Anul 2017, Dragon

dragonul                  Anul 2017, Dragon
              Născut sub semnul norocului, nativul este energic și îndrăzneț, cu un temperament impetuos, capabil să-și exprime în mod deschis opiniile. Este ambițios și iubitor de aventură știind cum să facă față evenimentelor neașteptate. Se revoltă împotriva celor care îl contrazic fiind capabil să treacă în tabăra adversarilor. Îi place să-i determine pe cei din jur să sfideze pericolul dând dovadă că este un bun coordonator, lider. Nativul Dragon, într-un an guvernat de Cocoșul de Foc, este îndemnat să treacă la acțiune dând dovadă de încredere și optimism. Puțin conformist există riscul să se aventureze în necunoscut fapt care ar putea să-l pună în situații inedite. Are ocazia să se înconjoare de oameni care îl vor ajuta să avanseze în plan social și profesional.
            Te așteaptă un an destul de aglomerat, agitat în plan profesional, abia reușind să te mai ocupi de casă și de familie. Este ca și cum vrei să deții controlul asupra celor cu care colaborezi, asupra colegilor. Cert este că ai nevoie de mai multă detașare și de conceperea unor strategii menite să te ajute pentru a obține succesul mult dorit. Este greu dar nu imposibil. După sfârșitul lunii aprilie și până la începutul lunii octombrie te simți foarte aglomerat reușind cu mare greutate să te mobilizezi pentru a duce la capăt obligațiile de lucru.
            În privința planului financiar, într-un an guvernat de Cocoșul de Foc, ai șansa de a-ți mări veniturile prin muncă susținută. Este foarte probabil ca prima parte a anului să fie destul de tensionată, în privința relației de mariaj. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă sunt șanse mult mai mari de a te îndrăgosti, în prima parte a perioadei. Se poate vorbi depre o schimbare a modului de a privi planul sentimental, relația în doi.