Horoscop anual 2020, Vărsător

Horoscop anual 2020, Vărsător
           
          „Viaţa însăşi este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăieşti ca pe ceva magic.” Albert Einstein
          Este un an în care, chiar dacă vei simți impulsul, de multe ori, să bați în retragere, să îți vezi liniștit de treburile tale preferând mai mult solitudinea, nu de puține ori vei ajunge la concluzia că, pentru a reuși să te relansezi, să ajungi la banii de care ai nevoie, va trebui să dai dovadă de mai multă încredere în tine, de echilibru, curaj și ambiție pentru a-ți îndeplini propriul țel, pas cu pas. 
          Cu Jupiter (până în data de 19 decembrie), Saturn, Pluton, Nodul Sud Lunar (până în data de 5 mai) aflate în semnul Capricorn, pentru nativii din zodia Vărsător, în casa a XII-a (casa sacrificiilor și a izolării, a vicisitudinilor și a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice) este absolut necesar să adopți un nou regim de viață, să îți schimbi anumite obiceiuri care nu sunt favorabile sănătății. Casa a XII-a este o casă cu conotație karmică iar prezența lui Saturn, a lui Pluton și Nodul Sud Lunar îți vor induce necesitatea de a-ți achita datoriile karmice restante. Este o perioadă neplăcută, în care ai sentimentul că primești tot felul de atacuri venite din partea dușmanilor ascunși. Nu de puține ori ești dispus să stai retras, departe de oameni simțindu-te de-a dreptul obosit, extenuat fizic și mental. Prezența lui Jupiter în zodia Capricorn încearcă oarecum să mai „îndulcească” atmosfera și să îți dea sentimentul că nu ești singur, că cineva veghează asupra ta fiind ajutat să te ridici, atunci când nu mai ai nici o speranță.
          Intrarea lui Saturn în zodia ta (22 martie – 11 mai; Saturn retrograd 11 mai – 2 iulie; în mers direct 17 – 31 decembrie) aduce perioade de reconstrucție interioară, de renunțare la obiceiuri și aspecte ale vieții care nu își mai au rostul. Chiar dacă te vei confrunta și cu obstacole, limitări având sentimentul că ești oarecum la „cheremul altora” și că nu poți face ce vrei sau nu reușești să îți exprimi prorpia personalitate. Este posibil ca ceilalți să te observe ca fiind sobru, trist, abătut, de fapt, ești tot mai centrat pe Sine, atent la transformările care se petrec în viața personală, în relația cu ceilalți, la modul în care te percep oamenii. Simți că de tine depinde să ieși din anumite încurcături, atunci când te confrunți cu neîncrederea în ceilalți sau pur și simplu simți că nimeni nu te poate ajuta cu adevărat.
          În intervalul 2 – 29 iulie acțiunile de voluntariat sunt binevenite pentru a evita singurătatea și a da un sens mult mai profund vieții. Nu este exclus să te confrunți cu depresii, senzația că nu ești înțeles, că ai pierdut orice speranță de a mai avea pe cineva drag alături. Vor exista perioade în care ești greu de înțeles de către ceilalți preferând să îți ascunzi intențile, planurile de acțiune lucrând din umbră, fără ca ceilalți să știe exact când și cum vei acționa.
          Uranus în zodia Taur, în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, casa părintească, relația cu părinții, patrimoniul) anunță schimbări importante care vizează domiciliul, relația cu părinții, reîntoarcerea în locul sau țara natală. Se declanșează acum nevoia de schimbare în profunzime a propriei ființe, necesitatea de a te elibera de trecut și de a porni, cu mai mult avânt, către o nouă viață experimentând trăiri interioare deosebite, oarecum neobișnuite.
          Neptun se află în zodia Pești, în casa a II-a pentru tine (a valorilor – bani sau venituri din muncă proprie dar și valori personale sub formă de aptitudini, abilități) astfel că este posibil ca, de ceva ani, să te fi pregătit într-un domeniu care vizează spiritualitatea, psihologia, parapsihologia, astrologia iar acum să observi că a venit timpul să concretizezi tot acest efort, să te bucuri de reușite și recompense în plan financiar.
          În intervalul 28 iunie – 31 decembrie, odată cu tranzitul lui Marte în zodia Berbec, casa a III-a (a comunicării și gândirii), beneficizei de dinamism, energie mentală, forța de a convinge, de a obține ceea ce vrei dând dovadă de curaj în exprimarea gâdnurilor, a ideilor. Te mobilizezi mult mai ușor în perioada examenelor fiind important să dai dovadă de prudență în ceea ce privește comunicarea, călătoriile în perioada de retrogradare a lui Marte în zodia Berbec (10 septembrie – 14 noiembrie). Tot în această perioadă de retrogradare ești predispus la certuri, nervozitate, agresivitate verbală și nu numai. Este o perioadă foarte bună pentru a-ți canaliza această energie către zona scrisului, a cititului, publicării, acumulării de noi informații, activităților care țin de schimburi, comerț, negocieri, relația cu clienții.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                      
          Nu îți va fi ușor, în ceea ce privește relația de cuplu sau de mariaj, îndeosebi la sfârșitul lunii ianuarie, atunci când ți se cere să schimbi ceva, fie că e vorba despre propria atitudine, fie ai ajuns la decizia clară că nu mai vrei să continui o relație care nu mai corespunde dorințelor tale.
          În luna ianuarie prezența lui Venus și a lui Mercur în tranzit prin zodia ta îți redă starea de bucurie, de optimism, ești mult mai încrezător în tine, poți face o impresie deosebită. Ești o apariție vioaie, tonifiantă, plin de umor, gata în orice moment să dai o replică care să atragă atenția asupra ta. Știi cum să te faci repede remarcat așa că nu îți va fi deloc greu să intri într-o relație de amor. Lucrurile se animă, dragostea redevine interesantă, intensă, pasională iar discuțiile pe care le porți cu persoana iubită te încurajează să privești spre viitor cu entuziasm, cu bucurie. De data aceasta este o scânteie acolo, una care te ajută să te aprinzi mai mult ca altădată.
          Dacă nu ești încă implicat într-o căsătorie, în lunile iunie și iulie, dar și în prima parte a lunii noiembrie, nu trebuie să te grăbești să dai startul unei relații de căsătorie întrucât relația începută sub aceste aspecte astrale are nevoie de mult timp pentru a se consolida. O eventuală grabă s-ar putea solda cu probleme mai târziu pentru că este vorba despre dorințe impulsive, pasionale dar care nu pot conferi stabilitate unei relații pe termen lung. Bucură-te de iubire, de romantism, dorințe pe care, poate, nu le-ai mai trăit de mult timp dar nu este exclus să fie vorba doar despre o relație trecătoare, nicidecum de ceva care să fie profund. Este totuși nevoie să treci de proba timpului.
          În prima parte a lunii august te simți oarecum descurajat, nemulțumit în relația de cuplu neștiind prea clar ce se întâmplă, dacă mai merită să depui efort pentru a ajunge la starea de armonie în relație. Te implici mult nefiind însă mulțumit de ceea ce se întâmplă între tine și partenerul de viață. Îți impui, poate cu prea multă agresivitate, propriul punct de vedere fiind important să dai dovadă de deschidere la dialog și să iei în considerare și ceea ce spune partenerul de viață. Important este să nu uiți că într-o relație de mariaj sunteți doi.   
          Dacă așteptai o minune care să reaprindă inima, în lunile de vară ai toate șansele să trăiești o poveste de dragoste frumoasă. Este o perioadă deosebit de favorabilă pentru schimbări importante legate de viața sentimentală. Ești mult mai activ emoțional, mai curajos dar poate și ceva mai gelos și posesiv, pui mai multă pasiune și energie în sentimentele tale și ceri la fel de mult de la persoana iubită: totul sau nimic. Mare atenție în intervalul 13 mai – 25 iunie, atunci când sunt șanse mari să revină în viața ta o iubire din trecut sau vrei să călătorești în locuri dragi de care te leagă amintiri frumoase despre o fostă relație de iubire.  
          În perioada 3 aprilie – 7 august sunt favorizate relațiile de scurtă durată menite să te însuflețească, să îți dea bucuria de viață, dorința de a iubi cu pasiune. Nu este exclus să renunți la o relație de dragoste, îndeosebi în intervalul 13 mai – 25 iunie pentru a da startul unei noi relații de iubire.
          Se recomandă mai multă prudență în ceea ce privește relația de iubire sau implicarea într-o relație de amor, îndeosebi în perioadele: 17 februarie – 10 martie; 18 iunie – 17 iulie; 14 octombrie – 3 noiembrie.
          În a doua parte a lunii octombrie și în luna noiembrie, dacă nu ești deja implicat într-o relație de cuplu, te poți aștepta la surprize legate de o relație de dragoste cu cineva aflat la distanță, eventual peste hotare. Poate fi vorba despre reluarea unei relații cu o iubire din trecut, cineva care reapare acum pentru a te răscoli, din punct de vedere emoțional, sufletește. Poate fi o perioadă de trezire din iluzia unei iubiri simțind nevoia de a avea alături de tine o persoană cu care să rezonezi din punct de vedere intelectual. 

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
          În luna ianuarie ești pus pe treabă considerând că nu este timp de stat degaba și că trebuie să acționezi cu diplomație pentru a reuși să obții o eventuală mărire de salariu. Este posibil să te confrunți cu tema de a nu fi „lăsat baltă” atunci când ai mai mare nevoie sau nu reușești să îți găsești locul în mediul de lucru actual.
        Atenție în luna februarie, atunci când există riscul să cam exagerezi cu cheltuielile sau ești nevoit să plătești facturi restante. Există tendința de a te implica în colaborări, în cadrul unui grup, asociație, ai tendința de a da startul unor afaceri riscante, la limita legii, care se pot solda cu pierderi majore în plan financiar.
          Încă de la sfârșitul lunii aprilie se anunță vremuri bune, în ceea ce privește câștigurile tale. Ești plin de resursele necesare pentru a-ți mări bugetul personal care a cam suferit în ultimii ani. Este o perioadă de relansare în plan profesional, ceea ce vine „la pachet” și cu mărirea de salariu. Profită din plin de posibilitatea de a semna un nou contract de muncă, pe parcursul lunii iunie sau în preajma datei de 15 iulie, atunci când planetele conlucrează pentru a-ți deschide noi orizonturi, în plan profesional și implicit financiar.
          Eclipsa de Soare din semnul Rac din data de 21 iunie, pentru tine în casa a VI-a (casa locului de muncă, relația cu colegii și subalternii, casa sănătății, a stărilor temporare de bunăstare sau de suferință a organismului, a bolilor acute și minore) anunță schimbări legate de locul de muncă, modificări ale programului de lucru, poate aduce un nou mod de a aborda relația cu colegii, posibilitatea de a da startul unui proiect important care vizează locul de muncă, transformarea sau schimbarea condițiilor de la locul de muncă. Pot apărea anumite crize ce au legătură cu modificările de la locul de muncă și ar putea afecta sănătatea. Îndemnul acestei perioade este să îți asumi noi responsabilități la locul de muncă, să te organizezi mult mai eficient în colectivul de muncă, să dai dovadă de spirit de echipă venind în ajutor colegilor, atunci când aceștia au nevoie de sprijinul tău.
          Este recomandat să eviți semnarea oricăror contracte de parteneriat, asocieri, un contract de muncă sau achiziții/vânzări, în perioada 18 iunie – 12 iulie.
         În a doua parte a lunii iulie dar și în luna august ai ocazia să te bucuri de pe urma unor avantaje financiare și materiale care vin prin intermediul partenerului de viață sau a unor asociați, a unei afaceri.
          În a doua parte a anului 2020 se poate vorbi de multe deplasări pe care ești nevoit să le faci în interes de serviciu. Ești mult mai dornic să îți exprimi punctul de vedere, ideile fiind posibil ca ceilalți colegi sau șefi să te considere, poate, prea impulsiv.
          Ai șansa să te bucuri de beneficii financiare, o eventuală mărire de salariu sau bani veniți prin intermediul unui grup, asociație din care faci parte sau din fonduri, donații, îndeosebi în perioadele: 10 – 27 februarie; 18 iulie- 7 august; 2 – 20 octombrie.
          În intervalul 14 – 28 octombrie va trebui să dai dovadă de mai multă prudență, când vine vorba despre carieră, schimbări care se produc în relația cu superiorii. Luna noiembrie este bună pentru a-ți redefini ambițiile și colaborările profesionale, relația cu superiorii.  
          În intervalul 13 mai – 28 iunie, ești ambițios, gata să muncești cu conștiinciozitate pentru a reuși să acumulezi banii de care ai nevoie. Atenție însă, ai tendința să acționezi înainte de a gândi, îndeosebi în intervalul 18 iunie – 12 iulie, atunci când „te întinzi mai mult decât îți este plapuma” și poți face o investiție financiară neinspirată. Nu te hazarda să cheltui mai mult decât trebuie pe jocuri, pe distracții, petreceri sau plimbări cu prietenii.  

3D Character and Success

Sănătate                  
          Este un an destul de agitat la capitolul sănătate, cu Jupiter, Saturn, Pluton, Nodul Sud Lunar (până în data de 5 mai), dar și cu Marte (16 februarie – 30 martie) care vor tranzita destul de mult în acest an zodia Capricorn (casa sacrificiilor și izolării, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice) astfel că problemele de sănătate se pot accentua, datorită lipsei de răbdare, irosirea timpului în mod constant și implicarea în relații dificile, confuze cu autoritățile, lipsa de perseverență, emoții pesimiste, atunci când observi că lucrurile nu se derulează întocmai cu planul stabilit de tine. Mare atenție în intervalul 2 iulie – 29 septembrie în care există riscul să recidiveze o problemă de sănătate care trebuie ținută sub observație sau să intervii cât mai prompt.  
          În intervalul 16 iunie – 12 iulie, dar și în preajma eclipsei de Lună din zodia Rac, din data de 10 ianuarie, va trebui să fii mult mai prudent, în ceea ce privește propria sănătate, pericolele la care te expui pentru că ești predispus la infecții, probleme digestive, migrene, accident vascular, inflamații.
         Eclipsa parțială de Soare din zodia Rac, din data de 21 iunie, pentru tine în casa a VI-a (casa locului de muncă, relația cu colegii și subalternii, casa sănătății, a stărilor temporare de bunăstare sau de suferință a organismului, a bolilor acute și minore) te ajută oarecum să reformezi tot ceea ce ține de sănătate, alimentație, regim de viață, ești mult mai atent la eventualele probleme care țin de sistemul digestiv, modul în care te hrănești și alimentele pe care le consumi.
          Tranzitul lui Marte prin zodia Berbec, în a doua parte a anului, te predispune la accidente, probleme care țin de zona capului, probleme stomatologice, migrene, insomnii. În perioada 10 septembrie – 14 noiembrie nu ești într-o formă fizică prea bună, ci dimpotrivă, te simți extenuat, fără chef de muncă confruntându-te cu un mediu ostil, conflictual la locul de muncă iar aceasta ar putea să declanșeze recidivarea unor probleme de sănătate precum hipertensiune arterială, accidente, intervenții chirurgicale, fenomene alergice, intoleranță alimentară sau medicamentoasă, intoxicație (eczeme, vărsături, urticarie), diverse inflamații. Atenție la simptomele care trebuie luate în considerare cu seriozitate pentru că acestea riscă să se cronicizeze necesitând spitalizare sau îngrijire medicală pe termen lung.