Horoscop anual 2022, Taur

            „Învinge durerea, râzi cât se poate, căci tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte.” William Shakespeare
            În acest an te remarci prin nevoia de reconfigurare a vieții, în plan personal dar și profesional. Obstacolele cu care te vei confrunta te vor ajuta să îți vezi limitele și ce anume ai de învățat din relația cu ceilalți. Este un an de efort dar și de reușite, de renunțări dar și ocazia de progres, ceea ce te va ambiționa și mai mult să urci pe scara succesului. Chiar dacă, de multe ori, vei avea sentimentul că timpul nu este de partea ta, până la urmă vei reuși să te organizezi în așa fel ca mare parte din obiectivele propuse pentru acest an să fie duse la îndeplinire. Deviza acestui an este: „Nu mă dau niciodată învins!” Anonim
            Saturn își continuă și în acest an tranzitul prin semnul Vărsător, în casa a X-a (casa carierei) ceea ce nu te lasă să te odihnești prea mult, îndeosebi atunci când vine vorba despre carieră, relația cu șefii și autoritățile, domeniul socio-profesional. Este necesar să dai tot ce este mai bun, să valorifici la maxim experiența acumulată în plan profesional. Este timpul să te relansezi, să renaști în plan profesional, să ieși din starea de confort, să îți exprimi propriile dorințe, așteptările pe care le ai de la șefi, de la cei cu care interacționezi în plan profesional. Este un an în care vei pune bazele unei cariere de lungă durată.
            Tranzitul lui Jupiter prin semnul Pești (1 ianuarie – 11 mai, 24 noiembrie – 20 decembrie) îți poate aduce prieteni și protectori influenți, popularitate în cadrul grupului, activități sociale intense, dorința dar și capacitatea de a concretiza proiecte ambițioase. Te bucuri de oportunitatea ca idealurile tale să prindă contur.
            Jupiter în mers retrograd în zodia Pești (28 octombrie – 24 noiembrie) îți spune că este momentul să reevaluezi aspectele care țin de relația cu prietenii, să renunți la relații care nu îți sunt de folos, să îți reorganizezi proiectele derulate cu persoane aflate în cadrul unei organizații. Este posibil să te reîntâlnești cu un fost mentor, ghid, profesor care poate să îți îndrume pașii într-un moment de derută, confuzie. Revii asupra unor aspecte care vizează astrologia, astronomia, domenii care necesită aprofundare din partea ta, este posibil să scoți din „sertar” un proiect la care adaugi idei și îl lansezi, odată cu revenirea lui Jupiter în mers direct. Intri mult mai ușor în posesia unor informații primite din astral.
            Și în acest an Uranus își continuă tranzitul prin zodia ta astfel că, în lunile ianuarie și februarie, se va resimți o stare de tensiune, oboseală care vizează domeniul profesional, relația cu autoritățile, cu șefii fiind nevoie de mult efort, de voință și dedicare din partea ta pentru a reuși să duci la bun sfârșit ceea ce ți-ai propus. Sunt aspecte astrale care predispun la schimbări semnificative obligându-te să ieși în față, să te faci văzut, auzit, să îți expui cu mai mult curaj propriile idei.
             În perioadele de retrogradare a lui Uranus (1 ianuarie – 18 ianuarie, 24 august – 31 decembrie) îți vine mult mai ușor să revizuiești propria atitudine, în ceea ce privește relația cu ceilalți și implicit nevoia de a te cunoaște mai bine, de a știi ce vrei, ce așteptări ai de la cei cu care relaționezi. 
            Neptun își continuă tranzitul prin zodia Pești, pentru tine, ca și nativ din zodia Taur, și activează casa a XI-a, a idealurilor, grupurilor, a prietenilor astfel că nu vor lipsi preocupările care vizează domeniul spiritual dar și implicarea în cadrul unor grupări, organizații prin intermediul cărora reușești să progresezi. Pe de altă parte se poate vorbi despre predispoziția de a fi dezamăgit de prieteni, de a acorda mai multă încredere decât merită anumitor persoane cunoscute prin intermediul unor organizații.
            Neptun retrogradează în intervalul 28 iunie – 4 decembrie și aduce în vedere reconfigurarea unor idealuri, proiecte, întoarcerea către Divinitate. Neptun retrograd face referire la situațiile confuze din viața ta, la ce anume te-a indus în eroare și ce ar trebui să schimbi în relația cu prietenii. Este important să fii mult mai atent la aspectele care țin de relația cu grupul din care faci parte, cu prietenii, să faci o reevaluare profundă a unor relații.    
            În acest an se poate vorbi despre șansa de a te redescoperi, de a face o adevărată revoluție în viața personală conștientizând care este rolul tău în această viață. Este un an în care ai ocazia să te redescoperi, mai bun, mai înțelept devenind astfel un ghid, un bun îndrumător pentru ceilalți. Toate aceste daruri le vei primi după multă zbatere, muncă asiduă cu propria persoană, după mult efort intelectual și spiritual.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional               
         În acest an apar noi provocări care vizează relația de cuplu fiind nevoie de calm și răbdare din partea ta în relația cu partenerul de viață. Totul este să nu exagerezi și să te lași copleșit de orice problemă, apărută în relația de mariaj sau într-o relație sentimentală. 
            Venus, guvernatoarea zodiei tale, se află în mers retrograd prin zodia Capricorn, la începutul anului, ceea ce îți poate aduce noi provocări ce vizează relația cu partenerul de viață care, fie este nevoit să plece într-o călătorie departe de casă din interes de serviciu, fie ai ocazia să reiei o relație sentimentală cu cineva de altă naționaliatte sau aflat peste hotare. Se poate vorbi și despre discuții neplăcute cu partenerul de viață datorită preocupării tale pentru studii  și astfel neglijezi oarecum relația. Nu este o perioadă favorabilă pentru a da startul unei noi relații de cuplu. Perioade favorabile pentru a da startul unei noi relații de iubire sau în care reușești să atragi cu mai multă ușurință atenția sexului opus sunt: februarie, prima parte a lunii martie, aprilie, mai, august, prima parte a lunii octombrie. Acordă atenție la perioada de retrogradare a lui Mercur, planeta care guvernează zodia Fecioară (casa iubirii pentru tine) în perioadele: 14 ianuarie – 4 februarie (semnele Vărsător – Capricorn); 10 mai – 3 iunie (zodiile Gemeni – Taur); 10 septembrie – 2 octombrie (semnele Balanță – Fecioară). Sunt perioade de reevaluări, reconfigurări în plan sentimental, de pierderi dar și conștientizare a ceea ce merită să păstrezi în viața ta, din punct de vedere sentimental.
            Dacă nu ești încă implicat într-o relație de mariaj se anunță o mai mare nevoie de joc, de flirt, aventuri, relații de amor trecătoare. Este un an favorabil pentru nativii celibatari, care vor pune mai mult accent pe distracții, pe aventură lăsând pe un plan secund dorința de a se așeza la casa lor. Prima parte a acestui an se va dovedi plină de provocări în plan amoros fiind absolut necesar să te preocupi mai mult de propria persoană, să investești timp și energie către relații care te pot ajuta să progresezi, fie că este vora despre planul profesional și/sau spiritual. Perioadele de retrogradare a lui Mercur îți pot aduce ocazia de a observa adevăratele intenții ale persoanei iubite. Nu vor lipsi dezamăgirile dar și ocazia de a conștientiza pentru cine merită  să îi dedici timp și sentimente de iubire.
            Eclipsele din acest an loc în casele I-VII, pe axa relațiilor. Este ocazia de a te redescoperi, de a vedea cine ești sau cine ar trebui să fii, de a-ți arăta adevărata valoare, de a te pune pe primul plan, fără să consideri că acest lucru este un act de egoism. Eclipsa de Lună din zodia Scorpion, din data de 16 mai, dar și Eclipsa de Lună din semnul Taur, din data de 8 noiembrie,  îți pot aduce teste legate de relația cu ceilalți, relația de cuplu sau asocieri, parteneriate. Este ocazia de a schimba ceva în propria atitudine, vis-a-vis de viață, oameni, modul în care îți exprimi personalitatea și te integrezi într-un nou mediu. Eclipsele de Soare (30 aprilie în zodia Taur și 25 octombrie în semnul Scorpion) pot aduce întâlniri de destin care vizează startul unei (noi) relații de cuplu.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
            Resimți din plin necesitatea de a progresa în plan profesional fiind astfel oarecum obligat de împrejurări să dai tot ce ai mai bun, să te folosești de experiența acumulată de-a lungul timpului, poți urma noi cursuri de perfecționare. Este un an de efort dar și ocazia de a culege roadele muncii tale depuse în ultimii ani.
            Deții resursele necesare pentru a ținti exact acolo unde simți că merită și obții rezultatele mult dorite, atât în plan profesional, cât și financiar. Încă de la începutul anului ești ferm hotărât să aduci schimbări importante în carieră lucrând pas cu pas, stabilindu-ți obiective mărețe, pe care vrei să le duci la bun sfârșit, până la sfârșitul perioadei. Luna ianuarie și începutul lui februarie îți aduc tot felul de provocări în relația cu superiorii, ceea ce înseamnă că
mai ai de făcut unele corecții sau că este nevoie de mai multă răbdare din partea ta pentru a reuși să treci cu bine peste limitările impuse de alții.
            În intervalul 1 – 29 ianuarie fiind  o perioadă de retrogradare a lui Venus prin zodia Capricorn (guvernatoarea zodiei tale dar și a Balanței –  locul de muncă) se cere o reevaluare a relației cu colegii de muncă, a modului în care te implici în proiecte profesionale. Poate fi o revenire la cursuri de perfecționare, necesitatea de a mai lua o diplomă de studii, care poate să te ajute să îți menții un post sau să poți accede la un post, un loc de muncă mai bine plătit. Poate fi vorba despre implicarea într-o asociere cu persoane de altă naționlitate sau acceptarea unui loc de muncă în străinătate și care poate să îți provoace tot felul de pierderi, nemulțumiri.
            Marte, guvernatorul zodiei Scorpion, casa parteneriatelor pentru tine, se află în plin tranzit în zodia Taurului în luna august, ceea ce îți va aduce multă energie, capacitatea de a a-ți îndeplini un ideal, de a trece peste orice piedici care vizează asocierile de orice fel, dar și neplăceri venite din partea unor dușmani ascunși. Nu vor lipsi provocările, ceea ce te va ambiționa și mai mult să obții ceea ce ți-ai propus. Nu va fi deloc ușor ca această energie să fie canalizată către o direcție constructivă, favorabilă nativilor din zodia Taurului. Nativul Taur își exprimă cu duritate punctul de vedere, este posibil să fie considerat de către ceilalți prea impulsiv, agresiv. Este momentul în care acești nativi își cer drepturile, ceea ce consideră că li se cuvine să primească, după o perioadă de efort, muncă și dedicare.
            În lunile aprilie și mai ești susținut de prieteni în demersurile tale profesionale sau ai ocazia să dezvolți relații de colaborare cu organizații, asociații, găsești un loc de muncă care corespunde dorințelor tale. În perioada 30 octombrie – 31 decembrie, va trebui să îți gestionezi cu mare atenție veniturile, să nu te grăbești să faci achiziții costisitoare sau care nu sunt absolut necesare. Este o perioadă, de reconfigurare a veniturilor venite din muncă proprie. Se cere mai multă atenție la asocierile de orice fel. Cert este că nu e bine să te grăbești, dacă ai de semnat un contract de muncă sau de colaborare.
            De evitat semnarea de contracte cu banca sau un asociat, contract de muncă, în perioadele de retrogradare ale lui Mercur: 14 ianuarie – 4 februarie (zodiile Vărsător – Capricorn); 10 mai – 3 iunie (zodiile Gemeni – Taur), 10 septembrie – 2 octombrie (zodiile Balanță – Fecioară). Sunt perioade în care se anunță evenimente care se cer a fi gestionate cu atenție, îndeosebi atunci când vine vorba despre domeniul socio-profesional, resurse financiare dar și relația cu colegii de muncă, asocieri.
            În acest an, fie că vrei sau nu ești nevoit să accepți provocările din plan profesional abordând cu calm și răbdare situațiile neplăcute care vizează relația cu colegii de muncă sau cu șefii. Indiferent de provocările care vin acum spre tine vei avea ocazia să obții ceea ce îți dorești cu efort susținut. Ai șansa de a te bucura de ajutor în momente de derută, de deznădejde, ca și cum Divinitatea îți aduce în cale exact ceea ce ai nevoie, atunci când îți este mai greu.

3D Character and Success

Sănătate                 
          Este nevoie de mai multă odihnă în lunile aprilie și mai, în încercarea de a găsi un regim adecvat de viață. În luna octombrie este posibil să te confrunți cu probleme care țin de tensiune, circulația sângelui, infecții, probleme renale, epuizare nervoasă, impulsivitate. În lunile august și septembrie te poți aștepta la senzația de oboseală acută, epuizare la nivel energetic fiind nevoie de o detașare de grijile de la locul de muncă. Efortul fizic și intelectual  pe termen îndelungat te poate afecta, atât fizic cât și nervos, îndeosebi în perioadele de retrogradare ale lui Venus (1 – 29 ianuarie) și Marte (30 octombrie – 31 decembrie). Este posibil să te confrunți cu probleme de natură renală. De evitat orice efort care te solicită peste măsură întrucât ești predispus la probleme de sănătate datorate, în primul rând, stresului, a problemelor care țin de domeniul profesional astfel că este recomandat să respecți orele de pauză, de relaxare, să pleci în concediu cât mai departe de orice te-ar putea solicita, fizic și mental. Este indicat să practici mai multă mișcare în aer liber, plimbări în mijlocul naturii, în parc. Este important să acorzi o atenție specială în luna august, atunci când ești predispus la accidente, fracturi, lovituri. De evitat sporturile extreme în această perioadă.
            Este un an în care te vei preocupa mai mult de propria sănătate. Perioade deosebit de favorabile pentru a-ți reveni după probleme de sănătate sau pentru a urma diete sunt: 11 mai – 28 iulie și 20 – 31 decembrie.