Anul 2017, Cal

calul             Anul 2017, Cal
            Perspicace și rapid în acțiune, simbol al frumuseții și forței, lăsându-te adeseori condus de inimă și intuiție. În aparență fermecător și afabil, adeseori te poți arăta încăpățânat și brutal, atunci când simți că îți este în joc independența. Mândru de capacitatea ta de a lua decizii rapide, cauți în mod constant provocările.     
          Într-un an guvernat de Cocoșul de Foc este important să fii mult mai prudent în exprimarea sentimentelor și a propriilor păreri. Vrei să strălucești, să te bucuri de admirația și aprecierea venită din partea celorlalți. Ai ocazia să abordezi o problemă neașteptată cu multă perspicacitate reușind astfel să ajungi la împlinirea țelului propus. Este un an în care starea de impulsivitate și agresivitatea te pot costa destul de scump. Este important să fii ambițios dar să-ți calculezi cu atenție pașii pe care trebuie să-i faci, înainte de a acționa.
             În plan profesional te poți bucura de recunoașterea valorii tale, prin starea de încredere și optimism, prin capacitatea de a relaționa sincer, deschis cu colegii. Putem vorbi și despre șansa unui nou început în plan profesional. Te poți bucura acum de sprijinul venit din partea superiorilor dar și al unor prieteni pentru a-ți împlini ambițiile din planul profesional. Dacă este vorba despre propria afacere ai șanse mult mai mari de a-ți spori clientela.
            Planul financiar poate fi afectat de grabă și/sau superficialitate. Este recomandat să fii mult mai atent la detalii, atunci când intenționezi să semnezi un contract de vânzare-cumpărare sau dacă vorbim despre achiziția unor obiecte de valoare. Sunt șanse mai mari de redresare a bugetului în partea a doua a acestui an.
           În plan relațional, Anul Cocoșului de Foc se pare că îți aduce adevărate provocări. Este nevoie de mai multă diplomație în relația cu partenerul de viață, dacă chiar vrei să-ți salvezi relația de mariaj. În acest an este posibil să te confrunți cu suișuri și coborâșuri, să-ți exprimi mult mai vehement starea de nemulțumire față de partenerul de viață. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă, abia începând cu luna august sunt șanse mult mai mari să cunoști o persoană care să-ți fie pe plac. Nu este exclus să apară schimbări semnificative în viața sentimentală.