Horoscop anual 2022, Gemeni

             „Orice transformare pe care o dorim trebuie să înceapă cu noi înşine.” Thorbecke
            În acest an vei pune mai mult accent pe valorificarea experienței în domeniul profesional, pe dezvoltarea relațiilor care te-ar putea ajută să progresezi în carieră. Este un an în care vei pune accent pe muncă, efortul care ține de valorificarea experienței din domeniul care te interesează. Este o perioadă de schimbări neașteptate în zona carierei, care nu poate decât să îți schimbe sistemul de valori fiind nevoit să vezi oamenii cu care relaționezi dintr-o nouă perspectivă. Pe de altă parte vei avea ocazia să conștientizezi că este necesar să valorifici propriile talente, abilități, valori și principii pentru a reuși să ajungi la succes. Deviza acestui an este: „Privesc cu încredere viața și sunt pregătit să fac față cu brio obstacolelor de orice fel!” Anonim
            Mercur, guvernatorul zodiei tale, retrogradează în acest an în perioadele:  14 ianuarie – 4 februarie (Vărsător – Capricorn); 10 mai – 3 iunie ( Gemeni – Taur); 10 septembrie – 2 octombrie (Balanță – Fecioară). Sunt perioade în care va trebui să revizuiești aspectele care țin de domeniul socio-profesional, să observi care sunt avantajele venite de pe urma unor asocieri, parteneriate sau chiar în relația de cuplu. Chiar dacă ai sentimentul că nimic nu se derulează așa cum ți-ai propus, ai ocazia să faci corecțiile necesare în activități derulate în trecut, ordine prin documente, computerul personal și/sau cel de la locul de muncă, înainte de a da startul unor noi proiecte de anvergură. Aceste perioade de retrogradare a lui Mercur îți testează răbdarea, abilitățile de relaționare, de comunicare. Este foarte important să fii mult mai prudent la decizile pe care le, la contractele pe care le semnezi, la călătoriile pe care le faci, la negocieri.
            Saturn își continuă tranzitul prin Vărsător, în casa a IX-a (convingerile, credințele, filosofia de viață, religia, studiile superioare, călătoriile, relațiile cu străinătatea), continuând să testeze domeniul spiritual, studiile superioare, necesitatea de a învăța mai mult, de a relaționa mai des cu un mentor, profesor, ghid spiritual. Este un an de muncă asiduă în plan spiritual dar și de restricții, de reluare a unor studii, de revenire la oameni, locuri unde ai lăsat ceva neterminat, de lămurit.
            Prezența lui Uranus retrograd în zodia Taur, care tranzitează casa a XII-a (casa limitărilor, a bolilor cronice, dușmanii ascunși, secrete, karma, iluziile, dezamăgirile, obsesii, traumele vieților anterioare), poate activa conflicte, pierderi datorate dușmanilor ascunși. Pot apărea acum clarificări care au legătură cu trecutul, posibile răsturnări de situație care te vor bulversa, îndeosebi în luna ianuarie, a doua parte a lunii februarie, luna martie. Sunt perioade în care pot apărea tot felul de controverse care vizează relația cu șefii, autoritățile. Ai ocazia să descoperi cine lucrează împotriva ta sau ce anume mai ai de revizuit, vis-a-vis de imaginea ta în plan socio-profesional. În perioada de mers retrograd a lui Uranus prin zodia Taurului (18 ianuarie – 24 august) sunt reluate activități secrete sau o muncă de cercetare desfășurată departe de ochii lumii. Ești atras de investigațiile de natură ocultă, de experiențele psihologice, activități pe care preferi să le desfășori în secret. Te poți aștepta la recidivarea unei probleme mai vechi de sănătate fiind predispus și la pierderi neașteptate legate de persoane dragi, din anturajul apropiat.
            Neptun în zodia Pești activează casa a X-a, a realizărilor sociale și profesionale, a carierei și succesului public. Neptun este energia care guvernează creativitatea, intuiția, spiritualitatea, instituțiile publice, muzica, dansul, filmul, furtunile, haosul, confuzia, înșelăciunea, este o energie idealistă. Neptun retrogradează în intervalul 28 iunie – 4 decembrie, atunci când se va cere reorganizarea propriilor idealuri care ținde domeniul socio-profesional. Poate face referire la situațiile confuze, la ceea ce ți-a provocat dezamăgiri, pierderi și are legătură cu superiorii și relațiile profesionale.
            Prezența lui Pluton în semnul Capricorn, care se află în această zodie încă din anul 2008  și stă acolo până în 2024, reprezintă casa a VIII-a (a resurselor partenerului, a împrumuturilor, moștenirilor, relațiilor intime) și îți oferă lecții vizând modul în care folosești resursele financiare venite prin intermediul celorlalți, dar și schimbări, finaluri de drum, probe de destin, experiențe dureroase care vizează relațiile intime, impozitele, plata taxelor. Este un an în care continuă procesul de transformare interioară, dorința de a explora domenii care țin de ocultism, spiritualitate, psihologie, parapsihologie.
            Eclipsele din acest an loc pe axa Taur – Scorpion (30 aprilie – eclipsă parțială de Soare în semnul Taur, 16 mai – eclipsă de Lună în zodia Scorpion, 25 octombrie – eclipsă parțială de Soare în zodia Scorpion, 8 noiembrie – eclipsă de Lună în semnul Taur), în casele VI- XII (axa sănătății și a limitărilor) îți oferă lecții interesante, care vizează purificarea fizică și spirituală. Sunt aduse la lumină probleme ascunse de multă vreme, necesitatea de a le conștientiza și rezolva. Simți nevoia de a te retrage în singurătate, de a medita, a te apropia mai mult de Dumnezu, de latura spirituală a vieții. Te vei întâlni cu situații de viață care te vor determina să apreciezi valorile spirituale ale lumii și să le utilizezi pentru a-i ajuta pe ceilalți.
            În acest an se poate vorbi despre ocazia de a concretiza ideile în plan profesional cu mai multă ambiție și încredere în tine. Reușești să treci peste inconveniențele care vizează relația cu autoritățile, peste pierderi suferite în plan financiar sau ca urmare a unui proces, partaj. Cert este că te simți mult mai matur, încrezător că Divnitatea îți oferă ceea ce îți este necesar cu adevărat.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional    
         Începutul de an te pune în fața unor alegeri care vizează relația de dragoste, aspecte pe care le-ai văzut și în trecut la persoana iubită dar ai refuzat să accepți realitatea. Este o perioadă de revenire asupra unei foste relații de iubire dar și de conștientizare a modului în care ești privit de o persoană de care te leagă amintiri frumoase. Poate fi momentul prielnic pentru a te împăca cu trecutul.
            În perioadele de retrogradare a lui Jupiter (guvernatorul zodiei Săgetător, casa a VII-a, a relației de cuplu, asocierilor) în zodia Berbec (28 iulie – 28 octombrie), în semnul Pești (28 octombrie- 24 noiembrie) cer o revizuire apropriei atitudini față de partenerului de viață, a modului în care îți exprimi propriile dorințe, așteptări, gânduri față de acesta. Nu se recomandă oficializarea unei relații sentimentale în perioadele de retrogradare a lui Mercur (14 ianuarie – 4 februarie, 10 mai – 3 iunie, 10 septembrie – 2 octombrie).
            În a doua parte a lunii ianuarie, prima parte a lunii septembrie, prima jumătate a lunii octombrie, te poți aștepta la tot felul de conflicte cu partenerul de viață, pe diferite teme. De asemenea nu sunt perioade bune pentru a da startul unei relații de dragoste. La începutul lunii iunie există șansa de a reaprinde pasiunea în relația de cuplu, cât timp vei conștientiza că iubirea înseamnă dedicare, respect, atenție față de nevoile celuilalt. Tot la începutul lunii iunie poate fi ocazia de a da startul unei relații de lungă durată, dacă nu ești deja implicat într-o astfel de relație.
            Tranzitul planetelor prin casa a V-a, respectiv prin zodia Balanță, în septembrie și octombrie îți va aduce noutăți care vizează relația sentimentală, nevoia de reconfigurare, de reluare a unei relații sau de renunțare definitivă la o relație de dragoste.
            Se recomandă prudență în perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Balanță (10 – 23 septembrie), atunci când pot apărea tot felul de confuzii în relația de dragoste, o oarecare incapacitate de a exprima ceea ce simți sau poate fi vorba despre revenirea unei foste iubiri astfel că nu știi ce alegeri să faci, în plan sentimental.
            În perioada de retrogradare a lui Venus în zodia Capricorn (1 – 29 ianuarie) este bine să te gândești foarte serios să îți revizuiești comportamentul, în ceea ce privește sexualitatea dar și bunurile comune din cadrul relației de mariaj. Se poate vorbi despre reluarea unei relații de iubire cu o persoană de sex opus, care a jucat un rol deosebit în trecutul tău. Este o perioadă de testare a ceea ce vrei în cadrul unei relații, care sunt adevăratele tale dorințe dar și ale partenerului de viață.
            Este un an în care nativii Gemeni trec prin perioade de restructurare, de reorganizare în plan sentimental, de regăsire sau un nou avânt în plan relațional. Se poate vorbi despre întâlniri de destin, sentimentul de deja-vu, dragoste la prima vedere, care ar putea să îți răscolească viațaîn mod profund.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă          
      Este un an în care ai ocazia să valorifici, în sensul progresului în plan profesional,  experiențele obținute de pe urma unor pierderi, schimbări. Totul este să dai dovadă de răbdare, atenție la detalii și să te concetrezi pe o singură direcție evitând să dai startul la mai multe proiecte în același timp.
            Tranzitele lui Jupiter în zodia Pești (1 ianuarie – 11 mai; 28 octombrie – 24 noiembrie în mers retrograd; 24 noiembrie – 20 decembrie) anunță un an de progres în carieră, șansa care vine după mult efort, dedicare, renunțări, schimbări de direcție în plan profesional. Este un an în care va trebui să îți asumi noi responsabilități, să îți exprimi cu mai mult curaj punctul de vedere. Ai multe idei originale, știi ce ai de făcut, ești conștiincios, totul este să îți dozezi cu atenție efortul, energia către direcția dorită de tine. Te bucuri de popularitate iar rezultatele muncii tale nu se lasă prea mult așteptate. Recompensele muncii tale (financiare, avansare în carieră) sunt pe măsura eforturilor depuse în ultimii ani. Poate fi un an cheie, în care ai ocazia să primești aprecierile pe care ți le dorești, favoruri venite prin obținerea unei funcții, a unui loc de muncă mai bine plătit.
            Jupiter în mers retrograd în zodia Pești (28 octombrie – 20 decembrie), în casa a X-a (a carierei) aduce o perioadă importantă, în care va trebui să îți reevaluezi, să reorganizezi aspecte care țin de domeniul profesional. Observi cum anume ești văzut de către șefi, ce se vrea de la tine, dacă merită să mai depui efort fizic și intelectual în domeniul profesional actual. Nu vor lipsi răsturnările de situație având sentimentul că bați pasul pe loc, că se repetă anumite situații care vizează cariera și relația cu familia, îndeosebi cu părinții.
            Se recomandă prudență în tot ceea ce ține de semnarea de contracte, acceptarea unor colaborări, investiții în perioadele de retrogradare a lui Mercur (14 ianuarie – 4 februarie (Vărsător – Capricorn); 10 mai – 3 iunie (Gemeni – Taur); 10 septembrie – 2 octombrie (Balanță – Fecioară).
            În perioada 5 iunie – 7 iulie se recomandă înscrierea la cursuri de perfecționare care ar putea să te ajute în ocuparea unui post, o funcție de răspundere și implicit o creștere de salariu. Ești nevoit să faci călătorii în interes de serviciu sau folosești în avantaj personal informații legate de noi posibilități de câștig financiar.
            Perioade favorabile din punct de vedere financiar ar fi în lunile martie și aprilie, atunci când debordezi de energie, de ambiție și dorința de a te afirma în mediul de lucru, de a dezvolta relații de colaborare pe termen lung. De fapt, ești preocupat să recuperezi timpul pierdut din diferite motive, mai mult sau mai puțin personale. În acest an ai ocazia să te bucuri de creșterea veniturilor din muncă personală dar, pe de altă parte, ți se cere să fii chibzuit și să nu te hazardezi acceptând orice propunere de colaborare, de schimbare a unui job, până când nu îți creezi condiții cu adevărat favorabile pentru tine, din punct de vedere profesional și financiar îndeosebi în perioada 10 mai – 3 iunie. Ți se cere mai multă atenție la modul în care îți gestionezi veniturile, cheltuielile pe care le faci. Nu te grăbi să schimbi un loc de muncă sau să semnezi un contract, îndeosebi în perioada 10 septembrie – 2 octombrie.

3D Character and Success

Sănătate                   
         Începutul de an te solicită peste măsură, din punct de vedere fizic. Ești predispus la infecții renale, dureri de lombare, ale articulațiilor. Evită să te enervezi din orice și las-o mai ușor cu munca. Perioade mai puțin favorabile, în ceea ce privește sănătatea, ar fi în lunile ianuarie, a doua parte a lunii martieși a doua parte a lunii octombrie fiind necesar să urmezi sfatul medicului și să o lași mai ușor cu efortul fizic și intelectual. Lunile iulie, august și septembrie sunt perioade mult mai favorabile, în ceea ce privește propria sănătate. Ai capacitatea de a te reface rapid, după ce ai depus efort fizic și/sau intelectual. În intervalul 30 octombrie – 31 decembrie ești predispus la accidente de muncă, datorate efortului fizic, există predispoziția la răniri, tăieturi, viroze respiratorii, probleme care țin de plămâni. În prima parte a lunii decembrie există riscul să te confrunți cu probleme ale ficatului, pancreasului, ale circulației arteriale, unele probleme renale.