Horoscop anual 2018, Berbec

Horoscop anual 2017, Berbec
            „Bunăstarea ta este ascunsă sub lucrurile pe care îți este teamă să le faci.” Joe Vitale           
        Putem să vorbim despre un an în care ți se oferă ocazia de a exploata la maxim capacitățile organizatorice, experiența în plan profesional, ambiția, curajul, inițiativa pentru a reuși să faci față provocărilor cu care te vei confrunta, îndeosebi în plan profesional. Tot ce ai clădit până acum ai făcut-o cu mult efort, în ciuda pierderilor, a renunțărilor și limitărilor de tot felul. Acum este timpul să te mobilizezi cu și mai multă ambiție pentru a-ți demonstra ție și celorlalți că poți să ridici un edificiu solid, stabil și care poate rămâne în picioare indiferent de obstacole. Este un an la marilor decizii dar și al șanselor de progres. Cu Saturn în casa a X-a, unde deja se află de câțiva ani de zile și Pluton (din 2008), insistând în continuare pe transformare, renunțarea la rutină, la idei învechite este momentul să progresezi în plan profesional prin propriile puteri, având parte de o reconfigurare a valorilor și principiilor de viață. Saturn te îndeamnă la studiu, la aprofundare și perfecționare el fiind ghidul, profesorul, cel care te forțează să acumulezi cunoaștere, este cel care vine cu lecția de viață pentru a reuși să te adaptezi la schimbările ce au loc în societatea actuală. Urmează un an în care ai ocazia să primești susținerea din partea persoanelor cu experiență profesională fiind posibil să găsești mentorul, cel care te va ajuta să progresezi în direcția aleasă de tine.
        Eclipsele din acest an, de pe axa Leu-Vărsător, aduc în vedere nevoia de a primi și de a oferi iubire. Este vorba de un an în care e necesar să pui mai mult accent pe creativitate, pe relația cu propriul copil, pe rolul de părinte. Este șansa de a investi energie în activități ce ți-ar putea aduce recunoaștere în plan social, afirmare, succes. O perioadă în care ai ocazia să te bucuri din plin de joc și voie bună, de încredere în propriile puteri de a trece cu brio de orice conflict, de a escalada zidul ignoranței și de a juca rolul de lider în mediul în care îți desfășori activitatea. Este șansa de a te redescoperi, mai bun și mai înțelept!  

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional          
        Încet dar sigur ar trebui să se mai detensioneze lucrurile în relația de mariaj. Ai avut parte de câțiva ani destul de încordați fiind supus la tot felul de schimbări neașteptate, renunțări, zbatere, dezamăgiri. Nu de puține ori ai avut sentimentul că muncești în zadar la un castel de nisip. Ei bine, încă de la începutul acestui an începi să te simți mult mai eliberat, ai sentimentul de liniște, ba chiar ai curajul să faci tot felul de proiecte alături de partenerul de viață, împărtășind țeluri comune, idei. 
       La sfârșitul lunii iunie va trebui să observi de unde vin, de fapt, nemulțumirile în cadrul relației. Nu este exclus să ai parte de surprize neplăcute venite din partea unor prieteni care insistă să destabilizeze relația de mariaj. Va trebui să fii atent și în luna august, atunci când va trebui să găsești un echilibru între obligațiile din mariaj și carieră. În luna octombrie se poate vorbi despre reapariția unor situații tensionate, legate de relația de mariaj. Este posibil să revină în viața ta o persoană cu care ai fost într-o relație de cuplu, încercând acum să faceți anumite corecții sau pur și simplu să se reaprindă o pasiune, să ai parte de sentimente, emoții care te vor răscoli în mod profund. Este o perioadă care te pune foarte serios pe gâdnuri nefiind prea sigur ce vrei, de fapt, în plan relațional. Venus retrogradează în semnul Balanță, între 31 octombrie și 16 noiembrie accentuând blocajele emoționale, dificultățile din planul relațional, starea de nehotărâre, suferință, aduce limitări în plan sentimental.  
       Luna august se poate dovedi fierbinte la capitolul dragoste, amor având șansa să o iei de la capăt implicându-te într-o nouă relație sentimentală. Trăiești din plin bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Nodul Nord Lunar se află și el în zodia Leu, până în data de 6 noiembrie, favorizând tot felul de întâlniri predestinate. Astfel te poți aștepta ca o simplă prietenie să se transforme într-o relație de dragoste, în luna august. Luna octombrie vine cu tot felul de provocări care vizează viața intimă, sexuală, reluarea unei relații de amor pe care preferi să o ții departe de ochii lumii. Îndemnul acestei perioade este să te bucuri de fiecare clipă, să vezi partea frumoasă a vieții, să profiți de avantajele care vin dintr-o relație de dragoste, lăsând la o parte trecutul sau gândul că într-o zi se poate termina acest sentiment plăcut.
       Cu Jupiter în zodia Scorpion, până în data de 8 noiembrie, se poate vorbi despre o perioadă dinamică în plan erotic, sexual în relația de cuplu fiind deschis către noi experiențe de natură senzuală dar care ar putea să îți consume prea multă energie. Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu stabilă, se poate vorbi despre tendința de a te implica în aventuri, relații de amor trecătoare care ar putea afecta relația de mariaj, îndeosebi în prima parte a lunii aprilie.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă    
       Succesul tău în carieră, depinde mult, în acesta an, de capacitatea de a te concentra pe realizarea obiectivelor propuse. Este posibil să ai senzația că muncești prea mult, fără să îți fie recunoscute meritele dar trebuie să conștientizezi că tot efortul pe care îl depui acum nu este în zadar ș,i mai devreme sau mai târziu, o să apară șansa de a culege roadele muncii tale susținute. Dai dovadă de o bună organizare fiind capabil să renunți la propriile beneficii pentru a face tot posibilul ca lucrurile să meargă așa cum trebuie în carieră. Succesul vine dacă vei da dovadă de înțelecpiune, maturitate, echilibru, tact și diplomație reușind astfel să atragi de partea ta colaboratori de nădejde.
       Fie că vrei sau nu să accepți, toată viața ai de învățat, ești nevoit să te perfecționezi în permanență pentru a reuși să ajungi acolo unde ți-ai propus. Fie că e vorba să înveți ceva nou, fie că vei urca pe un nivel superioar în domeniul tău de pregătire, fie ești nevoit să răscolești trecutul pentru a aduce la lumină anumite abilități, talente pe care le-ai dat uitării, e momentul să îți amintești informațiile abandonate, să reiei legătura cu un anumit grup de prieteni, colegi. Cu Pluton și Saturn în zona carierei, pentru tine, nu poate fi ușor deloc dar cert este că acumulezi acum experineța necesară pentru a reuși să pui bazele unei cariere de durată.
       Cu Lilith în semnul Capricorn, până în data de 16 septembrie 2018, ceva se dezechilibrează, te face să îți fie teamă, să dai înapoi în fața obstacolelor, să faci compromisuri pentru a obține un anumit post de răspundere sau un job la care visai de ceva timp. Nu este exclus să dai cu piciorul la o oportunitate și să te lași invadat de oroglii, să spui dintr-odată: „Ducă-se!” Este recomandat să nu te lași dominat de pesimism, de neîncredere, ci să consideri că e vorba doar despre o perioadă trecătoare și că vor veni alternativele pentru a reclădi, reconstrui, pentru a te echilibra. Nu uita că ești în plin proces de transformare, de progres în plan profesional. Nu te lăsa ispitit de valuri trecătoare altfel riști să pierzi o carieră pe care ai construit-o cu foarte multă trudă .
       Este un an în care ai ocazia să vezi ce anume ai de corectat, de transformat, la ce trebuie să renunți pentru a reuși să ajungi la starea de împlinire, de siguranță în plan profesional și financiar.
       Luna ianuarie îți poate aduce realizări frumoase în carieră beneficiind de susținere din partea superiorilor. Te poți bucura de progres, de obținerea unei funcții de răspundere și implicit de șansa de a primi o mărire de salariu. În luna august se poate vorbi despre șansa de a reveni la un loc de muncă sau de a relua unele activități, proiecte care ți-au dat bătăi de cap în urmă cu aproximativ doi ani de zile. Acum ai ocazia de a face corecțiile necesare și de a atrage fondurile de care ai nevoie pentru a duce la bun sfârșit un proiect profesional.
     Există câteva momente critice pe parcursul anului când trebuie să-ţi ţii foarte bine în frâu impulsivitatea altfel riști să pierzi foarte mult în plan profesional, să ratezi o șansă de evoluție cu care nu întâlnești de prea multe ori în viață. Marte va retrograda chiar în casa carierei, în zodia Capricorn, în intervalul 13 – 27 august, atât Saturn cât și Pluton vor fi retrograde în această perioadă în zodia Capricorn așa că acordă atenție la schimbările pe care vrei să le faci, vezi ce anume se vrea de la tine, la ce teste ești supus și evită să intri în conflict cu superiorii.
Stai destul de bine în plan financiar, îndeosebi de la jumătatea lunii mai, atunci când te poți aștepta la schimbări neașteptate, inițiative care îți pot aduce bani din muncă proprie. Ai șansa să îți valorifici din plin abilitățile, ideile originale de care dispui. Va trebui însă să fii mult mai prudent la capitolul taxe și impozite, la cheltuielile legate de un proces, un credit, îndeosebi la începutul lunii octombrie.
       În luna octombrie este posibil să ai serioase bătăi de cap în legătură cu un parteneriat, o afacere care îți va da peste cap planurile fiind nevoit să rupi o asociere, să investești niște bani într-o nouă direcție. Ar fi cazul să nu iei decizii sub impulsul de moment, îndeosebi din data de 6 noiembrie.
Până pe 8 noiembrie Jupiter se află în zodia Scorpion acționând în mod favorabil în domenii care țin de casa a VIII-a astrologică (a morții și a renașterii, dar și a sexului; la nivel material reprezintă moștenirile). Jupiter te ajută să sondezi adânc propria ființă, să descoperi ce ai de schimbat, de transformat, de ce anume trebuie să te eliberezi pentru a reuși să ajungi la o viață mult mai echilibrată. Este vremea marilor schimbări fiind pus față în față cu teste menite să îți răscolească viața, ești obligat să găsești resursele necesare pentru a te elibera dintr-o situație epuizantă, la nivel fizic, emoțional și spiritual. Aduci la lumină secrete, lucruri misterioase, intri în posesia unor informații care te pot avantaja în anumite domenii ale vieții. Ești ajutat să distrugi anumite convingeri care te făceau să bați pasul pe loc. Se poate vorbi acum despre șansa de a găsi echilibrul între anumite datorii karmice, depășești perioadele de criză, pierderile materiale și emoționale cu mai mult optimism. Poți găsi soluții salvatoare legate de un proces care dura de ani de zile. Se poate vorbi despre șansa de a obține o moștenire, bani, un credit avantajos, poți primi cadouri, ai ocazia să-ți plătești datoriile. Descoperi acum în tine puteri nebănuite ridicându-te la suprafața durerii reușind să reclădești un edificiu, să „renaști din propria cenușă”, asemeni păsării Phoenix. Există șansa de a îmbunătăți situația financiară prin intermediul mariajului, a unei asigurări, ai parte de câștiguri neașteptate sau poți primi o moștenire.

3D Character and Success

Sănătate
       Este un an în care ai capacitatea de a trece mult mai ușor peste starea de epuizare, de solicitare fizică și nervoasă. Te preocupi mai mult de propria sănătate, dietă. Reușești să îți menții starea de echilibru, cât timp apelezi și la terapii alternative, mergi mai mult la sala de sport, faci mișcări în natură.  
       Acordă o atenție specială în lunile februarie și martie, atunci când ești predispus la accidente, fracturi, lovituri. De evitat sporturile extreme în această perioadă. Este nevoie de mai multă odihnă în lunile aprilie și mai în încercarea de a găsi un regim adecvat de viață. În luna august este posibil să te confrunți cu probleme care țin de tensiune, circulația sângelui, infecții, epuizare nervoasă, stare de impulsivitate. În lunile de toamnă te poți aștepta la senzația de oboseală acută, de epuizare la nivel energetic. Nu vor lipsi migrenele, probleme oculare sau ale ficatului, viroze, pneumonie. Surmenajul pe termen îndelungat te poate afecta, atât fizic cât și nervos.