Horoscop anual 2021, Taur

  „Pune-te la treabă din toată inima şi vei reuşi.” Elbert Hubbard
    Este un an în care vei pune mai mult accent pe carieră, schimbările care au loc în mediul socio-profesional preocupându-te să dai o direcție clară ideilor tale, proiectelor la care ai muncit susținut în ultimul an de zile. Poate avea loc o adevărată revoluție în viața profesională, în modul în care relaționezi cu șefii, autoritățile, schimbări neașteptate dar menite să te scoată din starea de amorțeală. Cu Jupiter și Saturn în tranzit prin semnul Vărsător, casa a X-a (casa carierei) nu se poate vorbi acum despre rutină, ba din contră, aceste tranzite planetare te obligă să acționezi către o nouă direcție, să valorifici experiența profesională acumulată de-a lungul timpului. Este timpul să te relansezi, să renaști în plan profesional, să ieși din starea de confort, să îți exprimi propriile dorințe, așteptările pe care le ai de la șefi, de la cei cu care interacționezi în plan profesional. Poate că acest sentiment de relansare nu îl vei simți în aceast an, dar cu siguranță acum se pun bazele unui nou început în carieră. Deviza anului, pentru tine, este: „Ard și renasc mai puternic și mai înțelept!” Anonim
            Intrarea lui Jupiter în semnul Pești (14 mai – 28 iulie), în casa prietenilor și a protectorilor, a grupurilor și organizațiilor, anunță o perioadă în care ai ocazia să legi relații sociale benefice, să faci noi cunoștințe care îți vor fi de folos pe viitor. Îți faci mai mulți prieteni peste hotare sau ai ocazia să călătorești peste granițele țării. Ești invitat să faci parte dintr-un nou grup de interese (fundație, partid, asociație) care te va ajuta să câștigi renume sau te susțin în demersurile tale, în plan socio-profesional. Reușești să lansezi proiecte și multe din realizările tale în următorul an se datorează prietenilor, colaboratorilor, persoanelor de încredere. Devii mult mai popular, optimist fiind atras de petrecerea timpului liber alături de prieteni, dornic să te distrezi, să mergi la tot felul de spectacole. Este oportunitatea ca idealurile tale să prindă contur. Jupiter în mers retrograd în zodia Pești (20 iunie – 28 iulie) îți spune că este momentul să reevaluezi aspectele care țin de relația cu prietenii, să renunți la relații care nu îți sunt de folos, să îți reorganizezi proiectele, relația cu persoanele aflate în cadrul unei organizații. Este posibil să te reîntâlnești cu un fost mentor, ghid, profesor și care poate să îți îndrume pașii acum, într-un moment de derută, de confuzie. Revii asupra unor aspecte care vizează astrologia, astronomia, domenii care necesită aprofundare din partea ta, este posibil să scoți din „sertar” un proiect la care adaugi idei și îl lansezi, odată cu revenirea lui Jupiter în mers direct. Intri mult mai ușor în posesia unor informații primite din astral.
            Jupiter în mers retrograd în zodia Vărsător (28 iulie – 18 octombrie), în casa a X-a (a carierei) este o perioadă importantă, în care va trebui să îți reevaluezi, eventual să reorganizezi aspecte care țin de domeniul profesional, observi cum anume ești văzut de către șefi, ce se vrea de la tine, dacă merită să mai depui efort fizic și intelectual în domeniul profesional actual. Te lovești tot tot felul de răsturnări de situație având sentimentul că bați pasul pe loc, că se repetă anumite situații care vizează cariera. Prezența lui Uranus în zodia ta, în aspecte de careu cu Jupiter și Saturn care tranzitează zodia Vărsător ne spune că, în acest an, lucrurile se complică, în plan personal și profesional. Sunt aspecte astrale care predispun la schimbări semnificative obligându-te să ieși în față, să te faci văzut, auzit, să îți expui cu mai mult curaj propriile idei. Ești mult mai impulsiv, spontan, jovial, dornic să acționezi, fără să îți fie teamă de consecințe. Te debarasezi cu mai multă ușurință limitările, obstacolele (auto)impuse, se va observa o oarecare revoltă în propria ființă, îi iei prin surprindere pe ceilalți cu atitudiena ta agresivă, impulsivă având sentimentul că ceilalți bat pasul pe loc și nu țin cont de îndrumările tale, de schimbările pe care vrei să le faci. Este recomandat să eviți acțiunile riscante, în plan relațional, în relația de mariaj, în tot ceea ce ține de contracte, asocieri, îndeosebi în a doua parte a anului. Va trebui să fii mult mai prudent în acțiuni, în lunile ianuarie, începutul lui februarie, începutul lui iunie, precum și la mijlocul lunii decembrie. În perioada de retrogradare a lui Uranus (14 ianuarie – 20 august) are loc o schimbare internă, este momentul în care îți vine mult mai ușor să revizuiești propria atitudine, vis-a-vis de o schimbare de direcție, experimentând lumea dintr-o perspectivă diferită. Schimarea se produce mai mult în inconștient, în profunzimea sufletului. Uranus retrograd îți poate aduce amintiri uitate, care se cer a fi înțelese și iertate. Poți primi îndrumare în situații care păreau imposibil de rezolvat. Este perioada în care te eliberezi cu mai multă ușurință de anumite atașamente, orice problemă pe care ai neglijat-o revine acum în formță cerându-se a fi vindecată.
            Tranzitul lui Lilith în semnul Taur, până în data de 18 iulie 2021, îți aduce în vedere frica de a nu pierde, de a nu fi judecat pentru faptele tale. Există o confruntare interioară care te poate conduce destul de ușor către anxietate, dacă nu îți controlezi gândurile și nu adopți o atitudine optimistă în fața încercărilor, îndeosebi în primele două luni și la începutul lunii iunie, a acestui an. Nu este deloc constructiv să te victimizezi sau să cauți ajutor la persoane care te-au trădat și în trecut. Ascultă-ți intuiția, ai încredere în tine și axează-te pe capacitățile tale, pe experiența de viață, acumulată de-a lungul timpului. Marea provocare a lui Lilith, pentru nativii din zodia Taur, este frica de schimbare, de a nu pierde securitatea materială, financiară și de aici și teama de reînnoire, de a schimba direcția, în plan relațional și/sau profesional.  
            Neptun, ca octavă superioară a lui Venus, reprezintă iubirea spirituală, dragostea necondiționată iubindu-l pe celălalt fără a aștepta ceva în schimb. Pentru a utiliza în mod eficient această energie trebuie să credem în magia vieții, în rolul benefic al credinței, în acceptarea intuiției ca forță binefăcătoare. Neptun în zodia Pești, pentru tine, ca și nativ din zodia Taur, activează casa a XI-a, a idealurilor, grupurilor, a prietenilor, idealurilor. Ești mult mai atras de spiritualitate, ocultism, parapsihologie, dornic să înveți, să faci parte dintr-o asociație, un mediu în care simți că evoluezi, te faci util celorlalți. Neptun retrogradează în intervalul  25 iunie – 1 decembrie 2021 ceea ce aduce în vedere evaluarea speranțelor, nevoia de introspecție, întoarcerea către Divinitate. Este important să fii mult mai atent la aspectele care țin de relația cu grupul din care faci parte, cu prietenii, să faci o reevaluare profundă a unor relații. Neptun retrograd face referire la situațiile confuze din viața ta, la ce anume te-a indus în eroare și ce ar trebui să schimbi în relația cu prietenii.
            Eclipsele din acest an loc pe axa Gemeni-Săgetător, în casele II-VIII-a, axa posesiunilor. Este un an în care ești ghidat să îți reformezi modul în care folosești valorile, posesiunile, banii partenerului de viață, asociatului. Ai parte de oportunități financiare, câștiguri dar și de pierderi, de succes dar și ghinion. Este timpul să îți fie testate propriile nevoi de securitate, de confort, pot apărea tot felul de răsturnări de situație, sentimentul de neputință care poate să te conducă la nevoia de transformare profundă a ființei devenind mult mai atras de preocupări spirituale, oculte, de metafizică. Eclipsa de Lună în zodia Taur, din data de 19 noiembrie 2021, aduce cu sine o perioadă importantă, în care pot apărea finalizări, răsturnări de situație în viața personală, relațională, un moment de cotitură, de revelare a unor adevăruri dureroase dar necesare pentru a te readuce pe calea Destinului tău. Mesajul acestei eclipse este de a realiza un echilibru între nevoile personale și ale celor cu care colaborezi, fie că este vorba despre mariaj sau o afacere.
            Este anul unei adevărate revoluții în plan personal și socio-profesional, de revoltă, de urcușuri și coborâșuri dar, cu certitudine, va fi un an de dezvoltare personală și al progresului în plan spiritual.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                  
         În această perioadă vei pune mai mult accent pe carieră, pe rezolvarea unor aspecte care se cer rezolvate cât mai urgent. Mai greu va fi pentru nativii aflați deja într-o relație de mariaj și care vor fi supuși la tot felul de teste, vis-a-vis de relație. Se cere să găsești un echilibru clar între obligațiile de serviciu și cele care țin de casă, familie, relația de cuplu pentru a evita o eventuală separare de partenerul de viață. Prezența lui Lilith în zodia ta, până în data 18 iulie, poate aduce o oarecare teamă de a acționa în direcția dorită de tine, neînțelegeri în relația de cuplu datorate frustrărilor, fricilor, neîncrederii, în tine și în celălalt. Atmosfera din familie este neliniștită lăsându-te mult mai frecvent cuprins de gelozie, tot felul de obsesii, temeri greu de stăpânit. Lilith este neîncrederea, în tine dar și în partenerul de viață, este ispita, confuzia, te face să devii mai vulnerabil în fața celorlalți având stări emoționale contradictorii, greu de controlat, te subestimezi, nu reușești să înțelegi unele trăiri cu care te confrunți. Totul este să nu exagerezi și să te lași copleșit de orice problemă, apărută în relația de mariaj sau într-o relație sentimentală. 
            Venus,  guvernatoarea zodiei tale, se află în zodia Capricorn, astfel că începi bine anul în relația de cuplu reușind să te bucuri de o atmosferă liniștită. Dacă nu ești încă implcat într-o relație de cuplu, se poate vorbi acum despre șansa de a întâlni o persoană de sex opus, de altă cultură, naționalitate, cu ocazia unei călătorii îndepărtate. Se poate vorbi acum despre șansa de a da startul unei relații de lungă durată. Perioade favorabile pentru a da startul unei noi relații de iubire sau în care reușești să atragi cu mai multă ușurință atenția sexului opus sunt: 22 iulie – 16 august, atunci când Venus trece prin casa iubirii (în semnul Fecioară), îți va reaprinde nevoia de iubire, de flirt precum și 28 septembrie – 7 octombrie, atunci când știi cum să te faci apreciat de către ceilalți, eventual reaprinzi flacăra iubiri în relația de cuplu. Atenție însă la perioada de retrogradare a lui Mercur, planeta care guvernează zodia Fecioară (casa iubirii pentru tine) astfel că, în perioadele: 30 ianuarie – 21 februarie (Mercur retrograd în semnul Vărsător); 30 mai – 22 iunie (Mercur retrograd în zodia Gemeni); 27 septembrie – 18 octombrie (Mercur retrograd în semnul Balanță); readuc în vedere suferințe vechi dintr-o relație de sentimentală. Se cere revizuirea unei relații romantice având de lămurit aspecte importante care țin de relația cu o persoană de sex opus.
            Dacă nu ești încă implicat într-o relație de mariaj se anunță o mai mare nevoie de joc, de flirt, aventuri, relații de amor trecătoare punând pe primul plan sexualitatea. Nu este exclus să ajungi la ruperea unor relații de prietenie valoroase, datorită atitudinii rebele, nonconformiste, din dorința de a impresiona sau chiar din nevoia de a căuta ceva nou, incitant. Evită să faci avansuri sau propuneri indecente unor persoane de sex opus din mediul profesional întrucât riști să declanșezi adevărate conflicte, îndeosebi spre sfârșitul lunii ianuarie și prima parte a lunii februarie. Este un an favorabil pentru nativii celibatari, care vor pune mai mult accent pe distracții, pe aventură lăsând pe un plan secund dorința de a se așeza la casa lor. Prima parte a acestui an se va dovedi plină de provocări în plan amoros fiind absolut necesar să se preocupe mai mult de propria persoană și să investească timp și energie către relații, care îl pot ajuta să progreseze, fie că este vora despre planul profesional și/sau spiritual. Până în data de 18 iulie nu se recomandă implicarea într-o relație de la care are mari așteptări. În a doua parte a anului poate fi vorba despre o oarecare revenire la sentimente mai bune, în relația cu sexul opus, evitând să mai intre în competiție cu ceilalți, atunci când vine vorba despre amor.
            Eclipsa de Lună în zodia Taur, din data de 19 noiembrie 2021, aduce o perioadă importantă, în care pot apărea finalizări, răsturnări de situație în viața personală, relațională, este un moment de cotitură, de revelare a unor adevăruri dureroase, vis-a-vis de relația de cuplu.  Mesajul acestei eclipse este de a realiza un echilibru între nevoile personale și cele ale partenerului de viață.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
          Astrele te susțin din plin, în transformările care de țin de carieră, chiar dacă nu vor lipsi provocările venite din partea competitorilor. Deții resursele necesare pentru a ținti exact acolo unde simți că merită și obții rezultatele mult dorite, atât în plan profesional, cât și financiar. Încă de la începutul anului ești ferm hotărât să aduci schimbări importante în carieră lucrând pas cu pas, stabilindu-ți obiective mărețe, pe care vrei să le duci la bun sfârșit, până la sfârșitul acestui an. Luna ianuarie și începutul lui februarie îți aduc tot felul de provocări în relația cu superiorii, ceea ce înseamnă că nu te găsești acolo unde îți dorești cu adevărat și este nevoie de schimbări în carieră, poate chiar de o schimbare a domeniului în care activezi deja. Ai ocazia să stai de vorbă cu persoane bine pregătite, oameni care pot și vor să te îndrume către ceea ce ai nevoie, ce ți se potrivește. Spre sfârșitul lunii este posibil să renunți definitiv la un post, o colaborare care nu s-a dovedit a fi ceea ce sperai.
            Marte, guvernatorul zodiei Scorpion, al relației de cuplu, a parteneriatelor, al doilea guvernator (casa a XII-a, a dușmanilor ascunși), se află în plin tranzit în zodia Taurului, în luna ianuarie. Conjuncția dintre Marte și Uranus, din data de 20 ianuarie, și careul cu Jupiter din semnul Vărsător, poate aduce răsturnări de situație care pot afecta relația de mariaj, o eventuală asociere, parteneriat, schimbări bruște, cu puternic impact în plan afectiv-emoțional. Este o perioadă trăită cu intensitate și care ar putea declanșa efecte neplăcute pe termen îndelungat. Nu va fi deloc ușor ca această puternică energie să fie canalizată către o direcție constructivă, favorabilă nativilor din zodia Taurului. Acum este momentul primirii unor răspunsuri care nu fac decât să confirme ceea ce nativul Taur intuia de ceva timp și care vizează cariera, relația cu șefii, patronii. Se resimte puternic dorința de a acționa, chiar dacă este nevoie să treacă peste autorități, peste anumite promisiuni făcute în trecut, considerând că i-au fost încălcate drepturile. Nativul Taur își exprimă cu duritate punctul de vedere, este posibil să fie considerat de către ceilalți prea impulsiv, agresiv. Este momentul în care acești nativi își cer drepturile, ceea ce consideră că li se cuvine să primească, după o perioadă de efort, muncă și dedicare.
            Tranzitele lui Jupiter în zodia Vărsător (1 ianuarie – 14 mai; 28 iulie – 18 octombrie în mers retrograd; 18 octombrie – 29 decembrie în mers direct) aduc un an de progres în carieră, răsturnări de situație, efort susținut dar și progres, acumulare de noi expriențe având șansa de a învăța multe lucruri, de pe urma unor confruntări, mai mult sau mai puțin directe cu șefii, cu persoane care dețin funcții de răspundere. Este un an în care va trebui să îți asumi noi responsabilități, să îți exprimi cu mai mult curaj punctul de vedere. Ai multe idei originale, știi ce ai de făcut, ești conștiincios, totul este să îți dozezi cu atenție efortul, energia către direcția dorită de tine. Este un an în care nu ești lăsat la greu de Divinitate și ori de câte ori ai sentimentul că nu mai poți lupta, că ești de-a dreptul epuizat fizic și mental, cere ajutorul și îl vei primi.  
            Se recomandă prudență, în preajma datei de 26 mai, atunci când are loc Eclipsa de Lună în zodia Săgetător, fiind important să acorzi mai multă atenție la gestionarea banilor primiți prin intermediul celorlalți, tot ce are legătură cu plata taxelor, impozitelor, sancțiuni, amenzi, un eventual proces. Poate fi și o perioadă în care culegi roadele unei munci susținute și ești recompensat financiar. În perioada 14 mai – 20 iunie ești susținut de prieteni în demersurile tale profesionale sau ai ocazia să dezvolți relații de colaborare cu anumite organizații, asociații, să găsești un loc de muncă care corespunde dorințelor tale. Se poate vorbi despre șansa de a-ți mări veniturile, ca urmare a câștigării unui proces, vânzarea unei proprietăți sau primești bani prin intermediul partenerului de viață, acesta urmând să primească o mărire de salariu, pensie. Este posibil să nu fii apreciat la adevărata valoare sau șefii se folosesc de abilitățile tale, de informațiile pe care le deții, doar pentru a-și împlini un scop personal, fără să te recompenseze la adevărata ta valoare. În perioada 5 – 17 noiembrie ai ocazia să dezvolți noi relații de colaborare cu persoane aflate în străinătate, să te bucuri de ajutor financiar venit din partea partenerului de viață sau a unor colaboratori, asociați. Pe de altă parte acest an îți aduce o mare nevoie de a te perfecționa, învăța, de a acumula informații noi, interesante care te vor ajuta să obții un loc de muncă mai bine plătit sau să îți fie recunoscută valoarea. Acordă atenție în a doua parte a  lunii noiembrie, atunci când ești predispus la pierderi financiare legate de o asociere în cadrul unui grup. Este recomandat să eviți acordarea de împrumuturi din fonduri proprii, în această perioadă.
            De evitat semnarea de contracte cu banca sau un eventual asociat, colaborator, contract de muncă, în perioadele de retrogradare ale lui Mercur: 30 ianuarie – 21 februarie (Mercur retrograd în semnul Vărsător); 30 mai – 22 iunie (Mercur retrograd în zodia Gemeni); 27 septembrie – 18 octombrie (Mercur retrograd în semnul Balanță). Tot în aceste perioade se recomandă să fii ponderat, atunci când vine vorba despre cumpărături, analizeează situația financiară, înainte de a lua decia de a cumpăra vreun obiect de valoare.
            În intervalul 19 – 31 decembrie este o perioadă nefavorabilă, în ceea ce privește relația cu colegii de muncă, cu angajatorul sau în tot ce are legătură cu domeniul profesional. Fiind o perioadă de retrogradare a lui Venus prin zodia Capricorn (guvernatoarea zodiei tale, locul de muncă) se cere o reevaluare a relației cu colegii de muncă. Poate fi o revenire la cursuri de perfecționare, necesitatea de a mai lua o diplomă de studii, care poate să te ajute să îți menții un post sau să poți accede la un post, un loc de muncă mai bine plătit. Poate fi vorba despre implicarea într-o asociere cu persoane de altă naționlitate sau acceptarea unui loc de muncă în străinătate și care poate să îți provoace tot felul de pierderi, nemulțumiri.
            În acest an, oricare ar fi deciziile pe care le ei, se recomandă să nu te grăbești sau, odată ce ai luat deciziile, să nu privești cu părere de rău către trecut. Acceptă provocările,  schimbarea, progresul, învață din greșeli și nu renunța în fața obstacolelor!

3D Character and Success

Sănătate                 
          Acordă o atenție specială în luna ianuarie, prima parte a lunii octombrie, atunci când ești predispus la accidente, fracturi, lovituri. De evitat sporturile extreme în această perioadă. Este nevoie de mai multă odihnă în lunile aprilie și mai, în încercarea de a găsi un regim adecvat de viață. În luna octombrie este posibil să te confrunți cu probleme care țin de tensiune, circulația sângelui, infecții, probleme renale, epuizare nervoasă, impulsivitate. În lunile august, septembrie  te poți aștepta la senzația de oboseală acută, epuizare la nivel energetic fiind nevoie de o detașare de grijile de la locul de muncă. Surmenajul pe termen îndelungat te poate afecta, atât fizic cât și nervos.
            În perioada 19 – 31 decembrie, perioada de retrogradare a lui Venus (guvernatoarea casei a VI-a, a sănătății), este cel mai bun timp pentru a reconsidera tot ceea ce are legătură directă cu dieta, serviciul, colegii, locul de munca, programul de muncă. Este posibil să te confrunți cu probleme renale. De evitat orice efort care te solicită peste măsură întrucât ești predispus la probleme de sănătate datorate, în primul rând, stresului, a problemelor care țin de domeniul profesional, astfel că este recomandat să respecți orele de pauză, de relaxare, să pleci în concediu cât mai departe de orice te-ar putea solicita, fizic și mental. Este indicat să practici mai multă mișcare în aer liber, plimbări în mijlocul naturii, în parc.