Horoscop anual 2021, Pești

          „Partea cea mai dulce a iubirii este iertarea.” John Shefield
          Putem să vorbim despre un an de pierdere și regăsire a propriului echilibru emoțional, de sacrificiu dar și de compasiune, de iertare și de renaștere prin credință. Este un an de renaștere, de reorientare a vieții personale dar și de conexiune cu Divinitatea. Deviza acestui an este: „Să fiu în slujba celorlalți mă face să mă simt cu adevărat împlinit!” Anonim
        Tranzitele lui Jupiter în semnul Vărsător (1 ianuarie – 14 mai; 18 octombrie – 29 decembrie) sunt perioade dedicate transformărilor interioare, introspecției, cercetării sinelui. Sunt aduse la suprafață informații ascunse în subconștient, ceea ce îți dă șansa de a te redescoperi, de a-ți înțelege fricile, traumele, suferințele din trecut, ce anume îți limitează propria evoluție, în plan spiritual și personal. Ești ajutat să te înțelegi mai bine și să te eliberezi de obsesii, de angoase și iluzii. Jupiter în zodia Pești (14 mai – 20 iunie, în mers retrograd, 20 iunie – 28 iulie și în mers direct din 29 decembrie) inițiază șansa unui nou început, în viața ta persoanlă dar și relațională. Ești mai optimist, încrezător în propria voință, dispui de încrederea necesară pentru a trece într-o nouă etapă a vieții. Beneficiezi de suficentă energie și determinare pentru a schimba ceva în viața ta. Ești motivat și simți că poți face ceva mai bun pentru tine, să te simți împlinit. Este șansa de reînnoire, de reușită și lansarea de planuri noi, de concretizare a unor proiecte pe care le-ai lansat cândva. Valorifici resursele personale pentru prorpia evoluție. În perioada de mers retrograd Jupiter te conduce către Eul tău, te ajută să te vezi dintr-o perspectivă nouă modul de manifestare în lume. Este posibil să fii mai pretențios, nemulțumit de tine, observi că relația ta de cuplu sau relațiile de orice fel, trec printr-o perioadă de testare. Prezența lui Saturn alături de Jupiter în semnul Vărsător, casa a XII-a (a izolării, karma, a marilor crize, dușmani ascunși, a intrigilor, boli cronice, a iluminării), anunță perioade de renunțare dar și de regăsire, de retragere dar și nevoia de a te reîntâlni cu un ghid, mentor, de a accesa informații pe căi onirice, prin rugăciune, meditație, nevoia de a te retrage în lumea ta preferând introspecția, visarea, o lume a cugetării, a bogăției interioare. Nu de puține ori te vei simți copleșit de probleme, pierderi având sentimentul că nu poți deține controlul. Sunt momente în care este bine să lași să se întâmple, să permiți ca Divinitatea să își facă treaba, cum știe mai bine, pentru ca tu să înveți cum să te regăsești, mai bun, mai înțelept, mai echilibrat, cu tine și cu ceilalți. Este un an în care se cere prudență, luciditate, diplomație, atunci când vine vorba despre asocieri. Este vorba despre dușmani ascunși, coaliții care te-ar putea pune în situații periculoase.
            Tranzitul lui Uranus în semnul Taur, casa a III-a (a comunicării,  studiului, comerțului, relației cu rudele apropiate și a călătoriilor scurte), îți dă imboldul să înveți mai mult, să concretizezi ideile originale, să participi la tot felul de cursuri, seminarii, workshop-uri, ai idei constructive, șansa de a progresa prin intermediul studiului și al comunicării. Ești un adevărat vizionar, gata în orice moment să aduci inovații, îndeosebi dacă este vorba despre abordarea unor domenii care țin de știință și tehnică, astrologie. Au loc schimbări neașteptate care țin de relația cu rudele apropiate. Viața de zi cu zi este mult mai trepidantă având loc reîntâlniri, apeluri telefonice mai frecvente, cu persoane cu care nu ai mai conversat de ceva timp. Neptun se află în zodia Pești, în casa I-a (a personalității) și îți conferă o sensibilitate deosebită fiind mult mai receptiv empatizând destul de ușor. Se amplifică capacitățile extrasenzoriale, înclinația către parapsihologie, psihologie, astrologie, esoterism, se dezvoltă atracția către artă, muzică, simți nevoia de a aprofunda noi domenii, care te aduc mai aproape de spiritualitate. Ai tendința să stabilești rapid conexiuni sufletești cu persoanele pe care le cunoști reușind să uimești prin dezinvoltură, dispui acum de capacitatea de a înțelege mult mai rapid emoțiile și trăirile celorlalți. Nu este exclus să se dezvolte capacitățile bioenergoterapeutice simțind nevoia profundă de a veni în ajutorul celor din jur prin capacitățile de vindecător. Se cere precauție la felul în care îți folosești propria intuiție, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Neptun (25 iunie – 1 decembrie). Ai tendința să idealizezi anumite aspecte care țin de carieră, îndeosebi în lunile ianuarie, iunie și septembrie.  
            Eclipsele din acest an, de pe axa Gemeni – Săgetător (Eclipsa de Lună din zodia Săgetător – 26 mai; Eclipsa de Soare din semnul Gemeni – 10 iunie; Eclipsa de Soare din zodia Săgetător – 4 decembrie) te îndeamnă să te ocupi mai mult de propriul suflet, să te apropii mai mult de familie, să le fii de ajutor părinților, să redescoperi locurile natale, să te întorci la propriile rădăcini, să dăruiești, să îți întemeiezi o familie, să îți creezi un loc al tău. Este șansa de a valorifica ceea ce ai experimentat în trecut, să faci o călătorie în trecut și să aduci în prezent ceea ce îți este de folos, să trăiești cu intensitate reîntorcându-te la locul natal, regăsind o iubire din copilărie. Este un an în care trăiești emoții intense, evenimente care îți vor transforma sufletul, arzi și renaști, ești invadat de suferință dar și de lumină. Ești preocupat de propria țară, de istorie, de trecut. Eclipsa de Lună din zodia Taur, din data de 19 noiembrie, poate aduce finalizări, renunțări legate de anumite negocieri sau în relația cu rudele apropiate. Se poate face lumină în anumite relații care au legătură cu vecinii, frați, verișori, un curs, un examen. Este posibil să te simți confuz, nehotărât asupra direcției de urmat, ce atitudine trebuie să adopți.
             Este un an în  care vei pune mai mult accent pe cunoaștere, pe dezvoltarea personală, pe cunoașterea vieții și a oamenilor dintr-o nouă perspectivă. În acest an ai ocazia să faci un bilanț al etapelor de viață parcurse până în aceast moment. Poți observa consecințele demersurilor, a proiectelor care au reușit să se concretizeze, vezi ce anume ți-a adus satisfacții și ce nu.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional  
         Simți nevoia profundă de a avea alături de tine o persoană de încredere care să te susțină, să te înțeleagă în momentele grele. Este un an în care se întrevăd raze de speranțe de a-ți întemeia o familie, de a găsi partenerul la care visezi de mult timp. În februarie se recomandă revizuirea modului în care comunici, îți exprimi propriile așteptări față de partenerul de viață. Pot apărea acum reevaluări ale unei situații de viață în doi, pot ieși la suprafață secrete care vizează relația de cuplu. O perioadă favorabilă relației de cuplu sau pentru a te gândi să oficializezi o relație de dragoste este 10 aprilie – 20 iunie. Se va resimți o revigorare a relației de cuplu în care te găsești deja. În a doua parte a lunii iunie există predispoziție la stres, certuri, contraziceri cu persoana iubită, mai ales dacă lucrezi în același colectiv de muncă cu aceasta. Subiectul principal ar putea fi banii sau ai sentimentul că nu ești apreciat la adevărata valoare de către persoana iubită. Se recomandă mai mare atenție, dacă te simți atras din punct de vedere sentimental sau erotic, de un coleg de muncă întrucât riști să provoci tot felul de discuții, bârfe sau poți fi refuzat de către persoana vizată.
            Luna iulie aduce o perioadă de provocări în plan sentimental, îți asumi  noi responsabilități în relația actuală, eventual iei hotărârea de a concepe un copil sau te implici într-o nouă relație de dragoste. Luna iulie se poate dovedi fierbinte, pasională, plină de romantism dar și de profunde transformări în plan sentimental. În luna august diferențele de principii și convingeri dintre tine și perechea ta par să umbrească viitorul comun. Acum, fie pui capăt definitiv relației actuale, fie devine și mai puternică. Gândește-te că nu este decât o perioadă trecătoare și că ai de învățat din toate aceste confruntări, chiar dacă te simți epuizat, din punct de vedere psihic-emoțional.
            Perioada 27 septembrie – 18 octombrie  nu este foarte promițătoare, din punct de vedere amoros și relațional pentru nativii Pești. Se reiau unele probleme care vizează relația de cuplu, aspecte legate de un credit, moștenire sau litigiu. Este posibil să revină aspecte neplăcute dintr-o relație de cuplu veche. Nu este o perioadă benefică pentru a da startul unei relații de cuplu. În perioadele 8 ianuarie – 1 februarie și 5 noiembrie – 18 decembrie relațiile de prietenie, lărgirea grupului de amici, posibilitatea de a întâlni o persoană de sex opus care să joace un rol important în viața ta sunt accentuate. Simți imboldul de a experimenta și altceva în plan amoros, decât ai făcut până acum. Este timpul să îți faci curaj și să te debarasezi de trecut, să renunți la o relație care te-a epuizat, din punct de vedere psihic-emoțional, o relație care ți-a îngrădit libertatea de exprimare, de manifestare a propriilor sentimente, gânduri. În luna septembrie ar putea să apară tot felul de încurcături, neînțelegeri, complicații financiare și de natură intimă, sexuală, vis-à-vis de relația de dragoste, cu o persoană aflată la distanță sau de altă naționalitate.
            Mercur guvernează casa mariajului zodiei Pești iar în perioada de retrogradare a acestuia se recomandă să nu fie luate angajamente, să nu se oficializeze relații, să nu se facă promisiuni în relația de dragoste întrucât acestea riscă să nu fie respectate. Mercur retrogradează în acest an în următoarele perioade:  30 ianuarie – 21 februarie, 30 mai – 22 iunie, 27 septembrie – 18 octombrie.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă      
         În prima lună din acest an lucrurile sunt destul de neclare, atunci când vine vorba despre serviciu și bani. Nu prea știi ce să mai crezi, în ce direcție să mergi. Deocamdată se recomandă să stai pe loc și să nu acționezi, în direcția schimbării jocului sau în cazul în care te-ai gândit să dai startul unui parteneriat. În lunile ianuarie și februarie va trebui să fii atent la tot ce înseamnă asocieri, bani, semnare de contracte. Se anunță nesiguranță în plan financiar, pierderi de bani, schimbări neplăcute legate de salariu, pierderi surprinzătoare care vizează acte, documente oficiale, neplăceri venite din partea dușmanilor ascunși. Trebuie să fii foarte atent la modul în care îți gestionezi bugetul personal, la achizițiile pe care le faci. În luna martie și prima parte a lunii aprilie sunt perioade de dinamism, curaj, ambiție, inițiativă ceea ce te ajută să câștigi banii de care ai nevoie. Poate fi vorba despre semnarea unui contract avantajos, din punct de vedere financiar, o asociere profitabilă. Este nevoie să îți creezi strategii bine gândite, înainte de  acționa în domeniul socio-profesional, îndeosebi dacă este vorba despre proiecte personale. Atenție în lunile ianuarie, iunie și prima parte a lui decembrie, atunci când ai tendința să concretizezi proiecte nerealiste care vizează studiile, călătorii care ar putea să îți creeze tot felul de neplăceri care implică și pierderi financiare.
            Evită să semnezi un contract de muncă, să accepți implicarea în asocieri, parteneriate, fii prudent la eventuale încurcături legate de casă, de patrimoniul personal în perioadele de retrogradare a lui Mercur: 30 ianuarie – 21 februarie, 30 mai – 22 iunie; 27 septembrie – 18 octombrie. În  luna august există riscul să ajungi la tot felul de controverse în relația cu colegii sau subalternii și să pierzi oportunități de progres în domeniul tău de activitate. Este posibil să renunți la un post sau la anumite responsabilități. În perioada 27 septembrie – 18 octombrie  lucrurile sunt neclare, în ceea ce privește relațiile de colaborare, parteneriat având tendința să gândești ceva și să exprimi cu totul altceva, de obicei în defavoarea ta. În luna octombrie și prima parte din noiembrie este bine să nu te bazezi pe resursele financiare ale partenerului de viață sau să apelezi la un credit bancar. Ești nevoit să plătești amenzi, sancțiuni, taxe și impozite care îți dau peste cap planurile legate de bugetul personal. În a doua parte a lunii noiembrie dar și în decembrie  astrele te susțin în demersurile legate de carieră, o eventuală schimbare a domeniului de activitate, o avansare pe un post mai bine plătit. Cert este că lucrurile se derulează destul de rapid, totul depinde de ambiția și flerul tău dar, mai ales, de încrederea în propriile capacități de a face alegerile cele mai bune, care să te avantajeze, în plan profesional și financiar.

3D Character and Success

Sănătate                    
         Se cere mai multă atenție la modul în care te îngrijești de propriul organism. Nu de puține ori vei trece prin momente epuizante, din punct de vedere fizic și psihic, cu consecințe, poate, ireversibile. Se recomandă să fii în armonie cu propria ființă, să îți pregătești din timp organismul făcând mai multă mișcare în aer liber, să apelezi la tratamente naturiste, eventual să încerci să te detașezi de problemele cotidiene și să îți organizezi mult mai eficient timpul. În lunile ianuarie și februarie poți să resimți o scădere de tonus, ai nevoie de mai multă odihnă iar imunitatea este destul de scăzută. Este important să te protejezi, să nu te expui unor condiții de viață inadecvate, evită excesele alimentare și de medicamente. În lunile iulie și august este recomandat să îți supraveghezi îndeaproape problemele de sănătate. Poate fi vorba despre avertismente pe care ți le-a dat organismul, fie că este vorba despre tensiune arterială, stări de amețeală sau insomnii. Este timpul să iei o decizie importantă, vis-à-vis de o eventuală problemă de sănătate și, dacă este nevoie, de schimbarea tratamentului sau să ceri și părerea altui medic.
            În perioada 14 mai – 20 iunie vitalitatea rămâne la cote înalte fiind o perioadă benefică pentru rezolvarea unor eventuale probleme medicale. Acordă atenție în a doua parte a lunii iulie, atunci când ești predispus la accidente, lovituri, evenimente neașteptate ce ar putea să îți pună sănătatea în pericol. Este posibil să apară unele probleme de sănătate sau manifești un interes mai mare pentru sănătatea propriului organism, ai contacte cu mediul medical, faci un control, te decizi să începi un tratament. Este recomandat să ai grijă de tine, să eviți riscurile, excesele alimentare și efortul fizic. În intervalul 27 septembrie – 18 octombrie este momentul potrivit pentru a reveni asupra unui tratament medical. Este o perioadă în care va trebui să dai dovadă de prudență, în ceea ce privește călătoriile întrucât există predispoziția la accidente în timpul unor excursii, probleme de natură nervoasă, insomnii, stări febrile, insolație, arsuri. În prima jumătate lunii decembrie este recomandat să eviți sporturile extreme, fii mult mai precaut, dacă pleci la drum lung deorece ești predispus la accidente. Se va observa o ameliorare a organismului după data de 20 decembrie, atunci când vei fi într-o formă deosebită, de aici și tendința de a face excese.