Horoscop anual 2023, Rac

           Mottoul tău din acest an este: „Secretul succesului în viață este să fii pregătit, atunci când a venit timpul.” Benjamin Disrael
        Este un an în care vei pune accent pe muncă, efortul care ține de valorificarea experienței din domeniul care te interesează. Este o perioadă de schimbări neașteptate în zona carierei, care îți schimbă sistemul de valori fiind nevoit să vezi oamenii cu care relaționezi dintr-o nouă perspectivă. Pe de altă parte vei avea ocazia să conștientizezi că este necesar să valorifici propriile talente, abilități, valori și principii pentru a reuși să ajungi la succes.
           Saturn își începe tranzitul prin semnul Pești, în casa a IX-a pentru tine (convingerile, credințele, filosofia de viață, religia, studiile superioare, călătoriile, relațiile cu străinătatea) continuând să testeze domeniul spiritual, studiile superioare, necesitatea de a învăța mai mult, de a relaționa mai des cu un mentor, profesor, ghid spiritual. Este un an de muncă asiduă în plan spiritual dar și de restricții, de reluare a unor studii, de revenire la oameni, locuri unde ai lăsat ceva neterminat, de lămurit.
            Anul 2023 este unul în care se deschid oportunități de progres și schimbări interesante în relația cu grupul de prieteni, organizații, asociații, apare ocazia de a întâlni persoane bine pregătite care să fie pentru tine un real suport în domeniul profesional.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                   
     Încă de la începutul anului, din prima parte a lunii ianuarie, te poți confrunta cu tot felul de neplăceri în tot ce înseamnă relație intimă, parteneriat, relație de mariaj. Experiențele pe care le-ai acumulat, îndeosebi în ultimii ani, te ajută să te lămurești asupra semnificației anumitor cuvinte, gesturi, evenimente din cadrul unei relații.
          În prima parte a acestui an se recomandă prudență la tentativa de a domina relația de cuplu ajungând astfel la neîncredere în partenerul de viață. Este un an în care relațiile mai profunde de iubire ar putea conduce la vindecarea unor traume mai vechi în plan sentimental. Perioadele de retrogradare a lui Mercur în semnul Capricorn (1 – 18 ianuarie, 13 – 31 decembrie) anunță reconfigurări, reluarea unor evenimente din trecut care vizează relația de cuplu sau vrei să revii la un fost partener de viață.
            Pentru nativii Rac necăsătoriți poate fi un an în care sunt dominați de dorința de a-și dezvolta relațiile de prietenie și astfel pot să cunoască persoane de sex opus, care îi ajută să se cunoască, să se descopere mai bine sau pur și simplu pentru a nu fi singuri. Este un an în care pot apărea evenimente neașteptate, schimbări de situație bruște în plan sentimental, îndeosebi în a doua parte a perioadei.
            Eclipsele anului 2023 ce au loc pe axa Taur – Scorpion, casele V – XI (iubirea primită – iubirea dăruită), sunt în următoare date: 5 mai, eclipsa de Lună în zodia Scorpion, 28 octombrie eclipsa parțială de Lună în semnul Taur și vizează relația cu prietenii, idealurile, proiectele de viitor care trec prin ajustări, schimbări de direcție, reconfigurări care vizează grupul de prieteni, o asociație, organizație din care faci parte, au loc schimbări în zona proiectelor la care ai lucrat până acum dar și necesitatea de a o lua de la capăt, de a pune în practică un nou ideal de viață. Relația de iubire trece prin momente de cotitură sau se poate vorbi despre întâlniri de destin în plan sentimental. Există posibilitatea unui nou start, fie că este vorba despre o relație de amor, fie că este vorba despre dorința de a concepe un copil sau te implici în educația propriului copil.
            Eclipsa de Lună în semnul Taur, din data de 28 octombrie, în casa a XI-a (prietenii, idealurile, cercurile socio-profesionale), te predispune la certuri cu prietenii sau pur și simplu se reconfigurează relațiile în cadrul unui grup din care faci parte. Se poate vorbi despre momentul de claritate, de aducere în lumină a ceea ce ți-a fost ascuns, poate, pentru mult timp.
            În acest an este important să accepți că trecutul poate fi un foarte bun profesor pentru tine în ceea ce privește relația de cuplu sau o relație sentimentală. Se deschid acum noi perspective de a relaționa cu persoane de sex opus, apare ocazia de a întâlni persoane interesante, care pot să te ajute să te exprimi la adevărata valoare.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă 
        Tranzitul lui Jupiter prin zodia Berbec (1 – 16 mai), casa a X-a pentru tine, anunță o perioadă de progres în carieră, șansa care vine după mult efort, dedicare, renunțări, schimbări de direcție în plan profesional. Va trebui să îți asumi noi responsabilități, să îți exprimi cu mai mult curaj punctul de vedere. Ai multe idei originale, știi ce ai de făcut, ești conștiincios, totul este să îți dozezi cu atenție efortul, energia către direcția dorită de tine. Te bucuri de popularitate iar rezultatele muncii tale nu se lasă prea mult așteptate. Recompensele muncii (financiare, avansare în carieră) sunt pe măsura eforturilor depuse în ultimii ani. Poate fi un an cheie, în care ai ocazia să primești aprecierile pe care ți le dorești, favoruri venite prin obținerea unei funcții, a unui loc de muncă mai bine plătit.
            În acest an reușita în plan profesional depinde foarte mult de  efortul, schimbările pe care le-ai făcut în ultimul an. Este un an de restructurări, de reveniri, reconfigurări, de renunțări dar și ocazia unui nou start în carieră. Totul depinde de modul în care acționezi apelând la încredere în propria persoană și la experiența acumulată de-a lungul timpului.
            Lunile ianuarie și noiembrie îți pot aduce limitări, răsturnări de situație, vis-a-vis de locul de muncă, parteneriate, asocieri neînțelegând prea bine unde greșești, ce anume este mai bine să faci sau cui să ceri sfatul într-o problemă profesională. Sunt luni în care va trebui să fii precaut în ceea ce privește investițiile financiare, colaborările pe care le dezvolți, proiectele profesionale pe care le lansezi dar și la relația cu colegii sau colaboratorii.
            În acest an va trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre semnarea unor acte, a unui contract de muncă sau de colaborare, în perioada de retrogradare a lui Mercur pe tot parcursul acestui an: 1 – 18 ianuarie; 21 aprilie – 15 mai; 28 august – 15 septembrie; 13 – 31 decembrie 2023. Sunt perioade în care ești predispus la pierderi de documente importante, certuri în relația cu colegii sau colaboratorii, investire neinspirată a banilor dar și probleme care vizează un proces, o moștenire. În lunile aprilie, iunie, iulie  se poate vorbi despre șansa de a demara tot felul de proiecte care te vor propulsa pe o nouă treaptă, în plan profesional.
           Este un an în care vei trage din greu, în ceea ce privește perfecționarea în plan profesional având sentimentul că nu ești prea bun sau apreciat la adevărata valoare, îndeosebi în a doua parte a lunii ianuarie și în luna noiembrie.

3D Character and Success

Sănătate                 
            Este un an în care totul depinde de modul în care privești evenimentele, schimbările din viața ta. Cu cât ai o atitudine mai optimistă, încrezătoare, cu atât îți va fi mai ușor să rezolvi orice problemă de sănătate. În acest an ești  într-o formă bună sau ai capacitatea de a te reface mult mai rapid după o problemă de sănătate. Se recomandă mai multă atenție la excesele de orice fel, îndeosebi în prima parte a lunii ianuarie, în prima parte a lunii mai și la final de octombrie
           În lunile iunie, iulie și august te simți mult mai bine reușind să te remarci prin optimism, te bucuri de viață, ba chiar ai mai mult chef să mergi la sala de sport sau să faci plimbări în aer liber. Ești susținut în găsirea unor remedii pentru o problemă de sănătate cu care te confrunți de ceva timp, îndeosebi în luna octombrie. Va trebui să fii prudent în perioada 30 octombrie – 31 decembrie, atunci când există riscul să recidiveze o problemă și ești nevoit să schimbi tratamentul și/sau medicul.  
            În ultima lună din acest an este posibil să fii copleșit de stres, oboseală fizică și/sau la nivel mental, insomnii. Încearcă să fii mult mai echilibrat și nu exagera cu dulciurile și grăsimile. Este un an în care devine foarte important să adopți o dietă echilibrată, să respecți orele de masă și de somn, în caz contrar te expui la accidente, infecții, probleme ale ficatului și ale circulației sângelui.
[sbscrbr_form]