Horoscop anual 2023, Pești

            Deviza acestui an este: „Trebuie să fi trăit liniștea așteptării ca să cunoaștem prețul timpului.” Edouards Estaunie
            Se anunță un an de reconstrucție, în plan personal dar și relațional, de recâștigare, reconfigurare a unor aspecte care vizează ancorarea în concret, maturizarea, clădirea unei temelii care te ajută să fii de un exemplu de maturitate și înțelepciune pentru ceilalți.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional
         Începutul de an îți poate aduce teste care vizează relația cu prietenii sau un grup din care faci parte. Se poate vorbi despre ocazia de a relua o relație de dragoste cu o persoană de sex opus din grupul de prieteni. Poate fi o perioadă mai puțin favorabilă pentru a da startul unei relații sentimentale, îndeosebi în perioada 1 – 18 ianuarie.
            Cu tranzitul lui Saturn prin zodia ta se poate vorbi despre un an plin de frământări, schimbări care vizează relația de cuplu. Se reiau anumite discuții, sunt răscolite răni vechi, îndeosebi în lunile ianuarie, februarie, iunie și decembrie. O cauză importantă a certurilor din relația de cuplu ar putea fi părinții sau probleme legate de o casă, o moștenire, aspecte care au fost amânate din diferite motive și acum parcă vin toate peste tine.
            Perioada de retrogradare ale lui Saturn (5 iunie – 23 octombrie), precum și a lui Mercur (28 august- 15 septembrie) în zodia Fecioară îți pot aduce reveniri, reluări, vis-a-vis de o fostă relație sau relația actuală, ai șansa de a mai repara ceva sau de a restructura ceea ce nu ai avut curaj până acum. Erorile și neglijențele din trecut, asocierile „toxice” sunt privite din alt punct de vedere.
           În perioada 29 ianuarie – 6 martie se remarcă o mai mare nevoie de a relaționa cu prietenii, de a-ți lărgi grupul de amici, posibilitatea de a întâlni o persoană de sex opus, care poate să joace un rol important în viața ta, este accentuată. Este timpul să îți faci curaj și să te debarasezi de trecut, să renunți la o relație care te-a epuizat, din punct de vedere psihic-emoțional, o relație care ți-a îngrădit libertatea de exprimare, de manifestare a propriilor sentimente, gânduri.
            În a doua parte a lunii mai există predispoziție la stres, certuri, contraziceri cu persoana iubită, mai ales dacă lucrezi în același colectiv de muncă cu aceasta. Subiectul principal ar putea fi banii sau ai sentimentul că nu ești apreciat la adevărata valoare de către persoana iubită.
            O perioadă favorabilă relației de cuplu sau pentru a te gândi să oficializezi o relație de dragoste este luna octombrie. Se va resimți o revigorare a relației de cuplu în care te găsești deja. Se recomandă mai mare atenție, dacă te simți atras, din punct de vedere sentimental sau erotic, de un coleg de muncă întrucât riști să provoci tot felul de discuții, bârfe sau poți fi refuzat de către persoana vizată.
            Luna mai aduce o perioadă de provocări în plan sentimental, îți asumi noi responsabilități în relația actuală, eventual iei hotărârea de a concepe un copil sau te implici într-o nouă relație de dragoste. Luna iulie se poate dovedi fierbinte, pasională, plină de romantism dar și de profunde transformări în plan sentimental. În luna august diferențele de principii și convingeri dintre tine și perechea ta par să umbrească viitorul comun. Acum, fie pui capăt definitiv relației actuale, fie devine și mai puternică. Gândește-te că nu este decât o perioadă trecătoare și că ai de învățat din toate aceste confruntări, chiar dacă te simți epuizat, din punct de vedere psihic-emoțional.
                 Prezența lui Saturn în semnul Vărsător, casa a XII-a (a izolării, karma, a marilor crize, dușmani ascunși, a intrigilor, boli cronice, a iluminării), în intervalul de timp 1 ianuarie – 7 martie,  anunță perioade de renunțare dar și de regăsire, de retragere dar și nevoia de a te reîntâlni cu un ghid, mentor, de a accesa informații pe căi onirice, prin rugăciune, meditație, simți nevoia de a te retrage în lumea ta preferând introspecția, visarea, o lume a cugetării, a bogăției interioare. Nu de puține ori te vei simți copleșit de probleme, pierderi având sentimentul că nu poți deține controlul, în cadrul unei colaborări sau în relația cu colegii de muncă. Sunt momente în care este bine să lași să se întâmple, să permiți ca Divinitatea să își facă treaba, cum știe mai bine, pentru ca tu să înveți cum să te regăsești, mai bun, mai înțelept, mai echilibrat, cu tine și cu ceilalți.
                Intrarea lui Saturn în zodia ta, în data de 7 martie, îți va aduce schimbări în plan personal și relațional ajutându-te să vezi dintr-o perpectivă mult mai clară rostul unor evenimente mai puțin plăcute, limitări, pierderi, din relația de cuplu. Urmează o perioadă de aproximativ doi ani jumate în care vei simți în mod profund că ești pe cont propriu și nimeni altcineva nu te poate scoate din problemele în care te găsești. Sunt deciziile tale, experiențele pe care le trăiești cu intensitate provocând schimbări în personalitatea ta. Este timpul să conștientizezi ce anume din tine a făcut să producă blocaje în concretizarea proiectelor personale. Nu de puține ori vei trăi cu sentimentul că ești neînțeles, judecat pe nedrept de ceilalți. Pe de altă parte, Saturn te ajută să consolidezi acele relații care merită efort din partea ta conștientizând că sunt aceeași oameni care nu te-au lăsat niciodată la greu.
                Intrarea lui Pluton în zodia Vărsător, în intervalul 1 mai – 11 iunie, pentru nativii Pești reprezentând casa sacrificiilor și a izolării, a dușmanilor ascunși, a subconștientului, vindecării amplifică problemele de sănătate, pesimismul, tot felul de limitări și obstacole care te pot determina să te retragi mai frecvent din tumultul cotidian punând mai mult accent pe munca în singurătate, pe solitudine. Nu este exclus să te confrunți cu depresii, senzația că nu ești înțeles, că ai pierdut orice speranță de a mai avea pe cineva drag alături. În perioada de retrogradare a lui Pluton prin semnul Vărsător (1 mai – 11 iunie) ești greu de înțeles de către ceilalți preferând să îți ascunzi intențiile, gândurile, dorințele și chiar propriile idealuri de viață. Nu de puține ori te vei confrunta cu sentimentul de neputință, de marginalizare, dar și capacitatea de a te vedea dintr-o nouă perspectivă, de a trăi experiențe menite să te transforme. Te confrunți cu o scurtă perioadă (până când Pluton se va instala în zodia Vărsător din 21 ianuarie 2024 până în… 2040!), în care vei avea sentimentul că lumea se prăbușește și că nu ai reușit să înveți suficient de mult pentru a trece cu bine peste limitări, obstacole. Este o perioadă de intuiție împletită cu viziuni care tind a te îndepărta de realitate. Este timpul să îți pregătești sufletul pentru transformare profundă, iar la capătul acestei călătorii vei deveni, cu siguranță, un adevărat ghid, mentor pentru cei ce au nevoie de ajutorul tău.
            În intervalul 28 august – 15 septembrie ar putea să apară tot felul de încurcături, neînțelegeri, complicații financiare și de natură intimă, sexuală, vis-à-vis de relația de dragoste, cu o persoană aflată la distanță sau de altă naționalitate.
            Mercur guvernează casa mariajului zodiei Pești iar în perioada de retrogradare a acestuia se recomandă să nu fie luate angajamente, să nu se oficializeze relații, să nu se facă promisiuni în relația de dragoste întrucât acestea riscă să nu fie respectate. Mercur retrogradează în acest an în următoarele perioade: 1 – 18 ianuarie; 21 aprilie – 15 mai; 28 august – 15 septembrie, 13 – 31 decembrie.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă  
         Tranzitul lui Jupiter prin zodia Berbec (până în data de 16 mai), casa a II-a pentru nativii din zodia Pești, aduce o perioadă favorabiă din punct de vedere financiar și material. Tot ce ai acumulat în ultimul an, fie că este vorba despre cursuri de perfecționare sau experiență în câmpul muncii, ai ocazia ca acum, în acest an, să primești concretizarea ideilor, a proiectelor menite să îți aducă și câștigurile la care visezi de ceva timp.
             În perioadele de retrogradare ale lui Mercur: 1 – 18 ianuarie; 21 aprilie – 15 mai; 28 august – 15 septembrie, 13 – 31 decembrie se poate vorbi despre nesiguranță în plan financiar, pierderi de bani, schimbări neplăcute legate de salariu, pierderi surprinzătoare care vizează acte, documente oficiale, neplăceri venite din partea dușmanilor ascunși. Evită să semnezi un contract de muncă, să accepți implicarea în asocieri, parteneriate, fii prudent la eventuale încurcături legate de casă, patrimoniul personal.
            Luna martie și prima parte a lunii aprilie sunt perioade de dinamism, curaj, ambiție, inițiativă, ceea ce te ajută să câștigi banii de care ai nevoie pentru a-ți împlini ambițiile personale. Poate fi vorba despre semnarea unui contract avantajos, din punct de vedere financiar, o asociere profitabilă. Este nevoie să îți creezi strategii bine gândite, înainte de  acționa în domeniul socio-profesional, îndeosebi dacă este vorba despre proiecte personale. Acordă atenție în lunile ianuarie, mai și prima parte a lunii septembrie, atunci când ai tendința să concretizezi proiecte nerealiste care vizează studiile, călătorii care ar putea să îți creeze tot felul de neplăceri care implică și pierderi financiare.
            În luna august există riscul să ajungi la tot felul de controverse în relația cu colegii sau subalternii și să pierzi oportunități de progres în domeniul tău de activitate. Este posibil să renunți la un post sau la anumite responsabilități care nu mai corespund intereselor tale.
            În perioada 23 august – 15 septembrie lucrurile sunt neclare, în ceea ce privește relațiile de colaborare, parteneriat având tendința să gândești ceva și să exprimi cu totul altceva, de obicei în defavoarea ta.
            În acest an va trebui să acorzi atenție la intuiție, să accepți sfaturile venite din partea unor prieteni care s-au dovedit a fi loiali, de-a lungul timpului. În ultima parte a acestui an reușești să te faci remarcat mult mai ușor în cadrul grupului în care activezi dând dovadă de înțelepciune.

3D Character and Success

Sănătate                    
           În acest an se recomandă să fii în armonie cu propria ființă, să îți pregătești din timp organismul făcând mai multă mișcare în aer liber, să apelezi la tratamente naturiste, eventual încearcă să te detașezi de problemele cotidiene și să îți organizezi mult mai eficient timpul.
             În lunile ianuarie și februarie poți să resimți o scădere de tonus, ai nevoie de mai multă odihnă iar imunitatea este destul de scăzută. Este important să te protejezi, să nu te expui unor condiții de viață inadecvate, evită excesele alimentare și de medicamente. În lunile iulie și august este recomandat să îți supraveghezi îndeaproape problemele de sănătate. Poate fi vorba despre avertismentele pe care ți le-a dat organismul, fie că este vorba despre tensiune arterială, stări de amețeală sau insomnii. Este timpul să iei o decizie importantă, vis-à-vis de o problemă de sănătate și, dacă este nevoie, de schimbarea tratamentului sau să ceri și părerea altui medic.
            În luna aprilie vitalitatea rămâne la cote înalte fiind o perioadă benefică pentru rezolvarea unor probleme medicale. Se recomandă atenție, îndeosebi în intervalul 23 august – 4 septembrie,  atunci când ești predispus la recidivarea unor probleme de sănătate, probleme renale, dar și lovituri, accidente care ar putea să îți pună sănătatea în pericol. Este recomandat să ai grijă de tine, să eviți excesele alimentare și efortul fizic.
            În intervalul 13 – 31 decembrie este momentul potrivit pentru a reveni asupra unui tratament medical. Este o perioadă în care va trebui să dai dovadă de prudență, în ceea ce privește călătoriile întrucât există predispoziția la accidente în timpul unor excursii, probleme de natură nervoasă, insomnii.
[sbscrbr_form]