Horoscop anual 2018, Capricorn

Horoscop anual 2018, Capricorn
            „Învinge durerea, râzi cât se poate, căci tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte.” William Shakespeare
       Pentru tine, acest an 2018 se poate dovedi un an în care ai capacitatea să te mobilizezi pentru a-ți îndeplini obiective, proiecte menite să te propulseze pe o treaptă superioară, în plan personal și social. Un an în care, chiar dacă te confrunți cu frica, teama de a nu pierde în fața adversarilor, a oamenilor care parcă au tot lucrat din umbră împotriva ta, iată că acum ai capacitatea de a te mobiliza, organiza dând dovadă de multă perseverență pentru a-ți atinge scopurile propuse. Nu va lipsi nici dorința de a domina, de a deține controlul asupra celor din jur, asupra celor cu care relaționezi dedicându-te muncii cu multă conștiinciozitate fiind, de multe ori, drastic, exigent cu propria persoană, tocmai pentru a reuși să ajungi acolo unde ți-ai propus.
       Între 1 și 31 ianuarie, planetele personale (Soare, Mercur și Venus) îți tranzitează zodia, acolo unde se află deja Lilith, Saturn și Pluton încercând parcă să mai îndulcească oarecum atmosfera din viața ta. Venus, bine aspectat de Jupiter, Marte (din zodia Scorpion) dar și de Neptun (din semnul Pești), în prima parte a lunii ianuarie, îți redă starea de încredere, de optimism, bucurie de viață fiind o perioadă bună în viața ta sau măcar aceste tranzite vor reuși să mai liniștească tumultul tău sufletesc, emoțional, să vezi că pot exista și lucruri frumoase, sublime, în această viață, care chiar merită să fie luate în seamă.
       În perioada analizată Saturn și Pluton (tot anul 2018) precum și Lilith (1 ianuarie – 6 august) sunt în zodia ta, la care se mai adaugă și Marte (în tranzit: 17 martie – 16 mai; 27 august – 11 septembrie). Marte nu stă atât de mult într-o zodie decât atunci când retrogradează iar anul acesta retrogradează în semnul Vărsător (26 iunie – 13 august) și în zodia Capricorn (13 – 27 august). Tranzitul lui Marte prin semnul Capricorn (în exaltare) te ajută să restructurezi, să reorganizezi mediul în care lucrezi și trăiești, modul în care acționezi, te implici în relația de cuplu, de afacere sau în viața profesională. Este o perioadă de puternică afirmare de sine, de energie, putere de muncă având capacitatea să faci solicitărilor venite din mai multe domenii ale vieții. Ai parte de provocări pe care le poți depăși cu succes, cât timp vei ține cont de ceea ce simți și ai încredere în propriile forțe.   
       Jupiter se află în zodia Scorpion, până pe 8 noiembrie, activând casa a XI-a astfel că se amplifică viața socială, relația cu prietenii, participarea la tot felul de activități din cadrul comunității, îți lărgești cercul de amici, petreci mai mult timp conversând cu prietenii, te implici în cadrul unui grup, asociație. Este o perioadă în care îți pui în valoare altruismul, spiritul umanitar, dragostea sinceră față de cei care au nevoie de ajutorul tău. Poate fi vorba acum despre ocazia de a te înscrie într-o fundație, poți da startul unor proiecte de amploare progresând prin intermediul prietenilor și prin implicarea în activitățile de grup. Pui mai multă pasiune și dinamism în tot ceea ce demarezi căutând orice cale pentru a reuși să transformi dorințele în realitate.  
       Odată cu intrarea lui Jupiter în zodia Săgetător, din data de 8 noiembrie, urmează o perioadă dedicată transformărilor interioare, introspecției, cercetării sinelui. Apare acum oportunitatea de a afla secrete importante necesare propriei evoluții. Sunt aduse la suprafață informații ascunse în subconștient fiind șansa de a te redescoperi, de a-ți înțelege fricile, traumele, suferințele din trecut, ceea ce îți limitează propria evoluție, în plan spiritual și personal. Ești ajutat să te înțelegi mai bine și să te eliberezi de obsesii, de angoase și iluzii.
       Prezența lui Saturn în zodia Capricorn, prima casă astrologică pentru tine, casa personalității aduce necesitatea să dai dovadă de și mai multă organizare, răbdare și aplicarea unor strategii bine gândite, atunci când vine vorba despre proiectele personale. Ești nevoit să faci față unei munci susținute dar și să conștientizezi că tot ceea ce clădești acum are șansa să dureze pentru mult timp de acum înainte. Adevăratele realizări vin și datorită influenței lui Jupiter (în zodia Scorpion) și Neptun (din semnul Pești) în sextil cu Saturn, ceea ce îți va da o și mai mare forță de acțiune, încredere și optimism și credința că nimeni și nimic nu îți poate răsturna propriile principii și valori de viață.
       Prezența lui Uranus în semnul Berbec, în casa a IV-a (familia, locul natal, casa, patrimoniul), până în data de 15 mai 2018, aduce preocuparea pentru familie, casă, obligațiile care țin de gospodărie, schimbările pe care vrei să le faci, renovări, poate fi vorba și despre investiții imobiliare. Este posibil să faci o schimbare neașteptată de domiciliul să revii acasă de pe alte meleaguri,  să te întorci la locul unde ai copilărit sau în țara natală, îndeosebi dacă ești născut în ultimul decan din zodia Capricorn (10 – 19 ianuarie).
       Neptun se află în semnul Pești, în casa a III-a pentru tine, a comunicării, gândirii și călătoriilor scurte fiind vorba despre un an deosebit de favorabil în ceea ce privește studiile, creativitatea, preocuparea pentru artă, muzică, comerț, călătoriile în interes de studii, acumularea de informații din domenii elevate, există acum o mai mare atracție către domenii care țin de spiritualitate. Prin frumoasa susținere a lui Neptun, venită prin trigonul cu Jupiter (în zodia Scorpion) dar și prin sextilul cu Pluton și Saturn (din semnul Capricorn) vor fi amplificate intuiția, inspirația, iubirea față de semeni, dorința de a scrie și publica o carte, de a participa la tot felul de conferințe, workshop-uri. Nu vor lipsi nici visele premonitorii, accentuarea capacităților extrasezoriale, atracția către studiul parapsihologiei, psihologiei, astrologiei.
      Pluton aflat în zodia ta, în casa I-a personalității, continuă să te ajute, să te susțină pentru a te debarasa de trecut, de tradiții, de anumite obiceiuri, să te rupă de un mediu care nu mai este benefic propriei evoluții. Pluton îți cere să ai tact, răbdare, să te rupi de rutină acceptând cu mai multă deschidere schimbările marcante din viața ta.
      Eclipsa parțială de Soare de pe casa parteneriatelor, a relației de mariaj, din data de 13 iulie 2018,poate aduce o întâlnire de natură karmică, de destin, șansa de a-ți găsi percehea fiind vorba despre o perioadă de profunde transformări în plan relațional. Tot acum este posibil să iei decizia de a porni o afacere, de a te implica în parteneriate pe termen lung. Este momentul potrivit să te eliberezi de prejudecăți și să îți urmezi instinctul, atunci când vine vorba despre o relație de cuplu.
       Eclipsa totală de Soare din zodia Leu, din data de 11 august, are loc în casa a VIII-a, a banilor veniți de la partenerul de viață sau din moșteniri, împrumuturi, sexualitate. Poate fi șansa de a te bucura de rezolvarea unui partaj în favoarea ta sau primești o moștenire, un credit avantajos. Te poți aștepta însă la o finalizare bruscă, pentru a lăsa loc unui nou început, fie că este vorba despre banii dintr-o afacere sau rezolvarea unor documente legate de o moștenire. Este o perioadă de echilibrare karmică, îndeosebi pentru tine, ca și nativ Capricorn, în a cărei zodie se află Pluton și Saturn (seniorul karmei) dar și Lilith. Ca atare vei trece printr-un profund proces de natură karmică. Probele prin care treci în acest an vor avea însă efect pe termen îndelungat fiind vorba despre un proces de curățare, de purificare la nivel emoțional, sufletesc. În final vei avea sentimentul de eliberare, de strălucire, împlinire, îndeosebi în anul 2020, atunci când va intra și Jupiter în zodia ta.
      Prezența Nodurilor Lunare pe axa Leu – Vărsător aduce nevoia de valorificare a propriilor abilități, talente, nevoia de transformare, de explorare a propriului suflet fiind vorba despre sondarea adâncă a ceea ce ești, ce vrei, ce poți deveni, ce ai de schimbat în propria atitudine, ce anume îți poate aduce beneficii în plan emoțional și/sau material,  în viața personală, cum te poți ridica mai sus decât unde ești acum.

Dragoste, relatia de cuplu
      Sentimental – relațional        
       În prima parte a lunii ianuarie se întrevăd șanse reale de a-ți întâlni perechea, fie în cadrul cercului de prieteni, fie la petreceri, întâlniri mondene, cert este că începutul de an îți aduce promisiunea iubirii lăsându-te ispitit de astre să dai la o parte conservatorismul, atitudinea intransigentă, retrasă. Este o perioadă de energie, dinamism, de euforie în plan sentimental.  
       Uranus intră în zodia Taur, începând cu data de 15 mai, casa a V-a, pentru tine, o casă astrologică a iubirii, distracțiilor, a copiilor, hobbyurilor. Este un tranzit care îți va aduce relații de dragoste în mod neașteptat, ciudat, în situații mai puțin obișnuite cucerind sexul opus prin spontaneitate, originalitate. Flirtezi cu plăcere, în ciuda firii tale pragmatice nu te dai înapoi din fața noului, atunci când este vorba să experimentezi în plan amoros. Lunile aprilie și mai vor fi pline de senzualitate, de promisiuni, pasiune și romantism, perioade în care iubirea trece pe un plan superior al preocupărilor tale.
      Prima parte a lunii iulie poate aduce un eveniment marcant pentru viața ta relațională, pentru sufletul tău, ceva care va rezolva cu succes o problemă ce ține de relația de mariaj. Tot acum poate fi vorba și despre luarea unei decizii ferme care să te ajute să te desprinzi definitiv dintr-o relație de cuplu toxică, sufocantă care ți-a creat foarte multe probleme.
Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu, putem să vorbim acum despre un moment deosebit, menit să genereze valuri în existența ta. Dacă te așteptai ca o minune să îți aprindă dragostea, să te gândești la căsătorie sunt toate șansele să se concretizeze acest vis, în această perioadă sau măcar să întâlnești persoana cu care dorești să îți unești destinul. Bucură-te de aceste trăiri, de pasiune, de implicarea într-o relație profundă, de cursă lungă. Prețuiește ceea ce trăiești acum, aceste emoții primind gesturi clare de amor, dorințe cu totul aparte, de care nu ai avut parte să te bucuri prea des.
       Nu este exclus ca, până la începutul lunii august, să te confunți cu frica de a acționa, de a duce la îndeplinire această dorință de a merge mai departe alături de persoana iubită. Poate fi vorba despre o amânare, o răzgândire sau reluarea unor discuții ce vizează o relație intimă, o relație în care ai fost implicat dar de la care nu ai avut prea mari așteptări până acum.
În intervalul 7 august – 6 noiembrie te poți aștepta la noutăți, surprize și răsturnări de situație în plan amoros sau în relația cu propriul copil. Se poate modifica statutul în cadrul unei relații sentimentale dorindu-ți să oficializezi relația respectivă. Te poți aștepta la revenirea în viața ta a unei relații de iubire, o reîntâlnire cu persoană de sex opus cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani.
      Va trebui să fii mult mai prudent în relația de dragoste, îndeosebi la mijlocul lunii august, atunci când există riscul să se rupă o relație de iubire din diferite motive sau fără un motiv aparent clar, real.
      În intervalul 9 septembrie – 5 octombrie și 2 – 31 decembrie oportunitățile amoroase sunt favorizate prin intermediul socializării, prin participarea la un eveniment, o petrecere unde se întrunește multă lume. Ai ocazia să întâlnești o persoană de sex opus cu care să te simți pe aceeași frecvență, din punt de vedere intelectual și sentimental.  
       În perioada 31 octombrie – 16 noiembrie Venus retrograd în zodiile Scorpion (5 – 31 octombrie) dar și în zodia Balanță (31 octombrie – 16 noiembrie) îți pot aduce probleme serioase în relația cu prietenii, dificultăți în plan sentimental, tot felul de răsturnări de situație, riscul de a rupe o relație de iubire, posesivitate, gelozie (îndeosebi în preajma datei de 21 noiembrie). Este o perioadă de incertitudine, de reacții impulsive, de confuzie, dificultăți în exprimarea sentimentelor. În intervalul 31 octombrie – 16 noiembrie nu este exclus să revină în viața ta o persoană de care ai fost îndrăgostit, cineva cu funcție de răspundere sau pe care ai întâlnit-o prin intermediul profesiei.
       În lunile noiembrie și decembrie vei acorda o mai mare atenție relației de mariaj. Dacă nu te-ai căsătorit, te gândești tot mai serios să faci acest pas. Dacă nu ai găsit încă persoana potrivită nu trebuie să renunți. Iubirea cu adevărat marcantă poate apărea acum dar este posibil ca, înainte de a junge la concretizarea căsătoriei, să mai treci prin câteva teste de încercare, de parcă eventuala uniune de la final va fi ca un dar binemeritat.  
       Acordă o mai mare atenție la relația cu lumea, cu societatea, de acolo vin cele mai importante soluții. Deciziile pe care le iei acum, îndeosebi în a doua parte a lunii decembrie, pot avea efect pe termen îndelungat, deci ai grijă alături de cine vrei să pășești într-o relație de mariaj.  
      Se poate vorbi despre un an 2018 destul de agitat în plan sentimental având șansa să aduci schimbări de direcție, în plan relațional.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă   
       Putem să vorbim despre un an de muncă susținută, de efort, provocări, asumarea de noi responsabilități simțindu-te, de multe ori, împovărat, epuizat fizic și mental fiind angrenat în tot felul de proiecte și activități profesionale. Prezența lui Jupiter în zodia Scorpion, în relație armonioasă cu planetele în tranzit prin zodia Capricorn, îndeosebi în luna ianuarie (Soare, Mercur, Venus, Saturn, Pluton) și Marte tot în zodia Scorpion (1 – 26 ianuarie) aduce beneficii reale, venite prin intermediul protectorilor. Eforturile sunt susținute și apreciate de persoane cu influență și care te pot ajuta în momentele de răscruce. Poți avea acces la grupuri, organizații prin intermediul cărora să cunoști parteneri dornici să se implice în proiecte de amploare.  
       În luna februarie apar noi oportunități de valorificare a resurselor de care dispui. Poate fi vorba despre investiții în domeniul imobiliar sau achiziționezi o proprietate, o nouă casă. Atenție însă, ești predispus la pierderi, la cheltuieli peste bugetul de care dispui fiind nevoit să apelezi la un credit bancar. În prima parte a lunii ferbuarie ești predispus la pierderi financiare datorate unor prieteni sau prin investiții riscante. Te poți aștepta la tăieri salariale în urma unor sancțiuni sau modificări în legislație sau ai ocazia să constați că munca ta nu este apreciată la adevărata valoare.
      În intervalul 17 martie – 26 mai este o perioadă în care simți nevoia de a cumpăra și de a vinde având posibilități de câștig, cu tendința către extravaganță astfel încât banii să ți se pot scurge printre degete. Ar fi bine să te abții de la speculații. Încercările de a obține bani rapid și fără efort pot fi păguboase.
      Pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă lunile mai și iunie pot oferi oportunități în această direcție. Pentru promovarea unor examene, accesul la un post de conducere, la obținerea unei măriri de salariu, perioadele potrivite ar fi în prima parte a lunii septembrie precum și în luna octombrie. În intervalul 22 septembrie – 10 octombrie ai ocazia să te înscrii la cursuri de perfecționare, ai șansa de a ocupa un post, poți obține un job mai bine plătit.
      Este posibil să apară tot felul de provocări care țin de semnarea unor contracte, acceptarea unor oferte care nu sunt tocmai ceea ce te așteptai. Astfel de perioade nefavorabile, legate de planul profesional, se pot dovedi a fi între: 23 martie – 15 aprilie, 26 iulie – 19 august, 17 noiembrie – 6 decembrie.
      În intervalul 26 iunie – 13 august pot apărea tot felul de cheltuieli neprevăzute, amânări, pierderi de bani. Este o perioadă de revizuire, de reorganizare a efortului tău pentru a face bani, a modului în care vei folosi talentul și abilitatea de a câștiga. Spre sfârșitul lunii august te poți aștepta și la provocări venite în carieră, în viața socială, obstacole, limitări care te vor forța să adopți o atitudine mult mai diplomată în fața competitorilor și a superiorilor.
    În perioada 6 – 22 septembrie poate să apară oportunitatea de a călători în interes de serviciu, eventual peste hotare. Poate fi vorba și despre semnarea unui contract de muncă în străinătate, mult mai avantajos, din punct de vedere financiar.  
     În ceea ce privește banii din muncă proprie, salariul, acestea nu-ți aduc satisfacții deosebite în octombrie dar pot apărea avantaje materiale deosebite prin intermediul protectorilor, prin afiliere în cadrul unui grup, evenimente publice, din publicitate, din acțiuni colective.         
    O atenție deosebită trebuie acordată carierei și relațiilor de parteneriat, de afacere, în intervalul 31 octombrie – 16 noiembrie, atunci când este posibil să apară schimbări neașteptate de direcție în plan profesional dar și spre sfârșitul lunii noiembrie. Este accentuată sacrificarea familiei în favoarea profesiei, a obținerii prestigiului în plan social. Este o perioadă bună pentru a redefini ambițiile și colaborările din planul profesional.
       Este un an în care ai ocazia să îți redefinești relațiile de parteneriat, să dai startul unei noi afaceri sau poți aduce schimbări importante în afacerea aflată în derulare. Ceea ce demarezi acum, în cadrul unui grup, asociație, organizație primind susținere din partea prietenilor, a protectorilor va avea impact pe termen îndelungat.

3D Character and Success

Sănătate
      În lunile februarie și martie, chiar dacă debordezi de energie, sunt perioade în care este necesară acordarea unei atenții deosebite asupra propriului organism. Este recomandat să mai încetinești ritmul trepidant al activităților cotidiene și să aloci mai mult timp pentru propriul organism. În această perioadă, în care ar fi binevenite relaxarea, odihna, plimbările în natură, tratamente alternative, diverse cure este important să ajungi la starea de echilibru, în plan fizic și emoțional.
      Este necesar să acorzi o atenție sporită eventualelor probleme de sănătate, în ultima parte a lunii februarie și începutul lunii martie, atunci când ești predispus la stări febrile, infecții, accidente, răniri, neplăceri cauzate de abuzuri (alimentare, alcool, tutun, medicamente etc.).
       În lunile mai și iunie ai o poftă nestăvilită de viață, de distracții și socializare beneficiind din plin de dinamism și energie. Ești predispus însă la probleme de sănătate datorate neglijenței, boli de piele, îmbolnăviri ale rinichilor, infecții, alergii, îndeosebi în prima parte a lunii mai.
      În prima parte a lunii iunie ești predispus la stări depresive, probleme de natură psihică și emoțională, confuzie, capacitate de memorare slabă, neatenție, există predispoziția la accidente, viroze. Este o perioadă în care pot apărea probleme de sănătate datorate riscului de otrăvire, fie printr-un consum necontrolat de medicamente, fie că este vorba de otrăvire datorată neatenției. Ai tendința să te lași condus de impulsuri, de emoții, simpatii sau antipatii trecând cu ușurință de la o extremă la alta iar aceasta ar putea genera o stare de nervozitate accentuată, insomnii diminuând astfel energia vitală a organismului.
      În luna iulie și august ai chef de distracții, călătorii, relaxare deși mintea ta este într-o alertă continuă fiind mai tot timpul cu gândul la modul în care poți rezolva mai eficient anumite probleme legate de locul de muncă, relația cu colaboratorii sau facturile pe care le ai de plătit.  
    Toată această agitație mentală, starea de nervozitate, de agitație, problemele care țin de coordonare te pot predispune la accidente, răni provocate de insecte, nevralgii, dureri de cap, îndeosebi în prima parte a lunii iulie.
       În a doua parte a lunii noiembrie dar și prima parte a lunii decembrie momentele de muncă, de efort fizic și mental trebuie alternate cu momentele de relaxare, de odihnă. Putem să vorbim despre o perioadă în care ești predispus la probleme care țin de pancreas, ficat, vezica biliară, splină, hipertensiune, există predispoziția la accidente, infecții ale sângelui, slăbire a sistemului imunitar. Te poți aștepta la recidivarea unei probleme de sănătate, în intervalul 1 – 6 decembrie.
      Despărțirile dureroase, refuzul unui nou început, lipsa de profunzime în abordarea unei cercetări de natură spirituală implică utilizarea fără o direcție clară a energiei de care dispui fiind vorba despre risipirea și deci pierderea acesteia iar aceasta îți poate creea probleme legate de splină, ficat (refularea de emoții negative) fiind necesar să te deschizi mai mult către o nouă viață, să te lași purtat de credință și iubire.