Horoscop anual 2022, Berbec

            „Partea cea mai dulce a iubirii este iertarea.” John Shefield
            În acest an ai ocazia de a progresa în plan personal apelând la experiența acumulată în plan social, îndeosebi în ultimul an. Este șansa de a te ridica mai presus de orice pierderi, eșecuri, fie că este vorba despre domeniul profesional sau cel material. Timpul este de partea ta, iar planurile tale au șanse de a fi concretizate, dacă ții cont de intuiție. Deviza acestui an este: „Numai cine nu muncește nu greșește!” Anonim
            Prezența lui Saturn în semnul Vărsător vine cu o lecție destul de dură, dar necesară, vis-a-vis de relația cu prietenii, protectorii, îndeosebi în lunile ianuarie, începutul lui februarie și iunie, precum și la mijlocul lunii decembrie. Nu trebuie să ai așteptări de la nimeni pentru a-ți împlini visele, ba chiar ai surpriza să constați că ești lăsat singur, atunci când ai nevoie de ajutor. Saturn te susține să redescoperi în tine puterea de a te ridica, de a aduce la suprafață maestrul din ființa ta, îți trezește ambiția de a răzbate, chiar și în momentele în care ceilalți nu îți dau șanse.
            Intrarea lui Jupiter în zodia Pești (1 ianuarie – 11 mai, 28 octombrie – 20 decembrie) pentru nativul Berbec reprezentând casa a XII-a (casa izolării, a sacrificiilor, dușmanilor ascunși, karma, casa spiritualității, a bolilor cronice) este un tranzit care amplifică calitățile psihice, capacitatea de a transforma dușmanii în prieteni, apare atracția către activitățile derulate în secret, nevoia de a veni în ajutorul oamenilor săraci, marginalizați de societate. Perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Pești (28 octombrie – 24 noiembrie) este benefică pentru a conștientiza problemele din trecutul tău, pentru a reveni asupra unor studii care țin de spiritualitate, ai ocazia să accesezi informații interesante, prin intermediul viselor sau meditație.
            Prezența lui Pluton în casa a X-a (casa reputației socio-profesionale, a relației cu autoritățile, cu șefii) îți aduce în anul 2022 oportunități de progres în carieră, de schimbare a modului de relaționare cu autoritățile. Provocările din acest domeniu te forțează să transformi modul în care acționezi în plan profesional. Te confrunți cu perioade de criză profesională, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Pluton în semnul Capricorn (29 aprilie – 8 octombrie), atunci când se cere o reevaluare a modului în care relaționezi cu șefii, mai multă atenție la schimbările pe care vrei să le faci în plan profesional, o mai bună organizare a timpului pe care îl dedici carierei.
            Neptun din zodia Pești activează casa a XII-a, a izolării și sacrificiilor, a dușmanilor ascunși, karma, bolile cronice, precum și tranzitul lui Jupiter prin semnul Pești (1 ianuarie – 11 mai, 28 octombrie – 20 decembrie) amplifică atracția către esoterism, paranormal, spiritualitate, tot ceea ce te poate ajuta să înțelegi rostul acestei existențe, să conștientizezi relația cu Dumnezeu, cu Universul. Ai o intuiție profundă asupra propriei existențe fiindu-ți mult mai ușor să intri în posesia unor informații, mesaje venite prin intermediul viselor sau accesezi așa-zisele lumi angelice, alte dimensiuni.
            Se cere atenție în perioada de retrogradare a lui Neptun (28 iunie – 4 decembrie) care te predispune la confuzii, dezamăgiri dar și nevoia de reîntoarcere către domenii care te ajută să progresezi în plan spiritual. Se poate vorbi despre revenirea asupra unor situații care păreau terminate definitiv pentru tine, aspecte legate de o problemă de sănătate, atunci când este posibil să resimți oboseala, nu te simți în formă din punct de vedere fizic, ai senzația că ți se împotrivește lumea întreagă sau că dușmanii ascunși acționeză cu și mai multă înverșunare.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional
        Încă de la începutul anului se va remarca o mai mare nevoie de progres în plan profesional astfel încât ai tendința de a lăsa pe un plan secund ceea ce ține de relația de cuplu sau eventuale relații de amor. Este un an în care vei pune mai mult accent pe carieră, perfecționare, relația cu prietenii preferând să fii lipsit de constrângeri, de obligații care țin de casă, familie și chiar de relația de mariaj. Luna ianuarie poate fi presărată cu surprize mai puțin plăcute, care vizează o relație de amor cu o persoană de sex opus cunoscută prin intermediul domeniului în care profesezi sau cu ocazia unor călătorii în interes de serviciu. Ieșirea la tot felul de întruniri cu prietenii, prin faptul că ești deschis să dai startul la noi relații de prietenie, te va ajuta să te detașezi de problemele care vizează familia, relația cu părinții.
            Luna ianuarie îți poate aduce semnale de reconfigurare, ai nevoie de lămuriri asupra relației de cuplu. Te poți aștepta la revenirea asupra unei foste relații de cuplu sau ești nevoit să pui capăt definitiv unei relații sentimentale care nu mai corespunde dorințelor tale. În lunile aprilie și mai atragi cu mai multă ușurință atenția sexului opus putând fi vorba despre startul unei noi iubiri, pasiune, flirt, distracție fiind mult mai dornic să iubești și să fii iubit. În lunile iunie și iulie se va remarca o mai mare nevoie de a dezvolta relații prin intermediul cărora ai putea atrage și beneficii materiale. Încerci să îmbini utilul cu plăcutul, eviți relațiile care nu corespund intereselor tale, intelectuale și chiar materiale. Luna august îți va aduce dorința profundă de a întemeia o familie, de a te așeza la casa ta sau pur și simplu de a concepe un copil. Este posibil ca dorințele tale să contravină cu cele ale părinților sau îți vine greu să alegi între obligațiile care țin de carieră și cele de casă, familie.
            Intervalul 30 octombrie – 31 decembrie 2022 este o perioadă în care îți vei pune multe întrebări existențiale și vis-a-vis de relația de cuplu în care ești deja implicat sau vrei să te implici.  Ai ocazia să aduni suficiente informații care te vor ajuta să decizi ce vrei, în plan sentimental, relațional, care este drumul pe care vrei să pornești. Perioada 1 – 29 ianuarie, atunci când Venus va retrograda în zodia Capricorn, casa a X-a (casa carierei pentru tine) este benefică pentru reevaluare, reconfigurare, în ceea ce privește relațiile de parteneriat având ocazia de a reveni asupra unei relații sentimentale cu o persoană care deține o funcție de răspundere. Se poate vorbi despre revenirea asupra unei relații de iubire cu o persoană cunoscută prin intermediul serviciului sau eliberarea de această persoană, ca urmare a aflării unor secrete, informații care ți-au fost ascunse de aceasta. O relație de dragoste cu cineva de la locul de muncă va trece prin teste serioase.
            În acest an nu se întrevăd probleme deosebite în plan relațional, sentimental. Totul este să fii atent la ce implică startul unei relații de cuplu, dacă alegerile pe care le faci acum sunt în acord cu sufletul tău.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
           Eclipsele din acest an au loc pe axa Taur – Scorpion, în casele II-VIII, axa posesiunilor. Este un an în care ești ghidat să îți reformezi modul în care folosești valorile, posesiunile, banii partenerului de viață, asociatului. Ai parte de oportunități financiare, câștiguri dar și de pierderi, de succes dar și ghinion. Este timpul să îți fie testate propriile nevoi de securitate, de confort, pot apărea tot felul de răsturnări de situație, sentimentul de neputință care poate să te conducă la nevoia de transformare profundă a ființei devenind mult mai atras de preocupări spirituale, oculte, de metafizică. În data de 8 noiembrie va avea loc o eclipsă de Lună în zodia Taur fiind o perioadă importantă, în care va trebui să iei în considerare noi modalități de a câștiga bani, de a folosi abilitățile și talentele de care dispui într-o direcție clară, în acord cu sufletul tău. Se anunță acum finalizarea unei colaborări, un final care poate veni cu pierderi de bani sau ai ocazia de a descoperi adevăratele interese ale unui eventual asociat. Pot apărea probleme cu banii, datorită prietenilor sau a demarării unor proiecte care se vor dovedi păguboase, din punct de vedere financiar, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Uranus (18 ianuarie – 24 august) astfel că, în prima parte a acestui an, va trebui să fii atent la cheltuielile, achizițiile pe care le faci, la modul în care gestionezi proprii bani, la negocieri.
            În perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Vărsător – Capricorn (14 ianuarie – 4 februarie) se recomandă atenție la colaborările profesionale, la schimbările de direcție în carieră, la asocierile cu prieteni sau cu un grup din care faci parte. Nu vor lipsi discuțiile în contradictoriu cu șefii, autoritățile, pierderi care vizează acte oficiale.
Începutul de an nu se arată prea prietenos, la capitolul finanțe. Chiar dacă vei primi și alte oferte de colaborare sau vei da dovadă de efort, dedicare, asumarea de responsabilități la locul de muncă, tot vor exista controverse pe tema câștigurilor tale din partea unor șefi. Lunile aprilie, mai și iunie îți vor aduce câștiguri venite din muncă proprie, ai ocazia de a valorifica resursele materiale dar și intelectuale de care dispui, în sensul progresului în plan profesional. Va trebui să acorzi o atenție sporită la problemele de comunicare în relația cu colegii și șefii, contractele pe care le semnezi, îndeosebi în intervalul 10 mai – 3 iunie, întrucât ești predispus la sancțiuni, pierderi de bani.
            În a doua parte a anului cel mai bine ar fi să te gândești din timp ce vrei să faci, vis-à-vis de locul de muncă și care sunt prioritățile tale. Este posibil să te simți luat de val, îndeosebi în intervalul 10 septembrie – 2 octombrie și să te grăbești să îți dai acordul în cadrul unei asocieri. Se recomandă echilibru, răbdare, tact, atenție la detalii și să nu te lași atras în parteneriate care riscă să îți provoace tot felul de pierderi, înclusiv în plan material. 
            Tranzitul lui Saturn are loc prin casa a XI-a (proiectele, idealurile, protectorii, grupurile sociale, marile organizații, corporații) astfel că, nu de puține ori, te vei confrunta cu obstacole venite din partea unor colaboratori din cadrul unui grup, o organizație, o corporație, primești condiții care te dezavantajează sau nu ești apreciat la adevărata valoare. Este un an în care pui bazele unor proiecte de mare anvergură, cu impact pe termen îndelungat. Poate fi ocazia de a cunoaște oameni care te vor ghida pe drumul ales, mentori, profesori care te vor ajuta să progresezi în domeniul în care activezi dar și în plan spiritual. În perioada de retrogradare a lui Saturn în zodia Vărsător (5 iunie – 23 octombrie) ai ocazia să vezi adevăratele interese ale unor prieteni sau vis-a-vis de un proiect care nu mai este de actualitate și trebuie să îl abordezi dintr-o nouă perspectivă.
            În luna mai și noiembrie, va trebui să fii mult mai prudent la capitolul taxe și impozite, la cheltuielile legate de un proces, obținerea unui credit. Nu vor lipsi surprizele legate de venituri, răsturnări de situație care vizează relațiile de parteneriat, colaborări ce implică și investiții financiare. Este important să fii precaut, să îți gestionezi cu mare atenție câștigurile, achizițiile pe care vrei să le faci și să eviți propunerile de colaborare care ți se par neclare.
            În perioada 1 – 29 ianuarie 2022 Venus va retrograda în semnul Capricorn, în casa carierei, a relației cu șefii, autoritățile aducând în vedere necesitatea de a găsi un echilibru între familie și carieră, evitarea compromisului în domeniul profesional. Ai ocazia să descoperi cine ești cu adevărat, care este valoareata în plan profesional, dacă ești în locul potrivit, ce anume ai de schimbat în relația cu șefii și colegii.
            În acest an ai șansa de a dezvolta relații de parteneriat, de a progresa în plan personal, mai ales în intervalul 4 iunie – 28 iulie, atunci când ai ocazia să îți iei un nou avânt, simți că evenimentele se derulează în favoarea ta.

3D Character and Success

Sănătate 
          Este un an în care vei pune mai mult accent pe obligațiile care țin de carieră, rezolvarea sarcinilor de serviciu, de multe ori neglijând să iei pauze, ba chiar vei rămâne și peste orele de program pentru a reuși să finalizezi sarcinile de lucru. În luna ianuarie și prima parte a lunii februarie te poți aștepta la recidivarea unei probleme de sănătate fiind foarte important să intervii căt mai prompt apelând la sfatul medicului pentru a găsi un tratament eficient. În lunile mai, iunie și octombrie nu te simți într-o formă prea grozavă fiind nevoie de mai multă mișcare, relaxare, eventual apelezi la terapii alternative. De evitat analizele medicale, îndeosebi în ianuarie, a doua parte a lunii mai și a doua parte a lunii septembrie. În lunile aprilie și august ești plin de energie fiind într-o formă maximă din punct de vedere al capacității de a te reface după probleme de sănătate. Este recomandat să îți temperezi tendința către excese de orice fel fiind important să profiți din plin de momentele de relaxare.
            În lunile de vară ai ocazia să te întremezi, după o perioadă foarte aglomerată. Este timpul prielnic în care te preocupi mai mult de propria sănătate având șansa să găsești noi remedii, un tratament mult mai eficient pentru o problemă de sănătate. În luna iulie este posibil să te confrunți cu nervozitate, insomnii, acțiuni riscante, decizii pripite fiind nevoie de mai multă precauție, în ceea ce privește deplasările și mijloacele de transport. În prima parte a lunii noiembrie va trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre intervenții chirurgicale. Este o perioadă în care devine important să adopți o dietă echilibrată, să respecți orele de masă și de somn, în caz contrar te expui la accidente, infecții, probleme ale ficatului și stomacului.
            Poți face progrese reale în rezolvarea unor probleme mai vechi de sănătate, totul depinde de ambiția ta, de atenția acordată regimului alimentar și de viață pe care îl vei adopta pe tot parcursul anului.