Horoscop anual 2022, Rac

           Dacă mi-am pierdut încrederea în mine, voi avea universul împotriva mea.” Ralph Waldo Emerson
            În acest an vei resimți o mai mare nevoie de a te preocupa de aspectele care vizează perfecționarea ta în plan profesional, nevoia de progres, de echilibru între sarcinile de serviciu și familie, dedici mai mult timp propriului copil dar și activităților creative, are loc o schimbare de mentalitate, eliberare de atașamente în plan sentimental dar și de construire a unor proiecte pe care le vei derula pe termen îndelungat. Mottoul tău din acest an este: „Trebuie să fi trăit linștea așteptării ca să cunoaștem prețul timpului.” Edouards Estaunie
            Tranzitele lui Jupiter în zodia Pești (1 inauarie – 11 mai, 24 noiembrie – 20 decembrie) îți aduc șansa de a lărgi orizonturile cunoașterii, prin studiu, schimburi de informații, călătorii, comunicare. Ai posibilitatea să construiești o nouă filosofie de viață, să susții examene care te vor propulsa pe o nouă treaptă, în plan profesional și financiar. Se poate vorbi despre succes la examene, în comerț, ai dorința de a te informa din cât mai multe domenii. Călătorești mai mult, atât în țară, cât și peste hotare. Călătoriile sau interacțiunile cu oameni de altă cultură vor juca un rol important în dezvoltarea ta personală și spirituală. Sunt favorizate vânzările, cumpărările, activitățile comerciale, obținerea de fonduri (donații, sponsorizări). În perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Pești (28 octombrie – 24 noiembrie) ai de a face cu reevaluarea aspectelor care țin de studii academice, relația cu persoane de altă naționalitate, religie, relația cu mentorii, ghizi. Lecția lui Jupiter retrograd este de a încerca să înțelegi ce anume ai de schimbat în relația cu persoane de altă naționalitate; poate fi dorința bruscă de a schimba cursurile pe care le urmezi în favoarea altora, care par mai avantajoase. Este posibil să revii în locuri îndepărtate, pe unde ai mai fost cândva.
            Saturn tranzitează zodia Vărsător pe tot parcursul acestui an resimțind destul de puternic influența acestuia, îndemnându-te către o cunoaștere interioară, în încercarea de a găsi răspunsuri, vis-a-vis de blocajele cu care te confrunți, în plan material dar și relațional. Te confrunți cu probleme legate de o afacere, modul în care folosești banii în comun. Dacă ești implicat deja într-un divorț sau proces pot apărea tot felul de răsturnări de situație, cheltuieli mai mari sau pierderi de bani la care nu te așteptai. Este o perioadă în care evenimentele neplăcute te îndeamnă la o transformare interioară devenind mai preocupat de realitățile funadamentale ale existenței. În perioada de retrogradare ale lui Saturn în semnul Vărsător (4 iunie – 23 octombrie) va trebui să fii mult mai precaut la deciziile pe care vrei să le iei, vis-a-vis de bani, taxe, un proces, o relație intimă. Este posibil să revină în viața ta o persoană de sex opus care îți provoacă multă suferință.
            Tranzitul lui Uranus în Taur, în  casa prietenilor, a protectorilor, a idealurilor și a cauzelor în slujba cărora se poate pune omul în viața sa socială ne spune că este timpul să te implici mai mult în activități umanitare, să te eliberezi de anumiți prieteni și să interacționezi cu oameni mult mai interesanți, persoane de la care ai multe lucruri interesante de învățat. Vei cunoaște oameni prin intermediul internetului, a mijloacelor de comunicare moderne, vei fi mult mai curios să înveți lucruri noi, care te pot ajuta să progresezi, în plan personal și profesional.
            În perioada de retrogradare a lui Uranus (18 ianuarie – 24 august) ai ocazia să constați că anumite grupuri, organizații, o asociație din care faci parte, nu te mai reprezintă sau că unele proiecte de viitor trebuie revizuite radical. Prietenii te pot lua prin surprindere, nu neapărat în mod plăcut. Este o perioadă în care Uranus retrograd din zodia Taur te va forța într-un mod unic să faci o selecție drastică printre prieteni.
            Neptun tranzitează zodia Pești până în anul 2026, casa a IX-a pentru zodia Rac, și se află în casa progresului și a înțelepciunii, a străinătății, studiilor superioare, a religiei și filosofiei ceea ce îți deschide noi posibilități de explorare a unor domenii menite să îți aducă capacitatea de a te informa, de a deveni mai înțelept, de a călători pe alte meleaguri având loc o reconfigurare a propriei filosofii de viață. Poate fi vorba și despre întâlnirea unui ghid, un profesor care te ajută să aprofundezi tainele care țin de lumea în care trăiești, domenii de natură spirituală.
            Se cere mai multă prudență în perioada de retrogradare a lui Neptun (28 iunie – 4 decembrie) o mai bună organizare a timpului, atunci când este vorba despre studii superioare, călătorii departe de casă. Este posibil să te confrunți cu o stare de derută, în ceea ce privește principiile de viață. Pot apărea tot felul de obstacole, limitări, vis-a-vis de studii, relația cu persoane de altă naționalitate sau în ceea ce privește relația cu mentorii, profesorii adoptând însă  o atitudine înțeleaptă, vei reuși să treci cu bine peste orice piedici.
            Eclipsele anului 2022 au loc pe axa Taur – Scorpion, casele V – XI (iubirea primită – iubirea dăruită), în următoarele date: 30 aprilie eclipsa parțială de Soare în zodia Taur, 16 mai eclipsa de Lună în zodia Scorpion, 25 octombrie eclipsă parțială de Soare în zodia Scorpion, 8 noiembrie, eclipsa totală de Lună în semnul Taur; relația cu prietenii, idealurile, proiectele de viitor trec prin ajusătri, schimbări de direcție, reconfigurări care vizează grupul de prieteni, o asociație, organizație din care faci parte, au loc schimbări care vizează proiectele la care ai lucrat până acum dar și necesitatea de a o lua de la capăt, de a pune în practică un nou ideal de viață. Relația de iubire trece prin momente de cotitură sau se poate vorbi acum despre întâlniri de destin în plan sentimental. Un nou start, fie că este vorba despre o relație de amor, fie că este vorba de dorința de a concepe un copil sau te implici în educația propriului copil. Poate fi ocazia de a dezvolta un hobby punând astfel la treabă creativitatea, imaginația ajutându-te să îți descoperi noi abilități de a câștiga bani.
            Eclipsa de Lună în semnul Taur din data de 8 noiembrie, în casa a XI-a (prietenii, idealurile, cercurile socio-profesionale), te predispune la certuri cu prietenii sau pur și simplu se reconfigurează relațiile în cadrul unui grup din care faci parte. Se poate vorbi despre momentul de claritate, de aducere în lumină a ceea ce ți-a fost ascuns, poate, pentru mult timp.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                   
       Încă de la începutul perioadei, mai exact în luna ianuarie și prima parte a lui februarie, te poți confrunta cu tot felul de neplăceri în tot ce înseamnă relație intimă, parteneriat, relație de mariaj. Experiențele pe care le-ai acumulat îndeosebi în ultimii ani te ajută acum să iei decizii cu mai multă înțelepciune știind să privești o relație dincolo de aparențe.
            Retrogradarea lui Mercur în semnul Vărsător (14 – 26 ianuarie) îți poate revela răspunsuri interesante despre o relație intimă. Pot apărea tot felul de încurcături care vizează o relație intimă, poate fi dorința de a reveni la o fostă relație de amor sau de a afla secrete despre relația în care ești deja implicat. Este o perioadă de revoltă, de nemulțumiri dar și ocazia de a face schimbări, în ceea ce privește o relație de iubire.
          Și în acest an se recomandă prudență la tentativa de a domina relația de cuplu ajungând astfel la neîncredere în partenerul de viață. Este un an în care relațiile mai profunde de iubire ar putea conduce la vindecarea unor traume mai vechi în plan sentimental. Înainte de aceasta, va trebui să treci prin adevărate teste ale loialității în cadrul relației. Perioada de retrogradare a lui Venus în semnul Capricorn (1 – 29 ianuarie) amplifică problemele în viața de cuplu. Este o perioadă de reconfigurări, de reluare a unor evenimente din trecut care vizează relația de cuplu sau vrei să revii la un fost partener de viață. În perioada de mers retrograd a lui Venus se recomandă să eviți startul unei relații de mariaj.  
            Pentru nativii Raci necăsătoriți poate fi un an în care sunt dominați de dorința de a se așeza la casa lor. Se pare că lucrurile nu stau așa cum își propun și, nu de puține ori, se pot confrunta cu probleme menite să răstoarne proiectele care vizează oficializarea unei relații de iubire, limitări, fie din partea părinților, fie datorită unor probleme legate de carieră sau sănătate.
            În acest an este important să analizezi cu sinceritate ce anume vrei în relația sentimentală, care sunt așteptările persoanei iubite. Este un an în care te confunți cu schimbări bruște în plan relațional, sentimental, schimbări de direcție care te vor epuiza, din punct de vedere psihic-emoțional. În luna decembrie se poate vorbi despre ocazia de reveni la o fostă iubire cunoscută prin intermediul jobului.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă       
        În acest an reușita în plan profesional depinde foarte mult de  efortul, schimbările pe care le-ai făcut în ultimul an. Este un an de restructurări, de reveniri, reconfigurări, de renunțări dar și ocazia unui nou start în carieră. Totul depinde de modul în care acționezi apelând la încredere în propria persoană și la experiența acumulată de-a lungul timpului.
            Lunile ianuarie și noiembrie îți pot aduce limitări, răsturnări de situație, vis-a-vis de locul de muncă, parteneriate, asocieri neînțelegând prea bine unde greșești, ce anume este mai bine să faci sau cui să ceri sfatul într-o problemă profesională. Sunt luni în care va trebui să fii precaut în ceea ce privește investițiile financiare, colaborările pe care le dezvolți, proiectele profesionale pe care le lansezi dar și la relația cu colegii sau colaboratorii.
            În acest an va trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre semnarea unor acte, a unui contract de muncă sau de colaborare, în perioada de retrogradare a lui Mercur pe tot parcursul acestui an: 14 ianuarie – 4 februarie (Vărsător – Capricorn); 10 mai – 3 iunie (Gemeni- Taur); 10 septembrie – 2 octombrie (Balanță – Fecioară). Sunt perioade de frustrări, pierderi de acte importante, investire neinspirată a banilor dar și probleme care vizează un proces, o moștenire.
            În lunile mai, iunie, iulie  se poate vorbi despre șansa de a demara tot felul de proiecte care te vor propulsa pe o nouă treaptă, în plan profesional. Este un an în care vei trage din greu, în ceea ce privește perfecționarea în plan profesional având sentimentul că nu ești prea bun sau apreciat la adevărata valoare, îndeosebi în a doua parte a lunii ianuarie și în luna noiembrie.
             În intervalul martie, aprilie, iunie, prima parte a lunii iulie beneficiezi de foarte multă energie, ai capacitate de acțiune putând face față cu brio competitorilor. Știi ce vrei și nu te lași până când nu ajungi acolo unde ți-ai propus.
            În a doua parte a lunii ianuarie și în prima parte a lunii august ești predispus la răsturnări de situație care vizează câștigurile financiare ale partenerului de viață sau ca urmare a unor plăți urgente ce vizează taxe, impozite, amenzi. Este un moment al bilanțului, al restanțelor, al încheierii de capitole, al reluării unor aspecte pe care nu le-ai dus la capăt așa cum trebuie. Te poți întoarce în trecut, la etape mai vechi ale unor proiecte, la restanțe financiare nerezolvate cândva sau poate acum ai resursele necesare pentru a achita datorii. Poate să fie vorba despre sancțiuni, plata unor amenzi, pierderi de bani în urma pierderii unui proces.
            În acest an ești supus la tot felul de restricții în plan financiar, astrele îndemnându-te să fii cumpătat, în ceea ce privește creditele. Va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în perioada 30 octombrie – 31 decembrie, atunci când te poți confrunta cu tot felul de nemulțumiri venite din partea dușamnilor ascunși, certuri cu colegii din lucruri aparent mărunte.

3D Character and Success

Sănătate                 
            Este un an în care totul depinde de modul în care privești evenimentele, schimbările din viața ta. Cu cât ai o atitudine mai optimistă, încrezătoare, cu atât îți va fi mai ușor să rezolvi orice problemă de sănătate.
            Ești într-o formă bună sau ai capacitatea de a te reface mult mai repede, după o perioadă de suferință, probleme de sănătate. Va trebui să fii prudent la începutul anului, atunci când lucrurile nu stau prea bine, dacă vorbim despre relații sau de probleme legate de copii riscând să te confrunți cu insomnii, probleme digestive datorate stresului. În lunile iunie, iulie și august te simți mult mai bine reușind să te remarci prin optimism, te bucuri de viață, ba chiar ai mai mult chef să mergi la sala de sport sau să faci plimbăti în aer liber. Ești susținut în găsirea unor remedii pentru o problemă de sănătate cu care te confrunți de ceva timp, îndeosebi în luna octombrie. Va trebui să fii prudent în perioada 30 octombrie – 31 decembrie, atunci când există riscul să recidiveze o problemă și ești nevoit să schimbi tratamentul și/sau medicul.  
            În a doua parte a lunii mai ai ocazia să te întremezi, după o perioadă foarte aglomerată, în plan profesional. În prima parte a lunii septembrie este posibil să fii copleșit de stres, oboseală fizică și/sau la nivel mental, insomnii. Încearcă să fii mult mai echilibrat și nu exagera cu dulciurile și grăsimile. Este o perioadă în care devine foarte important să adopți o dietă echilibrată, să respecți orele de masă și de somn, în caz contrar te expui la accidente, infecții, probleme ale ficatului și ale circulației sângelui. În luna noiembrie te poți confrunta cu o stare de nervozitate, insomnii, acțiuni riscante, decizii pripite fiind nevoie de mai multă precauție, în ceea ce privește deplasările și mijloacele de transport. În a doua parte a lunii decembrie este recomandat să îți temperezi tendința către excese de orice fel (muncă, alimentație) fiind important să profiți din plin de momentele de relaxare.