Horoscop anual 2021, Săgetător

             „Cea mai nobilă plăcere este bucuria de a înțelege.” Leonardo da Vinci
            Este un an de expansiune, încredere și optimism, de voie bună, regăsire dar și speranță, de schimbare a atitudinii, a propriului mod de a fi, de a te prezenta lumii. Folosește energia în sensul propriului progres și al eliberării de trecut! Deviza acestui an este: „Privesc cu încredere viața și sunt pregătit să fac față cu brio obstacolelor de orice fel!” Anonim
            Prezența lui Saturn și Jupiter în semnul Vărsător, în casa a III-a, (a comunicării, studiile, călătoriile) aduc sentimentul de blocaj, incapacitatea de a exprima ce simți cu adevărat, ai senzația că îți sunt răstălmăcite cuvintele. Pot apărea tot felul de probleme în relația cu rudele apropiate, în tot ceea ce ține de acte, documente, studii, examinări, interviuri, redactarea de documente. Perioade de-a dreptul epuizante, la capitolul comunicare și învățătură, se dovedesc a fi în lunile ianuarie, iulie și octombrie. Îți extinzi însă orizonturile educației sau prin formarea de noi abilități. Munca intelectuală îți poate aduce reale beneficii, în plan personal și financiar.
            Intrarea lui Jupiter în zodia Pești (14 mai – 28 iulie, apoi în 29 decembrie), în casa a IV-a, (casa familiei, a trecutului, locurile natale) poate aduce oportunități care vizează renovarea casei, cumpărarea unui imobil, este posibil să moștenești o casă sau să achiziționezi bunuri care îți sporesc confortul în propria locuință. Te bucuri de familie, relația cu părinții, este posibil să te întorci în locurile natale sau să te întâlnești cu oameni dragi, cunoscuți încă din copilărie. Vrei să îți întemeiezi o familie. Prezența lui Uranus în zodia Taur, în sectorul muncii și al sănătății, vine cu surprize plăcute și mai puțin plăcute. Ai mai mult curaj pentru a schimba un anumit job fiind favorizate domeniile care țin de agricultură, știință și tehnică, munca de cercetare, comerț, domeniul imobiliar având abilități practice care te vor ajuta să rezolvi cu succes orice problemă.  Este un an de agitație la locul de muncă, de schimbare și înnoire, de lucru cu aparatură tehnică de ultimă oră, este posibil să alegi un domeniu de lucru cu aparatură modernă. Ești implicat în proiecte importante și originale care vizează locul de muncă. Este o perioadă în care nu se poate vorbi despre plictiseală sau rutină la serviciu.
            Neptun în zodia Pești (din 2011 până în 2026), în casa a IV-a (familia de origine, patrimoniul, locuința și gospodăria) ar putea să-ți creeze o oarecare stare de confuzie, de neliniște, contradicții legate de casă, familie, îndeosebi în doua parte a lunii februarie, în a doua parte a lunii noiembrie precum și în prima parte a lunii decembrie. Sunt perioade nefavorabile schimbării de domiciliu, achiziției sau vânzării unei proprietăți, bunuri imobiliare dar și demarării unor acțiuni importante care au legătură cu casa, familia. Pluton în zodia Capricorn, în casa a II-a (a valorilor personale și financiare, bani din muncă personală), este un tranzit care predispune la transformări profunde, vis-a-vis de banii câștigați din muncă proprie, valorificarea abilităților și talentelor de care dispui, în sensul acumulării de bani. În perioada de retrogradare (27 aprilie – 6 octombrie) ești predispus la pierderi de bani, tot felul de limitări, nedreptăți, care au ca subiect principal banii și valoarea personală. Pot apărea însă și provocări care țin de relația intimă, sexuală, tentații care vizează relația partenerială.
            Eclipsele din acest an au loc pe axa Gemeni – Săgetător (26 mai, eclipsă de Lună în zodia Săgetător; 10 iunie, eclipsă de Soare însemnul Gemeni; 4 decembrie, eclipsa de Soare în zodia Săgetător), în casele I-VII,  axa relațională, și îți cer să pui mai mult preț pe parteneriate, colaborare fiind  important să înțelegi ce anume se vrea de la tine, cum te percep ceilalți, cum ai putea progresa ținând cont și de cei cu care relaționezi. Ești mai interesat de părerea celor din jur, ce impresie faci, cum să faci față cerințelor sau cum să te detașezi de relații care nu mai sunt favorabile. Este un an în care iei decizii pe termen îndelungat, în ceea ce privește relația cu colaboratorii, partenerii sau în relația de cuplu.
            Dacă nu ești căsătorit, în acest an poate fi vorba despre o întâlnire de destin și astfel iei decizia de a da startul unei familii. Eclipsa de Lună din semnul Taur, din data de 19 noiembrie, în casa a VI-a (locul de muncă, sănătate), poate anunța o finalizare a unui contract de muncă, schimbări bruște de atitudine venite din partea unor colegi, nemulțumiri vis-a-vis de subalterni. Poate fi punctul culminant al unor evenimente care s-au derulat încă de la începutul anului și vizează locul de muncă. Este pusă în vizor și sănătatea putând readuce probleme mai vechi fiind nevoie să acționezi cât mai prompt apelând la medic, la un tratament mai eficient.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional  
          Tranzitul lui Marte prin zodia Berbec (1 – 7 ianuarie ) amplifică dorința de aventură, de exprimare  a sentimentelor, a pasiunii, a dorinței de a iubi și a fi iubit, a deciziilor bruște, gândiri și răzgândiri, flirt, aventură punând pe primul plan sexualitatea. Poate fi și pasiunea generatoare a unei iubiri intense dar poate fi o atitudine dinamică, agresivă chiar în relația cu persoana iubită. La început de an te poți aștepta la răsturnări bruște, situații ciudate în plan sentimental, cu atât mai mult că Venus trece și ea prin zodia ta, în perioadele 1 – 8 ianuarie și 7 octombrie – 5 noiembrie, reușind să atragi cu ușurință atenția sexului opus, datorită sex-apealului pe care îl degaji, a umorului,și încrederii de sine. Odată cu tranzitul lui Venus prin zodia Berbec ( 21 martie – 14 aprilie) ești predispus la sensibilitate, romantism, dorința de a iubi și de a fi iubit. Farmecul personal atrage cu mai multă ușurință atenția sexului opus, este o perioadă a norocului în dragoste.
            Este o perioadă în care se poate vorbi despre șansa de a te îndrăgosti, în cazul în care ești în căutarea unei noi iubiri. Te gândești foarte serios la întemeierea unei familii. Perioade favorabile pentru a da startul unei relații de cuplu sunt: prima parte a lunii aprilie, a doua parte a lunii mai și prima parte a lunii iulie. În perioada 4 martie – 23 aprilie va trebui să fii precaut la relația de cuplu, fie partenerul este prea ocupat cu sarcinile de serviciu și nu prea mai are răbdare cu tine, fie tu ești mult prea sensibil și să îl percepi ca fiind prea impulsiv, nervos riscând să se declanșeze adevărate certuri în relația de cuplu.
            Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj acordă o atenție specială, îndeosebi în a doua parte a lunii aprilie și în a doua parte a lunii mai și iunie întrucât ești predispus la certuri, despărțiri, reacții neașteptate venite din partea partenerului de viață. Te simți oarecum vulnerabil, dezorientat neștiind prea clar ce decizii să iei, mai ales în preajma datei de 2 iunie, atunci când se pare că un rol negativ, vis-a-vis de relația ta de cuplu, îl are și familia, părinții. Stai departe de orice ar putea să îți destabilizeze echilibrul în relația de mariaj! În luna iunie se pot complica lucrurile destul de serios în relația de cuplu, având ca subiect principal banii partenerului de viață sau o eventuală moștenire, un proces pierdut care ar putea să îți dea bătăi de cap și astfel ajungi frecvent la certuri. Nu este exclus să se amplifice pasiunea, erotismul în relația de mariaj și astfel ajungeți la o mai bună înțelegere, armonie în relație. Este recomandat să acorzi o atenție deosebită perioadelor de retrogradare ale lui Mercur (guvernează casa mariajului) în acest an: 30 ianuarie – 21 februarie, în semnul Vărsător; 30 mai – 22 iunie, în zodia Gemeni; 27 septembrie – 18 octombrie, în semnul Balanță. Sunt perioade tensionate, de reevaluări, rediscutări, reproșuri în relația de cuplu, perioade în care se recomandă evitarea semnării unui contract de asociere, inclusiv dacă este vorba despre căsătorie.   
            Eclipsele din acest an loc pe axa Gemeni-Săgetător, în casele I-VII, axa relațională, și îți cer să pui mai mult preț pe parteneriate, colaborare fiind important să înțelegi ce anume se vrea de la tine, cum te percep ceilalți, cum ai putea progresa tu, ținând cont și de cei cu care relaționezi.  Este un an de schimbări neașteptate în plan relațional, îndeosebi în preajma eclipselor de pe axa Gemeni-Săgetător (26 mai, eclipsă de Lună în zodia Săgetător; 10 iunie, eclipsă de Soare în semnul Gemeni; 4 decembrie, eclipsă de Soare în zodia Săgetător) fiind perioade de reinventare, de restructurare interioară și de reînnoire, aducând în vedere că sistemele de valori de care dispui sunt zguduite destul de serios. Nu este exclus să treci prin situații intense care te vor conduce la redefiniri și reevaluări personale ceea ce te va ajuta să vezi ce este mai important, pentru tine și relația de cuplu.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă   
          În primele două luni ale acestui an se cere multă prudență în acțiunile financiare pe care vrei să le demarezi, la negocierile pe care le faci în luna ianuarie și prima parte a lunii februarie. Ești, poate, mult prea încrezător în propriile abilități și îți place să riști, mai ales atunci când vine vorba despre bani și carieră. Tranzitul lui Saturn și Jupiter prin zodia Vărsător îți aduce teste, vis-a-vis de locul de muncă, relația cu colegii, în ceea ce privește deplasările în interes profesional. Resimți mult mai pregnant nevoia de a te perfecționa, de a urma noi cursuri, diplome care te vor ajuta în carieră. Chiar dacă vei avea și perioade de limitări, de eșecuri, atunci când vine vorba de negocieri, examene, știi exact ce ai de făcut și faci față cu bine provocărilor. Perioada lui Marte în semnul Berbec (1 – 7 ianuarie) ar putea să te îndemne la gesturi pripite, decizii impulsive, prea riscante, din punct de vedere financiar, care te-ar putea conduce și la neplăceri materiale, îndeosebi la mijlocul lunii ianuarie, atunci când se va afla în conjuncție cu Uranus retrograd și în careu cu Jupiter (din semnul Vărsător).
            Tranzitul lui Uranus în zodia Taur te predispune la schimbări în plan profesional, îndeosebi în luna ianuarie, prima parte a lui februarie, la începutul lunii iunie și a doua parte a lunii decembrie. Este posibil să iei decizia bruscă de a schimba un anumit domeniu de activitate, te orientezi mai mult către tehnologia modernă sau către astrologie, aviație, inginerie, către o profesie în care ai sentimentul de independență, acolo unde te poți exprima la adevărata valoare, îți pui în valoare ideile originale. Nu este exclus să pornești singur o afacere, îți dorești o carieră pe cont propriu. Tranzitele planetare din zodia Rac din iunie și iulie (din casa a VIII-a, banii partenerului de viață, taxe și impozite, moșteniri) aduc o perioadă deosebită, în care se cere maximă prudență din partea ta, în ceea ce privește bunurile comune, plata unor taxe, impozite, un eventual credit bancar. Pot aduce câștiguri neașteptate dintr-o afacere, moștenire. Este cea mai bună perioadă pentru a face ordine în veniturile, datoriile financiare sau de altă natură.
           În intervalul 30 mai – 22 iunie Mercur intră în mers retrograd  în zodia Gemeni (relația cu ceilalți și parteneriatele) astfel că ar fi indicat să eviți compromisul și încălcarea legii fiind nerecomandată semnarea de contracte de colaborare sau achiziția unor obiecte de valoare. Parteneriatele au de suferit în această perioadă, nu este exclus să fie vorba și despre reluarea unor discuții cu competitorii, în încercarea de a repara ceva din cadrul unei colaborări.
            În a doua parte a lunii februarie, luna mai, a doua parte a lunii august și luna septembrie sunt perioade în care dai dovadă de conștiinciozitate îndeplinindu-ți sarcinile de muncă cu plăcere, realizând relații mult mai armonioase cu colegii de muncă, cooperând eficient cu superiorii sau asociații. În a doua parte a lunii mai pot apărea noi șanse de schimbare a locului de muncă. Este o perioadă de relansare în plan profesional, poți primi susținere din partea unei persoane cu funcție de răspundere. Este un an în care ai curaj să îți asumi riscuri și să-ți susții punctul de vedere, fără să te mai lași influențat de atacurile venite din partea unor competitori. Important este să găsești o modalitate prin care să îi convingi pe cei cu care colaborezi că ideile tale sunt bune și că merită să fie luate în considerare.
            Se cere mai multă atenție în luna noiembrie, atunci când pot apărea tot felul de încurcături legate de un eventual parteneriat, o asociere, documente, acte importante sau ca urmare a  unei intervenții răutăcioase venite din partea unui dușman ascuns, dornic să te denigreze. Ai ocazia să intri în posesia unor informații secrete, să reevaluezi un proiect, anumite relații de colaborare sau rectifici o înțelegere, un eventual contract. Evită să semnezi acte importante, să dai curs noilor proiecte, inițiative profesionale sau să te implici într-o nouă afacere, îndeosebi în perioadele de retrogradare a lui Mercur (guvernatorul casei asocierilor, parteneriatelor): 30 ianuarie-  21 februarie, în semnul Vărsător; 30 mai – 22 iunie, în zodia Gemeni; 27 septembrie – 18 octombrie, în semnul Balanță.
            Este un an de eforturi susținut,e de gândiri și răzgândiri, de schimbare a locului de muncă sau reconfigurare a colectivului de muncă, a proiectelor profesionale.

3D Character and Success

Sănătate              
       Acest an este foarte solicitant, în ceea ce privește propria sănătate recomandându-se prudență, în cazul în care faci călătorii frecvente sau lucrezi într-un mediu care te solicită foarte mult, din punct de vedere fizic/psihic. Este important să îți rezervi timp pentru a face mișcare, să nu neglijezi odihna, să adopți un regim alimentar adecvat organismului tău. Poți să treci la un regim de viață mai non-conformist: lacto-vegetarian, 100% natural, tratamente naturiste. În acest an acorzi mai multă atenție igienei, dietei având o atitudine mai reformatoare încât reușești să menții o stare de sănătate bună prin metode mai puțin obișnuite, apelând eventual la terapii alternative.
            Se recomandă atenție la eventuale probleme ale ficatului, pancreas, de evitat practicarea sporturilor extreme, îndeosebi în luna   ianuarie, atunci când ești predispus la accidentări, fracturi, lovituri în zona capului, dureri de spate. În lunile aprilie și mai ai ocazia să te preocupi mai mult de propria sănătate având șansa să găsești noi remedii, un tratament mult mai eficient pentru o problemă de sănătate cu care te confrunți de câțiva ani. Poate fi vorba și despre întărirea sistemului imunitar. În prima parte a lunii iunie ești predispus la accidente, fracturi, luxații, probleme ale pielii, insolație, stări febrile, probleme digestive. Te confrunți cu nervozitate, insomnii, acțiuni riscante, decizi pripite fiind nevoie de mai multă precauție, în ceea ce privește deplasările și mijloacele de transport. În ultima decadă a lunii noiembrie ești predispus la migrene, inflamații, hemoragii, probleme musculare sau chiar accidentări. Este necesar să îți dirijezi energia în direcția dorită evitând astfel starea de nervi, agresivitate. În perioada 19 – 31 decembrie se recomandă mai multă odihnă și relaxare deoarece ești predispus la recidivarea unor probleme de sănătate care țin de zona renală.