Horoscop anual 2023, Săgetător

              Deviza ta, în acest an: „Cea mai nobilă plăcere este bucuria de a înțelege.” Leonardo da Vinci
         În acest an este timpul să îți cercetezi sufletul și să iei deciziile pe care le dorești cu adevărat, ce anume te face să te simți în siguranță, din punct de vedere emoțional dar și profesional, la ce ar trebui să renunți pentru a te simți cu adevărat liber, sigur pe tine, încrezător în propriile forțe de a-ți schimba viața în sensul dorit de tine.
        Este un an de construcție, de clădire a unei fundații serioase, la propriu și la figurat, punând pe primul plan casa, familia, fără să neglijezi cariera. Pe de altă parte te vei bucura de perioade pline de iubire, de explorare a unei noi dimensiuni care implică sentimente de dragoste, romantism, dorința de a concepe un copil, de a valorifica creativitatea și talentele de care dispui, în sensul creșterii veniturilor personale.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional  
          Este un an în care ai ocazia să experimentezi iubirea, romantismul în toată plenitudinea, te faci remarcat mult mai ușor de sexul opus, îndeosebi în perioada de tranzit a lui Jupiter prin zodia Berbecului (1 ianuarie – 16 mai). Nu vor lipsi tentațiile mai puțin sănătoase, implicarea în aventuri sau într-o relație de dragoste menită să îți tulbure liniștea sufletească, îndeosebi dacă ești deja implicat într-o relație, în perioada 1 – 18 ianuarie, o perioadă în care se recomandă să eviți excesele de orice fel, îndeosebi în relația de cuplu.
            Saturn în zodia Pești, casa a IV-a pentru nativii din zodia Săgetător, aduce schimbări importante în tot ceea ce are legătură cu casa, familia, părinții, cu aspectele ale sufletului tău, ale trecutului, amintiri, locurile copilăriei. Multe răsturnări de situație legate de familie (pierderea unui părinte, o vânzare sau schimbare de locuință) îți vor da viața peste cap. Este un an care se remarcă prin puterea de a te ridica de pe urma unor pierderi, de a o lua de la capăt, simți nevoia de a aduce ceva nou în propria casă, de a îmbunătăți spațiul locativ, schimbi mobila, achiziționezi obiecte necesare pentru propria gospodărie. Se recomandă mai multă prudență în ceea ce privește schimbările pe care vrei să le faci, în perioada de timp 17 iunie – 4 noiembrie, atunci când s-ar putea ca lucrurile să nu se așeze chiar așa cum ți-ai propus, în ceea ce privește casa, familia, relația cu partenerul de viață.
            Tranzitul lui Marte prin zodia Rac (25 martie – 20 mai) amplifică dorința de aventură, de exprimare  a sentimentelor, a pasiunii, a dorinței de a iubi și a fi iubit, a deciziilor bruște, gândiri și răzgândiri, flirt, aventură punând pe primul plan sexualitatea. Poate fi și pasiunea generatoare a unei iubiri intense dar poate fi o atitudine dinamică, agresivă chiar în relația cu persoana iubită.
            Odată cu tranzitul lui Venus prin zodia Berbec (20 februarie – 17 martie) ești predispus la sensibilitate, romantism, dorința de a iubi și de a fi iubit. Farmecul personal atrage cu mai multă ușurință atenția sexului opus, este o perioadă a norocului în dragoste. Este o perioadă în care se poate vorbi despre șansa de a te îndrăgosti, în cazul în care ești în căutarea unei noi iubiri. Te gândești foarte serios la întemeierea unei familii.
            Perioade favorabile pentru a da startul unei relații de cuplu sunt: prima parte a lunii aprilie, luna iulie, a doua parte a lunii septembrie. În perioadele de retrogradare a lui Mercur: 1 -18 ianuarie; 21 aprilie – 15 mai; 28 august – 15 septembrie, 13 – 31 decembrie, va trebui să fii precaut la relația de cuplu. Fie partenerul este prea ocupat cu sarcinile de serviciu și nu prea mai are răbdare cu tine, fie tu ești mult prea sensibil și ajungi să îl percepi ca fiind prea impulsiv, nervos riscând să se declanșeze certuri în relația de cuplu. Sunt perioade tensionate, de reevaluări, rediscutări, reproșuri în relația de cuplu, perioade în care se recomandă evitarea semnării unui contract de asociere, inclusiv dacă este vorba despre căsătorie.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
          În acest an se recomandă reevaluarea resurselor de care dispui, înainte de a face o schimbare în plan profesional. Chiar dacă familia te susține în demersurile tale profesionale, este recomandat să nu te implici în acțiuni riscante, care vizează domeniul socio-profesional.
Eclipsa de Lună în zodia Scorpion, din data 5 mai, precum și eclipsa de Lună din semnul Taur din data de 28 octombrie, anunță o finalizare a unui contract de muncă, schimbări bruște de atitudine venite din partea unor colegi, nemulțumiri, vis-a-vis de subalterni. Poate fi punctul culminant al unor evenimente care s-au derulat, încă de la începutul anului și vizează locul de muncă, anunță necesitatea de a te debarasa de obiceiuri nesănătoase pentru propriul organism, posibilitatea de a intra în posesia unor secrete, de a te elibera de anumite traume, cu ocazia conștientizării unei pierderi care ți-a marcat profund existența, posibilitatea de a te întoarce către spiritualitate. Sunt perioade în care ești pus în situația de observa cu mai multă claritate pierderile suferite în plan profesional.
             Tranzitul lui Uranus prin semnul Taur, îți aduce teste, vis-a-vis de locul de muncă, în  relația cu colegii, în ceea ce privește deplasările în interes profesional. Resimți mult mai pregnant nevoia de a te perfecționa, de a urma noi cursuri, diplome care te vor ajuta în carieră. Chiar dacă vei avea și perioade de limitări, eșecuri, atunci când vine vorba despre negocieri, examene, știi exact ce ai de făcut și faci față cu bine provocărilor. Nu este exclus să pornești singur o afacere, îți dorești o carieră pe cont propriu.
           Careul dintre Pluton abia intrat în zodia Vărsător și Jupiter din semnul Taur, aduc în atenția ta necesitatea de a acționa cu prudență în tot ce înseamnă locul de muncă, relația cu colaboratorii, subalternii. Acordă atenție la modul în care negociezi un contract, la documente, acte oficiale pe care le semnezi, întrucât pot apărea încurcături de natură juridică, implicarea într-un proces de lungă durată.
            Se recomandă mai multă atenție la deciziile pe care le iei, în ceea ce privește locul de muncă și relația cu colegii, colaboratorii, îndeosebi în preajma datelor de 5 mai și 28 octombrie, atunci când te poți aștepta la răsturnări de situație, decizii menite să îți dea peste cap anumite proiecte profesionale.
            Perioada de retrogradare a lui Marte în semnul Gemeni (1 – 12 ianuarie) ar putea să te îndemne la gesturi pripite, decizii impulsive, prea riscante, din punct de vedere financiar, care te-ar putea conduce și la neplăceri materiale dar și relaționale, în cadrul unor asocieri, parteneriate. Este necesar să îți reevaluezi cu atenție parteneriatele, asocierile de orice fel și să o lași mai ușor cu investițiile financiare.
           Odată cu intrarea lui Jupiter în zodia Taurului, din 16 mai, casa a VI-a pentru tine, (locul de muncă, relația cu colegii, colaboratorii, sănătatea), se anunță o perioadă în care te bucuri de energie, optimism, ai capacitatea să treci mult mai ușor peste problemele de la locul de muncă. Este o perioada de expansiune în domeniul profesional reușind să te bucuri de oportunități de relansare, de progres, de explorarea unui domeniu nou, interesant pentru tine. Se poate vorbi despre ocazia de a călători în străinătate, în interes de serviciu sau dezvoltarea unor colaborări fructuoase, care te vor ajuta și în plan profesional. În perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Taur (3 septembrie – 31 decembrie) se va pune accent pe reevaluarea programului de lucru, a unui proiect profesional, a relației cu colegii, a unor aspecte care vizează propria sănătate, necesitatea de a schimba un tratament care nu mai dă randament. Nu este o perioadă favorabilă pentru a schimba locul de muncă întrucât atragi și mai multe neplăceri în zona carierei.
            Tranzitele planetare din zodia Rac din luna iulie (din casa a VIII-a, banii partenerului de viață, taxe și impozite, moșteniri) aduc o perioadă deosebită, în care se cere maximă prudență din partea ta, în ceea ce privește bunurile comune, plata unor taxe, impozite, un credit bancar. Pot veni câștiguri neașteptate dintr-o afacere, moștenire. Este cea mai bună perioadă pentru a face ordine în veniturile, financiare sau de altă natură.
             Mercur intră în mers retrograd în zodia Gemeni (1 – 18 ianuarie) și Taur (21 aprilie – 15 mai) astfel că este indicat să eviți compromisul și încălcarea legii nefiind recomandat semnarea de contracte de colaborare sau achiziția unor obiecte de valoare. Parteneriatele au de suferit în această perioadă, nu este exclus să fie vorba și despre reluarea unor discuții cu competitorii, în încercarea de a repara ceva din cadrul unei colaborări. Pe de altă parte se cere mai multă atenție la deciziile pe care le iei, vis-a-vis de locul de muncă, relația cu colegii sau subalternii.
            Se cere atenție și în perioada 1 – 18 ianuarie, atunci când pot apărea tot felul de încurcături legate de un parteneriat, o asociere, documente, acte importante sau ca urmare a unei intervenții răutăcioase venite din partea unui dușman ascuns, dornic să te denigreze. Ai ocazia să intri în posesia unor informații secrete, să reevaluezi un proiect, anumite relații de colaborare sau rectifici o înțelegere, un contract.
        Evită să semnezi acte importante, să dai curs noilor proiecte, inițiative profesionale sau să te implici într-o nouă afacere, îndeosebi în perioadele de retrogradare a lui Mercur (guvernatorul casei asocierilor, parteneriatelor): 1 – 18 ianuarie; 21 aprilie – 15 mai; 28 august – 15 septembrie, 13 – 31 decembrie.
În perioada de retrogradare a lui Pluton în semnul Capricorn (11 iunie – 11 octombrie) este bine să te ocupi de reorganizare, de reconfigurare a bunurilor, a banilor veniți din muncă proprie, ești predispus la schimbări, transformări care vizează propriile abilități și talente, în sensul progresului în plan material.

3D Character and Success

Sănătate              
        În aceast an este important să acorzi mai multă atenție dietei dar și tratamentelor având o atitudine mai reformatoare pentru a reuși să menții o stare de sănătate bună prin metode mai puțin obișnuite, eventual apelând la terapii alternative.
        Este pusă în vizor și sănătatea, îndeosebi în preajma datei de 5 mai, 28 octombrie, dar și în luna august, atunci când ești predispus la probleme renale, probleme care țin de circulația sângelui, probleme oculare. Eclipsele de pe axa Taur – Scorpion pot aduce în actualitate probleme mai vechi de sănătate fiind nevoie să acționezi cât mai prompt apelând la medic, un tratament care se va dovedi a fi mai eficient.
            Se recomandă atenție la problemele ficatului, pancreas, de evitat practicarea sporturilor extreme, îndeosebi în luna ianuarie, atunci când ești predispus la accidentări, fracturi, lovituri în zona capului, dureri de spate. În lunile aprilie și mai ai ocazia să te preocupi mai mult de propria sănătate având șansa să găsești noi remedii, un tratament mult mai eficient pentru o problemă de sănătate cu care te confrunți de câțiva ani. Poate fi vorba și despre întărirea sistemului imunitar.
           În lunile noiembrie și decembrie ești predispus la accidente, fracturi, luxații, probleme ale pielii, insolație, stări febrile, probleme digestive. Te confrunți cu nervozitate, insomnii, acțiuni riscante, decizi pripite fiind nevoie de mai multă precauție, în ceea ce privește deplasările și mijloacele de transport.
           În ultima decadă a lunii decembrie ești predispus la migrene, inflamații, hemoragii, probleme musculare sau chiar accidentări. Este necesar să îți dirijezi energia în direcția dorită evitând astfel starea de nervi, agresivitatea.
[sbscrbr_form]