Horoscop anual 2021, Balanță

           „Oricine are nevoie de o casă în care să trăiască dar o familie care te sprijină clădeşte cu adevărat un cămin.” Anthony Liccione
           Este momentul să îți redefinești principiile care țin de dragoste, relația cu propriul copil, creativitate, prietenie. Se amplifică dorința de studiu, de a cunoaște oameni noi, interesanți, vrei să acumulezi informații din domenii diverse având ocazia să participi la dezbateri, conferințe, cursuri menite să te ajute să progresezi, să exploatezi o nouă dimensiune a existenței. Deviza acestui an este: „Pot obține ceea ce mi-am propus, cât timp cred în mine și în Dumnezeu!” Anonim 
            Tranzitul lui Jupiter și Saturn prin zodia Vărsător va aduce evenimente importante, legate de iubire, creativitate, copii, hobby, romantism, distracții. Se poate vorbi despre șansa de câștiguri datorită originalității și valorificării propriului potențial creativ. Este o perioadă în care Jupiter îți dăruiește oportunități de investiții, speculații diverse, relație bună cu propriul copil dar și răzvrătire, schimbări neașteptate care vizează o relație de iubire, relația cu propriul copil, aspecte neplăcute, vis-a-vis de o investiție. Ai ocazia să tranformi un hobby într-o afacere sau ai parte de neplăceri, ca urmare a concretizării acestei dorințe. Este un an de du-te-vino în plan amoros, de limitări, nu te puține ori vei avea sentimentul că parcă nimic nu se leagă, nu se așează pe un făgaș normal, firesc, oricât de mult te-ai strădui. Lecția pe care ți-o oferă aceste planete prin zodia Vărsător este de a învăța să te bucuri, atunci când oferi iubire, fără să aștepți, să ceri, să forțezi pe celălalt să îți aducă dovada iubirii. Este un an al necondiționărilor, al eliberării dintr-o iubire toxică, lipsită de perspective bune pentru tine, o perioadă gree, în ceea ce privește relația cu propriul copil sau dacă te-ai hotărât să concepi un copil, putând apărea răsturnări de situație, limitări, obstacole independente de tine.
            Tranzitele lui Jupiter în semnul Pești (4 mai – 28 iulie și apoi din 29 decembrie) sunt pe domeniul locului de muncă, al rutinei zilnice, a sănătății. Sunt perioade în care te bucuri de energie, optimism, ai capacitatea să treci mult mai ușor peste problemele de la locul de muncă. Este o perioada de expansiune în domeniul profesional reușind să te bucuri de oportunități de relansare, de progres, de explorarea a unui domeniu nou, interesant pentru tine. Putem vorbi despre călătorii în străinătate în interes de serviciu sau dezvoltarea unor colaborări fructuoase. În perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Pești (20 iunie – 28 iulie) se va pune accent pe reevaluarea programului de lucru, a unui proiect profesional, a relației cu colegii, a unor aspecte care vizează propria sănătate, necesitatea de a schimba un tratament care nu mai dă randament. Nu este o perioadă favorabilă pentru a schimba locul de muncă întrucât atragi și mai multe neplăceri în zona carierei. Este o perioadă cu bune și cu mai puțin bune dar cu siguranță vei învăța să privești dincolo de nevoile personale, de grijile de zi cu zi, de rutină, de bani, contracte.  
            Tranzitul lui Uranus în zodia Taur are loc în casa a VIII-a (a intimității, a resurselor comune, a parteneriatelor financiare, taxe și impozite, amenzi și moșteniri, investiții) astfel că sunt aduse la lumină secrete, dorințe reprimate, apare nevoia de a face schimbări în plan relațional. Manifești o nevoie acută de transformare, de schimbare personală și/sau socială, ești mult mai atras de sexualitate, ocultism, de aflarea unor secrete. Pot apărea fluctuații care țin de banii partenerului de viață, probleme legate de taxe și impozite, o eventuală moștenire. Te poți aștepta la răsturnări de situație din domeniul financiar, o moștenire, un credit bancar, o relație intimă. Indică apariția unei morți neașteptate, eventuale litigii, predispoziția spre vise și experiențe mistice. În perioada de retrogradare a lui Uranus (14 ianuarie – 20 august) se rediscută aspecte importante care țin de o moștenire, finanțele comune cu partenerul de viață, schimbări bruște legate de banii veniți dintr-o afacere, răsturnări de situație legate de un partaj, taxe și impozite, despre viața intimă. Este posibil să revină în viața ta o relație de amor, să reiei o legătură care sparge barierele morale și sociale, prejudecățile.
            Neptun în zodia Pești, în casa a VI-a, a locului de muncă și a sănătății, spune despre teama de a face schimbarea locului de muncă, de momente de confuzie, ai acel sentiment că nu știi ce vrei în plan profesional. Preferi să stai retras, să nu te faci observat de colegi sau nu ști să te evidențiezi în colectivul de muncă. Ești mult mai atras de un domeniu umanitar, de voluntariat, de a depune efort în folosul celor marginalizați de societate. Perioada de retrogradare a lui Neptun (25 iunie – 1 decembrie) este ideală pentru vindecare, revelații și mai ales pentru a explora propria ființă. Sunt aduse la suprafață frici, anxietăți fiind o perioadă bună pentru a reevalua anumite idealuri de viață. Este o perioadă bună pentru a practica yoga, exerciții de respirat, să mergi la înot, dans, să petreci mai mult timp în natură.
            Tranzitul lui Pluton în zodia Capricorn, casa IV-a, în zodia Balanței (casa familiei și a căminului, dar și a inconștientului) anunță un an mai  liniștit, față de anul precedent, la capitolul familie, părinți, casă, tot ce ține de zona imobiliară. Este un an de responsabilități, de zbatere, efort susținut și, nu de puține ori, te vei simți de-a dreptul epuizat, la nivel psihic-emoțional. Cert este că tot efortul depus acum te ajută să concretizezi planuri mai vechi care vizează propria locație sau o eventuală schimbare de locuință. Venus, guvernatoarea zodiei tale, retrogradează în aceast an în zodia Capricorn (19 – 31 decembrie) aducând un semnal despre nevoia de a te preocupa mai mult de propriul suflet, de a vedea ce ai de vindecat, ce anume te face să te simți împlinit. Este posibil să ți se facă brusc dor de casă, de părinții plecați din această viață, să îți fie dor de prieteni din copilărie.
                Eclipsele de pe axa Gemeni – Săgetător (26 mai – eclipsa de Lună în zodia Săgetător; 10 iunie – eclipsa de Soare în semnul Gemeni; 4 decembrie – eclipsa de Lună în zodia Săgetător), pe casele III-IX, îți pot revela răspunsuri interesante, vis-a-vis de studii, călătorii, relația cu străinătatea. Ești preocupat să te prefecționezi, să urmezi studii academice, să demarezi colaborări cu persoane de altă naționalitate. Sunt perioade de schimbări, în ceea ce privește filosofia de viață, a modului în care transmiți informația, cunoașterea acumulată de-a lungul timpului. Este posibil să ajungi într-un punct de cotitură vis-a-vis de colaborarea cu persoane aflate la mare distanță.
            Eclipsa de Lună în semnul Taur, din data de 19 noiembrie, aduce în lumină aspecte care vizează banii veniți prin intermediul celorlalți, o moștenire, un proces, secrete legate de o relație intimă, probleme legate de taxe, impozite, amenzi. Poate fi o perioadă intensă în tot ceea ce înseamnă banii partenerului de viață, câștiguri sau pierderi financiare.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional        
       Încă de la începutul anului trăiești cu pasiune o relație de amor lăsându-te purtat pe aripi de iubire. Ești derutat de atitudinea persoanei iubite reușind cu greu să înțelegi ce se vrea de la tine. Este un an în care treci foarte ușor de la agonie la extaz. Pe de o parte vrei să experimentezi, să te distrezi, pe de altă parte ai sentiemntul că ești sancționat de instanța Divină pentru ușurința cu care tratezi iubirea.
            În lunile ianuarie, prima parte a lunii februarie, iunie, a doua parte a lunii decembrie resimți o mai mare nevoie de a învinge eventuale limitări, obstacole cu care te confrunți în plan sentimental. Este o perioadă trăită cu intensitate, cu pasiune, gelozie considerând că, în acest fel, poți păstra lângă tine persoana pe care o iubești. La sfârșitul lunii ianuarie este posibil să revină în viața ta o fostă iubire și să o iei de la capăt, cu același probleme ca și în trecut. Ai sentimentul că te învărți în cerc și că nu poți ieși, oricât de mult spui că îți dorești. Se pare că mai ai ceva important de învățat, vis-a-vis de iubire. Spre sfârșitul lunii februarie și în prima parte a lunii martie ești dornic să explorezi o relație de dragoste punând mai mult accent pe sexualitate. Îți faci planuri de viitor putând fi vorba despre planuri de viitor în comun. Este o perioadă de pasiune, în care alegi să te descătușezi, să te eliberezi recuperând parcă un timp pierdut. Tranzitul lui Uranus în zodia Taurului, în acest an, aduce teste care vizează banii veniți prin intermediul partenerului de viață și de aici pot să se declanșeze adevărate furtuni, certuri e aprige. Poate fi vorba despre aflarea unei relații secrete de iubire a partenerului de viață sau chiar tu te implici într-o relație extraconjugală, îndeosebi în prima parte a anului.  
            La începutul lunii se reiau aspecte dureroase în relația de cuplu, certuri, agresivitate verbală, neînțelegeri greu de stăpânit. Vezi ce anume declanșează aceste certuri, cum ai putea face să readuci echilibrul în relație. Încearcă să o lași mai ușor cu jobul și să ieși mai des la plimbare, alături de partenerul de viață. Lunile august și septembrie se pot dovedi favorabile relației de mariaj, ba chiar reușești să treci cu mai multă ușurință peste eventuale reproșuri, amintiri neplăcute legate de relația de cuplu. Se recomandă prudență în perioada 27 septembrie – 18 octombrie, atunci când îți sunt interpretate greșit intențiile, una spui și alta se înțelege. Nu ai decât să repeți ce ai de transmis și să nu pui la suflet replicile răutăcioase. Prin calm și diplomație poți readuce liniștea în relație. În lunile de toamnă se va observa o schimbare în bine în ceea ce privește relația sentimentală. Este posibil să te îndrăgostești, reușești să pui capăt definitiv unei relații provocatoare de suferință dând astfel voie să intre în viața ta o nouă iubire.
            În a doua parte a lunii decembrie (19 – 31 decembrie) este posibil ca părinții să nu fie de acord cu alegerea făcută de tine și de aici pot să apară tot felul de neplăceri în relația cu persoanele dragi. Te poți aștepta la reluarea unei foste relații de cuplu sau la schimbarea domiciliului. Este momentul să te desprinzi de trecut, să ai încredere în tine că alegerile pe care le faci acum în plan relațional sunt în avantajul tău.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
          Ai ocazia să îmbini utilul cu plăcutul, să dai curs unor colaborări de lungă durată, asocieri inspirate, care te vor ajuta să progresezi în plan profesional dar și să joci rolul de lider în mediul tău de lucru reușind să îi inspiri pe ceilalți, prin dedicarea și conștiinciozitatea de care dai dovadă. Mercur retrograd în zodia Balanță, în perioada 27 septembrie – 18 octombrie, în casa banilor din muncă proprie, te atenționează asupra felului în care cheltuiești banii, la deciziile pe care le iei, vis-à-vis de resursele financiare de care dispui. Evită să semnezi un contract de colaborare sau un contract de muncă. Este posibil să revizuiești termenii unui contract sau primești bani de pe urma unei activități derulate în trecut. Mercur retrograd aduce la suprafață tot ce este ascuns, vis-à-vis de anumite înțelegeri legate de bani. Te poți aștepta la probleme profesionale venite din partea adversarilor, a dușmanilor ascunși. În a doua parte a lunii februarie lucrurile se derulează în favoarea ta, în plan profesional, în relația cu colegii. Știi cum să te faci mult mai ușor remarcat de către colegi, colaboratori sau superiori având putere de convingere. Legi noi relații de prietenie, câștigi încrederea celor cu care lucrezi. Profesia îți poate aduce acum unele beneficii, nu doar morale ci și financiare. În a doua parte a lunii martie este timpul să demarezi colaborări curajoase cu parteneri străini. Știi cum să îți impui punctul de vedere, prin încredere și ambiție.
            În intervalul 30 ianuarie – 21 februarie este posibil să te confrunți cu reluarea unor discuții legate de o investiție făcută în trecut, eventual niște plăți restante sau vrei să revii la un fost loc de muncă. Este o perioadă în care îți recomand să eviți semnarea de contracte, documente importante și, mai ales, evită să iei de bună ce ți se promite, îndeosebi legat de profesie. Luna mai este favorabilă în plan socio-profesional, demararea unui parteneriat care îți va aduce și câștiguri financiare și nu doar recunoaștere în plan profesional. Șefii te susțin în demersurile tale remarcându-te prin voință, energie, capacitatea de a duce la bun sfârșit planurile.
            În luna iunie se recomandă mai mulă atenție, în ceea ce privește parteneriatele, asocierile sau semnarea unui contract de muncă. Pot apărea probleme de comunicare în relația cu șefii sau autoritățile, se reiau discuțiile neplăcute, fie legate de aflarea unor secrete ce ar putea să compromită imaginea ta în plan profesional, fie iei decizia de a schimba brusc direcția, în plan profesional. Se recomandă mai multă atenție și calm în situațiile critice! Este o perioadă agitată în care încerci să afli care este, de fapt, misiunea ta, ce ți se potrivește, încotro vrei să pornești. În luna octombrie ești derutat de evenimente neplăcute care vizează casa, familia, cheltuieli care nu erau programate și astfel ești nevoit să apelezi la un împrumut.
            Este un an în care te bucuri de creativitate, de inspirație, ai în minte planuri noi,  interesante, pe care însă nu va trebui să te grăbești să le împărtășești cu ceilalți până când nu te asiguri că merită să ai încredere. Nu vor lipsi obstacolele, neplăcerile venite din partea dușmanilor ascunși, oameni care vor să te destabilizeze, să îți creeze tot felul de probleme ce-ar putea să îți provoace pierderi financiare greu de remediat, îndeosebi în lunile ianuarie, prima parte a lunii inie și în a doua parte a lunii decembrie, atunci când este bine să eviți semnarea oricărui contract de colaborare sau să faci achiziții importante.
            Din punct de vedere financiar, în acest an, te bucuri de câștiguri financiare din muncă personală, cât timp ai curajul să îți exprimi ideile, să valorifici experiența profesională acumulată de-a lungul timpului. Știi ce vrei și până unde poți ajunge, dacă dai dovadă de calm, răbdare și dimplomație. Sunt avantajați nativii Balanță care lucrează în domeniul imobiliar, a celor care se ocupă de amenajări interioare, comerț, relația cu publicul, cu condiția să se adapteze cerințelor actuale de pe piață și să nu se avânte să investească foarte mulți bani, până când nu se asigură că merită. Poate fi șansa de a câștiga de pe urma unor investiții făcute în trecut. Intrarea lui Jupiter în zodia Pești (14 mai – 28 iulie) aduce o perioadă în care ai șansa să te bucuri de favoruri, oportunități de progres profesional, șansa de a obține un job mai bine plătit. Te poți bucura de extinderea și diversitatea activităților la locul de muncă, o bună colaborare cu colegii, colaboratorii, subalternii.
            În aceast an tranzitul lui Uranus prin zodia Taurului, în casa a VIII-a (casa resurselor comune, a veniturilor perechii de viață, a taxelor și impozitelor, a creditelor și investițiilor) poate aduce răsturnării de situație, vis-a-vis de banii obținuți prin intermediul celorlalți, eventuale împrumuturi,  schimbări neașteptate care vizează o moștenire sau veniturile partenerului de viață. Acest tranzit îți aduce câștiguri bruște, nesperate, susținere financiară de unde nici nu te aștepți. În același timp te poți aștepta la pierderi bruște de bani astfel că este bine să eviți să investești în jocuri de noroc sau să te implici în tot felul de colaborări cu risc mare de pierderi financiare, îndeosebi în luna octombrie dar și la sfârșitul lunii noiembrie.

3D Character and Success

Sănătate                 
        Ești într-o bună formă sau ai capacitatea de a te reface mult mai repede, după o perioadă de suferință, probleme de sănătate. Va trebui să fii prudent la începutul anului, atunci când lucrurile nu stau prea bine, dacă vorbim despre relații sau de probleme legate de copii riscând să te confrunți cu insomnii, probleme digestive datorate stresului. În perioada 14 mai – 20 iunie te simți mult mai bine reușind să te remarci prin otpimism, te bucuri de viață, ba chiar ai mai mult chef să mergi la sala de sport sau să faci plimbăti în aer liber. Jupiter te susține în găsirea unor remedii pentru o problemă de sănătate cu care te confrunți de ceva timp. Va trebui să fii prudent  în perioada 20 iunie – 28 iulie, atunci când există riscul să recidiveze o problemă și ești nevoit să schimbi tratamentul și/sau medicul.
            În luna ianuarie, prima parte a lunii februarie, începutul lunii iunie și în a doua parte a lunii decembrie, se recomandă atenție la eventuale probleme, vis-a-vis de nașterea unui copil. În a doua parte a lunii mai ai ocazia să te întremezi, după o perioadă foarte aglomerată, în plan profesional. În prima parte a lunii septembrie este posibil să fii copleșit de stres, oboseală fizică și/sau la nivel mental, insomnii. Încearcă să fii mult mai echilibrat și nu exagera cu dulciurile și grăsimile. Este o perioadă în care devine foarte important să adopți o dietă echilibrată, să respecți orele de masă și de somn, în caz contrar te expui la accidente, infecții, probleme ale ficatului și ale circulației sângelui. În prima parte a lunii octombrie te poți confrunta cu o stare de nervozitate, insomnii, acțiuni riscante, decizii pripite fiind nevoie de mai multă precauție, în ceea ce privește deplasările și mijloacele de transport. În a doua parte a lunii noiembrie ești predispus la accidente, operație chirurgicală, probleme care țin de sistemul endocrin, intestine. În a doua parte a lunii decembrie este recomandat să îți temperezi tendința către excese de orice fel (muncă și/sau alimentație) fiind important să profiți din plin de momentele de relaxare.