Horoscop anual 2021, Gemeni

              „Fă astăzi ceea ce îți dorești pentru mâine.” Robert Kiyosaki           
            Ai ocazia să îți reconfigurezi propriile idealuri de viață, să dărâmi ziduri care te împiedicau să vezi adevărul, să te vezi așa cum ești, pentru a corecta ceea ce ai de corectat. În acest an ai ocazia să înveți, să acumulezi noi informații din diferite domenii, călătorești și explorezi noi culturi, țări, îți schimbi filosofia de viață. Ai mai multă încredere, curaj să explorezi necunoscutul, adâncurile ființei tale, dintr-o nevoie profundă de depășire a propriei condiții. Este un an în care ai ocazia să te deschizi mai mult la nivel spiritual, să dai conotații mult mai profunde anumitor domenii pe care, până acum, le parcurgeai mai mult din curiozitate. Nu de puține ori îți vei explora propriul suflet. Pe tot parcursul acestui an te vei minuna cât de multe comori se găsesc în tine și cât de mult poți oferi celorlalți oameni din iubirea ta, din tumultul ideilor tale, a cunoștințelor acumulate de-a lungul timpului. Deviza acestui an este: „Trăiește fiecare moment cu intensitate și dăruiește celorlalți din comoara sufletului tău!” Anonim
            Mercur, guvernatorul zodiei tale, retrogradează în acest an în perioadele: 30 ianuarie – 21 februarie, în semnul Vărsător; 30 mai – 22 iunie, în zodia Gemeni; 27 septembrie – 18 octombrie, în semnul Balanță. Sunt perioade de reevaluare, reconfigurare, simți nevoia de reorganizare a tot ceea ce ține de propria persoană, relația cu ceilalți, relația de mariaj, asocieri, relația cu colegii, proiectele profesionale, cariera și imaginea ta în plan social. Este foarte important să fii mult mai prudent la decizile pe care le iei în aceste perioade, la contractele pe care le semnezi, la călătoriile pe care le faci, la negocieri. Sunt perioade bune pentru a reanaliza anumite înțelegeri, asocieri, studii, negocieri, călătorii, relații.
            Prezența lui Saturn în Vărsător, în casa a IX-a,  (convingerile, credințele, filosofia de viață, religia, studiile superioare, călătoriile, relațiile cu străinătatea), aduce un an în care se cere să reiei anumite studii universitare sau să te înscrii la cursuri de perfecționare, absolut necesare pentru a reuși să obții un loc de muncă pe măsura așteptărilor tale. Este un an de muncă asiudă în plan intenetcual, de răsturnări de situație, de pierderi dar și de progres datorat ambiției, a bunei organizări a timpului dedicat pentru învățat. Te poți întâlni cu perioade de frustrări legate de blocaje în carieră, datorate faptului că nu ai continuat sau ai amânat anumite studii. Acum Saturn insistă să te reîntorci la ce ai abandonat din diferite motive și să îți continui studiile, perfecționarea într-un anumit domeniu. În lunile ianuarie, prima parte a lunii februarie și prima parte a lunii iunie, precum și în a doua parte a lunii decembrie se va observa destul de puternic influența lui Saturn pe casa studiilor academice, a călătoriilor îndepărtate, a tot ceea ce ține de religie, filosofie. Sunt perioade importante, în care ai ocazia să îți schimbi filosofia de viață, este posibil să nu reușești să pleci într-o călătorie în străinătate deja programată sau renunți la cursurile  pe care le urmezi deja, în favoarea altor studii, care corespund cu adevărat intereselor tale. Acest tranzit al lui saturn în semnul Vărsător îți va da multă voință, perseverență, organizare, în ideea de a te dezvolta, din punct de vedere intelectual. La sfârșitul lunii mai și în luna iunie este posibil să ai sentimentul că Universul îți întinde o mână de ajutor pentru a depăși limitările, piedicile apărute în calea progresului tău. Ai ocazia să întâlnești profesori, mentori care te susțin în concretizarea proiectelor tale legate de publicistică, finalizarea unui proiect important.
            Tranzitul lui Jupiter în zodia Vărsător este cel care te susține în demersurile tale legate de studiile superiorare, ai șansa de a călători peste hotare, eventual emigrezi, poți schimba modul în care privești lumea, viața, îți schimbi filosofia de viață, înveți lucruri noi, interesante, te înscrii la facultate sau reiei anumite cursuri pe care le-ai abandonat în trecut, este timpul să te înscrii la cursuri de perfecționare, vrei să înveți o nouă limbă străină, interacționezi mai des cu persoane de altă naționalitate sau aflate în străinătate.
            Se cere prudență în perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Vărsător (28 iulie – 18 octombrie) fiind o perioadă de reevaluare a unor probleme legate studii sau relația cu străinii. Este nevoie de mai multă prudență la drum lung sau dacă ți-ai propus să călătorești în străinătate, pe de altă parte poate fi ocazia de a reveni în locuri unde nu ai mai fost de mult timp. Te poți întoarce la școală, refaci o relație cu un străin sau pur și simplu devii mai conștient de relația cu Dumnezeu putând avea momente de revelație, de înțelegere a rolului tău în univers. Tranzitul lui Jupiter în zodia Pești, casa a X-a (cariera, ambițiile, reputația socio-profesională ), în perioada 14 mai – 28 iulie, anunță evenimente favorabile progresului în carieră, schimbări de direcție, lansarea unor proiecte profesionale ambițioase. Se recomandă prudență în perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Pești (20 iunie – 28 iulie), atunci când se pot relua unele aspecte mai puțin plăcute în domeniul profesional, în relația cu autoritățile, șefii, este o perioadă de reorganizare, reevaluare a unor relații profesionale.
            Prezența lui Uranus retrograd în zodia Taur, care tranzitează casa a XII-a (casa limitărilor, a bolilor cronice, dușmanii ascunși, secrete, karma, iluziile, dezamăgirile, obsesii, traumele vieților anterioare), poate activa conflicte, pierderi datorate dușmanilor ascunși. Sunt reluate anumite activități secrete sau o muncă de cercetare desfășurată departe de ochii lumii. Ești predispus la întreținerea de relații secrete, romantice, învăluite în mister, ești mult mai preocupat de investigațiile de natură ocultă, de experiențele psihologice. Pot apărea acum clarificări care au legătură cu trecutul, posibile răsturnări de situație care te vor bulversa, îndeosebi în a doua parte a lunii ianuarie, februarie, iunie și în a doua parte a lunii decembrie. Ai ocazia să descoperi cine lucrează împotriva ta sau ce anume mai ai de revizuit, vis-à-vis de o activitate de voluntariat sau lucrul cu persoane defavorizate. Te poți aștepta la recidivarea unei probleme mai vechi de sănătate. Ești predispus la supărări și pierderi neașteptate, datorate dușmanilor ascunși.
            Neptun în zodia Pești, pentru tine ca și nativ din zodia Gemeni, activează casa a X-a, a realizărilor sociale și profesionale, a carierei și succesului public. Neptun acționează în mod subtil, te îndeamnă să îți dorești mai mult având sentimentul că ceea ce obții în plan profesional vine ca un dar, o recompensă pentru credința ta, încrederea în Univers. Neptun este energia care guvernează creativitatea, intuiția, spiritualitatea, instituțiile publice, muzica, dansul, filmul, furtunile, haosul, confuzia, înșelăciunea, este o energie idealistă. Cu Neptun în casa carierei de câțiva ani ești într-o continuă luptă cu propria persoană simțind, intuind că poți obține mai mult decât ai, că nu te ridici la înălțimea așteptărilor celorlalți. Neptun retrogradează în intervalul 25 iunie – 1 decembrie, atunci când se va cere o serioasă reorganizare a propriilor idealuri care țin de domeniul socio-profesional. Poate face referire la situațiile confuze, la ceea ce ți-a provocat dezamăgiri, pierderi și are legătură cu superiorii și relațiile profesionale. Pot fi aduse la suprafață aspecte mai puțin plăcute fiind momentul de găsire a unor răspunsuri despre ce ai vrea, de fapt, să faci și nu ai făcut până acum, în domeniul profesional.
            Prezența lui Pluton în semnul Capricorn, care se află în această zodie încă din anul 2008  și stă acolo până în 2024, pentru tine, reprezintă casa a VIII-a (a resurselor partenerului, a împrumuturilor, moștenirilor, relațiilor intime) și îți oferă lecții vizând modul în care folosești resursele financiare venite prin intermediul celorlalți, dar și schimbări, finaluri de drum, probe de destin, experiențe dureroase care vizează relațiile intime, impozitele, plata taxelor. Este un an în care continuă procesul de transformare interioară, dorința de a explora domenii care țin de ocultism, spiritualitate, psihologie, parapsihologie. Este șansa de a conștientiza care este direcția către care vrei să mergi.
            Eclipsele din acest an loc în casele I-VII, axa  relațiilor. Este ocazia de a te redescoperi, de a vedea cine ești sau cine ar trebui să fii, de a-ți arăta adevărata valoare, de a te pune pe primul plan, fără să consideri că acest lucru este un act de egoism. Eclipsa de Lună din zodia Taur, din data de 19 noimebire 2021, îți poate aduce teste legate de compasiune și de înțelegere față de ceilalți. Poți intra acum în posesia unor secrete, descoperirea unor dușmani, conștientizarea unor greșeli făcute în trecut. Este o perioadă de reînnoire în plan spiritual, de sondare a propriei ființe, simți nevoia de solitudine, de reconectare cu propria ființă, de a te cerceta și de a te înțelege.
            În acest an se poate vorbi despre șansa de a te redescoperi, de a face o adevărată revoluție în viața personală conștientizând care este rolul tău în această viață. Este ocazia de a schimba ceva în propria atitudine, vis-a-vis de viață, oameni, modul în care îți exprimi personalitatea și de integrezi într-un nou mediu. În acest an ai ocazia să te redescoperi, mai bun, mai înțelept devenind astfel un ghid, un bun îndrumător pentru ceilalți. Toate  aceste daruri le vei primi după multă zbatere, muncă asiduă cu propria persoană, după mult efort intelectual și spiritual.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional    
         Eclipsele de pe axa Gemeni-Săgetător continuă testele, vis-a-vis de relația de cuplu. Unii nativi Gemeni pot descoperi că nu mai are rost să accepte compromisuri în relație și a venit timpul să spună lucrurilor pe nume. Eclipsa de Lună în zodia Săgetător din data de 26 mai și cea de Soare din 4 decembrie, au loc în casa a VII-a (căsătoria, asocierile); eclipsa de Soare din semnul Gemeni din data de 10 iunie are loc pe casa I-a, cu puternic impact pe casa parteneriatelor. Se poate vorbi despre perioade intense, de început sau sfârșit de drum, poate fi vorba și despre redescoperirea a unei noi direcții a relației de cuplu actuale. Pot exista și situații în care se pune capăt definitiv unei relații de cuplu, în care partenerii de viață consideră că nu mai au nimic în comun.
            Tranzitul lui Venus prin zodia ta (9 – 30 mai) te va ajuta să îți exprimi mult mai ușor sentimentele în relația de cuplu, vrei să petreci mai mult timp alături de persoana iubită bucurându-te de momente de romantism. În perioadele de retrogradare a lui Jupiter (guvernatorul zodiei Săgetător, casa a VII-a, a relației de cuplu, asocierilor) în zodia Vărsător și Pești (20 iunie – 28 iulie; 28 iulie – 18 octombrie) dar și a lui Mercur, guvernatorul zodiei tale; 30 ianuarie – 21 februarie, retrograd în semnul Vărsător; 30 mai – 22 iunie, retrograd în zodia Gemeni; 27 septembrie – 18 octombrie, retrograd în semnul Balanță ne spun că iubirea va fi pusă la grea încercare. Se cere o revizuire apropriei atitudini față de partenerului de viață, a modului în care îți exprimi propriile dorințe, așteptări, gânduri. Nu se recomandă oficializarea unei relații sentimentale în perioadele de retrogradare a lui Mercur și/sau Venus.
            În a doua parte a lunii ianuarie, prima parte a lunii septembrie, prima jumătate a lunii octombrie, te poți aștepta la tot felul de conflicte cu partenerul de viață, pe diferite teme. De asemenea nu sunt perioade bune pentru a da startul unei relații de dragoste. La începutul lunii iunie există șansa de a reaprinde pasiunea în relația de cuplu, cât timp vei conștientiza că iubirea înseamnă dedicare, respect, atenție față de nevoile celuilalt. Tot la începutul lunii iunie poate fi ocazia de a da startul unei relații de lungă durată, dacă nu ești deja implicat într-o astfel de relație.
            Tranzitul planetelor prin casa a V-a, respectiv prin zodia Balanță, din a doua parte a lunii august și toată luna septembrie aduc perioada de trăiri intense, finalizări sau luarea unui nou avânt în plan amoros. Se recomandă prudență în perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Balanță (27 septembrie – 18 octombrie), atunci când pot apărea tot felul de confuzii în relația de dragoste, o oarecare incapacitate de a exprima ceea ce simți, sau poate fi vorba despre revenirea unei foste iubiri astfel că nu știi ce alegeri să faci, în plan sentimental.
            În perioada 19 – 31 decembrie 2021, în perioada de retrogradare a lui Venus în zodia Capricorn, este bine să te gândești foarte serios să îți revizuiești comportamentul, în ceea ce privește sexualitatea dar și bunurile comune din cadrul relației de mariaj. Sunt perioade de testare a ceea ce vrei în cadrul unei relații, care sunt adevăratele tale dorințe dar și ale partenerului de viață fiind perioade în care poate ieși mult mai ușor în evidență ce anume se poate repara și ce nu se poate, care sunt posibilitățile, din punct de vedere financiar, în relația de mariaj. Sunt perioade deosebite, în ceea ce privește relația intimă, sexualitatea având ocazia să trăiești momente de pasiune, de descoperire a adevăratului sens în cadrul unei relații de amor. Te poți aștepta la reluarea unei relații cu o persoană din trecutul tău.
            Este un an în care nativii Gemeni trec prin perioade de restructurare, de reorganizare în plan sentimental, de regăsire sau un nou avânt în plan relațional. Se poate vorbi despre întâlniri sentimentale de destin, sentimentul de deja-vu, dragoste la prima vedere, care ar putea să răscolească viața nativilor în mod profund.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă          
      Este un an foarte solicitant, la capitolul parteneriate, asocieri, colaborări care se cer a fi foarte serios reevaluate, reorganizate, mai ales în perioadele de eclipse pe axa Gemeni – Săgetător (26 mai, eclipsa de Lună în zodia Săgetător; 10 iunie, eclipsa de Soare în semnul Gemeni, 4 decembrie, eclipsa de Soare în zodia Săgetător), dar și în perioadele de retrogradare ale lui Mercur (30 ianuarie – 21 februarie, în semnul Vărsător; 30 mai – 22 iunie, în zodia Gemeni; 27 septembrie – 18 octombrie, în semnul Balanță) cerându-se multă atenție din partea ta, maturitate, asumarea responsabilităților și, mai ales, să nu ai așteptări de la ceilalți sau să îți propui idealuri greu de concretizat.
            Începutul de an îți poate aduse probleme în relația cu colegii de muncă sau vis-a-vis de un proiect profesional. Nu trebuie să exagerezi cu critica la adresa celorlalți sau cu tendința de a te victimiza considerând că tu muncești mai  mult decât alții și nu ești recompensat pe măsură. Pe tot parcursul lunii ianuarie dar și în prima parte a lunii februarie sunt perioade destul de tensionate, în care se cere mai multă prudență la modul în care îți exprimi nemulțumirile. Există riscul să renunți la o asociere, o colaborare, un parteneriat despre care descoperi că nu este ceea ce părea a fi. Totul depinde de tine, cât de hotărât ești să pui capăt definitiv unei situații care vizează domeniul profesional și nu te lași păcălit de promisiuni deșarte.
             Nu este un an tocmai potrivit pentru a face investiții sau pentru a semna contracte de muncă sau de colaborare, îndeosebi în perioadele de retrogradare a lui Mercur (30 ianuarie – 21 februarie, în semnul Vărsător; 30 mai – 22 iunie, în zodia Gemeni; 27 septembrie – 18 octombrie, în semnul Balanță).
            În a doua parte a lunii martie se recomandă înscrierea la cursuri de perfecționare care ar putea să te ajute în ocuparea unui post, funcție de răspundere și implicit o creștere de salariu.   Ești nevoit să faci călătorii în interes de serviciu sau folosești în avantaj personal informații legate de noi posibilități de câștig financiar. Pot fi perioade de reconfigurare a unor relații de parteneriat dar și de sancțiuni venite ca urmare a nerespectării unor înțelegeri, contracte, principii, legi. În perioada 14 mai – 28 iulie Jupiter va tranzita zodia Pești aducând o perioadă benefică pentru tine, în ceea ce privește cariera, ambițiile profesionale, reputația, poziția și viața socială. Apar noi oportunități de progres în carieră, ai șansa de a fi susținut de persoane cu funcție de răspundere pentru a ocupa o funcție, un loc de muncă mai bine plătit. Acest tranzit îți poate aduce norocul, în ceea ce privește reorientarea profesională, impactul pozitiv în tot ceea ce înseamnă asocieri profesionale. Va trebui să acorzi o atenție deosebită în perioada de retrogradare a lui Jupiter în Pești ( 20 iunie – 28 iulie)  fiind vorba despre o perioadă de reevaluare, de reorganizare a unor aspecte care vizează cariera. Poate apărea dorința de a reveni la un fost loc de muncă, la o veche colaborare sau asupra unui proiect profesional. Poate fi ocazia de a începe o nouă carieră, la care visai de mult timp. În această perioadă de retrogradare a lui Jupiter în zodia Pești ești ajutat să înțelegi mai bine greșelile din trecut, care țin de carieră, relația cu autoritățile, șefii, angajatorul.
            Perioade favorabile din punct de vedere financiar ar fi în lunile martie, aprilie, atunci când debordezi de energie, ai capacitate de muncă, de a finaliza la timp sarcinile de lucru. Este posibil ca ceilalți să te considere impulsiv. De fapt ești preocupat să recuperezi timpul pierdut din diferite motive, mai mult sau mai puțin personale. În această perioadă ai ocazia să te bucuri de creșterea veniturilor din muncă personală dar, pe de altă parte, ți se cere să fii chibzuit și să nu te hazardezi acceptând orice propunere de colaborare, de schimbare a unui job, până când nu îți creezi condiții cu adevărat favorabile pentru tine, din punct de vedere profesional și financiar. Perioade mai puțin norocoase, din punct de vedere financiar sunt: prima parte a lunii iunie, a doua parte a lunii august, toată luna septembrie, a doua parte a lunii octombrie.  Ți se cere mai multă atenție la modul în care îți gestionezi veniturile, cheltuielile pe care le faci. Nu amâna plata unor taxe, impozite, credite, facturi.
            În acest an sunt favorizate câștigurile venite prin intermediul celorlalți, un proces câștigat, intrarea în posesia unei moșteniri, o mărire de salariu a partenerului de viață care îți va mai ușura din grijile tale financiare.

3D Character and Success

Sănătate                   
     Este un an în care nu vei fi scutit de provocări în plan relațional și social astfel că se recomandă mai multă atenție la propria sănătate. În lunile ianuarie și prima parte a lunii februarie ești predispus la stări fluctuante, slăbire a sistemului imunitar, există predispoziția la viroze. Este necesar să apelezi la mijloace și metode de tratament naturist, la plimbări în aer liber, mai mult sport. În prima parte a lunii februarie, prima parte a lunii iunie și în luna septembrie te vei simți mai obosit decât în mod normal fiind nevoie de mai multe momente de relaxare, vitamine, adoptarea unui regim de viață și alimentar mai sănătos. Nu este exclus să recidiveze unele probleme de sănătate, la începutul lunii septembrie dar și spre sfârșitul lunii decembrie. Se pot reactiva afecțiuni renale, ale pancreasului sau ale sistemului digestiv.
            În lunile de primăvară și în a doua parte a lunii octombrie ai capacitatea de a te reface mult mai rapid, după o eventuală problemă de sănătate. În luna noiembrie grijile legate obsesiv de anumite reguli, probleme care vizează locul de muncă și/sau relația de cuplu, ar putea conduce la anxietate, probleme de sănătate greu de remediat, fiind semnaul foarte clar că este importnat să acorzi mai multă atenție semnalelor date de propriul corp.