Horoscop anual 2018, Balanță

Horoscop anual 2018, Balanță
            „Învață să fii fericit cu ceea ce ai, în timp ce urmărești să obții ceeea ce îți dorești.” Jim Rohn
       După un an de expansiune în plan personal, de schimbări și nemulțumiri în plan relațional fiind forțat de împrejurări să te organizezi mult mai eficient în planul vieții personale, iată că anul 2018 vine cu noi promisiuni de progres, de data asta în plan financiar. Ești mult mai preocupat de latura materială a existenței, de investițiile legate de casă, proprietate, familie, acumularea de bunuri materiale și valorificarea propriului potențial de care dispui, în sensul progresului financiar.  
       Venus, guvernatoarea zodiei tale, începe anul 2018 în zodia Capricorn astfel că, până pe 18 ianuarie, urmează o perioadă de armonie în familie, aproape de cei dragi, de părinți. Îți place să te îngrijești mai mult de propria gospodărie, să redecorezi casa, ești în armonie cu semenii tăi.  Îți dorești mai multă tandrețe, afecțiune, romantism în relația cu partenerul de viață. Venus retrogradează, în acest an, în zodiile Scorpion (5 – 31 octombrie 2018) și Balanță (31 octombrie –  16 noiembrie 2018). În intervalul 5 – 31 octombrie avem de-a face cu o perioadă de reevaluări, pierderi legate de bani veniți din muncă proprie, de cheltuieli nechibzuite. În intervalul 31 octombrie – 16 noiembrie 2018 este o perioadă în care apare necesitatea de a-ți schimba stilul de viață, modul în care abordezi relația cu ceilalți oameni, ce așteptări ai de la semeni, ce îți dorești în cadrul relației de cuplu. Poate fi vorba și despre inconstanță în plan sentimental, de superficialitate. Este vrema schimbării propriului look, nu mai ești mulțumit de tine dorind să aduci o schimbare esențială în felul în care arăți și/sau în plan relațional.
       Tranzitul lui Jupiter prin zodia Scorpion, până în data de 8 noiembrie 2018, anunță o perioadă de prosperitate financiară, de noroc venit prin semnarea unui nou contract de muncă cu un salariu mult mai mare. Urmează un an de creștere a salariului sau a câștigurilor ce vin din propria afacere sau din valorificarea cu succes a propriilor talente, abilități.  
       Jupiter intră în zodia Săgetător în data de 8 noiembrie și aduce astfel ocazia să îți lărgești orizonturile cunoașterii prin studiu, schimb de informații, călătorii, comunicare. Ai posibilitatea să construiești o nouă filosofie de viață, să susții examene care te vor propulsa pe o nouă treaptă, în plan profesional și financiar. Se poate vorbi despre succes la examene, în comerț, dorința de a te informa din cât mai multe domenii. Călătorești mai mult, atât în țară cât și peste hotare iar unele dintre aceste călătorii pot avea un impact major asupra dezvoltării tale personale. Sunt favorizate vânzările, cumpărările, activitățile comerciale, obținerea de fonduri (donații, sponsorizări).
       Saturn în zodia Capricorn aduce în prim plan aspecte legate de casă, relația cu familia, necesitatea de a face schimbări majore ce vizează o casă, proprietate, schimbarea de domiciliu. Poate fi momentul pentru a construi o casă, pentru a pune o nouă fundație sau pentru a cumpăra o casă de vacanță. Chiar dacă asta implică și o schimbare de domiciliu venind după o perioadă îndelungată de zbatere, de căutări în tentativa de a găsi noi resurse financiare, materiale pentru a reuși să obții ceea ce îți dorești, să asiguri familiei tale confortul și un trai sigur. Este vremea să prinzi noi rădăcini, să îți găsești locul. Până în data de 6 august, cât timp va tranzita și Lilith zodia Capricorn, alături de Saturn și Pluton, te vei confrunta cu starea de nehotărâre, de confuzie, nu prea știi ce vrei, ce anume să cauți. Nu vrei să schimbi locul în care te găsești acum, din teama de a nu găsi ceva care te va nemulțumi sau ți-ar putea produce mai multe pagube decât avantaje.  
       Prezența lui Uranus în zodia Berbec ți-a afectat, de câțiva ani, planul relațional venindu-ți destul de greu să păstrezi o relație de lungă durată. Ai avut ocazia să întâlnești tot felul de persoane de sex opus, foarte interesante. Cert este că ai învățat foarte mult despre ceea ce se vrea, de fapt, de la tine, ce anume mai ai de învățat în materie de relație. În acest an, ca nativ din decanul al III-lea din semnul Balanță, vei resimți cel mai profund impactul lui Uranus în opoziție la Soarele tău iar aceasta te va predispune la schimbări bruște, rupturi, despărțiri sau întâlniri oarecum ciudate, imprevizibile menite parcă să îți strice liniștea.
       Din 15 mai Uranus intră în zodia Taur astfel că, până în data de 6 noiembrie, sunt aduse la lumină secrete, dorințe reprimate, nevoia de a face schimbări în plan relațional. Manifești o nevoie acută de transformare, de schimbare personală și/sau socială. Pot apărea fluctuații care țin de banii partenerului de viață, probleme legate de taxe și impozite, o moștenire. Revenirea lui Uranus în zodia Berbec, din 6 noiembrie și până la sfârșitul anului 2018, insistă asupra unor aspecte neplăcute ce vizează relația de mariaj putându-te aștepta la reacții neplăcute, certuri, întorsături neașteptate.  
       Cu Neptun în zodia Pești, în casa astrologică a locului de muncă și a sănătății, încă din anul 2011, te face să trăiești într-o stare de confuzie, de nemulțumire, vis-a-vis de carieră, profesia pe care o practici. Vrei o schimbare de direcție, te simți deja epuizat de atâta zbatere, de atâtea căutări. Poate că nu este chiar timpul marilor schimbări în carieră dar cel puțin această idee, de a pleca într-un alt loc, un alt mediu de lucru prinde tot mai clar contur în sufletul tău.
      Cu Pluton în zodia Capricorn, din 2008 până în 2024, în casa astrologică a casei, familiei, nativilor Balanță din a doua decadă a zodiei le-a venit rândul să resimtă transformările aduse de Pluton în familie, casă, proprietăți fiind important să deții controlul asupra deciziilor care țin de familie, responsabilități pe care trebuie să ți le asumi. O perioadă favorabilă schimbării, în această direcție, este în luna ianuarie și a doua parte a lunii aprilie.
      Eclipsa totală de Lună din zodia Leu, din data de 31 ianuarie 2018, aduce o perioadă deosebită în care poți renunța la o relație de prietenie, la un grup, o asociație din care faci parte, la ceea ce nu mai prezintă interes pentru tine. Sunt aduse la suprafață minciuni, trădarea într-o relație de amiciție, sunt descoperite acum scopurile egoiste din cadrul unui grup, a unei asocieri. Este o perioadă bună în care poți obtine anumite daruri de la prieteni, eventual o avansare datorită unui prieten. Această Eclipsă de Lună este punctul culminant al unor evenimente care au început în data de 21 august 2017, atunci când a fost Luna Nouă în zodia Leu.
       Odată cu eclipsa parțială de Soare din semnul Vărsător, din ziua de 15 februarie, se poate vorbi despre evenimente care pot aduce în calea ta o (nouă) relație de iubire, o întâlnire de destin, nașterea unui copil. Este o perioadă în care îți reformulezi modul în care privești relația de iubire, cu propriul copil, creativitatea, speranțele tale.
Eclipsa parțială de Soare din semnul Rac, din data de 13 iulie, aduce o perioadă de schimbări care vizează cariera, reputația ta în plan social. Folosirea, în sens pozitiv, a acestei eclipse te poate ajuta să obții ceea ce îți dorești, în plan profesional. Poate să aibă loc un nou start care va avea impcat pe termen îndelungat. Poate fi vorba și despre găsirea unui loc de muncă ce promite starea de împlinire, dezvoltarea unei vocații.
       Eclipsa totală de Lună din semnul Vărsător, din ziua de 27 iulie, are loc în casa astrologică a iubirii, copiilor, creativității, hobby-ului. Este timpul să iei decizii importante ce vizează dragostea, o relație de iubire. Urmează o perioadă în care ai ocazia să te bucuri de rezultate frumoase legate de munca de creație. Se remarcă o mai mare responsabilitate față de propriii copii. Poate fi șansa de a transforma un hobby într-o profesie.
       Eclipsa parțială de Soare din zodia Leu, din data de 11 august, are loc, pentru tine, în casa astrologică a grupului de prieteni, organizații, idealuri. Este momentul să demarezi proiecte importante ce vizează împlinirea țelurilor tale. Ieși mai mult în lume, socializează, integrează-te într-un nou grup, mediu având astfel ocazia să te faci remarcat, să atragi atenția, să îți faci publicitate. Ești deschis la nou petrecând mai mult timp cu prieteni, oameni alături de care ai ocazia să construiești proiecte pe termen lung. Ai curaj să-ţi exprimi mai clar şi mai intens speranţele şi visele.
       Este un an în care ai șansa să observi că, indiferent de greutățile apărute în viața ta, nu ești singur. Chiar și în cele mai grele momente ai ocazia să găsești un prieten care să te ajute cu sfaturi și chiar cu bani. Este modalitatea prin care anumite persoane vor căuta să îți întoarcă serviciile pe care tu le-ai făcut cândva către acestea. Tot în acest an ai ocazia să descoperi cine îți este, cu adevărat, prieten.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional
        Putem să vorbim despre an în care cauți să restabilești starea de armonie în relația de cuplu. După un an de renunțări, certuri, decizii nu tocmai favorabile relației de cuplu, iată că urmează o perioadă în care lucrurile încep să se așeze pe un făgaș, cât de cât normal, în plan relațional. Ai avut ocazia să înveți din greșeli, să observi ce anume vrei și până unde poți merge cu compromisul și, mai ales, dacă merită să lași de la tine, în situațiile tensionate.
       Eclipsele de Soare și de Lună pe axa Leu – Vărsător (31 ianurie, 15 februarie, 27 iulie, 11 august) din acest an aduc în vedere, pentru tine, necesitatea de a găsi un echilibru între iubirea primită și cea dăruită, fără să te revolți, atunci când ai sentimentul că nu primești în egală măsură. Este un an al întâlnirii de destin în plan sentimental dar și o perioadă de răscoliri, renunțări având șansa unui nou început, în plan amoros, cât timp ai suficient curaj să te desprinzi de un trecut destul de apăsător, în plan sentimental.
       Începutul de an pare destul de promițător, la capitolul dragoste având ocazia să petreci momente pasionale alături de persoana iubită. Atenție însă la riscul de apariție a unor discuții pe teme legate de finanțe. Este posibil să faci cheltuieli nechibzuite, doar pentru a-i face pe plac pesoanei iubite.  
       În a doua parte a lunii februarie dar și în prima parte a lunii martie nu este exclus să apară certuri, neplăceri în relația de mariaj, datorită nemulțumirilor venite din partea părinților, care încearcă să destabilizeze relația ta de cuplu. Totul va depinde de tine, dacă ești pregătit să restabilești starea de echilibru și nu te lași compleșit de acuzațiile și reproșurile venite din partea celor dragi.
       După data de 20 martie dar și în prima parte a lunii aprilie te poți aștepta la probleme serioase în relația de mariaj. Pot avea loc discuții în legătură cu casa, schimbări pe care vrei să le faci, vis-a-vis de o proprietate reușind cu greu să ajungi la un numitor comun cu partenerul de viață. În aceste condiții vor rezista numai cuplurile în care este pusă pe primul plan toleranța, respectul, comunicarea sinceră, deschisă, capacitatea de a asculta și părerea celuilalt. Este vorba despre foarte multă presiune care planează asupra relației de mariaj fiind nevoie de foarte multă înțelepciune pentru a depăși cu brio această perioadă.  
       În intervalul 7 august – 9 septembrie, odată cu intrarea lui Venus în zodia ta, parcă se mai calmează lucrurile în relația cu sexul opus, vei încerca să îți găsești perchea, indiferent de opoziția venită din partea părinților. Te poți aștepta la opoziții chiar și din partea unui grup de prieteni, atunci când vrei să faci o alegere în plan sentimental. Cu toate astea, se poate vorbi despre o perioadă oarecum norocoasă în plan amoros având acum șansa de a schimba ceva, te poți bucura de romantism, pasiune, zile de vacanță foarte agreabile, petrecute alături de persoana iubită.
       A doua parte a lunii septembrie se poate dovedi de-a dreptul fierbinte, la capitolul relație de iubire. Ești pasional, direct având tendința să te aprinzi repede, gata să te dăruiești trup și suflet persoanei iubite. Va trebui însă să dai dovadă de prudență întrucât ești predispus la dezamăgiri, tot felul de neplăceri venite din partea persoanei iubite, ajungând să descoperi că ai de-a face cu o persoană oportunistă, profitătoare, poți să constați că ai fost manipulat, mințit și  ceea ce părea romantic, sincer se dovedește a fi doar un simplu „balon de săpun”.
       Plecarea lui Uranus din zodia Berbec aduce o oarecare liniște în relația de cuplu. Nu te bucura însă prea mult pentru că Uranus va reveni în mers retrograd, în această zodie, din data de 6 noiembrie, anunțând că mai sunt încă niște lucuri de rezolvat în relația de mariaj, de reevaluat situația. Acesta revine în forță pentru a răscoli trecutul, pentru a aduce la suprafață lucruri care nu au fost spuse, aspecte nerezolvate care răscolesc relația de mariaj în profunzime, în mod brusc, îndeosebi în luna noiembrie când, odată cu Uranus retrograd, se va afla și Venus în mers retrograd (31 octombrie – 16 noiembrie) în zodia  Balanță. Unii dintre nativi se pot întoarce asupra unor legături de cuplu sau parteneriate mai vechi pentru a mai da o șansă relației respective. Până la sfârșitul acestui an va fi suficient timp la dispoziție pentru a se lămuri lucrurile, dacă merită sau nu să investești timp și sentimente într-o relație de cuplu cu cineva din trecut. Tot în această perioadă nu este recomandată concretizarea unei căsătorii. Pentru astfel de legalizări ar fi mai potrivită a doua parte a lunii ianuarie și a doua parte a lunii august.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă       
       Vorbim aici despre an în care ai ocazia să constați că munca îți este răsplătită, cât timp îți vezi conștiincios de obligațiile care țin de planul profesional.
       În a doua parte a lunii februarie dar și pe parcursul lunii martie avem în față perioade în care muncești în mod susținut încercând să ții ritmul cu colegii de echipă, să faci față cu brio solicitărilor care vin din partea superiorilor. Te simți bine la locul de muncă având sentimentul că se mișcă din nou lucurrile în favoarea ta. Este momentul să țintești cât mai sus cu putință, să îți asumi noi responsabilități, să accepți un nou mediu de lucru, un alt colectiv de muncă știind cum să echilibrezi situațiile în momentele tensionate sau cele de stres extrem. Nu este exclus să iei unele decizii care pot surprinde putând fi vorba despre o demisie pentru a accepta un nou loc de muncă, mai bine plătit.
       Cu Jupiter în zodia Scorpion, până în data de 8 noiembrie, se poate vorbi despre tot felul de oportunități de progres în plan financiar. Pot apărea beneficii materiale suplimentare, mărire de salariu. Este un an favorabil pentru investiții, achiziții, inițiative sau pentru a te implica în afaceri prospere, eventual poți obține un job peste hotare care să îți mărească considerabil veniturile.    
       În a doua parte a lunii noiembrie și în luna decembrie te confrunți cu multă agitație la locul de muncă încercând să recuperezi, pe ultima sută de metri, anumite obligații profesionale. Vor exista momente mai tensionate la sfârșitul lunii noiembrie așa că nu trebuie să te mire dacă unii colegi, colaboratori nu vor fi întocmai de acord cu ideile și părerile tale din cadrul unui proiect profesional sau chiar și în ceea ce ține de programul de lucru sau anumite drepturi salariale. Ai însă chef de muncă, energie din belșug, ambiție dar este posibil să nu te faci înțeles, atunci când încerci să îți explici punctul de vedere cu hotărâre. Este indicat să îți vezi de treaba ta, fără să încerci să le impui altora să lucreze în ritmul tău.
       Este nevoie de mai multă prudență în ceea ce privește cheltuielile, achizițiile, investițiile pe care le faci în intervalul 5 – 31 octombrie. Este o perioadă în care va exista multă presiune asupra bugetului personal cauzată de anumite cheltuieli ce țin de distracții, excursii extravagante pentru petrecerea timpului liber alături de prieteni, de persoana iubită. Relațiile se pot baza acum mai mult pe finanțe decât pe sentimente. Este adus la suprafață materialismul, posesivitatea, risipa, manipularea și lipsa de scrupule, atunci când vine vorba despre obținerea de bani. Se face lumină asupra modului în care folosești resursele personale și financiare, felul în care îți gestionezi propriul patrimoniu.
       În a doua parte a lunii noiembrie dar și în luna decembrie sunt perioade benefice pentru a dezvolta anumite proiecte care țin de jobul actual, lansarea unor proiecte ambițioase care implică un consum mare de energie dar și de timp. Se nasc planuri noi, interesante, în mintea ta, idei care merită să fie puse în aplicare. Primești susținere financiară din partea partenerului de viață sau a unui colaborator. Beneficiezi de inspirație, încredere, aduci cu tine o stare de optimism, dispui de resursele necesare pentru a reuși să concretizezi ceea ce ți-ai propus, în plan profesional. Nu vor lipsi însă obstacolele, tot felul de neplăceri venite din partea concurenței, a colegilor cu care nu ai prea multe lcururi în comun, oameni care vor să te destabilizeze, din punct de vedere emoțional și financiar. Cert este că ceea ce demarezi acum necesită mult efort, curaj și îți asumi anumite riscuri pentru a reuși să duci cu brio la capăt un vis, un ideal.
       În intervalul 1 – 6 decembrie este recomandat să eviți semnarea de contracte ce implică bani, achiziții, schimburi comerciale. Te poți aștepta la tot felul de neplăceri legate de un contract de muncă, termene și condiții care sunt în defavoarea ta, tăiere din salariu sau pierderi financiare datorită neatenției din partea ta sau a altor persoane.

3D Character and Success

Sănătate       
        În lunile februarie și martie beneficiezi de multă energie, ai capacitatea de a a te revigora mult mai rapid după contactarea unei gripe sau o viroză respiratorie.
       În lunile de vară putem să vorbim despre o perioadă în care ai ocazia să te întremezi după o perioadă foarte aglomerată, în plan profesional. Este o perioadă în care te preocupi mai mult de propria sănătate având șansa să găsești noi remedii, un tratament mult mai eficient pentru o problemă de sănătate cu care te confrunți de câțiva ani. Poate fi vorba și despre întărirea sistemului imunitar. 
       În prima parte a lunii august dar și la mijlocul lunii septembrie este posibil să te confrunți cu nervozitate, insomnii, acțiuni riscante, decizi pripite fiind nevoie de mai multă precauție, în ceea ce privește deplasările și mijloacele de transport.  
       În ultima parte a lunii noiembrie dar și în ultima lună din acest an este posibil să fii copleșit de stres, oboseală fizică și la nivel mental, insomnii. Alimentația deficitară, excesul de alcool și tutun  vor fi suficiente pentru a-ți provoca o dereglare puternică în întregul organism. Este o perioadă în care devine foarte important să adopți o dietă echilibrată, să respecți orele de masă și de somn, în caz contrar te expui la accidente, infecții, probleme ale ficatului și ale circulației sângelui.
       În luna decembrie ești plin de energie fiind într-o formă maximă, la capitolul vitalitate. Este recomandat să îți temperezi tendința către excese de orice fel fiind important să profiți din plin de momentele de relaxare. Marte în tranzit prin semnul Pești îți dă voință, viteză de reacție, impulsivitate, energie care trebuie consumată în mod echilibrat evitând sporturile extreme, acțiunile necugetate, implicarea în activități care ar putea să îți pună viața în pericol.