Horoscop anual 2022, Scorpion

               „Este bine să sărbătorești succesul dar este mult mai important să iei aminte de greșelile făcute.” Bill Gates
            În acest an vei pune mai mult accent pe tot ce înseamnă relație sentimentală, copil, redefinirea principiilor care vizează dragostea educația, creativitatea, studiul, acumularea de informații din diverse domenii, apare ocazia de a progresa în plan profesional dar și de a exploata o nouă dimensiune a existenței. Deviza acestui an este: „Trebuie să fi trăit linștea așteptării ca să cunoaștem prețul timpului.” Edouards Estaunie
            Tranzitul lui Jupiter prin semnul Pești (1 ianuarie – 11 mai, 28 octombrie – 20 decembrie) îți readuce șansa de a experimenta iubirea, de a explora o nouă latură a existenței care implică sentimente, flirt, aventură, dedicare pentru un nou hobby, dedicare pentru educația propriului copil, șansa de a concepe un copil. Sunt aduse în prim plan aspecte care vizează creația, talentele personale, hobby, distracțiile, promovarea în plan personal. În perioada de retrogradare a lui Jupiter în semnul Pești (28 octombrie – 24 noiembrie) se poate vorbi despre reevaluare, reorganizare a vieții amoroase, de revenire asupra unei foste relații de iubire sau asupra unor aspecte importante, care vizează relația cu propriul copil. 
             Saturn în zodia Vărsător aduce schimbări importante în tot ceea ce are legătură cu casa, familia, părinții, cu aspectele ale sufletului tău, ale trecutului, amintiri, locurile copilăriei. Multe răsturnări de situație legate de familie (pierderea unui părinte, o vânzare sau schimbare de locuință) îți vor da viața peste cap. Este un an care se remarcă prin puterea de a te ridica de pe urma unor pierderi, de a o lua de la capăt, simți nevoia de a aduce ceva nou în propria casă, de a renova, îmbunătăți spațiul locativ, schimbi mobila, achiziționezi obiecte necesare pentru propria gospodărie. Se recomandă mai multă prudență în ceea ce privește schimbările pe care vrei să le faci, în perioada 5 iunie – 23 octombrie, atunci când s-ar putea ca lucrurile să nu se așeze chiar așa cum ți-ai propus, în ceea ce privește casa, familia, relația cu partenerul de viață.
            Uranus în zodia Taur îți poate aduce evenimente neașteptate, schimbări bruște care vizează relația cu ceilalți, relația de cuplu sau de parteneriat. Ești pus pe schimbare astfel că va avea loc o adevărată revoluție în relația cu ceilalți, renunți la colaboratori vechi, la o relație de cuplu care trenează de prea mult timp, nu mai accepți jumătăți de măsură. Schimbi, reziliezi contracte, actualizezi parteneriate nemaisuportând reguli impuse de alții. În perioadele de retrogradare a lui Uranus (1 – 18 ianuarie; 24 august- 31 decembrie) se reiau negocieri, se reorganizează parteneriate, revii asupra unor înțelegeri făcute în trecut.
            Cu Neptun în zodia Pești, în casa a V-a, a iubirii, creativității și a copiilor, îți poate aduce în vedere neînțelegeri în relațiile sentimentale, idealizarea persoanei iubite, decizii pripite care vizează relația de dragoste și tot ce ține de propriul copil, creativitate. Ai tendința de a idealiza ceea ce simți și astfel ajungi la dezamăgiri. Neptun în mers retrograd (28 iunie – 4 decembrie) îți dă puterea de a ierta și de a te detașa de asepectele cotidiene. Această detașare poate avea un efect eliberator având ocazia să te debarasezi de falsele valori. Poate fi vorba despre accesarea mult mai ușor a unor informații venite pe căi onirice. Este posibil să ai momente în care nu îți găsești locul, simți că trăiești într-o lume confuză existând riscul să te refugiezi în substanțe toxice (medicamente, alcool,tutun etc.). Conjuncția dintre jupiter și Neptun, din semnul Pești, în perioada 7 – 18 aprilie te susține să îți dezvolți și mai mult latura artisitcă, creativitatea, să folosești în sensul progresului personal și profesional creativitatea, să te simți iubit, admirat, apreciat. Va trebui însă să fii ancorat în realitate evitând să te lași furat de himere și să idealizezi relația sentimentală. Este o perioadă de trăiri intense în plan amoros dar și de redescoperire a unei laturi care vizează compasiunea, generozitatea față de ceilalți.  
            Pluton în semnul Capricorn continuă să îți arate ce anume trebuie să transformi, în privința modului de a comunica cu ceilalți, cum să îți folosești calitățile în scris, vorbit, la modul în care negociezi, călătorești, relația cu rudele. Pluton te poate ajuta să descoperi un talent legat de publicistică sau cum să obții câștiguri financiare de pe urma folosirii acestui talent. Vrei să urmezi cursuri de perfecționare care te vor ajuta în plan profesional.
            Eclipsele din acest an au loc pe axa Taur – Scorpion, casele I – VII, (30 aprilie, eclipsa de Soare din semnul Taur, 16 mai eclipsa de Lună din zodia Scorpion, 25 octombrie eclipsa de Soare din zodia Scorpion, 8 noiembrie eclipsa de Lună din semnul Taur). Acetae eclipse vor pune mai mult accent pe relația cu ceilalți dar și pe necesitatea de a face o schimbare de direcție, în plan personal și vis-a-vis de relația de cuplu actuală. Poate fi un an de pierdere a unor persoane dragi dar și de redescoperire a unui nou sens al vieții, ca urmare a unor traume suferite în trecut. Eclipsa de Lună din semnul Taur, din data de 8 noiembrie, te avertizează asupra unor schimbări neșateptate, care vizează relația de cuplu sau un parteneriat. Sunt aduse în lumină secrete, lucruri nespuse, dar care te vor ajuta să vezi dintr-o nouă perspectivă relația în care ești deja implicat.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional
        Este un an în care apar noi șanse de a da startul unei relații sentimentale sau pentru a redescoperi capacitatea de a te îndrăgosti și de a te face iubit. Încă de la începutul anului ești sub vizorul iubirii, chiar dacă încă mai ești atașat de un trecut care parcă nu te lasă să te simți liber, independent. Încet dar sigur pășești pe un nou teritoriu accesând noi posibilități de a dezvolta relații care pot să îți redea încredere în propria putere de seducție. Începutul anului  pare a fi oarecum contradictoriu, revine în viața ta o fostă relație de sentimentală, reiei vechi discuții neștiind prea clar ce vrei, de fapt, de la tine și de la celălalt. Din a doua parte a lunii februarie lucrurile se mai clarifică, atunci când vine vorba despre relația cu sexul opus.
            Încă de la începutul anului Uranus în zodia Taurului, casa mariajului, vine cu tot felul de surprize, răsturnări de situație, schimbări de direcție în relația de mariaj. Ești mult mai atras de parteneri nonconformiști, excentrici, care se disting de ceilalți printr-o atitudine libertină, originală. Poate să aducă o trezire la viață în relația de cuplu, dorința de a te înhăma, alături de partenerul de viață, la schimbări importante legate de casă și familie ceea ce nu poate decât să vă unească și mai mult sau ai dorința de a pune capăt relației de mariaj, dacă aceasta nu îți mai aduce nimic bun.
            Dacă nu ești căsătorit, Uranus îți aduce dorința de a legaliza o relație de dragoste având sentimentul că nu are rost să mai pierzi vremea și că trebuie să treci la fapte. Pe de altă parte, o influență semnificativă în destabilizarea relației tale de mariaj o pot avea și părinții. Uranus în opoziție la Soarele tău te va predispune la schimbări bruște, rupturi, despărțiri sau întâlniri oarecum ciudate, imprevizibile, menite parcă să îți strice liniștea sufletească.
            Prezența lui Jupiter în zodia Pești (1 ianuarie – 11 mai, 24 noiembrie – 20 decembrie) în mers direct, îți aduce surprize plăcute și/sau mai puțin plăcute, care țin de relația de dragoste dar și de decizia de a concepe un copil, de a-ți întemeia o familie. Cu Jupiter în casa iubirii ai ocazia să înveți cum să dăruiești, să iubești, vrei să fii iubit lăsându-te invadat de pasiune, romantism, emoții profunde. Nu este exclus să treci prin stări contradictorii, te poți implica într-o relație secretă cu cineva aflat pe alte meleaguri sau de altă naționalitate. În perioada de retrogradare a lui Jupiter în semnul Pești (28 octombrie – 24 noiembrie) este recomandat să îți reanalizezi relația de dragoste, creativitatea, un hobby, relația cu propriul copil. O iubire din trecut poate reapărea acum în viața ta tulburându-ți liniștea și echilibrul emoțional.     
            Tranzitul lui Venus prin semnul Pești (1 aprilie – 2 mai) vine cu promisiunea de iubire, cu întâlniri romantice, pline de farmec având parcă mai mult curaj să faci declarații de amor și poate chiar să visezi la o eventuală cerere în căsătorie. Acest aspect astrologic se suprapune cu conjuncția dintre Jupiter și Neptun din semnul Pești, ceea ce amplifică și mai mult dorința de romantism, capacitatea de seducție, de a atrage atenția persoanelor de sex opus. Nu este exclusă implicarea într-o relație extraconjugală menită să îți dea oarecum peste cap relația de mariaj actuală. În lunile februarie, martie și mai vei resimți nevoia de a iubi și de a fi iubit, de a-ți găsi jumătatea, de a lua un nou start în relația de cuplu.
            În perioada de retrogradare a lui Marte prin zodia Gemeni (30 octombrie – 31 decembrie), în casa a VIII-a pentru nativul Scorpion, o casă astrologică care semnifică marile crize existențiale, datoriile karmice, moartea și renașterea, accidentele, procesele, banii veniți prin intermediul celorlalți, moștenirile. Este o perioadă în care ai ocazia să reiei o relație de iubire profund transformatoare, poate fi revenirea asupra unor traume legate de moartea unei persoane dragi. În perioada 10 septembrie – 2 octombrie va trebui să fii mult mai atent la ce anume spui, cum îți exprimi punctul de vedere în relația de cuplu, la deciziile pe care le iei, vis-a-vis de relația de mariaj.
            În lunile ianuarie, noiembrie, decembrie, pentru cei care nu sunt încă implicați într-o relație de cuplu, se pot aștepta la răsturnări de situație, vis-à-vis de relația de dragoste sau poate să fie vorba despre o trezire bruscă la realitate, renunțarea la amăgiri. Se recomandă prudență, în ceea ce privșete relația cu sexul opus, îndeosebi în lunile noiembrie și decembrie, atunci când este posibil ca starea ta de impulsivitate, din dorința de a deține controlul asupra persoanei dragi, să riști să o pierzi definitiv. Evită să fii posesiv, gelos, să manipulezi sau chiar să te răzbuni existând această predispoziție, îndeosebi în preajma datelor de 16 mai și 8 noiembrie.
            Avem de a face cu un an de reconfigurare în plan relațional dar și de conștientizare că nimic nu este întâmplător, mai ales când vine vorba despre iubire.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă       
        Te faci remarcat cu ușurință în mediul de lucru și, chiar dacă ești de-a dreptul bulversat ca urmare a unor probleme venite din partea unor colaboratori sau ca urmare a unor parteneriate care se cer a fi reeealuare, știi exact ce ai de făcut și în ce direcție trebuie să te îndrepți, pentru a atrage și mai multe venituri în contul personal. Reușești să îmbini utilul cu plăcutul și să profiți de fiecare oportunitate de atrage și mai multe resurse de partea ta.   Prezența lui Marte în zodia Berbec (25 mai – 5 iulie) îți dă foarte multă energie, conștiinciozitate, inițiativă, dorința de a duce la bun sfârșit proiectele profesionale. Nu vor lipsi confruntările directe cu colegii de muncă, certurile, contrazicerile, ai capacitatea de a-ți impune propriul punct de vedere. Calitățile proprii pot deveni sursă de venit sau îți găsești surse de venit suplimentare folosindu-ți resursele personale – atât cele materiale, cât și cele interioare.
            În intervalele 11 mai – 4 iunie, 20 – 31 decembrie apar noi oportunități de progres în plan profesional având capacitatea de a dezvolta relații de colaborare fructuoase, menite să îți aducă mai mulți bani în contul personal. Ești inspirat, dedicat muncii, apar noi oportunități de a schimba locul de muncă sau de a semna un contract de muncă avantajos, din punct de vedere financiar. 
            Luna aprilie este favorabilă asocierilor profesionale, semnării de contracte profitabile, obținerii de finanțări necesare dezvoltării carierei. În lunile ianuarie, noiembrie, decembrie, o serie de contracte vor fi puse însă sub semnul întrebării. În relațiile profesionale se pot strecura orgolii, vanități, sau o predispoziție a celor implicați de a contesta autoritatea celorlalți.
            În a doua parte a lunii august și luna septembrie sunt perioade minunate pentru negocieri și renegocieri profesionale, pentru proiecte de grup, pentru afirmare personală.
            Mercur retrogradează în acest an în semnul Gemeni (10 – 23 mai), în casa a VIII-a, a resurselor comune, credite, taxe, amenzi, dar și moșteniri, finanțări, ceea ce anunță posibile pierderi de bani, amenzi, probleme legate de litigii, partaj, moștenire. În intervalul 5 – 19 iulie sunt favorizate frecventarea cursurilor de perfecționare, călătoriile în interes profesional, schimburile de experiență, susținerea de concursuri pentru ocuparea unui loc de muncă.
            Fii mult mai prudent, în ceea ce privește relațiile de colaborare cu colegii, îndeosebi în perioada  30 octombrie – 31 decembrie, atunci când te poți aștepta la atacuri dure venite din partea dușmanilor ascunși, urmărirea de interese obscure din partea altora care se folosesc de resursele tale, de informațiile pe care le deții. Stai cât mai departe de orice compromis. Pot să apară unele probleme referitoare la un parteneriat, o colaborare care ți-a fost promisă de ceva timp.
            Chiar dacă vor mai exista și perioade în care  ai sentimentul că bați pasul pe loc sau că se repetă anumite situații neplăcute, răsturnări de situație cu care te-ai mai confruntat și în trecut, în lunile iulie, august, septembrie și octombrie, lucrurile se așează oarecum în favoarea ta, în plan profesional.

3D Character and Success

Sănătate
        În intervalul 1 – 29 ianuarie este posibil să te confrunți cu infecții renale, probleme lombare și cu articulațiile. De evitat orice ar putea să te facă să irosești energia în mod inutil fiind foarte important să îți organizezi mult mai eficient timpul de muncă. Începutul de an te solicită peste măsură, din punct de vedere fizic, existând riscul să te accidentezi, să ai probleme stomatologice, migrene, dureri de oase, de spate. Evită să te enervezi din orice și las-o mai ușor cu munca.
            Perioade mai puțin favorabile, în ceea ce privește sănătatea, sunt în lunile ianuarie, a doua parte a lunii martie, precum și în în octombrie, noiembrie și decembrie fiind necesar să urmezi sfatul medicului și să o lași mai ușor cu efortul fizic și intelectual.
             Lunile iulie, august și septembrie sunt perioade mult mai favorabile, în ceea ce privește propria sănătate. Ai capacitatea de a te reface rapid, după ce ai depus efort fizic și/sau intelectual. În luna noiembrie există riscul să te confrunți cu probleme ale ficatului, pancreasului, ale circulației arteriale, unele probleme renale.