Horoscop anual 2023, Capricorn

           Deviza acestui an este: „ Nu te lăsa împins de probleme. Lasă-te condus de vise.” Ralph Waldo Emerson  
            Este un an în care continui să treci prin transformări profunde în viața personală reușind să treci cu bine peste orice încercări, cât timp cât ești organizat, conștiincios, dornic să îți continui drumul către împlinirea propriului țel. În această perioadă te vei remarca prin dorința de a studia, de a relaționa mult mai frecvent cu cei din mediul apropiat. Este important să îți gestionezi cu atenție timpul și strategiile de lucru.

Dragoste, relatia de cupluSentimental – relațional         
         Începutul de an îți poate aduce unele provocări, vis-a-vis de relația cu o persoană de sex opus, provocări menite să vezi dintr-o perpectivă mult mai realistă relația actuală. Nu sunt excluse discuțiile contradictorii din relația de cuplu, vis-a-vis de propriul copil.
              Intervalul 1 – 18 ianuarie este o perioadă interesantă, de reevaluare a relației de cuplu, de reluare a unor discuții menite să răscolească trecutul, de aflare a unor secrete, dintre tine și partener, un rol important în neînțelegerile din relație avându-l părinții. Lunile februarie, martie, septembrie sunt perioade favorabile pentru flirt, aventură, îndrăgostire, benefice pentru a trăi intens, de a te redescoperi prin iubire și de a vedea dacă merită să dai curs unei relații de dragoste.
             Tranzitul lui Uranus prin zodia Taur (în casa iubirii) indică nevoia de libertate, de nonconformism, setea de aventură fiind mult mai predispus către flirt decât pentru a te angrena într-o relație de lungă durată. Uranus în casa iubirii, a copiilor și creativității poate aduce conceperea unui copil. Dacă nu dorești să-ți sporești familia, este bine să fii mai prudent altfel te poți confrunta cu o sarcină neplanificată, îndeosebi în luna ianuarie.
            În perioada 23 iulie – 4 septembrie te poți aștepta la revenirea unei foste relații de dragoste menite să îți răstoarne valorile personale. Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj te poți aștepta la tot felul de confruntări, probleme, răsturnări de situație în relația de cuplu reușind cu foarte mare greutate să restabilești echilibrul. Poți fi luat prin surprindere, treci printr-o perioadă foarte tensionată, plină de nemulțumiri, gelozie. Poate fi vorba despre o amânare, o răzgândire sau reluarea unor discuții care vizează o relație intimă, în care ai fost implicat, dar de la care nu ai avut așteptări prea mari, până acum.
            Pe tot parcursul acestui an pot apărea discuții în relația de cuplu, îndeosebi pe tema banilor, a problemelor de la locul de muncă, despre schimbările pe care vrei să le faci, vis-a-vis de casă, propriul copil. Este indicat să ceri sfatul partenerului de viață pentru deciziile importante care țin de casă, familie.
În preajma eclipselor de Lună în zodia Scorpion, din data de 5 mai, și eclipsa de Lună din semnul Taur, din 28 octombrie, este adusă în vedere finalizarea unei relații de iubire, reconfigurări, reevaluări, răsturnări de situație care vizează relația cu propriul copil, necesitatea de a acorda mai multă atenție la tot ce ține de propriul copil, educația acestuia, poate chiar dorința de concepe un copil. 
             Tranzitul lui Jupiter prin semnul Taur, casa a V-a, (din 16 mai și până la finalul acestui an) pentru nativii din zodia Capricorn, asociat cu iubirea, romantismul, distracțiile, creativitatea și copiii. Prin urmare, Jupiter îți readuce șansa de a experimenta iubirea, de a explora o nouă latură a existenței care implică sentimentele, flirtul, aventura, dedicarea pentru un nou hobby, pentru educația propriului copil, șansa de a concepe un copil. Sunt aduse în prim plan aspecte care vizează creația, talentele personale, distracțiile, promovarea în plan personal.
           În perioada de retrogradare a lui Jupiter în semnul Taur (3 septembrie – 31 decembrie) se poate vorbi despre reevaluare, reorganizare a vieții amoroase, revenire asupra unei foste relații de iubire sau asupra unor aspecte importante, care vizează relația cu propriul copil. 
           În perioada 7 mai – 5 iunie, dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu se va observa o dinamizare, un aer proaspăt în relație reușind să petreci momente de romantism, de pasiune alături de partenerul de viață.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
        În acest an te remarci prin nevoia de a reevalua resursele de care dispui dar și de a concretiza ideile originale, creativitatea punând în valoare capacitatea de a-ți organiza eficient timpul, fie că este vorba despre muncă sau relaxare.
     Saturn în tranzit prin semnul Vărsător, în casa a II-a (a banilor veniți din muncă proprie, valorile) până în data de 7 martie, îți aduce evenimente din care poți să înveți care este valoarea muncii tale. Această casă nu vorbește doar despre valori materiale, ci și de cele sufletești, spirituale și morale. Saturn este profesorul, ghidul, el te limitează cu un rost bine definit, atunci când vine vorba despre bani, cheltuieli. Este o perioadă în care reușești să observi cât de rapid îți sunt sancționate acțiunile prin care, fie cheltui fără limite, fie treci în extrema cealaltă și ești considerat zgârcit, nu vrei să le vii celorlalți în ajutor. Controlul asupra posesiunilor materiale ți se va părea destul de greu de menținut fiind nevoie de mai multă chibzuință, fie că este vorba despre achizițiile pe care le faci sau un contract de muncă pe care va trebui să îl semnezi.
             În luna martie apar oportunități de valorificare a propriilor abilități și talente, găsești noi modalități de a atrage mai multe câștiguri în contul personal. Poate fi vorba despre șansa de a găsi un job mai bine plătit, eventual un al doilea loc de muncă. În lunile martie și aprilie sunt șanse mult mai mari să faci o investiție inspirată în domeniul imobiliar.
           Intrarea lui Pluton în zodia Vărsător în intervalul 23 martie – 11 iunie, în casa a II-a (a valorilor personale și financiare, bani veniți din muncă personală) este un tranzit care te predispune la transformări profunde, vis-a-vis de banii câștigați din muncă proprie, valorificarea abilităților și talentelor de care dispui, în sensul acumulării de bani. În perioada de retrogradare a lui Pluton în zodia Vărsător (1 mai – 11 iunie) se recomandă reorganizare, reconfigurare a bunurilor, a banilor veniți din muncă proprie. Ești predispus la schimbări, transformări care vizează propriile abilități și talente, în sensul progresului în plan material. Te vei remarca, parcă mai mult decât în alți ani, prin originalizate, spontaneitate, idei ingenioase, creativitate reușind astfel să le fii de un real folos, atât colegilor, cât și colaboratorilor, șefilor, pe care ai capacitatea să îi susții în cele mai ciudate situații care vizează domeniul tău de activitate. Prin intrarea lui Jupiter în zodia Taurului, din 16 mai și până la finalul acestui an, debordezi de energie creativă ceea ce te va ajuta  să progresezi în domeniul profesional.    
            În luna ianuarie te poți aștepta la provocări venite în carieră, certuri cu colegii sau colaboratorii, evenimente care te vor forța să iei o decizie fermă și să pui capăt unei relații de natură profesională. În luna ianuarie, prima parte a lui februarie, august și în decembrie, va trebui să acorzi o atenție sporită în ceea ce înseamnă bani, vânzări/cumpărări, decizii legate de acte, contracte. Pot apărea tot felul de probleme care vizează investiții făcute în trecut dar și probleme legate de un proiect profesional.
            Se recomandă prudență în luarea decizilor legate de acceptarea unui nou contract, a unui nou loc de muncă, a unei relații de colaborare, îndeosebi în intervalul  1 – 18 ianuarie, atunci când ești predispus la pierderi de bani, furt, trădare, șantaj. Nu este recomandat să iei decizii în plan financiar dar ai ocazia să îți revizuiești bugetul, să găsești idei și metode de a reduce cheltuielile și de a achita datoriile.
             Ești conștiincios, dornic să te perfecționezi impresionând prin competență, seriozitate și o bună organizare. În a doua parte a lunii mai există șansa de a câștiga mai mulți bani dintr-o activitate artistică, un hobby punând astfel în valoare creativitatea. Totul este să depășești prejudecățile și să îți asculți intuiția în luarea deciziilor. Nu te sfii să îți faci publicitate și să apelezi la susținere financiară din partea unei organizații pentru a-ți concretiza ideile ingenioase. Chiar poți să pui bazele unei afaceri de viitor, totul depinde de tine, să lași în urmă teama de a nu fi judecat de către ceilalți.         
          Este posibil să apară tot felul de provocări care țin de semnarea unor contracte, acceptarea unor oferte de colaborare, care nu sunt tocmai ceea ce te așteptai, certuri cu colegii, încurcături prin acte, documente oficiale. Astfel de perioade nefavorabile, legate de locul de muncă, sunt în perioadele de retrogradare ale lui Mercur: 1 – 18 ianuarie; 21 aprilie – 15 mai; 28 august-  15 septembrie, 13 – 31 decembrie.
            În ultima lună se recomandă o mai bună ancorare în concret, atenție la detalii, la modul în care îți gestionezi resursele de care dispui.

3D Character and Success

Sănătate        
       În luna ianuarie și prima parte a lunii februarie ești predispus la stări fluctuante în plan psihic-emoțional, de slăbire a sistemului imunitar, există predispoziția la viroze. Este necesar să apelezi la mijloace și metode de tratament naturist, la plimbări în aer liber, mai mult sport.
       În prima parte a lunii februarie, prima parte a lunii iunie și în luna septembrie te vei simți mai obosit decât în mod normal fiind nevoie de mai multe momente de relaxare, vitamine, adoptarea unui regim de viață și alimentar mai sănătos. Nu este exclus să recidiveze unele probleme de sănătate, în ianuarie dar și spre sfârșitul lunii decembrie. Se pot reactiva afecțiuni renale, ale pancreasului sau ale sistemului digestiv.
            În lunile noiembrie și decembrie va trebui să fii mult mai prudent în ceea ce privește propria sănătate, pericolele la care te expui pentru că ești predispus la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei călătorii, probleme stomatologice, dureri oculare, lovituri în zona capului, există și predispoziția la accident vascular, inflamații.
            În perioadele de retrogradarea lui Mercur: 1 – 18 ianuarie; 21 aprilie – 15 mai; 28 august-  15 septembrie, 13 – 31 decembrie este necesar să îți supraveghezi sănătatea fiind posibil să reiei un tratament sau revin anumite simptome, probleme de sănătate, se va observa o mai mare sensibilitate, o stare de oboseală, la nivel fizic și mental.
[sbscrbr_form]