Horoscop chinezesc 2017


                                Horoscop chinezesc 2017, anul Cocoșului de Foc
 
             Anii de naștere pentru zodia Cocoșului sunt: 1921 1933 1945 1957 1969 1981 1993 2005 2017

            Pentru detalii privind anii corespunzători fiecărie zodii, click aici!

         69cedd246881bb358ca3383b3a7474ecCalendarul chinezesc tradițional este un calendar lunisolar, adică o combinație între anul Solar și fazele Lunii. În calendarul chinezesc, o lună începe în ziua cu Lună Nouă („Luna Neagră”). Un an chinezesc începe la a doua sau a treia Lună Nouă, după solstițiul de iarnă (în funcție de numărul de Luni Noi dintre două solstiții de iarnă). Prin urmare, data la care cade Anul Nou Chinezesc în calendarul Gregorian este variabilă, între 20 ianuarie și 20 februarie. Sărbătorirea Anul Nou Lunar la chinezi constituie o tradiţie milenară şi ea durează 15 zile la rând, adică de la Luna Nouă până la Lună Plină, atunci când are loc Festivalul Lanternelor, marea festivitate care încheie perioada de sărbători.   
        Anul 2017, în zodiacul chinezesc, începe pe data de 28 ianuarie (atunci când are loc Luna Nouă în Vărsător) şi se termină pe data de 15 februarie 2018, aflându-se sub semnul Cocoşului de Foc. Cocoşul este cel de-al zecelea semn al zodiacului chinezesc, a cărui definiție este YOU și reprezintă desenul unui vas de lut sau al unei amfore în care fermentează vinul. Zodia corespunzătoare din astrologia occidentală este Fecioara.
         Avem de-a face cu un an în care se întâlnește elementul Metal (caracteristic zodiei Cocoș, reprezintă puterea, perseverența) și Focul (elementul ce  guvernează acest an, reprezintă dinamismul, acțiunea, nelinitea, competiția). Focul topește Metalul definind un an al conflictelor greu de gestionat, al marilor ambiții în plan personal, social, politic ceea ce poate conduce la agresivitate, pasiuni greu de stăpânit, situații conflictuale greu de gestionat, răsturnări de situație neașteptate, luarea deciziilor sub impulsul de moment. Ambele elemente sunt competitive, încercând să se doboare unul pe celălalt.
          Dacă focul controlează metalul, remediul este oferit de pământ, care se hrăneşte cu o parte din forţa focului şi, la rândul său, oferă forţă metalului. Așadar, perioade benefice ale acestui an, se dovedesc a fi zodiile stăpânite de elementul Pământ, în intervalul de timp: 28 martie – 25 aprilie 2017 (Dragon), 24 iunie – 21 august 2017(Oaie), 20 octombrie – 17 noiembrie 2017 (Câine), 17 ianuarie – 16 februarie 2018 (Bou).   
         Dintre cele cinci elemente chinezești, Metalul este cel ce reprezintă Anul Cocoșului.  Această ideogramă este asociată aniversărilor, petrecerilor, recunoștinței pentru succes și prosperitate. Cocoșul face parte din al doilea Triunghi al Afinităților (alături de Șarpe și Bou) și se remarcă prin răbdare, loialitate și perseverență.  
Anul Cocoșului reprezintă dreptatea, justiția, cumpătarea, organizarea astfel că se poate vorbi despre un al al câștigului prin muncă, dedicare, conștiinciozitate și nicidecum de un an al compromisului, care va fi aspru sancționat. Un an în care se pune accent pe noutate, acumularea de informații, putere, lupta pentru dreptate, o mai mare capacitate de a ne mobiliza pentru a face față provocărilor vieții.
        Cocoșul nu tolerează și nici nu înțelege contradicțiile, cu atât mai puțin încălcarea legii așa că ne putem aștepta la scandaluri în mass-media care țin de noi arestări, sancțiuni ce vizează manageri din domeniul bancar, politic, din cadrul armatei. Se poate vorbi despre schimbări importante ce vizează finanțele, salarizarea, schimbări în domeniul sanitar, învățământ, al alimentației publice, agricultură.
        Cocoșului îi place să se bage în discuții, să despice firul în patru ajungând destul de ușor la contradicții, certuri. Din dorința de a face dreptate poate ajunge destul de ușor la conflicte. Este vorba despre un an în care se cere prudență la cei cu care împărtășim ideile, proiectele noastre, dacă merită se ne implicăm într-o afacere, să investim timp și bani într-o colaborare.
        Există o mai mare predispoziție către critică, atenție la detalii, din dorința de a face totul „ca la carte” reușind cu greu să ne încardăm în termenul stabilit pentru a concretiza un proiect. Un an în care nu se acceptă jumătăți de măsură și, cu cât suntem mai nehotărâți, cu atât ne vom trezi că „am pierdut trenul” și nu mai e nimic de făcut. Succesul, realizările vor depinde, în mare măsură, de punctualitate, corectitudine, o foarte bună organizare, strategii, cumpătare dar și generozitate, diplomație și tact. E important să cântărim îndelung ideile, să nu ne hazardăm dar nici să ezităm prea mult. Un an în care trebuie să primeze rațiunea, prudența dar și hotărârea. Un an al ambiției, acțiunii, pasiunii, curajului, o perioadă în care este important să delimităm foarte bine lucrurile, între  cerere și ofertă, între ceea ce suntem dispuși să oferim și ceea ce vom primi la rândul nostru. Inteligența și spontaneitatea ne ajută să găsim soluțiile optime, îndeosebi atunci când vine vorba de găsirea unor resurse financiare în situațiile limită.
            În plan politic, există predispoziția către conflicte, acte necugetate, lupta pentru putere având ca substrat banul, obținerea de fonduri. Într-un an guvernat de foc nu se poate vorbi decât de acțiuni aprige, ambiții, pasiuni greu de ținut în frâu. Se încearcă obținerea de sprijin politic prin acte de aparentă generozitate cerându-se însă prudență, tocmai pentru că a ajutorul obținut pe această cale va fi superficial. Nu vor lipsi deconspirațiile, scandalurile la nivel politic, dezechilibru în plan economic, financiar.
            Tot acum sunt favorizate domeniile care țin de: justiție, armată, sănătate, agricultură, relația cu publicul, manageri financiari, artiști.
            Acest an al Cocoșului de Foc favorizează îndeosebi nativii zodiilor: Bou, Dragon, Șarpe, Oaie, Câine. Pentru nativul Cocoș se cere prudență în deciziile legate de domeniul financiar dar și o atenție deosebită la eventuale probleme de sănătate, la predispoziția către accidente.
            „Cea mai mare victorie nu este să nu cazi niciodată, ci să te ridici de fiecare dată când ai căzut. ” Confucius

                     Vă doresc un an plin de sănătate și împlinirea dorințelor!

   
   Pentru predicții specifice fiecărei zodii, click pe zodia dorită!                Pentru detalii privind anii corespunzători fiecărie zodii, click aici!     
 
Sobolan  Boul     Tigrul  Iepurele
                Șobolan                                      Bou                                            Tigru                                         Iepure
 
Dragonul  Sarpele  Calul  Capra
               Dragon                                         Șarpe                                         Cal                                            Capră
 
Maimuta  Cocosul  Cainele  Mistretul
               Maimuță                                    Cocoș                                          Câine                                        Mistreț