Horoscop anual 2021, Vărsător

         „Învinge durerea, râzi cât se poate, căci tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte.” William Shakespeare
          În acest an vei trece prin transformări intense în plan relațional și emoțional. Este o perioadă de reconfigurare a credințelor personale, ai dorința de a-ți reconfigura relația cu ceilalți, de a face schimbări pe termen îndelungat și care vizează relația de cuplu. Cert este că în această periodă ai mai mult curaj să dai curs invitației de a a-ți explora propria ființă, de a-ți  schimba perspectiva asupra propriei vieți. Este un an de terminare a unor cicluri importante de evoluție pentru a da startul unui nou început, în plan personal și relațional. Deviza acestui an este: „Ard și renasc mai puternic și mai înțelept!” Anonim
            Tranzitul lui Saturn în zodia ta îți va aduce schimbări în plan personal și relațional ajutându-te să înțelegi rostul evenimentelor petrecute în ultimii ani de tranzit prin semnul Capricorn. Este momentul să îți pui întrebări de genul: „În ce fel m-au influențat experiențele avute?”, „Ce am învățat despre propria persoană și ce anume mai am de rectificat în propria atitudine pentru ca lucrurile să meargă bine, în relația cu ceilalți?”. Este un an în care vei simți în mod profund că ești pe cont propriu și nimeni altcineva nu te poate scoate din problemele în care te găsești. Sunt deciziile tale, experiențele pe care le trăiești cu intensitate provocând schimbări în viața ta. Este timpul să conștientizezi ce anume din tine a făcut să producă blocaje în realizarea proiectelor personale. Nu de puține ori vei trăi cu sentimentul că ești neînțeles, judecat pe nedrept, dar oare te găsești în mediul care trebuie? Oare ești în relația potrivită pentru tine? Ce ai uitat să schimbi în viața ta, în modul în care relaționezi cu partenerul de viață și/sau de afaceri? Pe de altă parte, Saturn te ajută să consolidezi și mai mult acele relații care merită efort din partea ta conștientizând că sunt aceeași oameni care nu te-au lăsat niciodată la greu.  
            Tranzitul lui Jupiter în zodia ta aduce un mare plus de culoare, expansiune, grăbire a lucrurilor, în rău sau în bine, depinde de aspectele făcute cu alte planete în timpul acestui tranzit. Jupiter îți dă acea doză de optimism, de încredere că Dumnezeu nu te lasă la greu și chiar nu te lasă! Privești viața cu speranța în suflet că vei primi „după faptă și răsplată”. Acordă atenție la ce îți dorești fiindcă s-ar putea să se împlinească!  
            Cu Saturn și Jupiter în tranzit prin semnul Vărsător este vorba despre multă ambiție, curaj, motivare și încredere că merită să te lupți pentru împlinirea propriului ideal de viață. Trăiești perioade de transformări, schimbări de direcție care prefigurează un salt uriaș în dezvoltarea personală. Este timpul să dai un sens clar ideilor tale, să dedici mai mult timp și energie grupului din care faci parte, oamenilor dragi, să te redescoperi prin bucuria pe care le-o poți oferi celorlalți. Este anul tău, un an al pierderilor dar și al marilor reușite în plan personal, venite prin muncă asiduă și curaj.
            Jupiter în zodia ta (în perioadele 14 mai – 20 iunie și din 29 decembrie 2021) conferă sentimentul de libertate, expansiune, protecție și noroc, este generatorul tău de energie, care poate să fie uneori prea multă, totul depinde de tine, de modul în care folosești toate aceste beneficii. Este timpul să abordezi o nouă viziune asupra vieții și să te avânți cu mai mult curaj către schimbare, fie că este vorba despre relații, bani, carieră sau de domeniul spiritual. În lunile de retrogradare a lui Jupiter în semnul Vărsător (28 iulie – 18 octombrie) se va pune un accent deosebit pe reevaluarea unor probleme care țin de manifestarea ta directă, de modul în care ai înțeles să te implici în rezolvarea unor probleme care țin doar de tine. Este o perioadă în care relația cu ceilalți, inclusiv cea de mariaj, poate să treacă prin tot felul de teste acest tranzit fiind, de fapt, despre reinventarea ta, atât la nivel fizic, cât și relațional. În perioada de retrogradare alui Jupiter în zodia ta ești pus în situația să te confrunți cu tot felul de răsturnări de situație, ai sentimentul că lumea se întoarce împotriva ta sau că propriul organism nu mai funcționează la parametrii optimi.  
            Tranzitul lui Uranus în zodia Taur, în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, casa părintească, relația cu părinții, patrimoniul) anunță schimbări importante care vizează domiciliul, relația cu părinții, reîntoarcerea în locul sau țara natală. Simți nevoia de schimbare în profunzime a propriei ființe, necesitatea de a te elibera de trecut și de a porni, cu mai mult avânt, către o nouă viață experimentând trăiri interioare deosebite, oarecum neobișnuite. Nu este exclus să te confrunți cu o oarecare criză de identitate, nu mai știi ce vrei, cum ai putea să îți ajuți familia, părinții și, în același timp, să îți iei și tu porția de libertate, de independență. Te gândești să faci o schimbare importantă, vis-a-vis de casă, vinzi/cumperi o proprietate, vrei să îți întemeiezi o familie sau renunți la familia în care te găsești acum. Te simți oarecum constrâns de către responsabilitățile familiale. Perioada de retrogradare a lui Uranus în zodia Taur (14 ianuarie – 20 august) te avertizează că mai ai ceva de lămurit, vis-a-vis de relația cu părinții, ai schimbări de făcut prin casă, o renovare sau vrei să revii în locurile natale, țara unde te-ai născut.
            Pluton în tranzit prin semnul Capricorn, în casa sacrificiilor și izolării, a dușmanilor ascunși, a subconștientului, vindecării amplifică problemele de sănătate, pesimismul, tot felul de limitări și obstacole care te pot determina să te retragi mai frecvent din tumultul cotidian punând mai mult accent pe munca în singurătate, pe solitudine. Nu este exclus să te confrunți cu depresii, senzația că nu ești înțeles, că ai pierdut orice speranță de a mai avea pe cineva drag alături. În perioada de retrogradare a lui Pluton prin semnul Capricorn (27 aprilie – 6 octombrie) ești greu de înțeles de către ceilalți preferând să îți ascunzi intențiile, gândurile, dorințele și chiar propriile idealuri de viață. Nu de puține ori te vei confrunta cu sentimentul de neputință, de marginalizare, de neînțelegere din partea celorlalți. Este important să te plimbi mai mult în natură, să te joci, să ai în preajma ta oameni veseli, plini de viață, să porți discuții constructive, eventual cu un prieten de încredere, un mentor.
            Neptun se află în zodia Pești, în casa a II-a (a valorilor, bani veniți din muncă proprie, abilități) astfel că este posibil ca, de ceva ani, să fii mult mai preocupat de resursele de care dispui și ai sentimentul că nu ești recompensat pe măsura valorii tale. Evită să te implici în acțiuni financiare riscante, confuze căci se poate ajunge destul de ușor la pierderi greu de remediat, îndeosebi în perioada 25 iunie – 1 decembrie, atunci când Neptun se află în mers retrograd în zodia Pești.
            Trei dintre eclipsele din acest an loc pe axa Gemeni – Săgetător (eclipsa de Lună din 26 mai, eclipsa de Soare din 10 iunie, eclipsa de Soare din 4 decembrie), în casele V și XI (axa afectivă și a prieteniei), ceea ce te poate ajuta să faci schimbări importante, în plan sentimental sau în relația cu prietenii.  Este timpul să schimbi, corectezi sau îmbunătățești atitudinea față de iubire, față de propriul copil sau modul în care folosești creativitatea, în sensul progresului personal dar și al grupului din care faci parte.
            Eclipsa de Lună din semnul Taur, din data de 19 noiembrie, pe axa IV-X (axa familiei și a cerierei) cu Luna în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, casa părintească, relația cu părinții, patrimoniul), este momentul de finalizare, de eliberare dintr-un mediu în care nu te regăsești. Se termină un proiect care implică domeniul imobiliar, se reactualizează neplăceri care vizează casa părintească, relația cu părinții, un bun imobiliar. Poate fi vorba despre o schimbare a domiciliului datorită schimbărilor din carieră. Sunt aduse în lumină aspecte care vizează familia, secrete care te vor lămuri asupra unor evenimente petrecute în copilărie. Eclipsele aduc, în general ,situații de viață pe care refuzi să le accepți sau să le schimbi, o perioadă intensă în ceea ce privește situațiile legate de casă, familie, părinți, țara natală, legături karmice cu familia ta.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                      
       Este un început de an oarecum contradictoriu, în plan relațional și nu numai. Prea multe din nemulțumirile din ultimi ani sunt puse în discuție cerându-se mai multă atenție din partea ta, atunci când vine vorba despre luarea de decizii. Mai sunt lucruri de descoperit, vis-à-vis de ceea ce înseamnă viața ta sentimentală sau/și relația  mariaj. Cu tranzitul lui Jupiter și Saturn prin zodiia ta și aspectele de careu cu Uranus din semnul Taur, se poate vorbi despre un an plin de frământări, de schimbări care vizează relația de cuplu. Se reiau anumite discuții, sunt răscolite răni vechi, îndeosebi în lunile ianuarie, februarie, iunie și decembrie. O cauză importantă a certurilor din relația de cuplu ar putea fi părinții sau probleme legate de o casă, o moștenire, aspecte care au fost amânate din diferite motive și acum parcă vin toate peste tine. Apar schimbări profunde în plan relațional. Cu cât privești „partea plină a paharului”, cu atât mai bine pentru tine. Cu Jupiter în zodia ta nu se poate vorbi decât despre posibilitatea de a renaște prin propriile puteri, optimism și încredere. Discuțiile sunt doar pretexte ca tu să faci marele salt în plan personal. Ia decia și nu te mai lega de trecut! Debarasează-te de atașamente și gândește-te eliberarea dintr-o relație nu face decât să aducă șansa unui nou start, în plan relațional. Nu este un an al marilor începuturi în plan relațional, Saturn restricționează, blochează, dărâmă, face curățenie! Este anul de eliberare, de finalizare și restructurare.
            Perioadele de retrogradare ale lui Saturn (23 mai – 11 octombrie) și Jupiter (28 iulie – 18 octombrie) în zodia Vărsător îți pot aduce reveniri, reluări, vis-a-vis de o fostă relație sau relația actuală, ai șansa de a mai repara ceva sau de a restructura ceea ce nu ai avut curaj până acum. Erorile și neglijențele din trecut, asocierile „toxice” sunt privite din alt punct de vedere.
            Este un an destul de bulversant, în ceea ce privește familia, relația cu părinții, aspecte care vizează casa, bunurile imobiliare. Ceea ce părea sigur se cere a fi analizat cu înțelepciune. Ți se cere să o lași mai ușor cu atașamanete, de persoane, de bunuri materiale. Eclipsa de Soare din semnul Gemeni, din data de 10 iunie, este un moment important în care se poate vorbi despre nevoia de a schimba ceva, vis-a-vis de o relație sentimentală. Poate fi revenirea la o fostă iubire (Eclipsa de soare conjuncție cu Mercur retrograd), poate fi o înâlnire de Destin, de revelație a ceea ce vrei în plan sentimental. Nu este exclus să vrei un copil și de aici pot să apară tot felul de discuții cu partenerul de viață. Această eclipsă te poate elibera dintr-o relație de dragoste pentru a da șansa unui nou început. Se recomandă atenție în perioada de retrogradare ale lui Mercur (stăpânul casei a V-a, a iubirii, creativității, copiilor)  30 ianuarie – 21 februarie, atunci când se pot ivi tot felul de neplăceri în relția de cuplu, de dragoste, în relația cu propriul copil fiind important să dai dovadă de calm și echilibru.
            Perioade foarte bune, din punct de vedere romantic, în relația de cuplu, ba chiar posibilitatea de a da startul unei noi relații de iubire sunt în lunile martie, mai, ultimul decan al lunii iunie, a doua parte a lunii august, prima parte a lunii septembrie. În prima parte a lunii septembrie și octombrie sunt șanse să porți discuții serioase de întemeiere a unei familii. În a doua parte a lunii august și în luna septembrie, atât Marte, Venus și Soarele în tranzit prin casa a VIII-a, precum și Mercur, guvernatorul caselor V și VIII (iubire, aventuri, sexualitate, viața intimă) te predispun la o viață amoroasă plină de neprevăzut și de freamăt, romantism, pasiune. Nu vor lipsi intrigile,implicarea într-o eventuală relație extraconjugală fiind recomandat să te gândești bine, înainte să-ți pui în pericol căsnicia sau relația amoroasă în care ești deja implicat.
            În perioada 27 septembrie – 18 octombrie te poți aștepta la revenirea în viața ta a unei iubiri din trecut. Este posibil să reiei o legătură de dragoste, cu ocazia unei călătorii îndepărtate sau în interes de serviciu. Este o perioadă în care trăiești cu pasiune lăsându-te condus de intense trăiri, emoții. În a doua parte a lunii decembrie o iubire pe care preferi să o păstrezi departe de ochii lumii, îți pune sufletul „pe jar”. Acordă atenție cui îi dăruiești inima și fii cu mare băgare de seamă, înainte de a lua decizii care te-ar putea afecta pe termen îndelungat. Cu un Venus retrograd lucrurile nu sunt chiar de bun augur. Poate fi vorba despre revenirea în viața ta a unei foste iubiri, de la mare distanță sau cunoscută prin intermediul familiei. O iubire care este profundă, puternic transformatoare.  

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
        În lunile ianuarie și februarie te confrunți cu probleme care vizează asocierile, paretenriatele, contractele de muncă. Este nevoie de multă atenție, fler, să ții cont de intuiție și să eviți compromisurile. Lunile martie și aprilie sunt deosebite pentru a fi susținut în demersurile tale de a progresa la locul de muncă. Sunt perioade bune pentru a urma cursuri de perfecționare, pentru acumulare de noi cunoștințe,  pentru a ține prelegeri,  iar drumurile, deplasări numeroase. Atenție până în luna iulie, este o perioadă de încercări, vis-a-vis de domeniul imobiliar, există riscul de a pierde bani sau de a investi în defavoarea ta, pot să apară probleme legate de o proprietate care necesită mai multe cheltuieli decât prevăzusei inițial. De evitat semnarea unui contract de colaborare sau să susții un interviu de angajare, să accepți o nouă ofertă de a-ți schimba locul de muncă, îndeosebi în intervalul 30 mai – 22 iunie.
            Jupiter intră în zodia Pesti (în perioadele 14 mai – 28 iulie și din 29 decembrie, 20 iunie – 28 iulie în mers retrograd), în casa a II-a (banii, valorile, nevoile personale, abilități și talente, atașamente) indicând o perioadă de succes, dezvoltarea calităților și abilităților tale, șansa de a te pune în valoare și de a atrage în acest fel mai mulți bani în contul personal. Acest tranzit îți poate oferi șansa de a progresa financiar, semnezi un nou contract de muncă, mult mai avantajos financiar, achiziționezi obiecte de valoare cu mai puține cheltuieli financiare. Sunt perioade în care va trebui să fii totuși mult mai chibzuit la cheltuielile pe care le faci, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Jupiter în semnul Pești (20 iunie – 28 iulie). Se va pune mai mult accent pe reevaluare, reorganizare a bugetului de care dispui. Lecția pe care ți-o dă retrogradarea lui Jupiter în semnul Pești este să nu risipești banii munciți cu trudă și să valorifici propriile abilități, talente, fără teama că nu vei fi apreciat la adevărata valoare. În luna iulie sunt avantajate colaborările, munca în echipă, efortul colectiv, de grup fiind într-o activitate febrilă, capabil să impresionezi prin umorul, jovialitatea și siguranța de sine. Poți beneficia de unele oportunități de progres profesional, datorită conștiinciozității de care dai dovadă.
            În luna iunie ai șansa să dai startul unei relații de asociere, un parteneriat important care te va avantaja oarecum și în plan financiar. Poate fi vorba despre avantaje materiale sau financiare venite prin intermediul partenerului de viață sau al unui asociat. Nu este exclus să primești vestea primirii unei moșteniri. Atenție în a doua parte a lunii august există riscul să te confrunți cu plata unei amenzi, a unor sancțiuni, plata unor taxe și impozite sau cheltuieli datorate unor prieteni care s-au folosit de încrederea și bunăvoința ta. Este posibil ca partenerul de viață să se confrunte cu probleme financiare destul de serioase și să fie nevoie de susținere din partea ta. În a doua parte a lunii octombrie și în luna decembrie primești propuneri de colaborare cu persoane aflate în străinătate sau cu firme străine, oportunități deosebite, care necesită din partea ta răbdare, tact și diplomație fiind șansa de a pune bazele unei noi afaceri sau a unei relații de parteneriat. Este important să rămâi oarecum rezervat în ceea ce privește relațiile cu străinătatea, îndeosebi dacă desfășori activități de import-export sau colaborezi cu firme cu capital străin. În prima parte a lunii noiembrie ești predispus la probleme de relaționare cu șefii dând astfel naștere la o rivalitate profesională dură, în dezavantajul tău. În ultima decadă a lunii noiembrie ai putea să constați că lucrurile se complică, în ceea ce privește un proiect imobiliar și ești nevoit să scoți mai mulți bani din buzunar. Se recomandă să te consulți un expert și să nu te grăbești să iei decizii la nervi. Fii prudent în tot ceea ce înseamnă semnarea de documente, acte oficiale, îndeosebi în intervalul 19 – 31 decembrie. Evită să semnezi contracte de muncă, să faci investiții financiare, împrumuturi bancare sau să dai startul unui proces, în perioadele: 30 inaurie – 21 februarie, 30 mai – 22 iunie; 27 septembrie – 18 octombrie.

3D Character and Success

Sănătate
         În acest an este indicat să reformezi cam tot ceea ce ține de sănătate, alimentație, regim de viață fiind necesar să fii mult mai atent la problemele care țin de sistemul digestiv, modul în care te hrănești și alimentele pe care le consumi. În lunile ianuarie și februarie pericolele la care te expui te predispun la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei eventuale călătorii, migrene, probleme stomatologice. Lunile mai, iunie și august, sunt perioade favorabile pentru a-ți întrema propriul organism prin exerciții fizice, plimbări în natură, cauți remedii, eventual apelezi la tratamente alternative. În lunile iunie și iulie este bine să nu exagerezi cu munca, efortul fizic și intelectual și să îți acorzi mai multe momente de relaxare. Este o perioadă în care ești predispus la dezechilibre de natură psihică, emoțională, insomnii pe fondul stresului, agitației, slăbirea sistemului imunitar, pericol de infecții.
            În ultimul decan al lunii iulie și în august va trebui să îți reformulezi programul de lucru, să îți iei măcar un scurt concediu, să o lași mai ușor cu regretele și atașamanetele. Este o perioadă de reorganizare a regimului de viață și chiar alimentar, ești mult mai atent la problemele care țin de sistemul digestiv, modul în care te hrănești și alimentele pe care le consumi. În intervalul 19 – 31 decembrie se recomandă  atenție la problemele renale, infecții, dureri de spate. Este o perioadă importantă, în care ai șansa să găsești un tratament mult mai eficient pentru o problemă mai veche de sănătate. Există riscul să îți scadă imunitatea organismului, în mare parte datorită stresului, a efortului susținut.