Horoscop anual 2022, Săgetător

              „Cea mai nobilă plăcere este bucuria de a înțelege.” Leonardo da Vinci
            Acest an poate fi ocazia de a-ți explora propriile rădăcini, de a-ți sonda trecutul, de a te reîntâlni cu persoane dragi, de a îmbunătăți condițiile de locuit, de întemeiere a unei familii sau de a achiziționa o nouă locuință. Dorul de casă, de părinți te îndeamnă să te întorci în locurile natale. Este o perioadă de construcție, de clădire a unei fundații serioase, la propriu și la figurat, punând pe primul plan casa, familia, fără să neglijezi cariera. Ar fi bine să îți cercetezi sufletul și să iei deciziile pe care le dorești cu adevărat, ce anume te face să te simți în siguranță, din punct de vedere emoțional, la ce ar trebui să renunți pentru a te simți cu adevărat liber, sigur pe tine, încrezător în propriile forțe de a schimba viața. Pe de altă parte te vei bucura de perioade pline de iubire, de explorare a unei noi dimensiuni care implică sentimente de dragoste, romantism, dorința de a concepe un copil, de a valorifica creativitatea și talentele personale, în sensul creșterii veniturilor personale. Deviza acestui an este: „Trăiește fiecare moment cu intensitate și dăruiește celorlalți din comoara sufletului tău!” Anonim
             Prezența lui Jupiter în semnul Pești (1 ianuarie – 11 mai, 28 octombrie – 20 decembrie) se poate vorbi despre perioade de schimbări intense, care vizează casa, familia, relația cu părinții, revenirea în locurile natale. Este o perioadă favorabilă pentru a-ți întemeia o familie sau pentru a concepe un copil, ai șansa de a achiziționa o locuință. Se recomandă prudență la deciziile pe care le iei, vis-a-vis de casă, călătorii în locurile natale, decizii care vizează întemeierea unei familii, în perioada 28 octombrie – 24 noiembrie, atunci când Jupiter va retrograda în zodia Pești.
            Cu Saturn în semnul Vărsător, în casa a III-a, (a comunicării, studiilor, călătoriilor) te poți confrunta cu sentimentul de blocaj, incapacitatea de a exprima ce simți cu adevărat, ai senzația că îți sunt răstălmăcite cuvintele. Pot apărea tot felul de probleme în relația cu rudele apropiate, în tot ceea ce ține de acte, documente, studii, examinări, interviuri, redactarea de documente, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Saturn (5 iunie – 23 octombrie), este o perioadă de-a dreptul epuizantă, la capitolul comunicare și învățătură. Îți extinzi însă orizonturile educației prin formarea de noi abilități. Munca intelectuală îți poate aduce beneficii, în plan personal și financiar.
            Prezența lui Uranus în zodia Taur, în sectorul muncii și al sănătății, vine cu surprize plăcute și mai puțin plăcute. Ai mai mult curaj pentru a schimba un anumit job fiind favorizate domeniile care țin de agricultură, știință și tehnică, munca de cercetare, comerț, domeniul imobiliar având abilități practice care te vor ajuta să rezolvi cu succes orice problemă. Este un an de agitație la locul de muncă, de schimbare și înnoire, de lucru cu aparatură tehnică de ultimă oră, este posibil să alegi un domeniu de lucru cu aparatură modernă. Ești implicat în proiecte importante și originale care vizează locul de muncă.
            Neptun în zodia Pești, în casa a IV-a (familia de origine, patrimoniul, locuința și gospodăria) ar putea să-ți creeze o oarecare stare de confuzie, de neliniște, contradicții legate de casă, familie, îndeosebi în perioada de retrogradare a acestuia în semnul Pești (28 iunie – 4 decembrie). Sunt perioade nefavorabile schimbării de domiciliu, achiziției sau vânzării unei proprietăți, bunuri imobiliare dar și demarării unor acțiuni importante care au legătură cu casa, familia. O perioadă de dezvoltare în plan spiritual, de reconsiderare a propriilor rădăcini, de regăsire a echilibrului sufletesc, de regăsire a familiei sau a unor persoane dragi cu care nu te-ai văzut de mult timp este în luna aprilie.
            Pluton în zodia Capricorn, în casa a II-a (a valorilor personale și financiare, bani veniți din muncă personală), este un tranzit care te predispune la transformări profunde, vis-a-vis de banii câștigați din muncă proprie, valorificarea abilităților și talentelor de care dispui, în sensul acumulării de bani. În perioada de retrogradare (29 aprilie – 8 octombrie) este bine să te ocupi de reorganizare, de reconfigurare a bunurilor, a banilor veniți din muncă proprie, ești predispus la schimbări, transformări care vizează propriile abilități și talente, în sensul progresului în plan material.         
            Eclipsele din acest an au loc pe axa Taur – Scorpion (axa caselor  VI- XII): 30 aprilie – eclipsa de Soare în semnul Taur, eclipsa de Lună în zodia Taur – 8 noiembrie) anunță o finalizare a unui contract de muncă, schimbări bruște de atitudine venite din partea unor colegi, nemulțumiri, vis-a-vis de subalterni. Poate fi punctul culminant al unor evenimente care s-au derulat, încă de la începutul anului și vizează locul de muncă. Este pusă în vizor și sănătatea, eclipsele de pe această axă Taur – Scorpion putând readuce în actualitate probleme mai vechi de sănătate fiind nevoie să acționezi cât mai prompt apelând la medic, un tratament care se va dovedi a fi mai eficient. Eclipsele de Soare și de Lună din zodia Scorpion (16 mai, eclipsa de Lună în zodia Scorpion, 25 octombrie eclipsa de Soare în zodia Scorpion) anunță necesitatea de a te debarasa de obiceiuri mai puțin sănătoase pentru propriul organism, posibilitatea de a intra în posesia unor secrete, de a te elibera de anumite traume, cu ocazia conștientizării unei peirderi care ți-a marcat profund existența, posibilitatea de a te întoarce către spiritualitate. Sunt perioade în care ești pus în siutația de a fi mai mult singur, de a sta în solitudine ceea ce te va ajuta să observi cu mai multă claritate eventualele pierderi suferite în ultima perioadă.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional  
          Este un an în care ai ocazia să experimentezi iubirea, romantismul în toată plenitudinea ei, să te faci remarcat mult mai ușor de sexul opus, îndeosebi în perioada de tranzit a lui Jupiter prin zodia Berbecului (11 mai – 4 iunie). Nu vor lipsi tentații mai puțin sănătoase, implicarea în aventuri sau într-o relație de amor menită să îți tulbure liniștea sufletească, îndeosebi dacă ești deja implicat într-o relație, în perioada 28 iulie – 28 octombrie, o perioadă în care se recomandă să eviți excesele de orice fel.
            Tranzitul lui Marte prin zodia Berbec (25 mai – 5 iulie) amplifică dorința de aventură, de exprimare  a sentimentelor, a pasiunii, a dorinței de a iubi și a fi iubit, a deciziilor bruște, gândiri și răzgândiri, flirt, aventură punând pe primul plan sexualitatea. Poate fi și pasiunea generatoare a unei iubiri intense dar poate fi o atitudine dinamică, agresivă chiar în relația cu persoana iubită. În perioada 30 octombrie – 31 decembrie, în care Marte va retrograda prin zodia Gemeni, nu vor lipsi tentațiile legate de dezvoltarea unei relații amoroase cu o persoană de sex opus cunoscută prin intermediului jobului.
            Odată cu tranzitul lui Venus prin zodia Berbec (2 – 28 mai) ești predispus la sensibilitate, romantism, dorința de a iubi și de a fi iubit. Farmecul personal atrage cu mai multă ușurință atenția sexului opus, este o perioadă a norocului în dragoste. Este o perioadă în care se poate vorbi despre șansa de a te îndrăgosti, în cazul în care ești în căutarea unei noi iubiri. Te gândești foarte serios la întemeierea unei familii.
            Perioade favorabile pentru a da startul unei relații de cuplu sunt: prima parte a lunii aprilie, a doua parte a lunii mai și prima parte a lunii iulie. În perioada 10 mai – 3 iunie va trebui să fii precaut la relația de cuplu, fie partenerul este prea ocupat cu sarcinile de serviciu și nu prea mai are răbdare cu tine, fie tu ești mult prea sensibil și ajungi să îl percepi ca fiind prea impulsiv, nervos riscând să se declanșeze certuri în relația de cuplu.
            Este recomandat să acorzi o atenție deosebită perioadelor de retrogradare ale lui Mercur (guvernează casa mariajului) în acest an: 14 ianuarie – 4 februarie, în semnul Vărsător – Capricorn; 10 mai – 3 iunie, în zodia Gemeni – Taur; 10 septembrie – 2 octombrie, în semnul Balanță – Fecioară. Sunt perioade tensionate, de reevaluări, rediscutări, reproșuri în relația de cuplu, perioade în care se recomandă evitarea semnării unui contract de asociere, inclusiv dacă este vorba despre căsătorie.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
          În luna ianuarie și prima parte a lui februarie se cere prudență la modul în care gestionezi resursele financiare, la modul în care negociezi eventuale contracte sau îți dezvolți relația cu clienți, parteneri sau colaboratori. Se recomandă reevaluarea reusrselor de care dispui, înainte de a face o schimbare în plan profesional. Ești, poate, mult prea încrezător în propriile abilități și îți place să riști, mai ales atunci când vine vorba despre bani și carieră.
             Tranzitul lui Uranus îți aduce teste, vis-a-vis de locul de muncă, relația cu colegii, în ceea ce privește deplasările în interes profesional. Resimți mult mai pregnant nevoia de a te perfecționa, de a urma noi cursuri, diplome care te vor ajuta în carieră. Chiar dacă vei avea și perioade de limitări, de eșecuri, atunci când vine vorba despre negocieri, examene, știi exact ce ai de făcut și faci față cu bine provocărilor. Este posibil să iei decizia bruscă de a schimba un anumit domeniu de activitate, te orientezi mai mult către tehnologia modernă sau către astrologie, aviație, inginerie, către o profesie în care ai sentimentul de independență, acolo unde te poți exprima la adevărata valoare, îți pui în valoare ideile originale. Nu este exclus să pornești singur o afacere, îți dorești o carieră pe cont propriu.
            Se recomandă mai multă atenție la deciziile pe care le iei, în ceea ce privește locul de muncă și relația cu colegii, colaboratorii, îndeosebi în preajma datelor de 30 aprilie și 8 noiembrie, atunci când te poți aștepta la răsturnări de situație, decizii menite să îți dea peste cap planurile făcute deja.
            Perioada de retrogradare a lui Marte în semnul Gemeni (30 octombrie – 31 decembrie) ar putea să te îndemne la gesturi pripite, decizii impulsive, prea riscante, din punct de vedere financiar, care te-ar putea conduce și la neplăceri materiale dar și relaționale, în cadrul unor asocieri, parteneriate. Te poți aștepta la probleme financiare datorate și acțiunilor venite din partea unor dușmani ascunși.
            Tranzitele planetare din zodia Rac din iulie (din casa a VIII-a, banii partenerului de viață, taxe și impozite, moșteniri) aduc o perioadă deosebită, în care se cere maximă prudență din partea ta, în ceea ce privește bunurile comune, plata unor taxe, impozite, un credit bancar. Pot veni câștiguri neașteptate dintr-o afacere, moștenire. Este cea mai bună perioadă pentru a face ordine în veniturile, financiare sau de altă natură. Mercur intră în mers retrograd în zodia Gemeni (10 – 23 mai) și Taur (23 mai – 3 iunie) astfel că este indicat să eviți compromisul și încălcarea legii fiind nerecomandată semnarea de contracte de colaborare sau achiziția unor obiecte de valoare. Parteneriatele au de suferit în această perioadă, nu este exclus să fie vorba și despre reluarea unor discuții cu competitorii, în încercarea de a repara ceva din cadrul unei colaborări. Pe de altă parte se cere mai multă atenție la deciziile pe care le iei, vis-a-vis de locul de muncă, relația cu colegii sau subalternii.
            Se cere atenție și în luna noiembrie, atunci când pot apărea tot felul de încurcături legate de un parteneriat, o asociere, documente, acte importante sau ca urmare a unei intervenții răutăcioase venite din partea unui dușman ascuns, dornic să te denigreze. Ai ocazia să intri în posesia unor informații secrete, să reevaluezi un proiect, anumite relații de colaborare sau rectifici o înțelegere, un contract. Evită să semnezi acte importante, să dai curs noilor proiecte, inițiative profesionale sau să te implici într-o nouă afacere, îndeosebi în perioadele de retrogradare a lui Mercur (guvernatorul casei asocierilor, parteneriatelor): 14 ianuarie – 4 februarie, în semnul Vărsător – Capricorn; 10 mai – 3 iunie, în zodia Gemeni – Taur; 10 septembrie – 2 octombrie, în semnul Balanță – Fecioară.

3D Character and Success

Sănătate              
       În aceast an este important să îți rezervi timp pentru a face mișcare, nu neglija odihna, adoptă un regim alimentar adecvat organismului tău. Este important să acorzi mai multă atenție igienei, dietei având o atitudine mai reformatoare pentru a reuși să menții o stare de sănătate bună prin metode mai puțin obișnuite, eventual apelând la terapii alternative.
      Se recomandă atenție la probleme ale ficatului, pancreas, de evitat practicarea sporturilor extreme, îndeosebi în luna ianuarie, atunci când ești predispus la accidentări, fracturi, lovituri în zona capului, dureri de spate. În lunile aprilie și mai ai ocazia să te preocupi mai mult de propria sănătate având șansa să găsești noi remedii, un tratament mult mai eficient pentru o problemă de sănătate cu care te confrunți de câțiva ani. Poate fi vorba și despre întărirea sistemului imunitar. În lunile noiembrie și decembrie ești predispus la accidente, fracturi, luxații, probleme ale pielii, insolație, stări febrile, probleme digestive. Te confrunți cu nervozitate, insomnii, acțiuni riscante, decizi pripite fiind nevoie de mai multă precauție, în ceea ce privește deplasările și mijloacele de transport. În ultima decadă a lunii noiembrie ești predispus la migrene, inflamații, hemoragii, probleme musculare sau chiar accidentări. Este necesar să îți dirijezi energia în direcția dorită evitând astfel starea de nervi, agresivitate.