Horoscop anual 2022, Vărsător

            „Pune-te la treabă din toată inima şi vei reuşi.” Elbert Hubbard
            Este un an de reconfigurare a aspectelor care vizează situația materială, relația cu familia, noi posibilități de relansare în plan socio-profesional, de debarasare din cadrul unor relații, parteneriate care nu mai corespund așteptărilor tale. Alegi să progresezi abordând dintr-o nouă perpectivă relația cu cei in mediul tău fiind mult mai deschis la noi posibilități de a te implica în cauze comune. Deviza acestui an este: „Oportunitatea dansează cu cei care sunt pregătiți pe ringul de dans.” H. Jackson Brown
         Tranzitul lui Saturn în zodia ta îți va aduce schimbări în plan personal și relațional ajutându-te să vezi dintr-o perpectivă mult mai clară rostul unor evenimente din planul relațional. Este un an în care vei simți în mod profund că ești pe cont propriu și nimeni altcineva nu te poate scoate din problemele în care te găsești. Sunt deciziile tale, experiențele pe care le trăiești cu intensitate provocând schimbări în viața ta. Este timpul să conștientizezi ce anume din tine a făcut să producă blocaje în realizarea proiectelor personale. Nu de puține ori vei trăi cu sentimentul că ești neînțeles, judecat pe nedrept, dar oare te găsești în mediul care trebuie? Pe de altă parte, Saturn te ajută să consolidezi și mai mult acele relații care merită efort din partea ta conștientizând că sunt aceeași oameni care nu te-au lăsat niciodată la greu.
             Tranzitul lui Jupiter prin zodia Pești (1 ianuarie – 11 mai, 28 octombrie – 20 decembrie) aduce în prim plan noi posibilități de îmbunătățire a resurselor financiare, șansa de a da startul unor colaborări de succes, din punct de vedere financiar. Prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte, vor juca un rol important în ceea ce privește noi posibilități, oportunități de a atrage câștigurile în viața ta. Este momentul să pui în practică planurile, proiectele la care ai lucrat în mod susținut în ultimii ani.
            Tranzitul lui Jupiter prin zodia Berbec (11 mai – 4 iunie, 20 decembrie – 31 decembrie), casa a III-a pentru nativul Vărsător, îți aduce noi posibilități de a acumula informații, de a studia, de a călători, de a-ți promova ideile, de a negocia în avantaj personal. Este o perioadă infloritoare, din punct de vedere intelectual și nu numai.
            Tranzitul lui Uranus în zodia Taur, în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, casa părintească, relația cu părinții, patrimoniul) anunță schimbări importante care vizează domiciliul, relația cu părinții, reîntoarcerea în locul sau țara natală. Simți nevoia de schimbare în profunzime a propriei ființe, necesitatea de a te elibera de trecut și de a porni, cu mai mult avânt, către o nouă viață experimentând trăiri interioare deosebite, oarecum neobișnuite. Nu este exclus să te confrunți cu o oarecare criză de identitate, nu mai știi ce vrei, cum ai putea să îți ajuți familia, părinții și, în același timp, să îți iei și tu porția de libertate, de independență. Te gândești să faci o schimbare importantă, vis-a-vis de casă, vinzi/cumperi o proprietate, vrei să îți întemeiezi o familie sau renunți la familia în care te găsești acum. Te simți oarecum constrâns de către responsabilitățile familiale. Perioadele de retrogradare a lui Uranus în zodia Taur (1 – 18 ianuarie, 24 august – 31 decembrie) te avertizează că mai ai ceva de lămurit, vis-a-vis de relația cu părinții, ai schimbări de făcut prin casă, o renovare sau vrei să revii în locurile natale, țara unde te-ai născut.
            Pluton în tranzit prin semnul Capricorn, în casa sacrificiilor și izolării, a dușmanilor ascunși, a subconștientului, vindecării amplifică problemele de sănătate, pesimismul, tot felul de limitări și obstacole care te pot determina să te retragi mai frecvent din tumultul cotidian punând mai mult accent pe munca în singurătate, pe solitudine. Nu este exclus să te confrunți cu depresii, senzația că nu ești înțeles, că ai pierdut orice speranță de a mai avea pe cineva drag alături. În perioada de retrogradare a lui Pluton prin semnul Capricorn (29 aprilie – 8 octombrie) ești greu de înțeles de către ceilalți preferând să îți ascunzi intențiile, gândurile, dorințele și chiar propriile idealuri de viață. Nu de puține ori te vei confrunta cu sentimentul de neputință, de marginalizare, de neînțelegere din partea celorlalți.
            Neptun se află în zodia Pești, în casa a II-a (a valorilor, banii veniți din muncă proprie, abilități) astfel că este posibil ca, de ceva ani, să fii mult mai preocupat de resursele de care dispui și ai sentimentul că nu ești recompensat pe măsura valorii tale. Evită să te implici în acțiuni financiare riscante, confuze căci se poate ajunge destul de ușor la pierderi greu de remediat, îndeosebi în perioada 28 iunie – 4 decembrie, atunci când Neptun se află în mers retrograd în zodia Pești.
            Tranzitul Nodurilor lunare pe axa Taur – Scorpion îți poate aduce momente de transformare, de conștientizare legate de zona carierei și a familiei, schimbări importante care, oricât de dureroase ar fi, sunt necesare pentru a-ți da acel imbold de a te elibera dar și de a-ți sonda cu mai multă claritate propriile rădăcini, să îți analizezi cu mai mult curaj propriul suflet.
            Eclipsa de Lună din semnul Taur, din data de 8 noiembrie, pe axa IV-X (axa familiei și a cerierei) cu Luna în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, casa părintească, relația cu părinții, patrimoniul), este momentul de finalizare, de eliberare dintr-un mediu în care nu te regăsești. Se termină un proiect care implică domeniul imobiliar, se reactualizează neplăceri care vizează casa părintească, relația cu părinții, un bun imobiliar. Sunt aduse în lumină aspecte care vizează familia, secrete care te vor lămuri asupra unor evenimente petrecute în copilărie.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                      
       Este un început de an care îți aduce în vedere schimbări care implică propria persoană dar și aspecte legate de relația de cuplu sau de dragoste în care ești deja implicat. Poate fi momentul de reevaluare a unei relații pe care ai preferat să o ții în secret astfel că începutul de an te găsește într-o profundă perioadă de introspecție, de analiză a propriei ființe.
            Cu tranzitul lui Saturn prin zodia ta se poate vorbi despre un an plin de frământări, de schimbări care vizează relația de cuplu. Se reiau anumite discuții, sunt răscolite răni vechi, îndeosebi în lunile ianuarie, februarie, iunie și decembrie. O cauză importantă a certurilor din relația de cuplu ar putea fi părinții sau probleme legate de o casă, o moștenire, aspecte care au fost amânate din diferite motive și acum parcă vin toate peste tine.
            Perioadele de retrogradare ale lui Saturn 5 iunie – 23 octombrie, precum și a lui Mercur (14 – 26 ianuarie) în zodia Vărsător îți pot aduce reveniri, reluări, vis-a-vis de o fostă relație sau relația actuală, ai șansa de a mai repara ceva sau de a restructura ceea ce nu ai avut curaj până acum. Erorile și neglijențele din trecut, asocierile „toxice” sunt privite din alt punct de vedere.
            Este un an destul de bulversant, în ceea ce privește familia, relația cu părinții, aspecte care vizează casa, bunurile imobiliare. Ceea ce părea sigur se cere a fi analizat cu înțelepciune. Ți se cere să o lași mai ușor cu atașamentele, de persoane, de bunuri materiale.
            În perioada 10 – 23 mai te poți aștepta la revenirea în viața ta a unei iubiri din trecut. Este posibil să reiei o legătură de dragoste, cu ocazia unei călătorii îndepărtate sau în interes de serviciu. Este o perioadă în care trăiești cu pasiune lăsându-te condus de intense trăiri, emoții. În a doua parte a lunii decembrie o iubire pe care preferi să o păstrezi departe de ochii lumii, îți pune sufletul „pe jar”. Acordă atenție cui îi dăruiești inima și fii cu mare băgare de seamă, înainte de a lua decizii care te-ar putea afecta pe termen îndelungat.
            Nu este exclus să vrei un copil și de aici pot să apară tot felul de discuții cu partenerul de viață, vis-a-vis de carieră, de schimbări pe care vrei să le faci, vis-a-vis de acte, documente oficiale, îndeosebi în perioada 30 octombrie – 31 decembrie. Poate apărea tot mai acută necesitatea de a avea un copil sau de a face schimbări esențiale legate de educația propriului copil.
            Se recomandă atenție în perioada de retrogradare ale lui Mercur (stăpânul casei a V-a, a iubirii, creativității, copiilor) 14 ianuarie – 4 februarie, în semnul Vărsător – Capricorn; 10 mai – 3 iunie, în zodia Gemeni – Taur; 10 septembrie – 2 octombrie, în semnul Balanță – Fecioară, atunci când se pot ivi tot felul de neplăceri în relția de cuplu, de dragoste, în relația cu propriul copil fiind important să dai dovadă de calm și echilibru.
            Perioade foarte bune, din punct de vedere romantic, în relația de cuplu, ba chiar posibilitatea de a da startul unei noi relații de iubire sunt în lunile martie, aprilie, ultimul decan al lunii iunie, a doua parte a lunii august, prima parte a lunii septembrie. În prima parte a lunii septembrie și octombrie sunt șanse să porți discuții serioase de întemeiere a unei familii.
            În a doua parte a lunii august și în luna septembrie, atât Venus, cât și Soarele aflat în tranzit prin casa a VIII-a, precum și Mercur, guvernatorul caselor V și VIII (iubire, aventuri, sexualitate, viața intimă) te predispun la o viață amoroasă plină de neprevăzut și de freamăt, romantism, pasiune. Nu vor lipsi intrigile, implicarea într-o relație extraconjugală fiind recomandat să te gândești bine, înainte să-ți pui în pericol căsnicia sau relația amoroasă în care ești deja implicat.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
        În lunile ianuarie și februarie te confrunți cu probleme care vizează asocierile, parteneriatele, contractele de muncă. Este nevoie de multă atenție, fler, să ții cont de intuiție și să eviți compromisurile. Lunile martie și aprilie sunt deosebite pentru a fi susținut în demersurile tale de a progresa la locul de muncă. Sunt perioade bune pentru a urma cursuri de perfecționare, pentru acumulare de noi cunoștințe, pentru a ține prelegeri, drumuri, deplasări numeroase.
            De evitat semnarea unui contract de colaborare sau să susții un interviu de angajare, să accepți o nouă ofertă de a-ți schimba locul de muncă, îndeosebi în intervalul 30 octombrie – 31 decembrie. Nu vor lipsi provocări din partea șefilor, certuri meniute să te forțeze oarecum să schimbi direcția în carieră. Se recomandă mai multă prudență la riscul de a pierde un loc de muncă, în preajma datei de 16 mai și 25 octombrie.
            Jupiter intră în zodia Pesti (în perioadele 1 ianuarie – 11 mai, 24 noiembrie – 20 decembrie), în casa a II-a (banii, valorile, nevoile personale, abilități și talente, atașamente) indicând o perioadă de succes, dezvoltarea calităților și abilităților tale, ai șansa de a te pune în valoare și de a atrage în acest fel mai mulți bani în contul personal. Acest tranzit îți poate oferi ocazia de a progresa financiar, semnezi un nou contract de muncă, mult mai avantajos financiar, achiziționezi obiecte de valoare cu mai puține cheltuieli financiare.
             Sunt perioade în care va trebui să fii totuși mult mai chibzuit la cheltuielile pe care le faci, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Jupiter în semnul Pești (28 octombrie – 24 noiembrie). Se va pune mai mult accent pe reevaluare, reorganizare a bugetului de care dispui. Lecția pe care ți-o dă retrogradarea lui Jupiter în semnul Pești este să nu risipești banii munciți cu trudă și să valorifici propriile abilități, talente, fără teama că nu vei fi apreciat la adevărata valoare.
            În luna iulie sunt avantajate colaborările, munca în echipă, efortul colectiv, de grup fiind într-o activitate febrilă, capabil să impresionezi prin umor, jovialitate și siguranță de sine. Poți beneficia de unele oportunități de progres profesional, datorită conștiinciozității de care dai dovadă.
            În a doua parte a lunii octombrie și în luna decembrie primești propuneri de colaborare cu persoane aflate în străinătate sau cu firme străine, oportunități deosebite, care necesită din partea ta răbdare, tact și diplomație fiind șansa de a pune bazele unei noi afaceri sau a unei relații de parteneriat. Este important să rămâi oarecum rezervat în ceea ce privește relațiile cu străinătatea, îndeosebi dacă desfășori activități de import-export sau colaborezi cu firme cu capital străin.
            În prima parte a lunii noiembrie ești predispus la probleme de relaționare cu șefii dând astfel naștere la o rivalitate profesională dură, în dezavantajul tău. În ultima decadă a lunii noiembrie ai putea să constați că lucrurile se complică, în ceea ce privește un proiect imobiliar și ești nevoit să scoți mai mulți bani din buzunar. Se recomandă să consulți un expert și să nu te grăbești să iei decizii la nervi.
            Evită să semnezi contracte de muncă, să faci investiții financiare, împrumuturi bancare sau să dai startul unui proces, în perioadele: 14 ianuarie – 4 februarie, 10 mai – 3 iunie, 10 septembrie – 2 octombrie.

3D Character and Success

Sănătate
         În lunile ianuarie și februarie pericolele la care te expui te predispun la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei călătorii, migrene, probleme stomatologice. Lunile mai, iunie și august, sunt perioade favorabile pentru a-ți întrema propriul organism prin exerciții fizice, plimbări în natură, cauți remedii, eventual apelezi la tratamente alternative. În lunile iunie și iulie este bine să nu exagerezi cu munca, efortul fizic și intelectual și să îți acorzi mai multe momente de relaxare. Este o perioadă în care ești predispus la dezechilibre de natură psihică, emoțională, insomnii pe fondul stresului, agitației, slăbirea sistemului imunitar, pericol de infecții.
        În ultimul decan al lunii iulie și în august va trebui să îți reformulezi programul de lucru, să îți iei măcar un scurt concediu, să o lași mai ușor cu regretele și atașamentele. Este o perioadă de reorganizare a regimului de viață și chiar alimentar, ești mult mai atent la problemele care țin de sistemul digestiv, modul în care te hrănești și alimentele pe care le consumi astfel că se poate vorbi despre un an în care va trebui să fii prudent la propriul organism, să adopți un regim de viață și alimentar mult mai sănătos, eventual învață să te bucuri mai mult de relaxare în mijlocul naturii.