbi despre schimbări neașteptate ce vizează găsirea unui loc de muncă în străinătate sau în cadrul unei companii cu capital străin. Cert este că, la jumătatea lunii mai, multe lucruri ar putea să te bulverseze, vrei să renunți la un contract de colaborare sau iei decizia bruscă să pleci în străinătate sperând să găsești ceva mult mai promițător, din punct de vedere financiar. În luna septembrie este posibil să ajungi la concluzia că ai ales un drum greșit și ești forțat de împrejurări să revii de unde ai plecat sau ajungi să te confrunți cu tot felul de neplăceri în plan profesional fiind nevoit să renunți la un proiect profesional, acțiuni care te-ar putea destabiliza și în planul sănătății.
        În a doua jumătate a lunii noiembrie este bine să nu semnezi un (nou) contract de muncă, documente importante legate de carieră, parteneriate, o colaborare. Este o perioadă care necesită multă atenție din partea ta fiind important să nu te lași furat de himere, de promisiuni deșarte, în ceea ce privește primirea unui loc de muncă mai bine plătit.
       În intervalul  31 octombrie – 16 noiembrie vorbim despre o perioadă care amplifică provocările ce țin de bani, felul în care obții finanțarea, există tendința către risipă. Poate fi vorba și despre o presiune asupra bugetului personal cauzată de dorința de a-ți satisface anumite capricii și plăceri de moment. Sume importante de bani pot fi cheltuite pe vacanțe, petrecerea timpului liber, pentru întreținere personală sau pe educația copilului. Se recomandă să fii mult mai înțelept, atunci când vine vorba despre cheltuieli adoptând o atitudine rațională și echilibrată, evitând jocurile de noroc sau investițiile financiare păguboase.
       La începutul lunii octombrie te poți confrunta cu starea de dezorientare, ceva te face să te răzgândești, vrei să acționezi în alt mod decât ai făcut-o până acum, atunci când vine vorba despre obligațiile de serviciu. Ești predispus la compromis, probleme care te predispun la pierderi ale credibilității în cadrul colectivului de muncă.

3D Character and Success

Sănătate
       Este un an în care te preocupi de propria sănătate fiind interesat de noi rețete culinare, care să te ajute să te menții în forma optimă. Este posibil să apelezi mai frecvent la tratamente alternative, începi să practici un sport sau te plimbi mai mult în mijlocul naturii.
       În luna februarie te poți confrunta cu un deficit energetic, activarea unor probleme de natură emoțională ar putea să îți dea peste cap sistemul imunitar, ești predispus la depresii, insomnii, tulburări de natură nervoasă.  
       În ultimul decan al lunii iunie (20 – 30 ale lunii) ești predispus la oscilații de tensiune, probleme ale ficatului sau circulatorii, stare de epuizare fizică.
       O perioadă deosebit de obositoare, stresantă la locul de muncă este 26 iunie – 13 august, atunci când ești predispus la  agitație, impulsivitate, accidente. Este important să-ți încetinești ritmul activităților zilnice alocând mai mult timp pentru odihnă, relaxare, diverse cure, pentru vacanțe sau activități menite să echilibreze starea fizică și mentală (yoga, meditație, fitness). Marte retrograd predispune la risipă de energie, accidente (la începutul lunii august), răniri, operații, infecții, stări febrile, probleme oculare, nevralgii, migrene, probleme de natură stomatologică.
       În a doua parte a lunii septembrie, octombrie precum și în prima parte a lunii noiembrie ești plin de energie, în continuă mișcare, neputând să stai locului. În acest context, se pare că vorbim despre un an în care nu ești într-o formă fizică tocmai bună. Starea de stres, munca excesivă, problemele de natură sentimentală, emoțională, te vor solicita la maxim, din punct de vedere fizic, emoțional și mental. Te simți mai tot timpul obosit, fără poftă de viață. Stresul ce durează de câțiva ani, suportarea unor traume, un mediu ostil, conflictual pot constitui suficienți factori pentru declanșarea unor afecțiuni organice sau pentru recidivarea unor probleme mai vechi de sănătate. Va trebui să îți tratezi eventualele probleme de sănătate cu mai multă responsabilitate.