Horoscop anual 2021, Scorpion

     „Dacă vrei să mergi undeva, cel mai bine este să găsești pe cineva care a fost deja acolo.” Robert Kiyosaki
     Acest an poate fi șansa de a-ți explora propriile rădăcini, de a-ți sonda trecutul, de a te reîntâlni cu persoane dragi. Dorul de casă, de locurile natale te va îndemna să te întorci în locurile de baștină. Este un an în care ai ocazia să clădești un nou drum în carieră. Este o perioadă de construcție, de clădire a unei fundații serioase, la propriu și la figurat, punând pe primul plan casa, familia, fără să neglijezi cariera. Ar fi bine să îți cercetezi sufletul și să iei deciziile pe care le dorești cu adevărat, ce anume te face să te simți în siguranță, din punct de vedere emoțional, la ce ar trebui să renunți pentru a te simți cu adevărat liber, sigur pe tine, încrezător în propriile forțe de a schimba viața. Deviza acestui an este: „Învăț să mă reconstruiesc mai puternic!” Anonim
            Tranzitul lui Jupiter și a lui Saturn în zodia Vărsător aduce schimbări importante în tot ceea ce are legătură cu casa, familia, părinții, cu aspectele ale sufletului tău, ale trecutului, amintiri, locurile copilăriei. Multe răsturnări de situație legate de familie (pierderea unui părinte, o vânzare sau schimbare de locuință) îți vor da viața peste cap. Este un an care se remarcă prin puterea de a te ridica de pe urma unor pierderi, de a o lua de la capăt, simți nevoia de a aduce ceva nou în propria casă, de a renova, îmbunătăți spațiul locativ, schimbi mobila, achiziționezi obiecte necesare pentru propria gospodărie. Este posibil să pleci în altă țară, eventual să emigrezi. Se recomandă mai multă prudență în ceea ce privește schimbările pe care vrei să le faci, în lunile ianuarie, iunie și septembrie, atunci când s-ar putea ca lucrurile să nu se așeze chiar așa cum ți-ai propus, în ceea ce privește casa, familia, relația cu partenerul de viață.
            Tranzitele lui Jupiter în semnul Pești (14 mai – 28 iulie, apoi din 29 decembrie) aduc un suflu nou în viața sentimentală, creativitate, relația cu propriul copil, perioade pline de afecțiune, de romantism, flirt, joc, nevoia de a crea, de a te distra, de a da startul unui nou hobby sau de a te retrage pur și simplu din problemele cotidiene alegând să te bucuri de viață. În perioada de retrogradare a lui Jupiter în semnul Pești (20 iunie – 28 iulie) poți face o analiză a domeniilor legate de creativitate, copii, dragoste, speculații. O iubire din trecut poate să îți tulbure din nou viața sau te implici mai mult decât trebuie în viața propriului copil. Jupiter retrograd îți poate da lecția de a iubi, fără să aștepți ceva în schimb.
            Uranus în zodia Taur îți poate aduce evenimente neașteptate, schimbări bruște care vizează relația cu ceilalți, relația de cuplu sau de parteneriat. Ești pus pe schimbare astfel că va avea loc o adevărată revoluție în relația cu ceilalți, renunți la colaboratori vechi, la o relație de cuplu care trenează de prea mult timp, nu mai accepți jumătăți de măsură. Schimbi, reziliezi contracte, actualizezi parteneriate nemaisuportând reguli impuse de alții. Este un an de schimbări neașteptate, îți dai demisia din asocieri în care simți că nu mai are rost să pierzi timpul. În perioada de retrogradare a lui Uranus se reiau negocieri, se reorganizează parteneriate, revii asupra unor înțelegeri făcute în trecut. Cu Neptun în zodia Pești, în casa a V-a, a iubirii, creativității și a copiilor, îți poate aduce în vedere neînțelegeri în relațiile sentimentale, idealizarea persoanei iubite, decizii pripite care vizează relația de dragoste și tot ce ține de propriul copil, creativitate. Ai tendința de a idealiza ceea ce simți și astfel ajungi la dezamăgiri. Neptun în mers retrograd (25 iunie – 1 decembrie) îți dă puterea de a ierta și de a te detașa de asepectele cotidiene. Această detașare poate avea un efect eliberator având ocazia să te debarasezi de falsele valori. Poate fi vorba despre accesarea mult mai ușor a unor informații venite pe căi onirice. Este posibil să ai momente în care nu îți găsești locul, simți că trăiești într-o lume confuză existând riscul să te refugiezi în substanțe toxice (medicamente, alcool, tutun etc.). Pluton în semnul Capricorn continuă să îți arate ce să transformi, în privința modului de a comunica cu ceilalți, cum să îți folosești calitățile în scris, vorbit, la modul în care negociezi, călătorești, relația cu rudele. Pluton te poate ajuta să descoperi un talent legat de publicistică sau cum să obții câștiguri financiare de pe urma folosirii acestui talent. Vrei să urmezi cursuri de perfecționare care te vor ajuta în plan profesional.
            Eclipsele din acest an au loc pe axa Gemeni – Săgetător (26 mai, eclipsă de Luna în zodia Săgetător, 10 iunie, eclipsă de Soare în semnul Gemeni, 4 decembrie, eclipsă de Soare în semnul Săgetător), în casele II – VIII, axa  posesiunilor, ceea ce aduce îndemnul către economie, redescoperirea propriilor talente, a resurselor de care dispui, valorile materiale pe care pui preț, ai șansa de a acumula mai mult în plan financiar dar și de a pierde. Redescoperi un nou sens la iubirii, sexualității, a lucrurilor care îți fac plăcere și care se leagă mai mult de planul material. Experiențele aduse de eclipsele din acest an pot provoca schimbări în modul în care privești banii, câștigurile personale, valorile materiale dar și pe cele personale. Este timpul să îți stabilești noi obiective financiare, să găsești noi surse de venit și să cauți metode de a-ți gestiona mai eficient resursele.
            Eclipsa de Lună din semnul Taur, din data de 19 noiembrie, te avertizează asupra unor schimbări neșateptate care vizează relația de cuplu sau un eventual parteneriat. Sunt aduse în lumină secrete, lucruri nespuse, dar care te vor ajuta să vezi dintr-o nouă perspectivă relația în care ești deja implicat.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional
        Încă de la începutul anului Uranus în zodia Taurului, casa mariajului, vine cu tot felul de surprize, răsturnări de situație, schimbări de direcție în relația de mariaj. Ești mult mai atras de parteneri nonconformiști, excentrici, care se disting de ceilalți printr-o atitudine libertină, originală. Poate să aducă o trezire la viață în relația de cuplu, dorința de a te înhăma, alături de partenerul de viață la schimbări importante legate de casă și familie ceea ce nu poate decât să vă unească și mai mult sau ai dorința de a pune capăt relației de mariaj, dacă aceasta nu îți mai aduce nimic bun. Uranus te ajută să redescoperi relația în doi din cu totul altă perspectivă, adaptându-te la nou.
            Dacă nu ești căsătorit, Uranus îți aduce dorința de a legaliza o relație de dragoste având sentimentul că nu are rost să mai pierzi vremea și că trebuie să treci la fapte. Pe de altă parte, o influență semnificativă în destabilizarea relației tale de mariaj o vor avea și părinții. Uranus în opoziție la Soarele tău te va predispune la schimbări bruște, rupturi, despărțiri sau întâlniri oarecum ciudate, imprevizibile, menite parcă să îți strice liniștea sufletească. Prezența lui Jupiter în zodia Pești (14 mai – 20 iunie) în mers direct,  îți aduce surprize plăcute și/sau mai puțin plăcute care țin de relația de dragoste dar și de decizia de a concepe un copil, de a-ți întemeia o familie. Cu Jupiter în casa iubirii ai ocazia să înveți cum să dăruiești, să iubești, vrei să fii iubit lăsându-te invadat de pasiune, romantism, emoții profunde. Nu este exclus să treci prin stări contradictorii, te poți implica într-o relație secretă cu cineva aflat pe alte meleaguri sau de altă naționalitate. În perioada de retrogradare a lui Jupiter în semnul Pești (20 iunie – 28 iulie) este recomandat să îți reanalizezi relația de dragoste, creativitatea, un hobby, relația cu propriul copil. O iubire din trecut poate reapărea acum în viața ta tulburându-ți liniștea și echilibrul emoțional.             
            Tranzitul lui Venus prin semnul Pești (25 februarie – 21 martie) vine cu promisiunea de iubire, cu întâlniri romantice, pline de farmec având parcă mai mult curaj să faci declarații de amor și poate chiar să visezi la o eventuală cerere în căsătorie. Cu Lilith în zodia Taur, din data de 18 iulie, ai parte de ispite, seducții, iluzii şi concepţii greşite, în parteneriate şi in contactele cu alte persoane, un conflict între dorința de implicare şi aspiraţiile de independenţă. Vei fi capabil să îți analizezi propria situaţie psihologică cu atenţie, dar s-ar putea ca, ulterior, să cedezi în faţa tentaţiei de a nu modifica nimic întorcându-te mereu înapoi, la acelaşi comportament, deși vei constientiza că acest lucru nu aduce nimic bun. În ciuda calităților bune de mediator și a diplomaţiei, de multe ori, nu îți este uşor să te decizi între angajament şi libertate căutând astfel persoane care ar putea să ți le ofere pe amândouă.
            În lunile februarie, martie și mai vei resimți nevoia de a iubi și de a fi iubit, de a-ți găsi jumătatea, de a lua un nou start în relația de cuplu. În perioadele de tranzit a lui Venus (10 septembrie -7 octombrie) și Marte (30 octombrie – 13 decembrie) prin zodia ta, te faci mult mai ușor remarcat de către sexul opus. Este vremea unor decizii, a declarațiilor de iubire, luarea unor angajamente în plan relațional pe termen lung. În perioada 19 – 31 decembrie va trebui să fii mult mai atent la ce spui, cum îți exprimi punctul de vedere în relația de cuplu, la deciziile pe care le iei, vis-a-vis de relația de mariaj. Este o perioadă în care nu este favorizată oficializarea unei relații de dragoste.
            În lunile ianuarie, iunie și septembrie, pentru cei care nu sunt încă implicați într-o relație de cuplu, se pot aștepta la răsturnări de situație, vis-à-vis de relația de dragoste sau poate să fie vorba despre o trezire bruscă la realitate, renunțarea la amăgiri. Se recomandă prudență, în ceea ce privșete relația cu sexul opus, în lunile octombrie și noiembrie, atunci când este posibil ca starea ta de impulsivitate, din dorința de a deține controlul asupra persoanei dragi să riști să o pierzi definitiv. Evită să fii posesiv, gelos, să manipulezi sau chiar să te răzbuni existând această predispoziție, îndeosebi în intervalul 27 octombrie – 30 noiembrie. În perioada 19 – 31 decembrie  poate să reapară în viața ta o iubire din trecut, reiei anumite discuții, întâlniri, vrei să o iei de la capăt și apoi te răzgândești considerând că nu merită. Nu este o perioadă favorabilă pentru a da startul unei (noi) relații de iubire sau unei relații de mariaj.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă        
        Te faci remarcat cu ușurință în mediul de lucru și, chiar dacă ești de-a dreptul bulversat ca urmare a unor probleme venite din partea unor colaboratori sau ca urmare a unor parteneriate care se cer a fi reeealuare, știi exact ce ai de făcut și în ce direcție trebuie să te îndrepți pentru a atrage și mai multe venituri în contul personal. Reușești să îmbini utillul cu plăcutul și să profiți de fiecare oportunitate de atrage și mai multe resurse de partea ta. Prezența lui Marte în zodia Berbec (1 – 7 ianuarie ) îți dă foarte multă energie, conștiinciozitate, inițiativă, dorința de a duce la bun sfârșit proiectele profesionale. Nu vor lipsi confruntările directe cu colegii de muncă, certurile, contrazicerile, ai capacitatea de a-ți impune propriul punct de vedere. Calitățile proprii pot deveni sursă de venit sau îți găsești surse de venit suplimentare folosindu-ți resursele personale – atât cele materiale, cât și cele interioare. Pe de altă parte, obiceiurile proaste legate de gestionarea banilor și confundarea acestora cu valoarea personală ar putea fi generatoare de pierderi materiale, îndeosebi în luna ianuarie, prima parte a lunii februarie, iunie și în a doua parte a lunii decembrie. Ultima decadă a lunii aprilie și primele două decade ale lunii mai sunt favorabile asocierilor profesionale, semnării de contracte profitabile, obținerii de finanțări necesare dezvoltării carierei. În lunile ianuarie, iunie și a doua parte a lunii decembrie, o serie de contracte vor fi puse însă sub semnul întrebării. În relațiile profesionale se pot strecura orgolii, vanități, sau o predispoziție a celor implicați de a contesta autoritatea celorlalți.
            În a doua parte a lunii august și luna  septembrie sunt perioade minunate pentru negocieri și renegocieri profesionale, pentru proiecte de grup, pentru afirmare personală. Dar apare o tendință de a-ţi asuma riscuri financiare inutile, de a cheltui exagerat pentru imagine sau de a face investiții proaste, în perioada 27 septembrie – 18 octombrie.
            Mercur retrogradează în acest an în semnul Gemeni (30 mai – 22 iunie), în casa a VIII-a, a resurselor comune, credite, taxe, amenzi, dar și moșteniri, finanțări, ceea ce anunță posibile pierderi de bani, amenzi, probleme legate de litigii, partaj, moștenire. În intervalul 27 iulie – 11 august sunt favorizate frecventarea cursurilor de perfecționare, călătoriile în interes profesional, schimburile de experiență, susținerea de concursuri pentru ocuparea unui loc de muncă. Fii mult mai prudent, în ceea ce privește relațiile de colaborare cu colegii, îndeosebi în perioada 27 septembrie – 18 octombrie, atunci când te poți aștepta la atacuri dure venite din partea dușmanilor ascunși, urmărirea de interese obscure din partea altora care se folosesc de resursele tale, de informațiile pe care le deții. Stai cât mai departe de orice eventual compromis. Pot să apară unele probleme referitoare la un parteneriat, o colaborare care ți-a fost promisă de ceva timp.
            În prima parte a lunii noiembrie se anunță o perioadă favorabilă, din punct de vedere financiar. Poate fi vorba despre șansa a semna un contract de muncă mult mai avantajos sau găsești un al doilea job, cu ajutorul căruia îți suplimentezi veniturile. Chiar dacă ai sentimentul că bați pasul pe loc sau că se repetă anumite situații neplăcute, răsturnări de situație cu care te-ai mai confruntat și în trecut, din a doua parte a anului începi să observi să lucrurile se așează pe un făgaș normal, în plan profesional.

3D Character and Success

Sănătate
        Începutul de an te solicită peste măsură, din punct de vedere fizic, existând riscul să te accidentezi, să ai probleme stomatologice, migrene, dureri de oase, de spate. Evită să te enervezi din orice și las-o mai ușor cu munca. Perioade mai puțin favorabile, în ceea ce privește sănătatea, ar fi în lunile ianuarie, a doua parte a lunii martie,și a doua parte a lunii octombrie fiind necesar să urmezi sfatul medicului și să o lași mai ușor cu efortul fizic și intelectual. În intervalul 19 – 31 decembrie este posibil să te confrunți cu  infecții renale, probleme lombare și cu articulațiile. De evitat orice ar putea să te facă să irosești energia în mod inutil fiind foarte important să îți organizezi mult mai eficient timpul de muncă. Lunile iulie, august și septembrie sunt perioade mult mai favorabile, în ceea ce privește propria sănătate. Ai capacitatea de a te reface rapid, după ce ai depus efort fizic și/sau intelectual. În a doua parte a lunii noiembrie există riscul să te confrunți cu probleme ale ficatului, pancreasului, ale circulației arteriale, unele probleme renale.