Anul 2017, Capră

oaia                 Anul 2017, Capră
            Iubind pacea și armonia, făcând tot ce îți stă în putință pentru a păstra o atmosferă pașnică și de a preveni discordia în mediul în care te afli. Ești mereu la curent cu noutățile, foarte bine informat, având maniere și gesturi sofisticate, elegante. Deși animat de intenții bune, poți face promisiuni și ai tendința să-ți fixezi obiective nerealiste. Decent, calm și moderat, detestând extremele. Oarecum timid, docil și pasiv în aparență, te poți dovedi uneori încăpățânat și tradiționalist. 
            Într-un an guvernat de Cocoșul de Foc pentru tine ca și nativ Capră putem vorbi despre o oarecare stare de încredere că lucrurile trebuie să se deruleze în favoarea ta. Nimic nu este prea greu, cât timp vei încerca să faci o distincție clară între sentimente și rațiune. Poate fi și un an al corecțiilor, al redresării, în multe planuri ale xistenței. Ai ocazia să triumfi, în ciuda adversităților, grație spiritului tău de conciliere și colaborare. Ai grijă să respecți legile și regulamentele și încearcă să nu rănești pe cei din jur, prin acțiunile tale.
            În carieră putem vorbi despre un an destul de solicitant iar acțiunile din trecut încep să dea roade acum. Ai ocazia să te bazezi pe asociați, colaboratori ambițioși care te vor susține în demersurile tale profesionale. Este un an în care există posibilitatea să fii pus în situații neprevăzute, poate fi vorba despre o decizie bruscă a drumului în carieră. Cert este că ar trebui să profiți din plin de schimbările care pot să apară în acest an. Este necesar să-ți dezvolți abilitățile profesionale, experiența, spiritul creator. Flerul tău inegalabil te ajută să ieși din situații critice.
            Planul financiar este destul de important în această perioadă, tocmai pentru că îți asumi responsabilități legate de casă, familie fiind vorba despre cheltuieli care nu făceau parte din planurile tale. Este recomandat să fi mai chibzuit, în privința banilor. În prima parte a acestei perioade ești predispus la schimbări, posibilitatea de a negocia sau de a obține un salariu mai mare, câștiguri consistente de la clienți. Atenție la partea a doua a anului analizat, atunci când ești predispus la cheltuieli cu vacanțele existând riscul unor derapaje financiare.
            În relația de cuplu putem observa o stare de împlinire, de încredere implicându-te trup și suflet în cadrul acesteia. Putem vorbi totuși despre tensiuni, certuri în relația cu partenerul de viață, în prima parte a anului, având ca subiect principal banii. Spre sfârșitul anului ai șansa de a trăi o aventură, te poți implica într-o nouă relație de dragoste, pe care o vei trăi cu intensitate, pasiune. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă nu vei duce lipsă de admirație venită din partea sexului opus nici în vara acestui an.