Horoscop anual 2022, Pești

            „Secretul succesului în viață este să fii pregătit, atunci când a venit timpul.” Benjamin Disraeli
            Se anunță un an de reconstrucție, în plan personal dar și relațional, de recâștigare a optimismului, de reconfigurare a unor aspecte care vizează cariera, progresul, dorința și capacitatea de a depăși limitele (auto)impuse. Deviza acestui an este: „Ard și renasc mai puternic și mai înțelept!” Anonim
            Jupiter în zodia Pești (1 ianuarie – 11 mai, în mers retrograd, 28 octombrie – 24 noiembrie, în mers direct 24 noiembrie – 20 decembrie) inițiază șansa unui nou început, în viața ta personală dar și relațională. Ești mai optimist, încrezător în propria voință, dispui de încrederea necesară pentru a trece într-o nouă etapă a vieții. Beneficiezi de suficentă energie și determinare pentru a schimba ceva în viața ta. Ești motivat și simți că poți face ceva mai bun pentru tine, să te simți împlinit. Este șansa de reînnoire, de reușită și lansarea de planuri noi, de concretizare a unor proiecte pe care le-ai lansat cândva. Valorifici resursele personale pentru propria evoluție. În perioada de mers retrograd Jupiter te conduce către Eul tău, te ajută să te vezi dintr-o perspectivă nouă modul de manifestare în lume. Retrogradarea lui Jupiter în zodia ta (28 octombrie – 24 noiembrie) îți aduce în vedere necesitatea de a te reorganiza, de a-ți reevalua propriile posibilități de progres, de redescoperire, de a te privi cu mai multă luciditate și de a te reîntoarce la valorile spirituale ale vieții.
            Tranzitul lui Jupiter prin zodia Berbec (20 decembrie – 31 decembrie), casa a II-a pentru nativii din zodia Pești, fiind o perioadă favorabiă din punct de vedere financiar și material. Tot ce ai acumulat în ultimul an, fie că este vorba despre cursuri de perfecționare sau de experiență în câmpul muncii, ai ocazia ca acum, în acest an, să primești concretizarea ideilor, a proiectelor menite să îți aducă și câștigurile la care visezi de ceva timp.
            Prezența lui Saturn în semnul Vărsător, casa a XII-a (a izolării, karma, a marilor crize, dușmani ascunși, a intrigilor, boli cronice, a iluminării), anunță perioade de renunțare dar și de regăsire, de retragere dar și nevoia de a te reîntâlni cu un ghid, mentor, de a accesa informații pe căi onirice, prin rugăciune, meditație, simți nevoia de a te retrage în lumea ta preferând introspecția, visarea, o lume a cugetării, a bogăției interioare. Nu de puține ori te vei simți copleșit de probleme, pierderi având sentimentul că nu poți deține controlul. Sunt momente în care este bine să lași să se întâmple, să permiți ca Divinitatea să își facă treaba, cum știe mai bine, pentru ca tu să înveți cum să te regăsești, mai bun, mai înțelept, mai echilibrat, cu tine și cu ceilalți. Este un an în care se cere prudență, luciditate, diplomație, atunci când vine vorba despre asocieri.
            Tranzitul lui Uranus în semnul Taur, în casa a III-a (a comunicării,  studiului, comerțului, relației cu rudele apropiate și a călătoriilor scurte), îți dă imboldul să înveți mai mult, să concretizezi ideile originale, să participi la tot felul de cursuri, seminarii, workshop-uri, ai idei constructive, șansa de a progresa prin intermediul studiului și al comunicării. Ești un adevărat vizionar, gata în orice moment să aduci inovații, îndeosebi dacă este vorba despre abordarea unor domenii care țin de știință și tehnică, astrologie. Au loc schimbări neașteptate care țin de relația cu rudele apropiate. Viața de zi cu zi este mult mai trepidantă având loc reîntâlniri, apeluri telefonice mai frecvente, cu persoane cu care nu ai mai conversat de ceva timp.
            Neptun se află în zodia Pești, în casa I-a (a personalității) și îți conferă o sensibilitate deosebită fiind mult mai receptiv empatizând destul de ușor. Se amplifică capacitățile extrasenzoriale, înclinația către parapsihologie, psihologie, astrologie, esoterism, se dezvoltă atracția către artă, muzică, simți nevoia de a aprofunda noi domenii, care te aduc mai aproape de spiritualitate. Ai tendința să stabilești rapid conexiuni sufletești cu persoanele pe care le cunoști reușind să uimești prin dezinvoltură, dispui acum de capacitatea de a înțelege mult mai rapid emoțiile și trăirile celorlalți. În luna aprilie se întâlnesc în zodia ta jupiter cu Neptun ceea ce va amplifica capacitățile bioenergoterapeutice simțind nevoia profundă de a veni în ajutorul celor din jur, prin capacitățile de vindecător. Ești mult mai deschis către binele celorlalți, simțind nevoia de a le dărui mai mult celor cu care relaționezi, redescoperindu-te prin cei cărora le vii în ajutor. Este o perioadă de înțelegere și iertare, de idealism, beneficiezi de protecție Divină fiind șansa ta de a progresa în plan spiritual astfel încăt să le poți dărui și celorlalți din ceea ce primești acum ca pe un dar Divin.
            Se cere precauție la felul în care îți folosești propria intuiție, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Neptun (28 iunie – 4 decembrie), atunci când ți se cere să fii mai ancorat în realitate.
            Eclipsele din acest an, de pe axa Taur – Scorpion, casele III-IX pentru nativul din zodia Pești (eclipsa de Lună din zodia Scorpion – 16 mai; eclipsa de Soare din semnul Taur – 30 aprilie; eclipsa de Soare din zodia Scorpion – 25 octombrie, eclipsa de Lună din zodia Taur – 8 noiembrie) vor aduce o mai mare sete de cunoaștere, nevoia de a învăța, a te informa, de a călători și transmite mesajul tău celorlalți, de a împărtăși cu ceilalți cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. Este un an al concretizării ideilor, a ceea ce ai acumulat în plan intelectual de-a lungul vieții și de a susține examene, prezenta proiecte, de a participa la tot felul de seminarii, schimburi de experiență, de a interacționa cu oameni de altă naționalitate. Poate fi vorba despre scrierea și publicarea unor cărți, de înscrierea la noi cursuri, urmarea de studii universitare, schimbarea propriei filosofii de viață, de relaționare cu oameni din mediul universitar. Ai șansa de a fii elev dar și profesor, poate fi norocul de a-ți întâlni ghidul, mentorul, omul care poate să te ajute, în domeniul intelectual și spiritual.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional  
         Începutul de an îți poate aduce teste care vizează relația cu prietenii sau un grup din care faci parte. Se poate vorbi despre ocazia de a relua o relație de dragoste cu o persoană de sex opus din grupul de prieteni. Poate fi o perioadă mai puțin favorabilă pentru a da startul unei relații sentimentale, îndeosebi în perioada 1 – 29 ianuarie.
            O perioadă favorabilă relației de cuplu sau pentru a te gândi să oficializezi o relație de dragoste este lunile martie și aprilie. Se va resimți o revigorare a relației de cuplu în care te găsești deja. În a doua parte a lunii mai există predispoziție la stres, certuri, contraziceri cu persoana iubită, mai ales dacă lucrezi în același colectiv de muncă cu aceasta. Subiectul principal ar putea fi banii sau ai sentimentul că nu ești apreciat la adevărata valoare de către persoana iubită. Se recomandă mai mare atenție, dacă te simți atras, din punct de vedere sentimental sau erotic, de un coleg de muncă întrucât riști să provoci tot felul de discuții, bârfe sau poți fi refuzat de către persoana vizată.
            Luna iulie aduce o perioadă de provocări în plan sentimental, îți asumi noi responsabilități în relația actuală, eventual iei hotărârea de a concepe un copil sau te implici într-o nouă relație de dragoste. Luna iulie se poate dovedi fierbinte, pasională, plină de romantism dar și de profunde transformări în plan sentimental. În luna august diferențele de principii și convingeri dintre tine și perechea ta par să umbrească viitorul comun. Acum, fie pui capăt definitiv relației actuale, fie devine și mai puternică. Gândește-te că nu este decât o perioadă trecătoare și că ai de învățat din toate aceste confruntări, chiar dacă te simți epuizat, din punct de vedere psihic-emoțional.
            Perioada 23 septembrie – 2 octombrie  nu este foarte promițătoare, din punct de vedere amoros și relațional pentru nativii Pești. Se reiau unele probleme care vizează relația de cuplu, aspecte legate de un credit, o moștenire sau un litigiu. Este posibil să revină aspecte neplăcute dintr-o relație de cuplu veche.  
                În perioada 29 ianuarie – 6 martie se remarcă o mai mare nevoie de a relaționa cu prietenii, de a-ți lărgi grupul de prieteni, posibilitatea de a întâlni o persoană de sex opus, care poate să joace un rol important în viața ta, este accentuată. Este timpul să îți faci curaj și să te debarasezi de trecut, să renunți la o relație care te-a epuizat, din punct de vedere psihic-emoțional, o relație care ți-a îngrădit libertatea de exprimare, de manifestare a propriilor sentimente, gânduri.
            În luna septembrie ar putea să apară tot felul de încurcături, neînțelegeri, complicații financiare și de natură intimă, sexuală, vis-à-vis de relația de dragoste, cu o persoană aflată la distanță sau de altă naționalitate.
            Mercur guvernează casa mariajului zodiei Pești iar în perioada de retrogradare a acestuia se recomandă să nu fie luate angajamente, să nu se oficializeze relații, să nu se facă promisiuni în relația de dragoste întrucât acestea riscă să nu fie respectate. Mercur retrogradează în acest an în următoarele perioade: 14 – 26 ianuarie (în semnul Vărsător); 26 ianuarie – 4 februarie (în zodia Capricorn); 10 mai – 23 mai (în semnul Gemeni); 23 mai – 3 iunie (în zodia Taur); 10 – 23 septembrie (în semnul Balanță); 23 septembrie – 2 octombrie (în zodia Fecioară).

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă    
         În prima lună din acest an lucrurile sunt destul de neclare, atunci când vine vorba despre serviciu și bani. Nu prea știi ce să mai crezi, în ce direcție să mergi sau dacă merită să faci o schimbare în plan profesional. Deocamdată se recomandă să stai pe loc și să nu acționezi, în cazul în care te-ai gândit să dai startul unui parteneriat.
        În lunile ianuarie și februarie va trebui să fii atent la tot ceea ce înseamnă asocieri, bani, semnare de contracte. Se anunță nesiguranță în plan financiar, pierderi de bani, schimbări neplăcute legate de salariu, pierderi surprinzătoare care vizează acte, documente oficiale, neplăceri venite din partea dușmanilor ascunși. Trebuie să fii foarte atent la modul în care îți gestionezi bugetul personal, la achizițiile pe care le faci. În luna martie și prima parte a lunii aprilie sunt perioade de dinamism, curaj, ambiție, inițiativă, ceea ce te ajută să câștigi banii de care ai nevoie. Poate fi vorba despre semnarea unui contract avantajos, din punct de vedere financiar, o asociere profitabilă. Este nevoie să îți creezi strategii bine gândite, înainte de  acționa în domeniul socio-profesional, îndeosebi dacă este vorba despre proiecte personale. Acordă atenție în lunile ianuarie, iunie și prima parte a lui decembrie, atunci când ai tendința să concretizezi proiecte nerealiste care vizează studiile, călătorii care ar putea să îți creeze tot felul de neplăceri care implică și pierderi financiare.
            Evită să semnezi un contract de muncă, să accepți implicarea în asocieri, parteneriate, fii prudent la încurcături legate de casă, patrimoniul personal în perioadele de retrogradare a lui Mercur: 14 – 26 ianuarie (în semnul Vărsător); 26 ianuarie – 4 februarie (în zodia Capricorn); 10 mai – 23 mai (în semnul Gemeni); 23 mai – 3 iunie (în zodia Taur); 10 – 23 septembrie (în semnul Balanță); 23 septembrie – 2 octombrie (în zodia Fecioară).
            În  luna august există riscul să ajungi la tot felul de controverse în relația cu colegii sau subalternii și să pierzi oportunități de progres în domeniul tău de activitate. Este posibil să renunți la un post sau la anumite responsabilități.
            În perioada 23 septembrie – 2 octombrie lucrurile sunt neclare, în ceea ce privește relațiile de colaborare, parteneriat având tendința să gândești ceva și să exprimi cu totul altceva, de obicei în defavoarea ta.
            În acest an va trebui să ții cont de intuiție, să accepți sfaturile venite din partea unor prieteni care s-au dovedit a fi loiali, de-a lungul timpului. În ultima parte a acestui an reușești să te faci remarcat mult mai ușor în cadrul grupului în care activezi dând dovadă de înțelepciune. Nu te grăbi să faci achziții costisitoare, până când nu te consulți cu o persoană de încredere.

3D Character and Success

Sănătate                    
         În acest an se recomandă să fii în armonie cu propria ființă, să îți pregătești din timp organismul făcând mai multă mișcare în aer liber, să apelezi la tratamente naturiste, eventual încearcă să te detașezi de problemele cotidiene și să îți organizezi mult mai eficient timpul.
        În lunile ianuarie și februarie poți să resimți o scădere de tonus, ai nevoie de mai multă odihnă iar imunitatea este destul de scăzută. Este important să te protejezi, să nu te expui unor condiții de viață inadecvate, evită excesele alimentare și de medicamente. În lunile iulie și august este recomandat să îți supraveghezi îndeaproape problemele de sănătate. Poate fi vorba despre avertismente pe care ți le-a dat organismul, fie că este vorba despre tensiune arterială, stări de amețeală sau insomnii. Este timpul să iei o decizie importantă, vis-à-vis de o eventuală problemă de sănătate și, dacă este nevoie, de schimbarea tratamentului sau să ceri și părerea altui medic.
            În luna aprilie vitalitatea rămâne la cote înalte fiind o perioadă benefică pentru rezolvarea unor eventuale probleme medicale. Acordă atenție în a doua parte a lunii iulie, atunci când ești predispus la accidente, lovituri, evenimente neașteptate, ce ar putea să îți pună sănătatea în pericol. Este posibil să apară unele probleme de sănătate sau manifești un interes mai mare pentru sănătatea propriului organism, ai contacte cu mediul medical, faci un control, te decizi să începi un tratament. Este recomandat să ai grijă de tine, să eviți excesele alimentare și efortul fizic.
            În intervalul 23 septembrie – 2 octombrie  este momentul potrivit pentru a reveni asupra unui tratament medical. Este o perioadă în care va trebui să dai dovadă de prudență, în ceea ce privește călătoriile întrucât există predispoziția la accidente în timpul unor excursii, probleme de natură nervoasă, insomnii. În lunile noiembrie și decembrie este recomandat să eviți sporturile extreme, se recomandă să fii mult mai precaut, dacă pleci la drum lung, deorece ești predispus la accidente.