Horoscop anual 2021, Capricorn

           „Orice transformare pe care o dorim trebuie să înceapă cu noi înşine.” Thorbecke
         Este un an în care continui să treci prin transformări profunde în viața personală reușind să treci cu brio peste orice încercări, cât timp cât ești organizat, conștiincios, dornic să îți continui drumul către împlinirea propriului țel. Nu de puține ori vei simți că ești copleșit de griji și nu mai reușești să faci față încercărilor vieții. În astfel de momente caută puterea din tine și escaladează muntele propriului Destin! Mottoul tău din acest an este: „Trebuie să fi trăit linștea așteptării ca să cunoaștem prețul timpului.” Edouards Estaunie
            Tranzitul lui Jupiter și Saturn prin semnul Vărsător, în casa a II-a (a banilor veniți din muncă proprie, valorile), îți aduce evenimente prin care să înveți care este valoarea muncii tale. Această casă nu vorbește doar despre valori materiale, ci și de cele sufletești, spirituale și morale. Saturn este profesorul, ghidul, el te limitează cu un rost bine definit, atunci când vine vorba despre bani, cheltuieli. Jupiter este expansiunea, norocul, care vine și îți oferă șansa de a câștiga mai mulți bani, dar intervine restricția din partea lui Saturn care spune: „Cheltuiește cu cap!”. Este un an în care reușești să observi cât de rapid îți sunt sancționate acțiunile în care, fie cheltui fără limite, fie treci în extrema cealaltă și ești considerat zgârcit, nu vrei să le vii celorlalți în ajutor. Controlul asupra posesiunilor materiale ți se va părea destul de greu de menținut. De multe ori te vei confrunta cu perioade de muncă asiduă și parcă tot nu vei primi roadele muncii tale. Se recomandă să fii atent la bani, să fii chibzuit, atunci când vine vorba despre cumpărături și foarte atent la deciziile pe care le iei, în situația unei renegocieri a contractului de muncă sau pentru acceptarea unei noi oferte de lucru.
            Jupiter în tranzit în semnul Pești (14 mai – 20 iunie), în casa a III-a (comunicare, călătorii, examene, negocieri, relația cu rudele), aduce un suflu nou în toate aceste domenii, apar oportunități de educație, înscrierea la cursuri de dezvoltare personală fiind o perioadă în care ești mult mai receptiv la noile informații. Jupiter în semnul Pești te ajută să descoperi și să rezolvi blocajele de comunicare în relația cu rudele și nu numai. Ești mai optimist, jovial, atent în relația cu ceilalți, te bucuri mai mult de viață, conversezi cu rudele, vecinii. Lecția lui Jupiter în semnul Pești este să îți asculți mai mult intuiția, să folosești studiile, călătoriile, ideile tale, în sensul progresului personal. Tranzitul lui Uranus în zodia Taurului, în casa a V-a (a iubirii, creativității, copiilor), te face mai optimist, spontan, te scoate din zona de confort implicându-te trup și suflet în activități care îți fac plăcere. Este posibil să descoperi acum un hobby care se va transforma, cu timpul, în profesie. Este vremea marilor schimbări care țin de dragoste, aventură, relația cu propriul copil, sport, petreceri, joc. Vor exista și momente de tensiune, de schimbări neașteptate care vizează relația de iubire sau evenimente neplăcute în viața propriului copil.
            Pentru nativii din ultimul decan al zodiei Capricorn, Pluton îndeamnă la transformare,   eliberare de trecut, acceptarea noului cu mai multă detașare, deschiderea către ceilalți, evitarea de a-ți impune limite. Este un an în care ai ocazia să depășești cu brio încercările, prin iubire și compasiune. Este foarte important să lași trecutul în urmă, să te eliberezi de traume și să eviți propria victimizare. Ești nevoit să faci față unei munci susținute dar și să conștientizezi că tot ceea ce clădești acum are șansa să dureze. Neptun se află în semnul Pești, în casa a III-a (a comunicării, gândirii și călătoriilor scurte) fiind vorba despre un an în care vei îmbina armonios creativitatea cu informațiile acumulate. Pui mai mult accent pe artă, frumos, colaborarea cu rude, artiști, preferi să faci călătorii în interes de studii, acumulezi informații din domenii elevate, există acum o mai mare atracție către domenii care țin de spiritualitate.
            Eclipsele din acest an îți activează casele VI-XII (casa locului de muncă și a sănătății) aducând șansa de a descoperi răspunsurile căutate simțind o nevoie profundă de a le fi de ajutor celorlalți, îndeosebi celor oropsiți de soartă. Este posibil să primești ghidarea de care ai nevoie, ai parte de revelații neașteptate, poți închide un capitol neplăcut din viața ta. Se pune accentul pe legăturile secrete, credință, pe vechile legături care ți-au creat tot felul de probleme dar și pe solitudine. Ar fi de preferat să nu împărtășești cu ceilalți proiectele la care lucrezi. Ești ajutat să îți sondezi străfundurile ființei tale, eventual să reactivezi zona profundă a eului tău, să accesezi informații, vise, resurse de care nu erai conștient până acum. Ai șansa să redecoperi latura spirituală a vieții.
            Eclipa de Lună din semnul Taur, din data de 19 noiembrie, în casa a V-a (creativitate, iubire, copii, hobby), aduce în vedere finalizarea unei relații de iubire sau poți afla secrete legate de o investiție, de propriul copil. Acestă eclipsă poate marca momente importante din viața ta sentimentală.   

Dragoste, relatia de cupluSentimental – relațional         
          În a doua parte a lunii martie, aprilie și prima parte a lunii sunt perioade favorabile pentru flirt, aventură, îndrăgostire, benefice pentru a trăi intens, de a te redescoperi prin iubire și de a vedea dacă merită să dai curs unei relații de dragoste. Tranzitul lui Uranus prin zodia Taur (în casa iubirii) indică nevoia de libertate, de nonconformism, setea de aventură fiind mult mai predispus către aventură decât pentru a te angrena într-o relație de lungă durată. Uranus în casa iubirii, a copiilor și creativității poate aduce conceperea unui copil. Dacă nu dorești să-ți sporești familia, este bine să fii mai mai prudent altfel te poți confrunta cu o sarcină neplanificată, îndeosebi în luna ianuarie, prima parte a lui februarie, iunie și decembrie.
            În luna iunie, dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj, te poți aștepta la tot felul de confruntări, probleme, răsturnări de situație în relația de cuplu reușind cu foarte mare greutate să restabilești echilibrul. Poți fi luat prin surprindere, treci printr-o perioadă foarte tensionată, plină de nemulțumiri, gelozie. Nu este exclus ca, în prima parte a lunii iulie, să te confrunți cu frica de a acționa, de a duce la îndeplinire dorința de a merge mai departe, alături de persoana iubită. Poate fi vorba despre o amânare, o răzgândire sau reluarea unor discuții care vizează o relație intimă, o relație în care ai fost implicat, dar de la care nu ai avut așteptări prea mari, până acum.  
            Pe tot parcursul acestui an pot apărea discuți în relația de cuplu, îndeosebi pe tema banilor, a problemelor de la locul de muncă, despre schimbările pe care vrei să le faci, vis-a-vis de casă, propriul copil. Este indicat să ceri sfatul partenerului de viață pentru deciziile importante care țin de casă, familie. Tranzitul lui Venus în zodia ta (de două ori în aceast an, 8 ianuarie – 1 februarie și 5 noiembrie – 19 decembrie) aduce preocuparea față de propria persoană, îți vei schimba garderoba, look-ul, vei fii mult mai atent la felul în care arăți, cum te percep ceilalți, eventual îți vei schimba regimul de viață și alimentar, vei face mai multă mișcare, sport. Cert este că reușești să atragi atenția sexului opus cu mai multă ușurință. În lunile  august și prima parte a lunii noiembrie îți vor aduce o schimbare importantă plan sentimental. Dacă nu ți-ai găsit perechea până acum, sunt șanse să o găsești în luna decembrie și chiar să te grăbești să oficializezi relația.
            Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu se va observa o dinamizare, un aer proaspăt în relație reușind să petreci momente de romantism, de pasiune alături de partenerul de viață. O perioadă interesantă, de reevaluare a relației de cuplu, de reluare a unor discuții menite să răscolească trecutul, de aflare a unor secrete, dintre tine și partener este între 19 și 31 decembrie. Este foarte important ca ascultarea partenerului să se facă și cu inima, nu doar cu mintea.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă 
         Te vei remarca, parcă mai mult decât în alți ani, prin originalizate, spontaneitate, idei ingenioase, creativitate reușind astfel să le fii de un real folos, atât colegilor, cât și colaboratorilor, șefilor, pe care ai capacitatea să îi susții în cele mai ciudate situații care vizează domeniul tău de activitate. În acest an te remarci prin dorința de a învăța ceva nou, prin curiozitate. Eforturile tale în plan profesional sunt susținute și apreciate de persoane cu influență și care te pot ajuta în momentele de răscruce. Ești dispus să pornești o afacere pe cont propriu sau vrei să accepți o asociere cu cineva, eventual schimbi domeniul, să vrei să te reprofilezi.
            În luna ianuarie, prima parte a lui februarie, iunie, decembrie, va trebui să acorzi o atenție sporită în ceea ce înseamnă bani, vânzări/cumpărări, decizii legate de acte, contracte. Pot apărea tot felul de probleme care vizează eventuale investiții făcute în trecut dar și probleme legate de un proiect profesional. În luna martie apar oportunități de valorificare a propriilor abilități și talente, găsești noi modalități de a atrage mai multe câștiguri în contul personal. Poate fi vorba despre șansa de a găsi un job mai bine plătit, eventual un al doilea loc de muncă. În lunile martie și aprilie sunt șanse mult mai mari să faci o investiție inspirată în domeniul imobiliar. Se recomandă prudență în luarea decizilor legate de acceptarea unui nou contract, a unui nou loc de muncă, a unei relații de colaborare, îndeosebi în intervalul  30 mai – 22 iunie, atunci când ești predispus la pierderi de bani, furt, trădare, șantaj. Nu este recomandat să iei decizii în plan financiar dar ai ocazia să îți revizuiești bugetul, să găsești idei și metode de a reduce cheltuielile și de a achita eventualele datorii.
            Prima parte a lunii mai și luna iunie sunt perioade bune pentru a-ți valorifica calitățile și pentru a câștiga autoritate și respect la locul de muncă. Ești conștiincios, dornic să te perfecționezi impresionând prin competență, seriozitate și o bună organizare.  În a doua parte a lunii mai există șansa de a câștiga mai mulți bani dintr-o activitate artistică, un hobby punând în valoare creativitatea. Totul este să depășești prejudecățile și să îți asculți intuiția. Nu te sfii să îți faci publicitate. Chiar poți să pui bazele unei afaceri de viitor, totul depinde de tine, să lași în urmă tema de a nu fi judecat de către ceilalți. Este posibil să apară tot felul de provocări care țin de semnarea unor contracte, acceptarea unor oferte de colaborare, care nu sunt tocmai ceea ce te așteptai, certuri cu colegii, încurcături prin acte, documente oficiale. Astfel de perioade nefavorabile, legate de planul profesional, se pot dovedi a fi între: 30 ianuarie  – 21 februarie, 30 mai – 22 iunie; 27 septembrie – 18 octombrie. Pentru promovarea unor examene, obținerea unei măriri de salariu, înscrierea la  cursuri de perfecționare, perioada 11 – 30 august este foarte bună. În prima parte a lunii octombrie te poți aștepta la provocări venite în carieră, certuri cu șefii, evenimente care te vor forța să iei o decizie fermă și să pui capăt unei relații de natură profesională. Evită să acționezi pripit și să semnezi documente importante, îndeosebi în intervalul 27 septembrie – 18 octombrie.
            Spre sfârșitul anului (în a doua parte a lunii octombrie și a doua parte a lunii decembrie) poți primi avantaje materiale deosebite prin intermediul protectorilor, prin afiliere la un grup, evenimente publice, din publicitate, din acțiuni colective.

3D Character and Success

Sănătate        
       În lunile ianuarie și februarie va trebui să fii mult mai prudent în ceea ce privește propria sănătate, pericolele la care te expui pentru că ești predispus la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei călătorii, probleme stomatologice, dureri oculare, lovituri în zona capului, există și predispoziția la accident vascular, inflamații.
      În perioadele de retrogradare a lui Mercur (30 ianuarie – 21 februarie, 30 mai – 22 iunie; 27 septembrie – 18 octombrie) este necesar să îți supraveghezi sănătatea fiind posibil să reiei un tratament sau revin anumite simptome, probleme de sănătate, se va observa o mai mare sensibilitate, o stare de oboseală, la nivel fizic și mental. În ultima decadă a lunii aprilie și în luna mai nu ești într-o formă fizică prea bună simțindu-te extenuat, fără chef de muncă având parte de un mediu ostil, tot felul de conflicte la locul de muncă ceea ce ar putea să declanșeze probleme de sănătate, hipertensiune arterială, accidente, o eventuală intervenție chirugicală.
            În luna iulie te poți aștepta la răsturnări de situație în plan sentimental și relațional iar aceasta ar putea să te destabilizeze și din punct de vedere psihic-emoțional și să te confrunți cu insomnii, stări de amețeală, probleme digestive, ale ficatului. În luna septembrie ești predispus la afecțiuni ale tranzitului intestinal, probleme ale ficatului. Ai tendința să exagerezi cu alimentația ceea ce te va predispune la îngrășare sau probleme digestive. În a doua parte a lunii noiembrie va trebui să dai dovadă de prudență, să găsești un echilibru în ceea ce privește munca și relaxarea, fără să te avânți prea tare, atunci când este vorba despre efortul fizic. Este o perioadă în care ești predispus la dezechilibre de natură psihică, emoțională, insomnii pe fond de stres, agitație, există predispoziția la accidente, slăbire a sistemului imunitar, pericol de infecții.   Perioade favorabile, în ceea ce privește sănătatea organismului, ar fi în: prima parte a lunii aprilie, mai, prima parte a doua parte a lunii iunie, august și în luna decembrie.