Horoscop anual 2022, Capricorn

           „Fă astăzi ceea ce îți dorești pentru mâine.” Robert Kiyosaki
            În acest an te vei remarca prin dorința de a studia, de a relaționa mult mai frecvent cu cei din mediul apropiat. Ești mai mult preocupat de spiritualitate, de nevoia de a te reconecta cu Sinele tău și ghidul interior. Este un an în care continui să treci prin transformări profunde în viața personală reușind să treci cu brio peste orice încercări, cât timp cât ești organizat, conștiincios, dornic să îți continui drumul către împlinirea propriului țel. Nu de puține ori vei simți că ești copleșit de griji și nu mai reușești să faci față încercărilor vieții. Deviza acestui an este: „Ai încredere în tine, indiferent de ceea ce vor spune ceilalți!” Anonim
            Tranzitul lui Jupiter prin zodia Pești (1 ianuarie – 11 mai, 28 octombrie – 20 decembrie),   în casa a III-a (comunicare, călătorii, examene, negocieri, relația cu rudele), aduce un suflu nou în toate aceste domenii, apar oportunități de educație, înscrierea la cursuri de dezvoltare personală fiind o perioadă în care ești mult mai receptiv la noile informații. Jupiter în semnul Pești te ajută să descoperi și să rezolvi blocajele de comunicare în relația cu rudele și nu numai. Ești mai optimist, jovial, atent în relația cu ceilalți, te bucuri mai mult de viață, conversezi cu rudele, vecinii. Experiența acumulată de-a lungul timpului te poate ajuta să le vii în ajutor celor din mediul apropiat, fie că este vorba de rude sau de vecini. Lecția lui Jupiter retrograd în semnul Pești (28 octombrie – 24 noiembrie) este să îți asculți mai mult intuiția, să folosești studiile, călătoriile, ideile tale, în sensul progresului personal.
            Saturn prin semnul Vărsător, în casa a II-a (a banilor veniți din muncă proprie, valorile), îți aduce evenimente prin care poți să înveți care este valoarea muncii tale. Această casă nu vorbește doar despre valori materiale, ci și de cele sufletești, spirituale și morale. Saturn este profesorul, ghidul, el te limitează cu un rost bine definit, atunci când vine vorba despre bani, cheltuieli. Este un an în care reușești să observi cât de rapid îți sunt sancționate acțiunile în care, fie cheltui fără limite, fie treci în extrema cealaltă și ești considerat zgârcit, nu vrei să le vii celorlalți în ajutor. Controlul asupra posesiunilor materiale ți se va părea destul de greu de menținut fiind nevoie de mai multă chibzuință fie că este vorba despre achizițiile pe care le faci sau de un contract de muncă pe care va trebui să îl semnezi. De multe ori te vei confrunta cu perioade de muncă asiduă și parcă tot nu vei primi roadele muncii tale. Se recomandă să fii atent la bani, să fii chibzuit, atunci când vine vorba despre cumpărături și foarte atent la deciziile pe care le iei, în situația unei renegocieri a contractului de muncă sau pentru acceptarea unei noi oferte de lucru.
            Jupiter este în tranzit în semnul Berbec (11 mai – 4 iunie, 20 decembrie – 31 decembrie), în casa a IV-a a Capricornului (familie, locul natal, relația cu mama, relația cu trecutul, amintirile, securitatea emoțională, afacerile imobiliare, propriile rădăcini). Se poate vorbi despre o mai mare nevoie de a-ți întemeia o familie, de a face schibări care vizează spațiul locativ, poți să achiziționezi o nouă locuință, proprietate. Jupiter te poate ajuta să revii cu mai multă ușurință în locurile natale, accesezi amintiri, te revezi cu prieteni din copilărie.  
            Tranzitul lui Uranus în zodia Taurului, în casa a V-a (a iubirii, creativității, copiilor), te face mai optimist, spontan, te scoate din zona de confort implicându-te trup și suflet în activități care îți fac plăcere. Este posibil să descoperi acum un hobby care se va transforma, cu timpul, în profesie. Este vremea marilor schimbări care țin de dragoste, aventură, relația cu propriul copil, sport, petreceri, joc. Vor exista și momente de tensiune, schimbări neașteptate care vizează relația de iubire sau evenimente neplăcute în viața propriului copil.
            Pe nativii din ultimul decan al zodiei Capricorn, Pluton îi îndeamnă la transformare,   eliberare de trecut, acceptarea noului cu mai multă detașare, deschiderea către ceilalți, evitarea de a-și impune limite. Este un an în care au ocazia să depășească cu bine încercările, prin iubire și compasiune. Este foarte important să lași trecutul în urmă, să te eliberezi de traume și să eviți propria victimizare. Ești nevoit să faci față unei munci susținute dar și să conștientizezi că tot ceea ce clădești acum are șansa să dureze.
             Neptun se află în semnul Pești, în casa a III-a (a comunicării, gândirii și călătoriilor scurte) fiind vorba despre un an în care vei îmbina armonios creativitatea cu informațiile acumulate, îndeosebi în luna aprilie, atunci când Jupiter se va afla în conjuncție cu Neptun în zodia Pești. Pui mai mult accent pe artă, frumos, colaborarea cu rude, artiști, preferi să faci călătorii în interes de studii, acumulezi informații din domenii elevate, există acum o mai mare atracție către domenii care țin de spiritualitate.
            Eclipsele de pe axa Taur – Scorpion, pe axa V – XI pentru nativul Capricorn (eclipsa de Lună în zodia Scorpion, 16 mai – casa a XI-a; eclipsa de Lună din semnul Taur, 8 noiembrie – casa a V-a; eclipsa de Soare din semnul Taur, 30 aprilie – casa a XI; eclipsa de Soare din zodia Scorpion, 25 octombrie,  casa a V-a) aduc în vedere finalizarea unei relații de iubire, reconfigurări, reevaluări, răsturnări de situație care vizează relația cu propriul copil, necesitatea de a acorda mai multă atenție la tot ce ține de propriul copil, de educația acestuia, poate chiar dorința de concepe un copil. 

Dragoste, relatia de cupluSentimental – relațional         
          În acest an pot apărea situații inedite, care vizează relația de dragoste, posibilitatea de a da startul unei noi relații de dragoste sau de a te bucura cu mai multă intensitate de momentele petrecute în doi în cadrul relației de mariaj. Începutul de an îți poate aduce unele provocări, vis-a-vis de relația cu o persoană de sex opus, provocări menite să vezi dintr-o perpectivă mult mai realistă relația actuală. Nu sunt excluse discuțiile contradictorii din relația de cuplu, vis-a-vis de propriul copil.
            În a doua parte a lunii martie, aprilie și prima parte a lunii sunt perioade favorabile pentru flirt, aventură, îndrăgostire, benefice pentru a trăi intens, de a te redescoperi prin iubire și de a vedea dacă merită să dai curs unei relații de dragoste.
             Tranzitul lui Uranus prin zodia Taur (în casa iubirii) indică nevoia de libertate, de nonconformism, setea de aventură fiind mult mai predispus către flirt decât pentru a te angrena într-o relație de lungă durată. Uranus în casa iubirii, a copiilor și creativității poate aduce conceperea unui copil. Dacă nu dorești să-ți sporești familia, este bine să fii mai prudent altfel te poți confrunta cu o sarcină neplanificată, îndeosebi în luna ianuarie.
            În perioada 23 mai – 3 iunie, te poți aștepta la revenirea asupra unei foste relații de dragoste menite să îți răstoarne oarecum valorile personale. Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj, te poți aștepta la tot felul de confruntări, probleme, răsturnări de situație în relația de cuplu reușind cu foarte mare greutate să restabilești echilibrul. Poți fi luat prin surprindere, treci printr-o perioadă foarte tensionată, plină de nemulțumiri, gelozie. Nu este exclus ca, în prima parte a lunii iulie, să te confrunți cu frica de a acționa, de a duce la îndeplinire dorința de a merge mai departe, alături de persoana iubită. Poate fi vorba despre o amânare, o răzgândire sau reluarea unor discuții care vizează o relație intimă, o relație în care ai fost implicat, dar de la care nu ai avut așteptări prea mari, până acum.
            Pe tot parcursul acestui an pot apărea discuții în relația de cuplu, îndeosebi pe tema banilor, a problemelor de la locul de muncă, despre schimbările pe care vrei să le faci, vis-a-vis de casă, propriul copil. Este indicat să ceri sfatul partenerului de viață pentru deciziile importante care țin de casă, familie.
            Tranzitul lui Venus în zodia ta (1 – 29 ianuarie retrograd, în mers direct 30 ianuarie – 3 martie) aduce preocuparea față de propria persoană, îți vei schimba garderoba, look-ul, vei fii mult mai atent la felul în care arăți, cum te percep ceilalți, eventual îți vei schimba regimul de viață și alimentar, vei face mai multă mișcare, sport. Cert este că reușești să atragi atenția sexului opus cu mai multă ușurință. Se recomandă mai multă prudență la deciziile pe care le iei, vis-a-vis de relația cu partenerul de viață, la tendința de a fi gelos, posesiv, de a deține controlul asupra celuilalt, îndeosebi în intervalul 1 – 29 ianuarie. Luna iulie îți poate aduce o schimbare importantă plan relațional.
            Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu se va observa o dinamizare, un aer proaspăt în relație reușind să petreci momente de romantism, de pasiune alături de partenerul de viață. O perioadă interesantă, de reevaluare a relației de cuplu, de reluare a unor discuții menite să răscolească trecutul, de aflare a unor secrete, dintre tine și partener este la jumătatea lunii ianuarie și jumătatea lunii iulie. Este foarte important ca ascultarea partenerului să se facă și cu inima, nu doar cu mintea.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă 
        În acest an te remarci prin dorința de a învăța ceva nou, prin curiozitate, prin interacțiune cu persoane din diferite medii și domenii de activitate. Eforturile tale în plan profesional sunt susținute și apreciate de persoane cu influență și care te pot ajuta în momentele de răscruce. Ești dispus să pornești o afacere pe cont propriu sau vrei să accepți o asociere cu cineva, eventual schimbi domeniul, să vrei să te reprofilezi.
            Te vei remarca, parcă mai mult decât în alți ani, prin originalizate, spontaneitate, idei ingenioase, creativitate reușind astfel să le fii de un real folos, atât colegilor, cât și colaboratorilor, șefilor, pe care ai capacitatea să îi susții în cele mai ciudate situații care vizează domeniul tău de activitate.
            În luna ianuarie te poți aștepta la provocări venite în carieră, eventuale certuri cu șefii, evenimente care te vor forța să iei o decizie fermă și să pui capăt unei relații de natură profesională. În luna ianuarie, prima parte a lui februarie, iunie, decembrie, va trebui să acorzi o atenție sporită în ceea ce înseamnă bani, vânzări/cumpărări, decizii legate de acte, contracte. Pot apărea tot felul de probleme care vizează investiții făcute în trecut dar și probleme legate de un proiect profesional. În luna martie apar oportunități de valorificare a propriilor abilități și talente, găsești noi modalități de a atrage mai multe câștiguri în contul personal. Poate fi vorba despre șansa de a găsi un job mai bine plătit, eventual un al doilea loc de muncă. În lunile martie și aprilie sunt șanse mult mai mari să faci o investiție inspirată în domeniul imobiliar.
            Se recomandă prudență în luarea decizilor legate de acceptarea unui nou contract, a unui nou loc de muncă, a unei relații de colaborare, îndeosebi în intervalul  14 ianuarie – 4 februarie, atunci când ești predispus la pierderi de bani, furt, trădare, șantaj. Nu este recomandat să iei decizii în plan financiar dar ai ocazia să îți revizuiești bugetul, să găsești idei și metode de a reduce cheltuielile și de a achita eventualele datorii.
             Ești conștiincios, dornic să te perfecționezi impresionând prin competență, seriozitate și o bună organizare. În a doua parte a lunii mai există șansa de a câștiga mai mulți bani dintr-o activitate artistică, un hobby punând în valoare creativitatea. Totul este să depășești prejudecățile și să îți asculți intuiția. Nu te sfii să îți faci publicitate. Chiar poți să pui bazele unei afaceri de viitor, totul depinde de tine, să lași în urmă teama de a nu fi judecat de către ceilalți.     Este posibil să apară tot felul de provocări care țin de semnarea unor contracte, acceptarea unor oferte de colaborare, care nu sunt tocmai ceea ce te așteptai, certuri cu colegii, încurcături prin acte, documente oficiale. Astfel de perioade nefavorabile, legate de locul de muncă, sunt în perioadele de retrogradare ale lui Mercur: 14 ianuarie – 4 februarie, în semnul Vărsător – Capricorn; 10 mai – 3 iunie, în zodia Gemeni – Taur; 10 septembrie – 2 octombrie, în semnul Balanță – Fecioară.
            În ultimele două luni ale acesti an te poți aștepta la reconfigurări care vizează locul de muncă, necesitatea de a face schimbări de direcție, de a dedica mai mult timp unei perfecționări pentru a obține un loc de muncă mai avantajos, din punct de vedere financiar. Se recomandă o mai bună ancorare în concret, atenție la detalii, la modul în care îți gestionezi resursele de care dispui.

3D Character and Success

Sănătate        
         În lunile ianuarie și prima parte a lunii februarie ești predispus la stări fluctuante, slăbire a sistemului imunitar, există predispoziția la viroze. Este necesar să apelezi la mijloace și metode de tratament naturist, la plimbări în aer liber, mai mult sport. În prima parte a lunii februarie, prima parte a lunii iunie și în luna septembrie te vei simți mai obosit decât în mod normal fiind nevoie de mai multe momente de relaxare, vitamine, adoptarea unui regim de viață și alimentar mai sănătos. Nu este exclus să recidiveze unele probleme de sănătate, în ianuarie dar și spre sfârșitul lunii decembrie. Se pot reactiva afecțiuni renale, ale pancreasului sau ale sistemului digestiv.
            În lunile noiembrie și decembrie va trebui să fii mult mai prudent în ceea ce privește propria sănătate, pericolele la care te expui pentru că ești predispus la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei călătorii, probleme stomatologice, dureri oculare, lovituri în zona capului, există și predispoziția la accident vascular, inflamații.
            În perioadele de retrogradarea lui Mercur: 14 ianuarie – 4 februarie, în semnul Vărsăto r- Capricorn; 10 mai – 3 iunie, în zodia Gemeni – Taur; 10 septembrie – 2 octombrie, în semnul Balanță – Fecioară, este necesar să îți supraveghezi sănătatea fiind posibil să reiei un tratament sau revin anumite simptome, probleme de sănătate, se va observa o mai mare sensibilitate, o stare de oboseală, la nivel fizic și mental.
            În lunile de primăvară și în a doua parte a lunii octombrie ai capacitatea de a te reface mult mai rapid, după o eventuală problemă de sănătate. În luna noiembrie grijile legate obsesiv de anumite reguli, probleme care vizează locul de muncă și/sau relația de cuplu, ar putea conduce la anxietate, probleme de sănătate greu de remediat, fiind semnalul foarte clar că este important să acorzi mai multă atenție propriului organism.