Horoscop anual 2021, Rac

           „Dacă mi-am pierdut încrederea în mine, voi avea universul împotriva mea.” Ralph Waldo Emerson
         În acest an vei resimți o mai mare nevoie de a te preocupa de aspectele care vizează viața intimă, materială confruntându-te cu schimbări bruște de direcție, de transformare a vieții personale. Se poate vorbi acum despre o adevărată revoluție în plan personal trecând prin momente greu de gestionat din punct de vedere psihic-emoțional. Deviza acestui an este: „Ai încredere în tine, indiferent de ceea ce vor spune ceilalți!”Anonim
            Cu Jupiter în semnul Vărsător, casa a VIII-a (a transformărilor, resursele celorlalți, moștenirea, taxe și impozite, datoriile, moartea și renaștere, ocultismul), nu de puține ori te vei confrunta cu ineditul, trecerea de la o extremă la alta, de la agonie și extaz, de la câștig la pierdere. Se poate vorbi despre o perioadă dinamică în plan erotic, sexual, de maturizare la nivel emoțional, de a experimenta din punct de vedere sexual, de a întâlni partenerul cu care ai o bună compatibilitate. Este posibl să revină din trecut aspecte de natură juridică sau ai șansa de a reintra în posesia unor bunuri, a unor bani ce păreau a fi pierduți definitiv. Ai ocazia să te bucuri de susținere financiară venită din partea partenerului de viață, accesezi fonduri, primești sponsorizări, obții un credit bancar avantajos. Fii mult mai prudent, în perioada de retrogradare a lui Jupiter în semnul Vărsător( 28 iulie – 18 octombrie) fiind o perioadă de reevaluare, simți nevoia de reorganizare a aspectelor care vizează banii obținuți prin intermediul partenerului de viață, o eventuală moștenire, aspecte legate de un proces, relații intime. Este posibil să te confrunți cu tot felul de blocaje, pierderi, în tot ceea ce ține de bani câștigați în urma unor compromisuri, probleme în obținerea unui credit bancar.
            Tranzitul lui Jupiter în zodia Pești (14 mai – 20 iunie) îți dă șansa de a lărgi orizonturile cunoașterii, prin studiu, schimburi de informații, călătorii, comunicare. Ai posibilitatea să construiești o nouă filosofie de viață, să susții examene care te vor propulsa pe o nouă treaptă, în plan profesional și financiar. Se poate vorbi despre succes la examene, în comerț, ai dorința de a te informa din cât mai multe domenii. Relaționezi mult mai ușor cu rudele apropiate, cu vecinii, este posibil să ai succes editorial. Călătorești mai mult, atât în țară, cât și peste hotare. Călătoriile sau interacțiunile cu oameni de altă cultura vor juca un rol important în dezvoltarea ta personală și spirituală. Sunt favorizate vânzările, cumpărările, activitățile comerciale, obținerea de fonduri (donații, sponsorizări). În perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Pești (20 iunie – 28 iulie) ai de a face cu reevaluarea aspectelor care țin de studii academice, relația cu persoane de altă naționalitate, religie, relația cu mentorii, ghizi. Lecția lui Jupiter retrograd este de a încerca să înțelegi ce anume ai de schimbat în relația cu persoane de altă naționalitate; poate fi dorința bruscă de a schimba cursurile pe care le urmezi în favoarea altora, care par mai avantajoase. Este posibil să revii în locuri îndepărtate, pe unde ai mai fost cândva.
            Saturn tranzitează zodia Vărsător pe tot parcursul acestui an resimțind destul de puternic influența acestuia, îndemnându-te către o cunoaștere interioară, în încercarea de a găsi răspunsuri, vis-a-vis de blocajele cu care te confrunți, în plan material dar și relațional. Te confrunți cu probleme legate de o afacere, modul în care folosești banii în comun. Dacă ești deja într-un divorț sau proces pot apărea tot felul de răsturnări de situație, cheltuieli mai mari sau pierderi de bani la care nu te așteptai. Este o perioadă în care evenimentele neplăcute te îndeamnă la o transformare interioară devenind mai preocupat de realitățile funadamentale ale existenței. În perioada de retrogradare ale lui Saturn în semnul Vărsător (28 iulie – 18 octombrie)  va trebui să fii mult mai precaut la deciziile pe care vrei să le iei, vis-a-vis de bani, taxe, un eventual proces, o relație intimă. Este posibil să revină în viața ta o persoană de sex opus care îți provoacă multă suferință.
            Tranzitul lui Uranus în Taur, în  casa prietenilor, a protectorilor, a idealurilor și a cauzelor în slujba cărora se poate pune omul în viața sa socială ne spune că este timpul să te implici mai mult în activități umanitare, să te eliberezi de anumiți prieteni și să interacționezi cu oameni mult mai interesanți, persoane de la care ai multe lucruri interesante de învățat. Vei cunoaște oameni prin intermediul internetului, a mijloacelor de comunicare moderne, vei fi mult mai curios să înveți lucruri noi, care te pot ajuta să progresezi, în plan personal și profesional. Este ocazia de a lăsa în trecut un anumit grup de prieteni, o asociație pentru a adera la un nou cerc de prieteni și pentru a da startul unor relații de prietenie care te pot ajuta să îți împlinești mult mai ușor propriile proiecte, care nu vor fi lipsite de originalitate. Acționezi cu mai mult altruism, simți nevoia profundă de a fi independent, de a-ți exprima cu originalitate propriile idei, proiecte. În perioada de retrogradare a lui Uranus (14 ianuarie – 20 august) ai ocazia să constați că anumite grupuri, organizații, o asociație din care faci parte, nu te mai reprezintă sau că unele proiecte de viitor trebuie revizuite radical. Prietenii te pot lua prin surprindere, nu neapărat în mod plăcut. Este o perioadă în care Uranus retrograd din zodia Taur te va forța într-un mod unic să faci o selecție drastică printre prieteni.
            Neptun tranzitează zodia Pești până în anul 2026, casa a IX-a pentru zodia Rac, și se află în casa progresului și a înțelepciunii, a străinătății, studiilor superioare, a religiei și filosofiei ceea ce îți deschide noi posibilități de explorare a unor domenii menite să îți aducă capacitatea de a te informa, de a deveni mai înțelept, de a călători pe alte meleaguri având loc o reconfigurare a propriei filosofii de viață. Poate fi vorba și despre întâlnirea unui ghid, un profesor care te ajută să aprofundezi tainele care țin de lumea în care trăiești, domenii de natură spirituală. Se cere însă mai multă prudență în perioada de retrogradare a lui Neptun (25 iunie – 1 decembrie) o mai bună organizare a timpului, atunci când este vorba despre studii superioare, călătorii departe de casă. Se referă la aplicarea diferențierii juste între prezent și trecut, între realitate și fantezie sau între intuiție divină și ego. Este posibil să te confrunți cu o stare de derută, în ceea ce privește principiile de viață. Prezența lui Pluton în semnul Capricorn te ajută să depistezi relațiile nocive, negative, care îți creează tot felul de probleme fiind momentul să lași loc altor persoane, mult mai interesante, care să te ajute să progresezi. Relațiile de parteneriat, asocierile trec acum prin transformări profunde. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce ai de schimbat în propria atitudine pentru a reuși să restabilești starea de echilibru în relația cu ceilalți. Pot apărea tot felul de obstacole, limitări dar, adoptând o atitudine înțeleaptă, vei reuși să treci cu bine peste eventualele piedici.
            Eclipsele din acest an loc pe axa Gemeni – Săgetător, în casele VI- XII (axa sănătății și a limitărilor) și îți oferă lecții interesante care vizează, de fapt, purificarea fizică și spirituală. Sunt aduse la lumină probleme ascunse de multă vreme, necesitatea de a le conștientiza și rezolva. Sunt posibile probleme de sănătate, simți nevoia de a te retrage în singurătate, de a medita, a te apropia mai mult de Dumnezu, de latura spirituală a vieții. Te vei întâlni cu situații de viață care te vor determina să apreciezi valorile spirituale ale lumii și să le utilizezi pentru a-i ajuta pe ceilalți.
                Eclipsa de Lună în Taur din data de 19 noiembrie, în casa a XI-a (prietenii, idealurile, cercurile socio-profesionale), aduce o perioadă în care se rup prietenii, se reconfigurează aspecte care vizează organizația, un grup din care faci parte, poate fi descoperirea unui secret, vis-a-vis de un prieten drag. Se poate vorbi despre momentul de claritate, de aducere în lumină a ceea ce ți-a fost ascuns, poate, pentru mult timp.
            Este un an în care ai ocazia să treci prin transformări profunde, ai sentimentul că ești cu totul alt om, că ai reușit să treci de un prag, să îți învingi propriile frici, să îți sondezi propria conștiință. Este șansa de a renaște din propria cenușă!

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                   
       În acest an se prevestește o viață dinamică, marcată de răsturnări de situație, având însă șansa de a cunoașate oameni care îți vor marca viața, atât în bine, cât și mai puțin bine. Încă de la începutul perioadei, mai exact în luna ianuarie și prima parte a lui februarie, te poți confrunta cu tot felul de neplăceri în tot ce înseamnă relație intimă, parteneriat, este posibilă o schimbare neașteptată venită din partea partenerului de viață și de aici se poate ajunge la separare, chiar divorț. Aspectele tensionate dintre Saturn, Jupiter din semnul Vărsător în careu cu Uranus din zodia Taur, în a doua parte a lui ianuarie, începutul lui februarie, în prima parte a lunii iunie și a doua parte  lui decembrie, nu pot decât să îți răscolească sufletul, obligându-te să îți revizuiești idealul, proiectele de viitor.
          Retrogradarea lui Mercur în semnul Vărsător (30 ianuarie – 21 februarie) îți poate revela răspunsuri interesante de o relație intimă. Este o perioadă în care se reiau discuțiile cu persoana iubită, este posibil să nu mai accepți compromisul fiind momentul de trezire, revoltă, nemulțumiri, vis-a-vis de o relație amoroasă. Intri acum în posesia unor secrete care vizează o relație extraconjugală, fie a ta, fie a partenerului de viață, cert este că te confrunți acum cu tot felul de nemulțumiri în relația de dragoste.
          Prezența lui Pluton în semnul Capricorn, în casa a VII-a, are în continuare o influență puternică asupra ta și a relației de cuplu. Acest tranzit promite mari transformări legate de orice fel de parteneriat, inclusiv cel de căsătorie, experiențe care vor fi însoțite de tensiuni destul de mari și te vor forța să acționezi. Se recomandă prudență la tentativa de a domina relația de cuplu ajungând astfel la neîncredere în partenerul de viață. Este un an în care relațiile mai profunde de iubire ar putea conduce la vindecarea unor traume mai vechi în plan sentimental. Înainte de aceasta, va trebui să treci prin adevărate teste ale loialității în cadrul relației. În perioada de retrogradare a lui Venus în semnul Capricorn (19 decembrie – 13 iulie), amplifică și mai mult problemele în viața de cuplu. Ceva te deranjează la partenerul de viață, ai sentimentul că îți ascunde ceva, că relația nu este așa cum sperai să fie. Pe de altă parte se poate vorbi despre revenirea la un fost partener de viață, aspecte care vizează o fostă relație considerând că mai aveți ceva de rezolvat. Venus în mers retrograd prin Capricorn poate aduce momentul în care iei hotărârea să rupi relația considerând că a venit timpul ca fiecare să o ia pe altă cale.  
            Pentru celibatari, o perioadă favorabilă pentru a-și găsi perechea sau pentru a da startul unei relații de iubire este în a doua parte a lunii octombrie și luna noiembrie. Este o perioadă bună pentru a face pace cu trecutul, în privința problemelor de natură sentimentală. Poți descoperi anumite detalii legate de o relație de amor derulată în trecut sau poate reveni în viața ta o iubire din trecut. Ai șansa de a descoperi adevărata latură a unei relații de iubire sau a persoanei iubite. Lunile martie, mai, octombrie și decembrie sunt favorabile pentru a da startul unei relații de iubire având șansa să trăiești din plin pasiunea, romantismul, să te bucuri de atenție venită din partea unei persoane de sex opus. 
             În acest an continui să te confrunți cu situații controversate, în ceea ce privește relația de cuplu și/sau amoroasă. Este un an potrivit pentru a selecta prietenii, anturajul, de a te elibera din relații în care te simți constrâns, relații care nu te ajută să progresezi, în plan personal și material. Se vor evidenția finaluri dar și șansa unui nou început având sentimentul că renaști precum pasărea Phoenix din cenușă. 

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă       
        În acest an ești mult mai preocupat de modul în care ai putea obține banii de care ai nevoie pentru a investi în proiectele tale. Este un an în care ai sentimentul că bați pasul pe loc reușind cu greu dezvolți sau să progresezi în cadrul unei afaceri personale sau nu reușești să obții profiturile la care sperai. Lunile ianuarie și februarie îți pot aduce limitări, răsturnări de situație, vis-a-vis de locul de muncă, parteneriate, asocieri neînțelegând prea bine unde greșești, ce anume este mai bine să faci sau cui să ceri sfatul într-o problemă profesională. Este posibil să te confrunți cu pierderi de bani dar și să îți fie afectată imaginea în plan socio-profesional.
            În acest an va trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre semnarea unor acte, a unui contract de muncă sau de colaborare, în perioada de retrogradare a lui Mercur pe tot parcursul acestui an (30 ianuarie – 21 februarie, în semnul Vărsător; 30 mai – 22 iunie, în zodia Gemeni; 27 septembrie – 18 octombrie, în semnul Balanță). Perioade de frustrări, pierderi de acte importante, investirea neinspirată a banilor dar și probleme care vizează un eventual proces, moștenire. În lunile februarie, martie și decembrie se poate vorbi despre călătorii în interes de serviciu, șansa de a demara tot felul de proiecte care te vor propulsa pe o nouă treaptă, în plan profesional. Este un an în care vei trage din greu, în ceea ce privește perfecționarea în plan profesional având un oarecare sentiment că nu ești prea bun sau apreciat la adevărata valoare, îndeosebi în lunile ianuarie, iunie și septembrie. În intervalul 23 aprilie – 11 iunie beneficiezi de foarte multă energie, ai capacitate de acțiune putând face față cu brio competitorilor. Știi ce vrei și nu te lași până nu ajungi acolo unde ți-ai propus. Se cere prudență la modul în care gestionezi relațiile de colaborare, parteneriate, în preajma datei de 7 iunie.  
            În ianuarie, prima parte a lunii februarie, prima parte a lunii iunie și prima parte a lunii decembrie ești predispus la răsturnări de situație care vizează câștigurile financiare ale partenerului de viață sau ca urmare a unor plăți urgente ce vizează taxe, impozite, amenzi. Este un moment al bilanțului, al restanțelor, al încheierii de capitole, al reluării unor aspecte pe care nu le-ai dus la capăt asa cum trebuie. Te poți întoarce în trecut, la etape mai vechi ale unor proiecte, la restanțe financiare nerezolvate cândva sau poate acum ai resursele necesare pentru a achita datorii. Poate să fie vorba despre sancțiuni, plata unor amenzi, pierderi de bani în urma pierderii unui proces.
            În acest an ești supus la tot felul de restricții în plan financiar, astrele îndemnându-te să fii cumpătat, în ceea ce privește creditele. Va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în perioada 30 mai – 22 iunie, atunci când te poți confrunta cu tot felul de nemulțumiri venite din partea dușamnilor ascunși, certuri cu colegii din lucruri aparent mărunte. Este absolut necesar să eviți să împărtășești cu prietenii și chiar cu cei din familie ideile, planurile tale, vis-a-vis de un proces, despre rezolvarea unor aspecte care vizează o moștenire.
            În acest an pot fi perioade deosebit de solicitante la capitolul semnare de contracte, negocieri, înțelegeri fiind foarte important să acorzi atenție la detalii, să fii mult mai organizat și să nu te sperii de piedicile apărute pe parcursul unor demersuri legate de bani și profesie. nceputul și sfârșitul acestui an pot aduce moficări care vizează o asociere, un parteneriat sau chiar o afacere personală.

3D Character and Success

Sănătate                 
        În acest an va trebui să fii foarte atent la propria sănătate și în momentele de tensiune, de stres să apelezi la sfatul medicului sau să faci mai multă mișcare în aer liber, eventual să apelezi la tratamente naturiste. Este o perioadă în care eventualele neplăceri se pot datora grijilor materiale și profesionale. Chiar dacă te confrunți cu unele probleme de sănătate se pare că ai șansa să revii mult mai rapid și să găsești remedii de însănătoșire cât mai rapidă. Este un an în care îți vine mult mai ușor să schimbi anumite obiceiuri alimentare nefavorabile propriei sănătăți, să renunți la vicii (fumat, alcool, tutun). Devii mult mai organizat, apelezi la medic, atunci când te confrunți cu probleme. Acordă atenție la predispoziția de fluctuație a dispoziției. Se cere prudență în ceea ce privește propria sănătate, în special în luna ianuarie dar și la începutul lunii iunie, a doua parte a lunii octombrie și în prima parte a lunii noiembrie, atunci când ești predispus la probleme ale ficatului, ale căilor respiratorii, probleme pulmonare, intoxicații cu diferite substanțe, medicamente. În a doua parte a lunii decembrie ești predispus la probleme care țin de ficat, circulația sângelui, infecții renale, există predispoziție la insomnii, luarea în greutate.
            Este un an în care totul depinde de modul în care privești evenimentele, schimbările din viața ta. Cu cât abordezi o atitudine mai optimistă, încrezătoare, cu atât îți va fi mai ușor să rezolvi orice problemă de sănătate.