Horoscop anual 2023, Leu

            Deviza anului, pentru tine, este: „Pune-te la treabă din toată inima şi vei reuşi.” Elbert Hubbard
        Este un an în care au loc reformulări, în ceea ce privește relațiile și implicarea ta în domeniul socio-profesional. Au loc schimbări importante vizând în special banii obținuți prin intermediul celorlalți, moșteniri, obținerea de împrumut pe termen îndelungat. În a doua parte a anului apar provocări și limitări care vizează relația cu persoane de altă naționalitate, precum și vis-a-vis de călătoriile pe care le faci peste hotare.
       Tranzitul lui Jupiter în zodia Berbec (până în data de 16 mai) îți aduce șansa de a lărgi orizonturile cunoașterii, prin studiu, schimburi de informații, călătorii, comunicare. Ai posibilitatea să construiești o nouă filosofie de viață, să susții examene care te vor propulsa pe o nouă treaptă, în plan profesional și financiar. Se poate vorbi despre succes la examene, în comerț, ai dorința de a te informa din cât mai multe domenii. Călătorești mai mult, atât în țară, cât și peste hotare. Călătoriile sau interacțiunile cu oameni de altă cultură vor juca un rol important în dezvoltarea ta personală și spirituală. Sunt favorizate vânzările, cumpărările, activitățile comerciale, obținerea de fonduri (donații, sponsorizări).
            Saturn își începe tranzitul prin zodia Pești din data de 7 martie semnificând casa a VIII-a pentru tine (casa morții și a renașterii, a relațiilor intime, la nivel material semnificând moștenirile).   Pe tot parcursul acestui an resimți destul de puternic influența acestuia, îndemnându-te către o cunoaștere interioară, în încercarea de a găsi răspunsuri, vis-a-vis de blocajele cu care te confrunți, în plan material dar și relațional. Te confrunți cu probleme legate de o afacere, modul în care folosești banii în comun cu partenerul de viață sau un asociat. Dacă ești implicat deja într-un divorț sau proces pot apărea tot felul de răsturnări de situație, cheltuieli mai mari sau pierderi de bani la care nu te așteptai. Este o perioadă în care evenimentele neplăcute te îndeamnă la o transformare interioară devenind mai preocupat de realitățile fundamentale ale existenței.
            În perioada de retrogradare ale lui Saturn în semnul Pești (17 iunie – 4 noiembrie) va trebui să fii mult mai precaut la deciziile pe care vrei să le iei, vis-a-vis de bani, taxe, un proces, o relație intimă. Este posibil să revină în viața ta o persoană de sex opus care îți provoacă multă suferință.
            Este un an în care ai ocazia să treci prin transformări profunde în plan profesional dar și în ceea ce privește relația cu familia, cu părinții. În acest an îți asumi noi responsabilități, fie că îți întemeiezi o familie sau /și demarezi o afacere personală.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                       
       În acest an continuă tranzitul lui Saturn prin semnul Vărsător, până în data de 7 martie,  predispunând la evenimente importante, legate de viața de cuplu, asocieri, un interes sporit pentru orice formă de parteneriat, schimburi, încheierea de contracte, tratate, apare nevoia de dreptate în cadrul unei asocieri, îndeosebi pentru nativii Leu născuți în ultimul decan al acestei zodii (13 – 22 august). Nu vor lipsi conflictele în relația de cuplu, sentimentul că ești dominat de partenerul de viață sau că nu reușești să te exprimi cu adevărat fiindu-ți limitată libertatea. Pe de altă parte ai ocazia să te stabilizezi într-o relație, să fii mai atent la nevoile celuilalt. Vei pune mai mult accent pe carieră, perfecționare, relația cu prietenii preferând să fii lipsit de constrângeri, de obligații care țin de casă, familie și chiar de relația de mariaj. Luna ianuarie poate fi presărată cu surprize mai puțin plăcute, care vizează o relație de dragoste cu o persoană de sex opus cunoscută prin intermediul domeniului în care profesezi sau cu ocazia unor călătorii în interes de serviciu. Ieșirea la tot felul de întruniri cu prietenii, prin faptul că ești deschis să dai startul la noi relații de prietenie, te va ajuta să te detașezi de problemele care vizează familia, relația cu părinții.
            O perioadă de derută, nemulțumiri, reconfigurări în plan relațional este între 17 iunie – 4 noiembrie, perioada de retrogradare a lui Saturn în semnul Pești, atunci când se reiau anumite acțiuni, limitări care vizează o relație intimă. Este posibil să revină unele aspecte neplăcute, care vizează relația de mariaj sau o asociere. De evitat compromisul și orice ar putea să contravină propriilor interese.
            Este un an în care decizile pe care le iei, vis-à-vis de carieră, ar putea să influențeze în mod decisiv relația de cuplu, îndeosebi în lunile ianuarie și august. Este important să fii sincer și să accepți opiniile venite din partea partenerului de viață, fără să te încăpățânezi că doar tu ai dreptate în tot ce spui. Este nevoie de mai multă dedicare din partea ta, de romantism, afecțiune, pasiune acordând persoanei iubite din momentele tale libere, fără să mai gândești că este vorba despre un efort deosebit din partea ta.
            Pentru celibatari perioade favorabile pentru a-și găsi perechea sau pentru a da startul unei relații de iubire sunt în lunile: februarie, martie și prima parte a lunii octombrie. Poți face pace cu trecutul, în privința problemelor de natură sentimentală. Este momentul să descoperi detalii legate de o relație de dragoste derulată în trecut sau poate reveni în viața ta o iubire din trecut. Ai șansa de a descoperi adevărata latură a unei relații de iubire sau a persoanei iubite. Se recomandă prudență în perioada 23 iulie – 4 septembrie, atunci când pot apărea răsturnări de situație care vizează relația de cuplu datorate și problemelor din relația cu șefii. Este important să îți reconfigurezi relația cu partenerul de viață astfel încât să nu se ajungă la certuri ce-ar putea declanșa o separare.
            Este un an potrivit pentru a selecta prietenii, anturajul, de a te elibera din relații în care te simți constrâns, relații care nu te ajută să progresezi, în plan personal și material.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă                
       La începutul acestui an există riscul să renunți la o asociere, o colaborare, un parteneriat despre care descoperi că nu este ceea ce părea a fi. Totul depinde de tine, cât de hotărât ești să pui capăt definitiv unei situații care vizează domeniul profesional și nu te lași păcălit de promisiuni deșarte.
       Eclipsele de pe axa Taur – Scorpion (5 mai eclipsa de Lună în zodia Scorpion, 28 octombrie, eclipsa de Lună în semnul Taur) îți vor aduce schimbări care țin de casă, propriul domiciliu, este posibil să apară neplăceri, vis-a-vis de părinți, ești nevoit să faci schimbări prin casă, să renovezi. Pot ieși la lumină aspecte care vizează un bun imobiliar, o proprietate, o schimbare de domiciliu. Se poate vorbi despre finaluri care vizează domeniul socio-profesional, o schimbare de direcție în carieră, necesitatea de a progresa în domeniul în care activezi.
           Tranzitul lui Jupiter prin zodia Taur (din 16 mai), în casa a X-a pentru tine, anunță o perioadă de progres în carieră, șansa care vine după mult efort, dedicare, renunțări, schimbări de direcție în plan profesional. Te bucuri de popularitate iar rezultatele muncii tale nu se lasă așteptate. Recompensele muncii (financiare, avansare în carieră) sunt pe măsura eforturilor depuse în ultimii ani. Va trebui să îți asumi noi responsabilități, să îți exprimi cu mai mult curaj punctul de vedere. Ai multe idei originale, știi ce ai de făcut, ești conștiincios, totul este să îți dozezi cu atenție efortul, energia către direcția dorită de tine.
        Jupiter în mers retrograd în zodia Taur (3 septembrie – 31 decembrie 2023), în casa a X-a (a carierei), aduce o perioadă importantă, în care va trebui să îți reevaluezi, să reorganizezi aspecte care țin de domeniul profesional. Observi cum anume ești văzut de către șefi, ce se vrea de la tine, dacă merită să mai depui efort fizic și intelectual în domeniul profesional actual. Nu vor lipsi răsturnările de situație având sentimentul că bați pasul pe loc, că se repetă anumite situații care vizează cariera și relația cu familia, îndeosebi cu părinții.
          Va trebui să fii mult mai prudent în acțiunile socio-profesionale, în intervalul 1 – 23 ianuarie și 29 august – 31 decembrie, atunci când Uranus va retrograda în zodia Taur. Energia acestuia poate aduce schimbări neprevăzute, răsturnari neașteptate în carieră, faimă, debutul unor proiecte profesionale, reputație. Este foarte important să acorzi atenție la modul în care te prezinți în societate pentru că ești pus situații ieșite din comun, în această perioadă fiind mult mai vizibil. Vrei libertate, îți displac restricțiile, ordinele, fie că sunt venite de la superiori sau părinți. Este posibil să reacționezi impulsiv regretând însă aceste reacții.
            În a lunile martie și iunie ai șansa de a obține tot felul de favoruri, poți demara un proiect profesional menit să îți aducă recunoașterea capacităților tale în domeniul în care activezi. Dezvolți acum noi relații profesionale, cu persoane aflate în străinătate sau companii cu capital străin, într-o nouă direcție, care te va ambiționa să vrei mai mult de la tine, să studiezi, să te perfecționezi.  
            Se cere atenție în ceea ce privește banii, semnarea de contracte, acceptarea unui parteneriat sau demararea unei afaceri, în perioada de retrogradare a lui Mercur (guvernatorul zodiei Fecioară, reprezintă casa banilor, a salariului pentru zodia Leu). Mercur retrogradează în aceast an în perioadele:
1 – 18 ianuarie; 21 aprilie – 15 mai; 28 august – 15 septembrie, 13 – 31 decembrie. Se recomandă atenție, diplomație la modul în care relaționezi cu partenerii de afaceri, la asocierile pe care vrei să le faci sau la relația de cuplu, la negocierile cu clienții, prietenii. Sunt perioade de răzgândiri, de încurcături care vizează acte, contracte, pierderi de informații valoroase pentru tine.
            Finalul lunii iulie și toată luna august sunt mai puțin favorabile pentru a dezvolta relații de colaborare, parteneriate, pentru a da startul unei afaceri personale întrucât ești predispus la pierderi de bani, de prestigiu, popularitate atrăgând tot felul de necazuri în plan profesional. Nu vor lipsi  concurenții, provocările, rivalii sau poate chiar asociații care vor încerca să te destabilizeze, să te îndepărteze de la împlinirea unui obiectiv profesional important. Este o perioadă în care merită să te implici în orice acțiune în care este nevoie de efort, ambiție, curaj, asumarea de responsabilități, tocmai pentru a reuși să obții ceea ce ți-ai propus.
           Luna octombrie este favorabilă, în ceea ce privește negocierile, relațiile cu publicul, rezolvarea unor aspecte care vizează un contract de colaborare sau șansa de a da startul unei asocieri care îți va aduce câștigurile la care visezi de ceva timp. Beneficiezi de noi șanse de relansare în plan profesional primind susținere din partea colegilor sau a colaboratorilor în demersurile tale ce implică investiții financiare.  
            În lunile martie, octombrie sunt favorizate câștigurile financiare venite din muncă proprie, investițiile, vânzarea sau cumpărarea unui bun imobiliar, investițiile pe termen îndelungat. Sunt luni favorabile pentru a valorifica din plin abilitățile și talentele de care dispui având capacitatea de a veni cu idei noi, ingenioase, în mediul de lucru sau în afacerea personală.
            Acest an se va dovedi provocator dar și suprinzător de interesant în ceea ce privește domeniul socio-profesional. Vei avea ocazia să constați că intuiția te ajută să faci cele mai inspirate alegeri, care te vor ajuta să progresezi într-o direcție menită să îți aducă nu numai câștiguri în plan material, ci și informații prin intermediul unor persoane bine pregătite în domeniul vizat.
            Vei relaționa și călători mai mult în străinătate punând acum bazele unei meserii pentru care este posibil să fii nevoit să emigrezi în altă țară sau să colaborezi pe termen îndelungat cu o firmă cu capital străin.

3D Character and Success

Sănătate        
         Există riscul să îți scadă imunitatea organismului, în mare parte datorită stresului, a efortului susținut, îndeosebi la începutul acestui an. În lunile ianuarie și iulie pericolele la care te expui te predispun la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei călătorii, migrene, probleme stomatologice.
            În luna august se recomandă atenție la problemele renale, infecții, dureri de spate. Este o perioadă importantă, în care ai șansa să găsești un tratament mult mai eficient pentru o problemă mai veche de sănătate. Lunile martie, iulie și octombrie sunt perioade favorabile pentru a-ți întrema propriul organism prin exerciții fizice, plimbări în natură, cauți remedii, eventual apelezi la tratamente alternative.
             În lunile  noiembrie și decembrie este bine să nu exagerezi cu munca, efortul fizic și intelectual și să îți acorzi mai multe momente de relaxare. Este o perioadă în care ești predispus la dezechilibre de natură psihică, emoțională, insomnii pe fondul stresului, agitației, slăbirea sistemului imunitar, pericol de infecții.
            Este un an în care te confrunți cu starea de oboseală fizică și mentală datorate efortului constant de la locul de muncă. Este o perioadă de reorganizare a regimului de viață și alimentar, ești mult mai atent la problemele care țin de sistemul digestiv, modul în care te hrănești și alimentele pe care le consumi.
[sbscrbr_form]