Horoscop anual 2021, Leu

            „În fiecare problemă există o oportunitate.” Robert Kiyosaki
            Se anunță un an dinamic, în plan relațional dar și în cel profesional, o perioadă de provocări, schimbări neașteptate, de responsabilități, afirmare, răzgândiri, de reorientare și progres. Este un an în care ai ocazia să reînnoiești anumite contracte de colaborare, parteneriate dând startul unor proiecte pe termen lung, care te vor propulsa pe o nouă treaptă, în plan social și profesional. Deviza acestui an este: „Nu mă dau niciodată învins!” Anonim
            Tranzitul lui Jupiter și Saturn în zodia Vărsător aduce evenimente importante legate de viața de cuplu, asocieri, un interes sporit pentru orice formă de parteneriat, schimburi, încheierea de contracte, tratate, apare nevoia de dreptate în cadrul unei asocieri. Beneficiezi de resursele necesare care te vor ajuta să progresezi fiind mult mai deschis către obținerea echilibrului în cadrul relației cu ceilalți. Poți obține beneficii prin intermediul sponsorilor, a protectorilor sau a partenerului de viață. Conflictele cu adversarii te vor stimula și mai mult să progresezi putând fi vorba despre o expansiune materială dar și în plan relațional, cât timp îți urmărești realizarea idealurilor în mod onest și bine intenționat. Acordă atenție în perioada de retrogradare a lui Jupiter în semnul Vărsător (28 iulie – 18 octombrie), atunci când se reiau anumite acțiuni în defavoarea relației de cuplu sau ești nevoit să faci față atacurilor venite din partea competitorilor. Este posibil să revină aspecte neplăcute care vizează relația de mariaj sau o eventuală asociere. De evitat compromisul și orice ar putea să contravină propriilor interese.
            În perioadele de retrogradare ale lui Mercur (30 ianuarie – 21 februarie, în zodia Vărsător; 30 mai – 22 iunie, în semnul Gemeni; 27 septembrie – 18 octombrie, în zodia Balanță) se cere o mai mare atenție la modul în care relaționezi cu partenerii de afaceri, la asocierile pe care vrei să le faci sau la relația de cuplu, la negocierile cu clienții, prietenii. Sunt perioade de răzgândiri, de încurcături care vizează actele, contractele, pierderi de informații valoroase pentru tine. Pluton se află în semnul Capricorn (în casa muncii și a sănătății pentru tine) ceea ce îți spune că nu e de glumit, mai ales atunci când este vorba despre propria sănătate. Este absolut necesar să nu exagerezi și să intervii prompt, ori de câte ori propriul organism îți dă semnale că ceva nu funcționează bine. În perioada de retrogradare a lui Pluton (27 aprilie – 6 octombrie) este nevoie de mai multă atenție la tratamentul pe care te-ai hotărât să-l urmezi fiind important să nu exagerezi cu medicația sau dietele.  
            Va trebui să fii mult mai prudent în acțiunile socio-profesionale, în intervalul 14 ianuarie – 20 august, atunci când Uranus va retrograda în zodia Taur. Energia acestuia poate aduce schimbări neprevăzute, răsturnari neașteptate în carieră, faimă, debutul unor proiecte profesionale importante, reputație. Este foarte important să acorzi atenție la modul în care te prezinți în societate pentru că poți fi contestat sau ești pus situații ieșite din comun, în această perioadă fiind mult mai vizibil. Vrei libertate, îți displac restricțiile, ordinele, fie că sunt venite de la un superiori, fie că este vorba despre părinți. Este posibil să reacționezi impulsiv regretând însă mai târziu aceste reacții. Cu Neptun în zodia Pești, în casa astrologică a VIII-a, (a banilor de la partenerul de viață, moșteniri, taxe și impozite, credite dar și a sexualității) primești banii de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini anumite obiective legate de casă și/sau o afacere personală. Idealizezi o relație de dragoste alegând să te bucuri din plin de fiecare moment alături de persoana iubită, îndeosebi în perioada 14 mai – 20 iunie, atunci când lui Neptun i se alătură și Jupiter în zodia Pești. Neptun îți dă putearea de sacrificu, aduce iubirea dezinteresată, dragostea universală. Sufletul vibrează într-un mod magic, ești mult mai atras de științele oculte, ai dorința de a vedea lumea dincolo de aparențe, de a străbate drumuri pe care nu ai mai fost niciodată, de a explora iubirea în toată plenitudinea ei. Ai capacitatea de a controla planul spiritual și de a folosi experiența ca pe o sursă de cunoaștere. Poți obține avantaje deosebite prin intermediul celorlalți sau al partenerului de viață. Ești atras de cercetarea subiectelor oculte, au loc experiențe spirituale și onirice deosebite. În perioada de retrogradare a lui Neptun (25 iunie – 1 decembrie) ești predispus la probleme financiare, pot apărea probleme care vizează un împrumut, o moștenire, ești năpădit de sentimente stranii, vise ciudate.
            Eclipsa de Lună din data de 26 mai, în zodia Săgetător, eclipsa de Soare din semnul Gemeni, din data de 10 iunie, eclipsa de Lună din zodia Săgetător, din data de 4 decembrie, pe axa caselor V-XI, (iubirea primită – iubirea dăruită) ne spun că relația cu prietenii, idealurile, proiectele de viitor trec prin ajusătri, schimbări de direcție, simți nevoia de a renunța la un proiect care nu mai este de actualitate. Unii prieteni vin pentru a lăsa loc altora cu care să relaționezi mult mai eficient. În preajma eclipsei de Lună din zodia Săgetător, din data de 26, mai se recomandă mai multă grijă față de propriul copil. Eclipsa de Lună din semnul Taur, din data de 19 noiembrie, îți poate aduce un semnal clar că ai ajuns la un capăt de drum în carieră și că ceea ce se termină acum nu este neapărat un sfârșit, cât mai degrabă șansa unui nou start profesional. Poate fi un nou început, într-un nou domeniu, într-un alt loc, cu alți oameni, eventual poți să demarezi o afacere personală.
            Este un an în care ești predispus la limitări dar și la transformări profunde, restructurări, reorganizare, asumarea de noi responsabilități. Ai o atitudine mult mai responsabilă, dedicată scopului de atins dând dovadă de conștiinciozitate. Ești capabil să duci treburile până la capăt, oricât de greu ar fi. Dacă încă nu ți-ai găsit un loc de muncă, ai ocazia să găsești acum un job prin intermediul căruia să redescoperi unele abilități uitate, să aprofundezi cu mai mult discernământ anumite informații, cunoștințe potrivite pentru profesia pe care o desfășori.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                       
         Tranzitele lui Jupiter în zodia Vărsător (1 ianuarie – 14 mai, 28 iulie – 18 octombrie retrograd; 18 octombrie – 29 decembrie), alături de Saturn (14 ianuarie – 20 august retrograd), anunță un an intens, la capitolul relație de cuplu, relații intime, aventuri amoroase, flirt, gândiri și răzgândiri în privința unei relații intime, momente trăite cu pasiune, trecând cu ușurință de la agonie la extaz. Perioade destul de neplăcute în plan sentimental vor fi îndeosebi în lunile ianuarie, luna august, 20 iunie -28 iulie, atunci când Jupiter retrogradează în semnul Pești. Prezența lui Neptun în zodia Pești, alături de care va intra și Jupiter (14 mai – 28 iulie și 29 decembrie) aduce ocazia de a trăi cu pasiune o relație de iubire, dai frâu liber pasiunii riscând chiar și o relație de cuplu în care te găsești de foate mulți ani. Resimți în mod profund nevoia de comuniune spirituală, emoțională și fizică, trăind o iubire de poveste, magică. Este recomandat să acționezi cu precauție altfel vei ajunge să cazi de la înălțime din starea de fantezie, de romantism și visare, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Jupiter (20 iunie – 28 iulie). Eclipsa de Lună din 26 mai și eclipsa de Soare din 4 decembrie pot aduce crize în plan amoros, sfârșitul unei relații sentimentale sau un moment de revelație, de întâlnire de Destin.
            Este un an în care decizile pe care le iei, vis-à-vis de carieră, ar putea să influențeze în mod decisiv relația de cuplu, îndeosebi în lunile ianuarie, prima parte a lunii februarie, prima parte a lunii iunie, a doua parte a lunii decembrie. Totul este să fii sincer și să accepți opiniile venite din partea partenerului de viață, fără să te încăpățânezi că doar tu ai dreptate în tot ce spui. Este nevoie de mai multă dedicare din partea ta, de romantism, afecțiune, pasiune acordând persoanei iubite din momentele tale libere, fără să mai gândești că este vorba despre un efort deosebit din partea ta. În acest an ești încurajat să fii mult mai ancorat în concret și să pui preț pe fapte și nu doar pe vorbe.
            Pentru nativii Lei necăsătoriți poate fi un an în care sunt dominați de  dorința de a se așeza la casa lor. Se pare că lucrurile nu stau așa cum își propun și, nu te puține ori, se pot confrunta cu probleme menite să răstoarne proiectele care vizează oficializarea unei relații de iubire, limitări, fie din partea părinților, fie datorită unor probleme legate de carieră sau sănătate.
            În acest an este important să analizezi cu sinceritate ce anume vrei în relația sentimentală, care sunt așteptările persoanei iubite. Este un an în care te confunți cu schimbări bruște în plan relațional, sentimental, schimbări de direcție care te vor epuiza, din punct de vedere psihic-emoțional. În luna decembrie se poate vorbi despre ocazia de reveni la o fostă iubire cunoscută prin intermediul jobului. Nu prea știi ce alegere să faci, dacă este bine să renunți la relația actuală de dragul unei noi relații.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă                
         Te confrunți cu schimbări importante în carieră, ai sentimentul că nu mai ai nimic interesant de învățat, din punct de vedere profesional, în locul în care te găsești acum. Este un an în care te gândești foarte serios la o revizuire a planurilor de viitor considerând că a venit timpul să lași în urmă ceea ce nu te mai împlinește. Tranzitul lui Uranus în semnul Taur (casa carierei și a reputației socio-profesionale) în aspecte tensionate cu planetele Jupiter și Saturn din semnul Vărsător (casa paretenriatelor) te predispune la răsturnări de situație, nemulțumiri, vis-a-vis de asocieri, aspecte care vizează un domeniu unde se cere multă originalitate, inspirație din partea ta. Vrei și mai mult, de la tine dar și de la șefi. Este posibil să iei decizia bruscă de a schimba cariera, încă de la începutul acestui an. Marte este și el în zodia Taur (7 ianuarie – 4 martie), în ianuarie aflându-se în aspecte încordate cu planetele din semnul Vărsător, astfel că se poate vorbi despre o perioadă extrem de tensionată, în care vei renunța la o colaborare, un partenriat important pentru tine. Este o perioadă de teniune dusă la extrem, care îți va afecta inclusiv relația de cuplu. 
            În a doua parte a lunii februarie și prima parte a lunii martie ai șansa de a obține tot felul de favoruri, poți demara un proiect profesional menit să îți aducă recunoașterea capacităților tale în domeniul de lucru. Dezvolți acum noi relații profesionale cu persoane aflate în străinătate sau cu companii cu capital străin, într-o nouă direcție, care te va ambiționa să vrei mai mult de la tine, să studiezi, să te perfecționezi. La sfârșitul lunii martie dar și în luna aprilie  te bucuri de pe urma banilor primiți prin intermediul altora, fie că este vorba despre o moștenire, bani proveniți din câștigurile partenerului de viață, prin intermediul prietenilor sau dintr-o investiție făcută în trecut. Este o perioadă favorabilă pentru a rezolva anumite probleme legate de taxe și impozite, soluționarea unor probleme care țin de casă, proprietate, investiții, procese sau împrumuturi.
            Prezența lui  Pluton în zodia Capricorn dar și a lui Uranus în zodia Taur te ajută să te așezi  pe un teren mult mai stabil, din punct de vedere profesional. Îți asumi noi responsabilități, din ce în ce mai grele, ești nevoit să te înveți, să urmezi tot felul de cursuri de perfecționare, experiențe  profesionale care te vor ajuta pe termen îndelungat. Se cere atenție în ceea ce privește banii, semnarea de contracte, acceptarea unui parteneriat sau demararea unei afaceri în perioada de retrogradare a lui Mercur (guvernatorul zodiei Fecioară, reprezintă casa banilor, a salariului pentru zodia Leu). Mercur retrogradează în aceast an în perioadele: 30 ianuarie – 21 februarie, în semnul Vărsător; 30 mai – 22 iunie, în zodia Gemeni; 27 septembrie – 18 octombrie, în semnul Balanță.
            În a luna august beneficiezi de noi șanse de relansare în plan profesional primind susținere din partea colegilor sau a colaboratorilor în demersurile tale. Este o perioadă benefică având parte de energie fizică și mentală, idei originale, creativitate, inspirație, ai capacitatea de a folosi din plin resursele de care dispui pentru a atrage cât mai multe câștiguri de partea ta. Nu vor lipsi însă concurenții, provocările, rivalii sau poate chiar asociați care vor încerca să te destabilizeze, să te îndepărteze de la împlinirea unui obiectiv profesional important. Este o perioadă în care merită să te implici în orice acțiune în care este nevoie de efort, ambiție, curaj, asumarea de responsabilități, tocmai pentru a reuși să obții ceea ce ți-ai propus. În a doua parte a lunii septembrie sunt aspecte favorabile, în ceea ce privește negocierile, relațiile cu publicul, rezolvarea unor aspecte care vizează un contract de colaborare sau șansa de a da startul unei asocieri care îți va aduce cștigurile la care visezi de mult timp. Atenție însă în perioada 27 septembrie – 18 octombrie, atunci când se recomandă să nu semnezi contracte de colaborare. Nu este cazul să ții cont de promisiunile care ți se fac și vizează o eventuală asociere.
            În a doua parte a lunii noiembrie este posibil să pui capăt definitiv unui domeniu sau unei colaborări profesionale. Ceva nu te mai mulțumește sau poate au fost încălcați anumiți termeni dintr-un contract de colaborare. Se cere prudență în ceea ce privește autoritățile, șefii, angajatorii fiind important să eviți compromisul. Retrogradarea lui Venus în semnul Capricorn, în perioada 19 decembrie – 31 decembrie, pe casa locului de muncă, a relației cu colegii, subalternii aduce o perioadă în care este bine să reevaluezi aspectele care țin de serviciu, relația cu colegii de muncă, reorganizarea mediului în care îți desfășori activitatea profesională. Este posibil să faci greșeli, să rătăcești acte, documente oficiale sau nu reușești să conversezi eficient cu colegii și/sau clienții.
            În lunile martie, august, septembrie, precum și a doua parte a lunii noiembrie sunt favorizate câștigurile financiare venite din muncă proprie, investițiile, vânzarea sau cumpărarea unui bun imobiliar, investițiile pe termen îndelungat. Sunt luni favorabile pentru a valorifica din plin abilitățile și talentele de care dispui, având capacitatea de a veni cu idei noi, ingenioase, în mediul de lucru sau în afacerea personală.

3D Character and Success

Sănătate        
         În a doua parte a lunii ianuarie și prima parte a lunii februarie te poți confrunta cu un deficit energetic. Activarea unor probleme de natură emoțională ar putea să îți dea peste cap sistemul imunitar. Ești predispus la  insomnii, tulburări de natură nervoasă. Este posibilă chiar o preocupare exagerată pentru diete, regimuri, sport sau ceea ce denumim „un stil de viață sănătos”. În luna martie  ești predispus la oscilații de tensiune, insomnii, epuizare fizică, probleme ale sistemului digestiv. O perioadă deosebit de obositoare, stresantă la locul de muncă este  în a doua parte a lunii aprilie, atunci când ești predispus la agitație, impulsivitate, accidente. Este important să încetinești ritmul activităților zilnice alocând mai mult timp pentru odihnă, relaxare.
            În luna ianuarie, prima parte a lunii iunie, a doua parte a lunii octombrie ești plin de energie, în continuă mișcare neputând să stai locului ceea ce te predispune la lovituri, eventuale fracturi, dureri de spate, încheieturi. În perioada 19 – 31 decembrie vei pune mai mult accent pe tot ce are legătură cu dieta, un regim de viață și alimentar care poate să te ajute să rezolvi eventuale probleme de sănătate. Vrei să schimbi tratamentul sau medicul, apelezi la tratamente naturiste sau la terapii complementare în încercarea de a rezolva o problemă de sănătate.
            În acest context, se pare că vorbim despre un an în care, chiar dacă vor fi perioade în care  nu ești într-o formă fizică foarte bună, vei avea capacitatea de a te redresa mult mai repede. Efortul fizic și intelectual te-ar putea epuiza peste măsură, îndeosebi la începutul și sfârșitul anului. Stresul care vizează domeniul socio-profesional, un mediu ostil, conflictual se poate constitui ca și factor pentru declanșarea unor afecțiuni organice sau pentru recidivarea unor probleme mai vechi de sănătate.