Horoscop anual 2020, Taur

Horoscop anual 2020, Taur
             
          „Două virtuți ar trebui să nu le pierdem niciodată: curajul de a ne înfrunta propriile slăbiciuni și puterea de a ne trăi propriile emoții.” Michelangelo Buonarroti
            În această perioadă ai ocazia să pui bazele unor acțiuni ce vizează cariera, schimbări care vor conduce la progres în plan personal și profesional. Este timpul să adopți o nouă atitudine, vis-a-vis de carieră, să îți asumi noi responsabilități, să te implici mai mult în proiectele care vizează locul de muncă, studiile superioare, relațiile la nivel internațional, să îți exprimi cu mai mult curaj propriile idei și să îți duci la îndeplinire cele mai ambițioase planuri. Nu duci lipsă de ambiție, curaj, încredere în propria persoană ceea ce te va propulsa pe o nouă treaptă în carieră.
          Anul 2020 îți dă posibilitatea să îți lărgești orizonturile cunoașterii, să călătorești în afara țării, să dezvolți relații de prietenie cu persoane din mediul academic sau de altă naționalitate. Este timpul să pui în practică informațiile acumulate de-a lungul timpului. Având în vedere tranzitul lui Jupiter (până în data de 19 decembrie), Saturn (până în data de 22 martie în zodia Capricorn, apoi din 2 iulie până pe 29 septembrie în mers retrograd, din 29 septembrie – 17 decembrie în mers direct prin zodia Capricorn) precum și Pluton în ultimul decan al zodiei Capricorn din aceast an îți sporesc capacitatea de a te concentra pe concretizarea unui ideal ce vizează studiile, lărgirea orizonturilor în ceea ce privește acumularea de noi cunoștințe prin intermediul studiilor superioare, reluarea unor cursuri. Reușești să faci schimbările pe care nu le-ai făcut până acum. Ai ocazia să călătorești mai mult, să cunoști oameni de altă naționalitate, să înveți o limbă străină, să obții o bursă de studii în străinătate, să participi mai frecvent la conferințe, să obții o diplomă importantă care te va ajuta în carieră. Ai ocazia să dai examene care te pot propulsa pe o treaptă mult mai înaltă în plan profesional. Este un an în care îți schimbi filosofia de viață abordând cu mai mult interes tot ceea ce ține de studiu, spiritualitate, relații la nivel internațional. 
          Prezența lui Uranus în zodia ta poate aduce schimbări semnificative în viața personală obligându-te să ieși în față, să te faci văzut, auzit, să îți expui cu mai mult curaj propriile idei. Ești mult mai impulsiv, spontan, jovial, dornic să acționezi, fără să îți fie teamă de consecințe. Va trebui să fii mult mai prudent în acțiuni, din 15 august și până la sfârșitul anului, atunci când Uranus va retrograda în zodia Taur. Este recomandat să eviți acțiunile riscante, în plan relațional, în relația de mariaj, contracte, asocieri, îndeosebi pe la mijlocul lunii august.
          Neptun în zodia Pești, pentru tine, ca și nativ din zodia Taur, activează casa a XI-a, a idealurilor, grupurilor, a prietenilor, idealurilor. Neptun va sta în zodia Pești până în ianuarie 2026 așa că ai timp să te bucuri de momente de revelație, de lumină având ocazia să progresezi în plan spiritual sau chiar să devii lider în cadrul unui grup, o asociație. Ești mult mai atras de spiritualitate, ocultism, parapsihologie, dornic să înveți, să faci parte dintr-o asociație, un mediu în care să simți că evoluezi, că te faci util celorlalți. În a doua parte a lunii februarie se perfectează sextilul  dintre Jupiter și Neptun ceea ce îți va da un nou imbold de a acționa în sensul împlinirii unui ideal, a unor proiecte ambițioase care vizează studiile superioare, relația cu străinătatea, apare șansa de a înființa sau a te implica în cadrul unui grup, o asociație împlinindu-ți astfel un ideal. Cert este că te simți susținut de prieteni, de oameni care te vor ghida înspre realizarea unui vis. Neptun retrogradează în intervalul 23 iunie – 29 noiembrie aducând în vedere reevaluarea proiectelor, a unor idealuri, necesitatea de a fi mult mai prudent în tot ceea ce înseamnă relații de prietenie. Este important să lucrezi la aspectele care țin de relația cu grupul din care faci parte, cu prietenii, să faci reevaluarea relațiilor. Neptun retrograd face referire la situațiile confuze din viața ta, la ce anume te-a indus în eroare și ce corecții ai de făcut. Sunt aduse la suprafață practicile frauduloase, minciunile, pierderile și situațiile profund dureroase, dezamăgirea  din cadrul unei asociații, organizații în care ești implicat.
         Eclipsele de pe axa caselor astrologice, III-IX pentru tine, axa gândirii și a călătoriilor, a evoluției personale și creșterii spirituale. Eclipsa de Lună din data de 10 ianuarie (în semnul Rac) și din 5 iulie (în semnul Capricorn), eclipsa de Soare în zodia Rac, din data de 21 iunie, pot aduce  șansa de a întâlni un mentor care să te ajute să-ți valorifici mult mai eficient abilitățile și talentele de care dispui. În această perioadă este împortant să fii atent la contractul pe care îl semnezi, să nu te grăbești să iei decizii care vizează finanțele sau o înscriere la un curs, până când nu te consulți cu o persoană de încredere. Este vorba despre perioade protrivite pentru a adopta o nouă filosofie de viață, de a demara acțiuni care vizează studiile sau pentru a duce la bun sfârșit un curs de perfecționare care te va ajuta în carieră.
         Eclipsele: de Lună în zodia Săgetător din data de 5 iunie, de Soare în semnul Gemeni din data de 30 noiembrie, de Soare din data de 14 decembrie, au loc pe axa caselor II-VIII, axa posesiunilor, ceea ce te îndemană să dedici mai mult timp și atenție la beneficiile materiale venite prin intermediul celorlalți. Ai ocazia să acumulezi mai mulți bani, fie prin intermediul partenerului de viață, fie dintr-o moștenire, fie că este vorba despre câștigarea unui proces sau pur și simplu acumulezi mai mulți bani dintr-o activitate derulată în trecut. Va trebui să fii prudent și când vine vorba despre cheltuieli, plata unor taxe, impozite care nu trebuie amânate. Ai ocazia să dai o nouă direcție în ceea ce privește o relație intimă, să iubești cu pasiune, să te redescoperi în lucrurile care îți fac cu adevărat plăcere, să dedici mai mult timp activităților de natură ocultă, vrei să privești lucrurile dincolo de aparențe, poți intra în posesia unor secrete importante.
          Marte retrogradează, în aceast an, în zodia Berbec, în casa XII a semnului Taur, în intervalul 10 septembrie – 14 noiembrie, ceea ce nu este prea bine pentru tine fiind necesar să fii în gardă, atunci când vine vorba despre dușmani ascunși, aspecte care vizează relația cu colegii de muncă, cu trecutul tău, karma, există riscul să te confrunți cu probleme de sănătate care recidivează. Pe de altă parte este posibil apară tot felul de limitări, obstacole din umbră, ai sentimentul lipsei libertății de mișcare și că trebuie să aștepți, înainte de a acționa.
În acest an este absolut necesar să te îngrijești mai mult de propria sănătate și să nu forțezi nota, fie că este vorba despre locul de muncă, relația cu colegii dar și eventualele conflicte care pot apărea în perioada de retrogradare a lui Venus (13 mai – 25 iunie) și Marte (10 septembrie – 14 noiembrie).  Acumulezi multe informații, te înscrii la (noi) cursuri de specializare, menite să te ajute, în plan profesional, pentru mulți ani de acum încolo.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional          
          Venus, guvernatoarea zodiei tale, începe anul 2020 în zodia Vărsător astfel că, până în data de 13 ianuarie, ai ocazia să cunoști o persoană de sex opus, prin intermediul jobului sau  o persoană de sex opus care ocupă un post de conducere. 
            În luna februarie te remarci printr-o mai mare dorință de a socializa având ocazia să dezvolți o relație de dragoste secretă menită să te deruteze, să îți creeze o oarecare stare de confuzie, de nehotărâre, temeri. Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj va trebui să te gândești de doă ori înainte de a intra într-o relație de amor secretă.
             În perioadele de retrogradare ale lui Mercur (17 februarie – 4 martie, 18 iunie – 12 iulie, 14 august – 3 noiembrie), tot ce vizează viața sentimentală va trece printr-o serioasă reevaluare, sunt aduse la suprafață informații secrete, ai ocazia să reiei conversațiile cu o persoană de sex opus ce revine în viața ta.
          Perioade încărcate de pasiune, romantism, afecțiune se preconizează a fi în: 5 martie – 3 aprilie, 20 august – 5 septembrie dar și în intervalul 15- 31 decembrie, perioade în care sunt favorizate flirturile, aventurile sentimentale, dragostea. Simți o mai mare nevoie de iubire, de a te face observat și apreciat de sexul opus, de noroc, voie bună și împlinirea unor dorințe în plan sentimental, relațional.
          Pentru nativii din zodia Taur căsătoriți, intervalul 14 – 28 octombrie, în care Mercur retrogradează în casa a VII-a, a parteneriatelor, a mariajului aduce o reevaluare a relației de cuplu, reluarea unor discuții pe tema unei foste iubiri sau evenimente care au marcat căsnicia și în trecut.
         Retrogradarea lui Venus (guvernatoarea zodiei tale), în intervalul 13 mai – 25 iunie, ar trebui să-ți dea posibilitatea de a face un pas înapoi, să privești lucrurile în profunzime, să ți se reveleze niște răspunsuri, vis-a-vis de relația de cuplu dar și aspecte care vizează relația cu rudele apropiate, aspecte legate de acte, documente oficiale. Venus retrograd va aduce provocări legate de modul în care îți folosești diplomația, cum îți exprimi punctul de vedere, este necesar să îți revizuiești atitudinea în plan relațional și personal.
          Tranzitul lui Venus prin zodia Scorpion, în intervalul 21 noiembrie – 15 decembrie, va aduce evenimente importante legate de viața de cuplu, asocieri, un interes sporit pentru orice formă de parteneriat (colaborări, parteneriate profesionale), schimburi, încheierea de contracte, tratate, nevoia de dreptate în cadrul unei asocieri.
          În intervalul 14 octombrie – 28 octombrie va trebui să dai dovadă de o mai bună comunicare, colaborare în relația de cuplu și să nu te lași „dus de val” considerând că numai printr-o atitudine fermă te poți face auzit sau poți să-l convingi pe celălalt să facă ce și cum vrei tu. Ai ocazia să te lămurești cine este și ce dorește, de fapt, partenerul de viață, dacă mai merită să îi acorzi încredere. Este o perioadă de reevaluare, de reorganizare a relației de cuplu. Se poate vorbi acum despre reglarea unor datorii mai vechi legate de relația de mariaj, de un fost partener de viață ce revine acum în viața ta.
          Partenerul de viață se bucură de succes oferindu-ți oportunități de evoluție și progres în plan social sau profesional. Sub influența aspectelor armonioase pe care le realizează Jupiter și Neptun (din zodia Pești) în preajma datei de 20 februarie fiind favorizate călătoriile alături de partenerul de viață, proiectele realizate împreună precum și implicarea în relația cu prietenii, participarea la tot felul de întruniri, asociații, călătorii în străinătate pentru a vizita prietenii.
          Dacă nu ești încă implicat într-o relație de mariaj se anunță tot felul de pasiuni, relații de amor trecătoare punând pe primul plan sexualitatea, îndeosebi în a doua parte a anului. Poate fi vorba despre reluarea unei relații de amor sau o întâlnire menită să îți răscolească profund sufletul și astfel să nu prea știi ce decizii să iei, dacă este bine să renunți la relația actuală pentru a reveni la o relație din trecut. Marte retrograd (10 septembrie – 14 noiembrie) va declanșa provocări legate de modul în care îți folosești diplomația, felul în care îți exprimi punctul de vedere putându-te confrunta cu blocaje de natură emoțională, resentimente, întâlniri karmice, dificultăți relaționale. Ar fi indicat să aștepți să treacă această perioadă tulbure, înainte a lua decizii care vizează startul unei relații de mariaj.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
          Încă de la începutul anului ești ferm hotărât să pui în practică ceea ce ai planificat de-a lungul multor ani. Știi acum până unde vrei să ajungi, care sunt capacitățile tale, tot ce ai făcut în ultimii aproximativ 10 ani, nu a fost decât să încerci să te aliniezi la cerințele societății, la nevoile de pe piața muncii încercând să înveți, să acumulezi informații, să schimbi un domeniu de activitate cu altul, până când ai reușit să ajungi acolo unde ți-ai propus.
          Începutul de an ți se va părea, poate, prea agitat, plin de răsturnări de situație. Tot ce ai tu de făcut este să nu cedezi în fața obstacolelor, să nu te lași doborât de competitori. Ești răbdător, ferm pe poziție, atent la detalii, original, spontan, atunci când ceilalți nu se vor aștepta.
          Din data de 22 martie, odată cu intrarea lui Saturn în zodia Vărsător, casa a X-a pentru tine, se anunță mult efort, muncă, dedicare dar și recunoașterea meritelor tale, care vine din partea unor persoane cu funcție de răspundere, oameni bine pregătiți. Ai să observi că tot efortul depus nu este în zadar și vei obține, în plan profesional, ceea ce îți dorești din tot sufletul. Până în data de 2 iulie Saturn vine cu tot felul de mesaje de transformare, de renunțare la frică, de adoptare a unei noi atitudini în mediul tău de lucru.
          În intervalul 2 iulie – 29 septembrie Saturn revine în mers retrograd în zodia Capricorn, casa a IX-a pentru tine, ceea ce ți se spune că încă mai ai de finalizat niște studii pentru a obține un job avantajos, mai ai de acumulat informații, eventual să te înscrii la cursuri postuniversitare sau la un curs de perfecționare. Pe de altă parte revin în viața ta mentori, profesori care te susțin în demersurile tale profesionale.
          În perioada 29 septembrie – 17 decembrie se deschid noi oportunități de concretizare a informațiilor acumulate cu ocazia unei călătorii în străinătate sau a urmării unor studii superioare, de specializare având ocazia să te descurci mult mai bine în plan profesional. Oricât de greu ți s-ar părea de crezut, spre sfârșitul anului 2020 apar șanse reale de a obține un post de conducere sau să îți fie recunoscută valoarea de către șefi și să obții astfel o mărire de salariu la care vizezi de ceva timp.
          Se poate vorbi, în a doua parte a anului, despre noi oportunități de a primi un job în străinătate sau de a încheia un contract de colaborare cu o firmă cu capital străin. Primești sprijin din partea unor superiori care îți acordă încredere, te susțin să ajungi acolo unde îți dorești. Debordezi de energie, ambiție, ai forța necesară pentru a-ți îndeplini obiectivele curajoase din zona carierei.          
          Va trebui să acorzi mai multă atenție la relațiile de colaborare din cadrul colectivului de muncă, schimbările care apar în plan profesional și ar putea să te ia oarecum pe nepregătite, îndeosebi în intervalul 13 mai – 25 iunie, atunci când Venus va retrograda în zodia Gemeni, casa a II-a pentru nativii din zodia Taur, dar și guvernatoarea casei a VI-a, a locului de muncă ceea ce trage un semnal de alarmă la modul în care îți gestionezi propriile resurse, cum te prezinți, îți faci reclamă. Se poate vorbi despre posibile conflicte la locul de muncă datorate, în primul rând, banilor. Trebuie să înveți cum să ceri, să îți vezi propria valoare și să îți exprimi cu fermitate propriile dorințe, așteptări. Până în toamna acestui an lucrurile vor fi într-o oarecare stare de incertitudine neștiind prea clar dacă merită să riști un loc de muncă. Tot ce ai de făcut este să îți creezi strategii bine gândite, să analizezi avantajele și dezavantajele unei eventuale schimbări.
          Este un an în care se va pune mai mult accent pe călătoriile în interes de serviciu, colaborările cu firme străine, implicarea în tot felul de asocieri care au legătură cu persoane aflate în străinătate. O perioadă favorabilă, în ceea ce privește inițiarea de noi colaborări peste hotare, se preconizează a fi în luna decembrie a acestui an.
Nu este exclus să ai sentimentul că nu ești apreciat, chiar poți primi critici pe nedrept de la superiori sau ai sentimentul că munca ta nu dă rezultatele la care sperai, îndeosebi în intervalul 1 – 10 aprilie. Va trebui să fii mult mai prudent, în tot ceea ce ține de colaborări, încheierea de parteneriate, implicarea într-un nou domeniu de activitate profesională. Te poți aștepta la starea de revoltă, conflicte în relația cu superiorii, la un final neașteptat în plan profesional, o schimbare de direcție care îți va da oarecum viața peste cap.
            Perioade nefavorabile, în ceea ce privește banii, salariul, riscul de a încheia contracte de muncă care să te dezavantajeze ar fi în perioadele: 17 februarie – 10 martie; 13 mai – 25 iunie; 18 iunie – 17 iulie; 14 octombrie – 3 noiembrie. Sunt perioade de reevaluare, de reconfigurare a unor înțelegeri financiare, adevărate teste pe care ai ocazia să le treci cu brio, dacă ești chibzuit, atent la ce anume se vrea de la tine și nu te grăbești să scoți banii din portofel pentru cumpărături care nu sunt absolut necesare pentru tine.
            Perioade favorabile, din punct de vedere financiar: 3 aprilie – 13 mai și  în luna decembrie fiind perioade importante din punct de vedere financiar, atunci când reușești să te redresezi, să obții o mărire de salariu.
            În acest an te așteaptă multă muncă, dedicare, simți nevoia de a acționa cu mai multă încredere în tine, ai capacitatea de a concretiza ceea ce ți-ai propus în plan profesional cu mulți ani în urmă. Ceea ce clădești acum în carieră te va ajuta pentru mulți ani de acum înainte!

3D Character and Success

Sănătate                 
          Începutul acestui an se pare că îl dedici posibilităților de a-ți îmbunătăți starea fizică. Încerci să adopți un nou regim alimentar. În intervalul 7 februarie – 5 martie ești mult mai preocupat de felul în care arăți, cauți un tratament mult mai eficient, în cazul în care te confrunți deja un probleme de sănătate.
          Începutul de an poate fi destul de solicitant, la capitolul carieră, relația cu superiorii putând fi pus în situația să te mobilizezi, să consumi multă energie în direcția profesională iar aceasta te poate epuiza, la nivel fizic și mental.
         Va trebui să fii mult mai atent la eventuale probleme care țin de tiroidă, zona gâtului, în intervalul 5 martie – 3 aprilie. Ești predispus la viroze respiratorii, probleme renale fiind necesar să apelezi la medic.
           În intervalul 10 septembrie – 14 noiembrie te poți confrunta cu probleme de sănătate care recidivează fiind nevoit să urmezi un tratament sau să îți schimbi programul de lucru, să adopți un regim de viață mai sănătos, să faci mai multă mișcare în natură, eventual să apelezi la tratamente naturiste. Este o perioadă de epuizare la nivel mental, de insomnii, neliniște reușind cu greu să îți regăsești starea de echilibru. Ești predispus la probleme de natură stomatologică, dureri de cap, migrene, lovituri în zona capului.
         În aceast an este deosebit de important să fii atent la orice semnal venit dinspre propriul organism și să nu tratezi cu superficialitate eventuale probleme de sănătate. Este recomandat să iei pauze mai dese, să ieși mai mult în parc, eventual să faci excursii în afara orașului.