Horoscop anual 2021, Berbec

      „Oportunitatea dansează cu cei care sunt pregătiți pe ringul de dans.” H. Jackson Brown J
        Este un an care te pune cu adevărat la treabă având ocazia să vezi lumea dincolo de aparențe și de a valorifica din plin ceea ce ai învățat până acum. Este timpul să dai curs gândurilor, ideilor, capacității tale de a explora noi alternative de progres, de a iniția și concretiza idei originale pentru că tu chiar poți fi motorul, cel care împinge către progres grupul din care faci parte. Deviza acestui an este: „Nu te teme să îți explorezi propriile resurse și să aduni laurii muncii tale!”
               Tranzitul lui Jupiter prin semnul Vărsător (1 ianuarie – 14 mai, 18 octombrie – 29 decembrie) îți poate aduce prieteni și protectori influenți, popularitate în cadrul grupului, asociației, activități sociale intense, dorința dar și capacitatea de a concretiza proiecte ambițioase. În perioada de retrogradare a lui Jupiter prin zodia Vărsător poate apărea reevaluarea unor relații de prietenie, posibilitatea de a relua anumite proiecte sau de a rectifica planuri pe care le-ai abandonat. Pe de altă parte se cere mai multă atenție la modul în care gestionezi relația cu grupul din care faci parte, la modul în care te implici în carul unei organizații existând riscul să fii înțeles greșit sau să faci compromisuri pentru care va trebui să dai explicații sau să fii sancționat.
             Prezența lui Saturn în semnul Vărsător vine cu o lecție destul de dură, dar necesară, vis-a-vis de relația cu prietenii, protectorii, îndeosebi în lunile ianuarie, începutul lui februarie și iunie, precum și la mijlocul lunii decembrie. Saturn este considerat Seniorul Karmei, el știe exact ce are de făcut pentru ca tu să înțelegi rostul anumitor întâlniri, pierderi care vizează prietenii, renunțarea la un ideal, un proiect care părea să îți aducă recompense în plan material. Saturn în semnul Vărsător, pentru tine, este ca și cum îți spune că nu trebuie să ai așteptări de la nimeni pentru a-ți împlini un ideal, ba chiar ai surpriza să constați că ești lăsat singur, atunci când ai mai mare nevoie de ajutor. Saturn te susține să redescoperi în tine puterea de a te ridica, de a aduce la suprafață maestrul din ființa ta, îți trezește ambiția de a răzbate, chiar și în momentele în care ceilalți nu îți mai dădeau vreo șansă.
            Intrarea lui Jupiter în zodia Pești (14 mai – 20 iunie, 29 – 31 decembrie 2021) pentru nativul Berbec reprezentând casa a XII-a (casa izolării, a sacrificiilor, dușmanilor ascunși, karma, casa spiritualității, a bolilor cronice) este un tranzit care amplifică calitățile psihice, capacitatea de a transforma dușmanii în prieteni, apare atracția către activitățile derulate în secret, nevoia de a veni în ajutorul oamenilor săraci, marginalizați de societate. Este o perioadă în care te bucuri de ajutor Divin, ești atras de discuții pe teme de spiritualitate. În perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Pești (20 iunie – 28 iulie)pot reveni problemele care țin de sănătate, are loc o reevaluare a problemelor care țin de trecut, persoane cu care nu te-ai împăcat sau nu ai vrut să le ierți pentru răul pe care ți l-au făcut. Este o perioadă benefică pentru a conștientiza problemele din trecutul tău, pentru a reveni asupra unor studii care țin de spiritualitate, ai ocazia să accesezi informații interesante, prin intermediul somnului sau prin meditație. Unii nativi din această zodie pot alege să concretizeze ideile care țin de latura spirituală sau vei fi mai înclinat către abordarea unor terapii complementare, dorința de a găsi un maestru care să te ghideze pe calea spirituală.
            Marte, guvernatorul zodiei tale, în acest an se află doar în mers direct și îți dă puterea de acțiune, capacitatea de a merge mai departe, indiferent de limitările, obstacolele cu care te confrunți. Ești în plină vervă, capabil să privești înainte cu multă ambiție, voință în concretizarea propriilor idealuri. Marte se întâlnește cu Venus în data de 13 iulie 2021, în zodia Leu, în casa iubirii, a creativității amplificând astfel iubirea, atracția către distracții, joc, dorința de a avea copii sau o mai mare nevoie de a privi viața cu ochi de copil, poate determina apariția bruscă a unei iubiri în viața ta.
            Tranzitul lui Uranus în semnul Taur îți va aduce multe oscilații în plan financiar, suișuri și coborâșuri menite să îți dea viața peste cap. Pot apărea probleme cu banii, datorită prietenilor sau a demarării unor proiecte care se vor dovedi a fi păguboase, din punct de vedere financiar, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Uranus (14 ianuarie – 20 august ) dar și atunci când Uranus se va afla în careu cu Saturn (7 februarie, 2 iunie, 16 decembrie) sau în careu cu Jupiter (18 ianuarie). În aceste perioade va trebui să fii foarte atent la cheltuielile, achizițiile pe care le faci, la modul în care gestionezi proprii bani, la negocierile pe care le faci.
            Prezența lui Pluton în casa a X-a (casa reputației socio-profesionale, a relației cu autoritățile, cu șefii) îți aduce, în anul 2021, oportunități de progres în carieră, de transformare în modul de a relaționa cu autoritățile. Provocările din acest domeniu au rolul de a te transforma sau te forțează să transformi modul în care acționezi în plan profesional. Te confrunți cu perioade de criză profesională, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Pluton în semnul Capricorn (27 aprilie – 6 octombrie), atunci când se cere o reevaluare a modului în care relaționezi cu șefii, mai multă atenție la schimbările pe care vrei să le faci în plan profesional, o mai bună organizare a timpului pe care îl dedici carierei.
            Neptun în zodia Pești, pentru tine, activează casa a XII-a, a izolării și sacrificiilor, a dușmanilor ascunși, karma, boli cronice. Aceasta te ajută să explorezi lumea, viața, dincolo de aparențe, ești atras de esoterism, paranormal, spiritualitate, de tot ceea ce te poate ajuta să înțelegi rostul acestei existențe, să conștientizezi relația cu Dumnezeu, cu Universul. Ai o intuiție profundă asupra propriei existențe fiindu-ți mult mai ușor să intri în posesia unor informații, mesaje prin intermediul viselor sau accesezi așa-zisele lumi angelice, alte dimensiuni. Se cere atenție în perioada de retrogradare a lui Neptun (25 iunie – 1 decembrie) care aduce în vedere evaluarea relației cu Divinitatea, nevoia de reîntoarcere către sine. Revin în viața ta lucruri care păreau de mult terminate și care acum te bulversează, din punct de vedere emoțional. În lunile ianuarie, iunie și septembrie te poți aștepta la zdruncinarea credinței personale, posibile probleme de sănătate, recidivarea unei boli greu de vindecat sau de găsit un tratament eficient. Este un an destul de dificil, la capitolul spiritualitate, credință simțind o nevoie acută de a afla informații pe căi mai puțin convenționale.
            Eclipsele din acest an, de pe axa Gemeni – Săgetător (Eclipsa de Lună din zodia Săgetător – 26 mai; Eclipsa de Soare din semnul Gemeni – 10 iunie; Eclipsa de Soare din zodia Săgetător – 4 decembrie) vor aduce o mai mare sete de cunoaștere, nevoia de a învăța, a te informa, de a călători și transmite mesajul tău celorlalți, de a împărtăși cu ceilalți cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. Este un an al concretizării ideilor, a ceea ce ai acumulat în plan intelectual de-a lungul vieții și de a susține examene, prezenta proiecte, de a participa la tot felul de seminarii, schimburi de experiență, de a interacționa cu oameni de altă naționalitate. Poate fi vorba despre scrierea și publicarea unor cărți, de înscrierea la noi cursuri, urmarea de studii universitare, schimbarea propriei filosofii de viață, de relaționare cu oameni din mediul universitar. Ai șansa de a fii elev dar și profesor, poate fi norocul de a-ți întâlni ghidul, mentorul, omul care poate să te ajute, în domeniul intelectual și spiritual. Ai încredere în tine căci tot ceea ce acumulezi acum în plan intelectual va avea impact major pentru mulți ani de acum înainte!
             În data de 19 noiembrie va avea loc o eclipsă de Lună în zodia Taur, pe casa banilor din muncă proprie, anunțând finalizarea unei colaborări, un final care poate veni cu pierderi de bani. Este o perioadă importantă, în care va trebui să iei în considerare noi modalități de a câștiga bani, de a folosi abilitățile și talentele de care dispui într-o direcție clară, în acord cu sufletul tău.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional
        Anul care urmează se anunță oarecum echilibrat, la capitolul relație de cuplu sau în plan sentimental. Este un an în care vei pune mai mult accent pe carieră, perfecționare, relația cu prietenii preferând să fii lipsit de constrângeri, de obligații care țin de casă, familie și chiar de relația de mariaj. Luna ianuarie poate fi presărată cu suprize mai puțin plăcute, care vizează o relație de amor cu o persoană de sex opus cunoscută prin intermediul grupului de prieteni sau cu ocazia unei petreceri, distracții, întâlniri cu prietenii. Este important să fii mult mai atent cui împărtășești propriile sentimente și să nu te bazezi pe ceea ce ți se promite acum, în plan sentimental.
            În luna iunie atragi cu mai multă ușurință atenția sexului opus putând fi vorba despre startul unei noi iubiri, de pasiune, flirt, distracție fiind mult mai dornic să iubești și să fii iubit. Luna iulie îți va aduce dorința profundă de a întemeia o familie, de a te așeza la casa ta sau pur și simplu de a concepe un copil. Este posibil ca dorințele tale să contravină cu cele ale părinților sau îți vine greu să alegi între obligațiile care țin de carieră și cele de casă, familie. Până în luna septembrie ai ocazia să aduni suficiente informații care te vor ajuta să decizi ce vrei, în plan sentimental, relațional, care este drumul pe care vrei să pornești. În lunile iulie și septembrie este posibil să fii mult mai dornic să oficializezi o relație de dragoste, să faci o cerere în căsătorie sau poți da startul unei relații de cuplu de cursă lungă.
            În perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Balanță (27 septembrie – 18 octombrie)
ai parte de controverse, răzgândiri, reveniri asupra unor evenimente din trecut din relația de cuplu, afli secrete care vizează partenerul de viață sau chiar tu ajungi în situația de a reveni asupra unui fost partener. În perioada 19 – 31 decembrie, atunci când Venus va retrograda în zodia Capricorn, casa a X-a (casa carierei pentru tine) există riscul de a pune mai mult accent pe carieră, pe imaginea în plan public decât pe relația de cuplu și de aici pot să apară tot felul de certuri în relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o reevaluare, de revenire asupra unei relații de iubire cu o persoană cunoscută prin intermediul serviciului sau eliberarea de această persoană, ca urmare a aflării unor secrete, informații care ți-au fost ascunse de aceasta.
            Este un an 2021 în care nu se întrevăd probleme deosebite în relația de cuplu, ba din contră, ai ocazia să constați că partenerul de viață este alături de tine în momentele grele reușind să treci cu mai multă ușurință peste dezamăgiri venite din zona carierei sau a prietenilor.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
         În acest an cauți o nouă direcție proiectelor tale, vrei să concretizezi ceea ce ai acumulat prin intermediul studiilor, dar și de pe urma colaborărilor profesionale de până acum. Chiar dacă vor fi multe momente de derută, de dezamăgiri, vis-a-vis de prieteni și nu numai, vei găsi forța necesară de o lua de la capăt cu forțe proaspete. Începutul de an nu se arată prea prietenos, la capitolul finanțe, arătându-ți că nu ești pe o direcție favorabilă și că alegerile pe care le-ai făcut în plan profesional nu au fost prea inspirate. Această stare de pierdere în plan financiar te va urmări pe tot oparcursul lunii ianuarie, dar și la începutul lunii februarie, iunie și la mijlocul lunii decembrie, atunci când va trebui să fii ferm pe poziție, mai ales când vine vorba despre negocierea salariului.
            Tranzitele planetelor Mercur, Venus, Marte și a Soarelui, din luna august, ar putea să te mobilizeze să acționezi sau te destabilizează și iei decizii greșite, sub impulsul de moment. Depinde de ceea ce ți-ai stabilit deja în minte, de strategiile la care ai lucrat până atunci. Cel mai bine ar fi să te gândești din timp ce vrei să faci, vis-à-vis de locul de muncă și care sunt prioritățile tale. Este posibil să te simți luat de val, îndeosebi în intervalul 27 septembrie – 18 octombrie, atunci când Mercur se află în mers retrograd în semnul Balanță (casa parteneriatelor) și să te grăbești să îți dai acordul în cadrul unei asocieri. Se recomandă echilibru, răbdare, tact, atenție la detalii și să nu te lași „vrăjit ”de magia banilor, de promisiuni care vor fi încălcate. Ai răbdare și vei găsi și soluția cea mai bună pentru tine. Fii prudent la ideile pe care le împărtășești colegilor de muncă pentru că s-ar putea ca aceste informații să fie folosite în defavoarea ta.
            O perioadă favorabilă pentru a demara un parteneriat important, care poate să îți aducă și beneficii materiale, este în a doua parte a lunii octombrie, atunci când poți juca rolul de bun negociator fiind mult mai convingător și astfel cresc șansele de a obține ceea ce îți dorești. Pe tot parcursul acestui an dai dovadă de o bună organizare fiind capabil să renunți la starea de confort, de relaxare pentru a face tot posibilul ca lucrurile să meargă așa cum trebuie în carieră. Succesul vine, dacă vei da dovadă de înțelepciune, maturitate, echilibru, tact și diplomație reușind astfel să atragi de partea ta colaboratori de nădejde.
            Tranzitul lui Saturn prin casa a XI-a (proiectele, idealurile, protectorii, grupurile sociale, marile organizații, corporații) anunță că activitățile și proiectele de grup trec printr-o reconfigurare majoră, pe tot parcursul acestui an. Nu de puține ori te vei confrunta cu obstacole venite din partea unor colaboratori din cadrul unui grup, o organizație, o corporație, primești condiții care te dezavantajează sau nu ești apreciat la adevărata valoare. Pe de altă parte ai ocazia să cunoști oameni interesanți, bine pregătiți, cu experiență profesională și care te pot ajuta pe viitor să urci scara ierarhică. În perioada de retrogradare a lui Saturn în zodia Vărsător (23 mai – 11 octombrie) ai ocazia să vezi adevăratele interese ale unor prieteni sau vis-a-vis de un proiect care nu mai este de actualitate și trebuie să îl abordezi dintr-o nouă perspectivă.
            Va trebui să fii mult mai prudent la capitolul taxe și impozite, la cheltuielile legate de un proces, un credit, îndeosebi în prima parte a lunii noiembrie și la jumătatea lunii decembrie, atunci când careul dintre Uranus retrograd din semnul Taur (casa banilor din muncă proprie, salariul) și Saturn în zodia Vărsător (casa idealurilor, a proiectelor de viitor) poate aduce surprize, răsturnări de situație, cheltuieli neașteptate. Totul depinde de tine, de modul în care îți gestionezi banii, cât ești de organizat și nu te grăbești să iei decizii legate de finanțe pe care să le regreți ulterior.
            În perioada 19 decembrie – 31 decembrie 2021, Venus va retrograda în semnul Capricorn, în casa carierei, a relației cu șefii, autoritățile aducând în vedere necesitatea de a găsi o cale de echilibru între familie și carieră, evitarea compromisului în domeniul profesional. O relație de dragoste cu cineva de la locul de muncă va trece prin teste serioase. Ai ocazia să descoperi cine ești cu adevărat, care este valoarea în plan profesional, dacă te găsești la locul potrivit, ce anume ai de schimbat în relația cu șefii și colegii.

3D Character and Success

Sănătate 
          În acest an nu se întrevăd probleme deosebite în ceea ce privește propria sănătate. Totul este să fii mult mai atent la modul în care gestionezi timpul de lucru, pauzele pe care le iei pentru a te relaxa. În perioada 14 mai – 20 iunie ești mult mai dornic să apelezi la tratamente naturiste, să mergi mai frecvent la sala de spore sau să faci mai multă mișcare în aer liber. De evitat sporturile extreme, în prima lună din acest an. Va trebui să eviți cât se poate de mult stersul, agitația, să o lași mai ușor cu grijile și să nu pui la suflet orice fleac. În perioadele de retrogradare a lui Mercur (30 ianuarie – 21 februarie; 30 mai – 22 iunie; 27 septembrie – 18 octombrie) este bine să eviți analizele sau să revii asupra unui tratament sperând că va da rezultate bune. Este necesar să eviți excesele care țin de medicamente, alcool sau de mâncare.
            O perioadă de reevaluare, de încercare a a găsi un tratament mult mai eficient pentru o problemă de sănătate cu care te cofrnunți de mult timp, ar fi în perioada 20 iunie – 28 iulie, perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Pești, atunci când te simți de-a dreptul epuizat, fizic și mental, având nevoie de odihnă, concediu. Este o perioadă în care te confrunți mai frecvent cu insomnii, agitație mentală, dureri de stomac, spate, picioare, probleme ale ficatului. În luna septembrie ești predispus la confuzii, stări depresive, sentimentul de neîmplinire. Este indicat să faci mai multă mișcare în natură, sport, să alegi medii în care să te destinzi, să te bucuri de viață.