Horoscop anual 2022, Leu

             „Oportunitatea dansează cu cei care sunt pregătiți pe ringul de dans.” H. Jackson Brown
            Este un an în care ai ocazia să reînnoiești unele contracte de colaborare, parteneriate dând startul unor proiecte pe termen lung, care te vor propulsa pe o nouă treaptă, în plan social și profesional. Nu vor lipsi provocările, limitările, sentimentul că lupți împotriva curentului sau că, oricât de bine ți-ai planficat anumite proiecte, parcă tot nu reușești să ajungi unde ți-ai propus.
            Deviza anului, pentru tine, este: „Ard și renasc, mai puternic și mai înțelept!” Anonim
            Cu Jupiter în semnul Pești (1 ianuarie – 11 mai, 24 noiembrie – 20 decembrie), în casa a VIII-a (a transformărilor, resursele celorlalți, moștenirea, taxe și impozite, datoriile, moarte și renaștere, ocultismul), nu de puține ori te vei confrunta cu ineditul, trecerea de la o extremă la alta, de la agonie la extaz, de la câștig la pierdere. Se poate vorbi despre o perioadă dinamică în plan erotic, sexual, de maturizare la nivel emoțional, experimentezi din punct de vedere sexual, întâlnești partenerul cu care ai o bună compatibilitate. Este posibl să revină din trecut probleme de natură juridică sau ai șansa de a reintra în posesia unor bunuri, a unor bani care păreau a fi pierduți definitiv. Ai ocazia să te bucuri de susținere financiară venită din partea partenerului de viață, accesezi fonduri, primești sponsorizări, obții un credit bancar avantajos. Se recomandă mai multă prudență în perioada de retrogradare a lui Jupiter în semnul Pești (28 octombrie – 24 noiembrie) fiind o perioadă de reevaluare, simți nevoia de reorganizare a aspectelor care vizează banii obținuți prin intermediul partenerului de viață, o moștenire, aspecte legate de un proces, relații intime. Este posibil să te confrunți cu tot felul de blocaje, pierderi, în tot ceea ce ține de bani câștigați în urma unor compromisuri, probleme în obținerea unui credit bancar.
            În perioadele de retrogradare ale lui Mercur: 14 ianuarie – 4 februarie (semnele Vărsător – Capricorn); 10 mai – 3 iunie (zodiile Gemeni – Taur); 10 septembrie – 2 octombrie (semnele Balanță – Fecioară) se recomandă atenție, diplomație la modul în care relaționezi cu partenerii de afaceri, la asocierile pe care vrei să le faci sau la relația de cuplu, la negocierile cu clienții, prietenii. Sunt perioade de răzgândiri, de încurcături care vizează acte, contracte, pierderi de informații valoroase pentru tine.
            Pluton se află în semnul Capricorn (în casa muncii și a sănătății) ceea ce îți spune că nu e de glumit, mai ales atunci când este vorba despre propria sănătate. Este necesar să nu exagerezi și să intervii prompt, ori de câte ori propriul organism îți dă semnale că ceva nu funcționează bine. În perioada de retrogradare a lui Pluton (29 aprilie – 8 octombrie) este nevoie de mai multă atenție la tratamentul pe care te-ai hotărât să-l urmezi fiind important să nu exagerezi cu medicația sau dietele.
            Va trebui să fii mult mai prudent în acțiunile socio-profesionale, în intervalul 1 – 18 ianuarie și 24 august – 31 decembrie, atunci când Uranus va retrograda în zodia Taur. Energia acestuia poate aduce schimbări neprevăzute, răsturnari neașteptate în carieră, faimă, debutul unor proiecte profesionale, reputație. Este foarte important să acorzi atenție la modul în care te prezinți în societate pentru că ești pus situații ieșite din comun, în această perioadă fiind mult mai vizibil. Vrei libertate, îți displac restricțiile, ordinele, fie că sunt venite de la superiori sau părinți. Este posibil să reacționezi impulsiv regretând însă aceste reacții.
            Cu Neptun în zodia Pești, în casa a VIII-a, (a banilor de la partenerul de viață, moșteniri, taxe și impozite, credite dar și a sexualității) primești banii de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini obiective legate de casă și/sau o afacere personală. Idealizezi o relație de dragoste alegând să te bucuri din plin de fiecare moment alături de persoana iubită, îndeosebi în preajma datei de 12 aprilie, atunci când Jupiter i se alătură lui Neptun în zodia Pești. Poți obține cu mai multă ușurință avantaje prin intermediul celorlalți sau al partenerului de viață. Ești atras de cercetarea subiectelor oculte, au loc experiențe spirituale și onirice deosebite. În perioada de retrogradare a lui Neptun (28 iunie – 4 decembrie) ești predispus la probleme financiare, care vizează un împrumut, o moștenire, ești năpădit de sentimente stranii, vise ciudate.
            Eclipsele de pe axa Taur – Scorpion (30 aprilie – eclipsa parțială de Soare, în semnul Taur, 16 mai – eclipsa totală de lună în zodia Scorpion, 25 octombrie – eclipsa parțială de Soare în zodia Scorpion, 8 noiembrie – eclipsa totală de Lună în semnul Taur) îți vor aduce schimbări care țin de casă, propriul domiciliu, este posibil să apară neplăceri, vis-a-vis de părinți, ești nevoit să faci schimbări prin casă, să renovezi. Pot ieși la lumină aspecte care vizează un bun imobiliar, o proprietate. Se poate vorbi despre finaluri care vizează domeniul socio-profesional, o schimbare de direcție în carieră, necesitatea de a progresa în domeniul în care activezi.
            Este un an în care ai ocazia să treci prin transformări profunde în plan profesional dar și în ceea ce privește relația cu familia, cu părinții. Este momentul să îți asumi noi responsabilități, să reconfigurezi relația cu șefii, cu autoritățile, să observi ce anume îți dorești cu adevărat, în plan profesional dar și relațional.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                       
        În acest an continuă tranzitul lui Saturn prin semnul Vărsător predispunând la evenimente importante, legate de viața de cuplu, asocieri, un interes sporit pentru orice formă de parteneriat, schimburi, încheierea de contracte, tratate, apare nevoia de dreptate în cadrul unei asocieri. Nu vor lipsi conflictele în relația de cuplu, sentimentul că ești dominat de partenerul de viață sau că nu reușești să te exprimi cu adevărat fiindu-ți oarecum limitată libertatea. Pe de altă parte ai ocazia să te stabilizezi într-o relație, să fii mai atent la nevoile celuilalt. Nu vor lipsi evenimentele care te vor stimula să progresezi putând fi vorba despre o expansiune materială dar și în plan relațional, cât timp îți urmărești realizarea idealurilor în mod onest și bine intenționat.
            O perioadă de derută, nemulțumiri, reconfigurări în plan relațional este între 5 iunie – 23 octombrie. Acordă atenție în perioada de retrogradare a lui Saturn în semnul Vărsător, atunci când se reiau anumite acțiuni în defavoarea relației de cuplu sau ești nevoit să faci față atacurilor venite din partea competitorilor. Este posibil să revină aspecte neplăcute care vizează relația de mariaj sau o eventuală asociere. De evitat compromisul și orice ar putea să contravină propriilor interese.
            Perioade destul de neplăcute în plan sentimental, de reluare a unor aspecte mai puțin plăcute ce vizează relația cu sexul opus,  vor fi îndeosebi în perioada 28 octombrie – 24 noiembrie,  atunci când Jupiter retrogradează în semnul Pești.
            Prezența lui Neptun în zodia Pești, alături de care va intra și Jupiter (1 ianuarie – 11 mai, 24 – 28 octombrie – 24 noiembrie retrograd, 24 noiembrie – 20 decembrie) îți dă ocazia de a trăi cu pasiune o relație de iubire, dai frâu liber pasiunii, riscând chiar și o relație de cuplu în care te găsești de foarte mulți ani. Resimți în mod profund nevoia de comuniune spirituală, emoțională și fizică, trăind o iubire de poveste, magică. Este recomandat să acționezi cu precauție altfel vei ajunge să cazi de la înălțime, din starea de fantezie, de romantism și visare, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Jupiter (28 octombrie – 24 noiembrie).
            Este un an în care decizile pe care le iei, vis-à-vis de carieră, ar putea să influențeze în mod decisiv relația de cuplu, îndeosebi în lunile ianuarie, luna mai și prima parte a lunii octombrie. Totul este să fii sincer și să accepți opiniile venite din partea partenerului de viață, fără să te încăpățânezi că doar tu ai dreptate în tot ce spui. Este nevoie de mai multă dedicare din partea ta, de romantism, afecțiune, pasiune acordând persoanei iubite din momentele tale libere, fără să mai gândești că este vorba despre un efort deosebit din partea ta. În acest an ești încurajat să fii mult mai ancorat în concret și să pui preț pe fapte și nu doar pe vorbe.
            Pentru celibatari, o perioadă favorabilă pentru a-și găsi perechea sau pentru a da startul unei relații de iubire este în prima parte a lunii martie. Este o perioadă bună pentru a face pace cu trecutul, în privința problemelor de natură sentimentală. Poți descoperi detalii legate de o relație de amor derulată în trecut sau poate reveni în viața ta o iubire din trecut. Ai șansa de a descoperi adevărata latură a unei relații de iubire sau a persoanei iubite. Lunile martie, mai și noiembrie sunt favorabile pentru a da startul unei relații de iubire având șansa să trăiești din plin pasiunea, romantismul, te bucuri de atenția venită din partea unei persoane de sex opus. 
            În acest an continui să te confrunți cu situații controversate, în ceea ce privește relația de cuplu și/sau amoroasă. Este un an potrivit pentru a selecta prietenii, anturajul, de a te elibera din relații în care te simți constrâns, relații care nu te ajută să progresezi, în plan personal și material.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă                
         Începutul de an îți poate aduce probleme în relația cu colegii de muncă sau vis-a-vis de un proiect profesional. Nu trebuie să exagerezi cu critica la adresa celorlalți sau cu tendința de a te victimiza considerând că muncești mai mult decât alții și nu ești recompensat pe măsură. Pe tot parcursul lunii ianuarie dar și în prima parte a lunii februarie sunt perioade destul de tensionate, în care se cere mai multă prudență la modul în care îți exprimi nemulțumirile. Există riscul să renunți la o asociere, o colaborare, un parteneriat despre care descoperi că nu este ceea ce părea a fi. Totul depinde de tine, cât de hotărât ești să pui capăt definitiv unei situații care vizează domeniul profesional și nu te lași păcălit de promisiuni deșarte.
            Este un an în care te gândești foarte serios la o revizuire a planurilor de viitor considerând că a venit timpul să lași în urmă ceea ce nu te mai împlinește. Tranzitul lui Uranus în semnul Taur (casa carierei și a reputației socio-profesionale) în aspect tensionat cu Saturn din semnul Vărsător (casa parteneriatelor) dar și retrogradarea lui Venus în semnul Capricorn, în luna ianuarie, te predispun la răsturnări de situație, nemulțumiri, vis-a-vis de asocieri, aspecte care vizează un domeniu unde se cere originalitate, inspirație din partea ta. Vrei și mai mult, de la tine dar și de la șefi. Este posibil să iei decizia bruscă de a schimba cariera, încă de la începutul acestui an. Te confrunți cu schimbări importante în carieră, ai sentimentul că nu mai ai nimic interesant de învățat, din punct de vedere profesional, în locul în care te găsești acum. Marte este și el în zodia Taurului în luna iulie și prima parte a lunii august aflându-se în aspecte încordate cu Saturn din semnul Vărsător, astfel că se poate vorbi despre o perioadă extrem de tensionată, în care vei renunța la o colaborare, un parteneriat important pentru tine. Este o perioadă de tensiune dusă la extrem, care îți va afecta inclusiv relația de cuplu. 
            În a lunile mai, iunie și iulie ai șansa de a obține tot felul de favoruri, poți demara un proiect profesional menit să îți aducă recunoașterea capacităților tale în domeniul de lucru. Dezvolți acum noi relații profesionale, cu persoane aflate în străinătate sau companii cu capital străin, într-o nouă direcție, care te va ambiționa să vrei mai mult de la tine, să studiezi, să te perfecționezi.
            În lunile februarie, martie și aprilie te bucuri de pe urma banilor primiți prin intermediul altora, fie că este vorba despre o moștenire, bani proveniți din câștigurile partenerului de viață, prin intermediul prietenilor sau dintr-o investiție făcută în trecut. Este o perioadă favorabilă pentru a rezolva unele probleme legate de taxe și impozite, soluționarea unor probleme care țin de casă, proprietate, investiții, procese sau împrumuturi.
            Prezența lui Pluton în zodia Capricorn dar și a lui Uranus în zodia Taur te ajută să te așezi pe un teren mult mai stabil, din punct de vedere profesional. Îți asumi noi responsabilități, din ce în ce mai grele, ești nevoit să te înveți, să urmezi tot felul de cursuri de perfecționare, experiențe profesionale care te vor ajuta pe termen îndelungat. Se cere atenție în ceea ce privește banii, semnarea de contracte, acceptarea unui parteneriat sau demararea unei afaceri, în perioada de retrogradarea lui Mercur (guvernatorul zodiei Fecioară reprezintă casa banilor, a salariului pentru zodia Leu). Mercur retrogradează în aceast an în perioadele: 14 – 26 ianuarie (în semnul Vărsător); 26 ianuarie – 4 februarie (în zodia Capricorn); 10 mai – 23 mai (în semnul Gemeni); 23 mai – 3 iunie (în zodia Taur); 10 – 23 septembrie (în semnul Balanță); 23 septembrie – 2 octombrie (în zodia Fecioară).
            Luna august este o perioadă benefică având parte de energie fizică și mentală, idei originale, creativitate, inspirație, ai capacitatea de a folosi din plin resursele de care dispui pentru a atrage cât mai multe câștiguri de partea ta. Nu vor lipsi însă concurenții, provocările, rivalii sau poate chiar asociații care vor încerca să te destabilizeze, să te îndepărteze de la împlinirea unui obiectiv profesional important. Este o perioadă în care merită să te implici în orice acțiune în care este nevoie de efort, ambiție, curaj, asumarea de responsabilități, tocmai pentru a reuși să obții ceea ce ți-ai propus. În a doua parte a lunii septembrie sunt aspecte favorabile, în ceea ce privește negocierile, relațiile cu publicul, rezolvarea unor aspecte care vizează un contract de colaborare sau șansa de a da startul unei asocieri care îți va aduce câștigurile la care visezi de ceva timp. Beneficiezi de noi șanse de relansare în plan profesional primind susținere din partea colegilor sau a colaboratorilor în demersurile tale, îndeosebi în lunile martie, aprilie și iunie.
            Retrogradarea lui Venus în semnul Capricorn, în perioada 1 – 29 ianuarie 2022, pe casa locului de muncă, a relației cu colegii, subalternii aduce o perioadă în care este bine să reevaluezi aspectele care țin de serviciu, relația cu colegii de muncă, reorganizarea mediului în care îți desfășori activitatea profesională. Este posibil să faci greșeli, să rătăcești acte, documente oficiale sau nu reușești să conversezi eficient cu colegii și/sau clienții. În a doua parte a lunii noiembrie este posibil să pui capăt definitiv unei colaborări profesionale. Ceva nu te mai mulțumește sau poate au fost încălcați termenii dintr-un contract de colaborare. Se cere prudență în ceea ce privește autoritățile, șefii, angajatorii fiind important să eviți compromisul. De evitat semnarea de contracte de colaborare, demararea unei afaceri personale sau pentru a schimba locul de muncă îndeosebi în perioadele: 26 ianuarie – 4 februarie, precum și 23 septembrie – 2 octombrie.
            În lunile martie, august și decembrie sunt favorizate câștigurile financiare venite din muncă proprie, investițiile, vânzarea sau cumpărarea unui bun imobiliar, investițiile pe termen îndelungat. Sunt luni favorabile pentru a valorifica din plin abilitățile și talentele de care dispui având capacitatea de a veni cu idei noi, ingenioase, în mediul de lucru sau în afacerea personală.
            În acest an pot fi perioade deosebit de solicitante la capitolul semnare de contracte, negocieri, înțelegeri fiind foarte important să acorzi atenție la detalii, să fii mult mai organizat și să nu te sperii de piedicile apărute pe parcursul unor demersuri legate de bani și profesie. Începutul și sfârșitul acestui an pot aduce moficări care vizează o asociere, un parteneriat sau chiar o afacere personală.

3D Character and Success

Sănătate        
       În acest an este indicat să reformezi cam tot ceea ce ține de sănătate, alimentație, regim de viață fiind necesar să fii mult mai atent la problemele care țin de sistemul digestiv, modul în care te hrănești și alimentele pe care le consumi. În luna ianuarie se recomandă atenție la problemele renale, infecții, dureri de spate. Este o perioadă importantă, în care ai șansa să găsești un tratament mult mai eficient pentru o problemă mai veche de sănătate. Există riscul să îți scadă imunitatea organismului, în mare parte datorită stresului, a efortului susținut. În lunile ianuarie și iulie pericolele la care te expui te predispun la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei călătorii, migrene, probleme stomatologice. Lunile martie, aprilie, august sunt perioade favorabile pentru a-ți întrema propriul organism prin exerciții fizice, plimbări în natură, cauți remedii, eventual apelezi la tratamente alternative. În lunile octombrie, noiembrie și decembrie este bine să nu exagerezi cu munca, efortul fizic și intelectual și să îți acorzi mai multe momente de relaxare. Este o perioadă în care ești predispus la dezechilibre de natură psihică, emoțională, insomnii pe fondul stresului, agitației, slăbirea sistemului imunitar, pericol de infecții.
            În ultimul decan al lunii iulie și în august va trebui să îți reformulezi programul de lucru, să îți iei măcar un scurt concediu, să o lași mai ușor cu regretele și atașamentele. Este o perioadă de reorganizare a regimului de viață și alimentar, ești mult mai atent la problemele care țin de sistemul digestiv, modul în care te hrănești și alimentele pe care le consumi.