Anul 2017, Maimuță

maimuta              Anul 2017, Maimuță
            Descurcăreață și malițioasă, capabilă să controleze și să îmblânzească spiritele rele. Maimuța are capacitatea de a îndepărta obstacolele, prin inteligență, spontaneitate, îndrăzneală și optimism. Putem vorbi, pentru acest nativ, în anul Cocoșului de Foc, despre numeroase oportunități de progres dar și de renunțări, de eliberare de anumite constrângeri, limitări. Prea puțin dornic de a te conforma părerilor altora vei adopta metode tradiționale având tendința de a despica firul în patru. Poți să readuci în actualitate probleme sau situații mai vechi. Intuiția te va salva în situații critice dar și abilitatea de a „învârti din cuvinte” interlocutorul.
           În acest an ai ocazia să demarezi acțiuni curajoase, îndeosebi pe la mijlocul lunii septembrie. Până atunci este recomandat să nu-ți împărtășești propriile idei sau să ieși prea mult „în față” pentru că există un risc crescut de a te confrunta cu adversari greu de învins. Nu se pune problema relaxării ci de o goană continuă după câștig, progres numai că vei avea ocazia să constați că „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”.
            Este un an în care vei simți o nevoie puternică de independență, chiar și în plan sentimental. Nu vei duce lipsă de șarm, farmec, umor reușind astfel să-ți atingi scopul, atunci când vine vorba despre cuceriri în plan amoros. Ai ocazia să te implici într-o relație în care te simți „pe aceeași lungime de undă”, având interese comune. O relație pasională, din care nu va lipsi umorul dar nici contrazicerile, sarcasmul.