Anul 2017, Șarpe

sarpele              Anul 2017, Șarpe
            Ambițios și înțelept, un bun strateg, analitic, absorbind cantități importante de informații cu rapiditate nativul șarpe știe cum să se înconjoare de mister, dezvăluind cu greu intențiile sale. Răbdarea și constanța îi sunt cei mai buni aliați în atingerea obiectivelor pe care și le-au propus. Într-un an guvernat de Cocoșul de Foc nativul Șarpe se remarcă prin hotărâre și tenacitate în atingerea scopului propus. Secretul reușitei tale, în această perioadă, se poate datora spiritului său organizatoric și a capacității de a se informa din timp pentru a face față cu brio concurenței.
          Anul 2017 se poate dovedi favorabil evoluției din planul profesional. Acumularea de experiență dar și hotărârea de a evolua ar putea să-ți aducă șanse sporite de a obține un job mai bine plătit sau un post de răspundere mult dorit. Este un an de analiză, de bilanț, de reorganizare, în ceea ce privește planul profesional. Dând dovadă de obiectivitate și ambiție reușești, de fapt, să-ți pregătești șansa de a obține ceea ce ți-ai propus. Este timpul să te ocupi de lucrurile esențiale astfel că, pe la jumătatea anului, ai ocazia să-ți pui în valoare relațiile, folosind în avantaj personal informațiile care țin de zona carierei tale.
            În plan financiar se recomandă prudență, mai ales atunci când vine vorba despre cheltuieli. Nu este exclus să depășești oarecum bugetul, la început de an, venindu-ți destul de greu să te redresezi financiar. Acordă o atenție deosebită la sfârșitul acestui an, atunci când este posibil să faci niște cheltuieli neprogramate, să fi astfel nevoit să-ți ajuți părinții sau să cumperi un obiect de folosință îndelungată.
            În plan relațional se remarcă o mai mare nevoie de afecțiune, de atenție venită din partea partenerului de viață. Poate chiar tu ești mult mai atent, acorzi partenerului mai multă afecțiune, pasiune și înțelegere. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă, în perioada analizată aici, ai ocazia să faci cunoștință cu cineva care să te impresioneze, să te atragă foarte mult. Există riscul de a fi dezamăgit. În partea a doua a acestui an sunt șanse mult mai mari de a te implica într-o relație de lungă durată.