Horoscop anual 2020, Scorpion

Horoscop anual 2020, Scorpion
     
          „Bine nu poți vedea decât cu sufletul. Ceea ce este esențial este invizibil pentru ochi.” Antoine de Saint-Exupery
          Este un an în care vei pune mai mult accent pe comunicare, studiu, relația cu rudele apropiate, pe tot ce are legătură cu negocierile, acumularea de informații, călătorii scurte, deplasări în interes de serviciu, întâmplările cotidiene, exprimarea verbală și scrisă jucând un rol deosebit pentru tine pe tot parcursul acestui an.
          Prezența Planetelor Jupiter (până în data de 19 decembrie), Saturn (1 ianuarie – 22 martie; 2 iulie – 29 septembrie, retrograd; 29 septembrie – 12 decembrie), Pluton (tot anul), Nodul Sud Lunar (până în data de 5 mai), Marte (16 februarie – 30 martie), eclipsa de Lună în semnul Rac din 10 ianuarie, eclipsa de Soare din semnul Capricorn din data de 5 iulie, toate acestea având loc în zodia Capricorn, reprezentând casa a III-a pentru nativii din zodia Scorpion. Te așteaptă un an încărcat în tot ce ține de studii, de anumite tranzacții comerciale, documente, acte fiind posibil să descoperi greșeli cear vizează actele, vrei să citești mai mult, să călătorești în interes personal, să relaționezi mai mult cu rudele, frați, verișori, cu vecinii. Va trebui să fii mult mai precaut, dacă ai de făcut deplasări cu mașina, chiar dacă este vorba despre naveta la școală sau la serviciu cu mijloace de transport în comun. Se recomandă să abordezi cu mai multă seriozitate studiile, acumularea de noi informații care te vor ajuta în susținerea unor examene, progresul în plan porfesional. Este important să te ancorezi în concret, să te armonizezi cu mediul în care trăiești și lucrezi, să fii mult mai atent la ce spun ceilalți, modul în care îți exprimi propriile gânduri, dorințe, așteptări. Nu de puține ori vei avea sentimentul că ai dificultăți de comunicare cu cei cu care interacționezi fiind nevoie să dai dovadă de calm și răbdare în exprimarea propriilor opinii.
          Din data de 22 martie Saturn intră în semnul Vărsător (22 martie – 11 mai; retrograd 11 mai – 2 iulie, revine în Vărsător pe 17 decembrie, casa a IV-a pentru tine) anunțând o perioadă în care trebuie să ții cont de ce îți spune vocea interioară, despre eșecurile pe care le-ai avut, fiind important să identifici ce anume din comportamentul tău te împiedică să realizezi ceea ce îți dorești. Este necesar să te eliberezi de eșecurile din trecut și să identifici noi obiective de realizat. Saturn îți aduce maturizarea, organizarea, responsabilizarea, cunoașterea de sine. Relația cu un părinte poate cunoaște schimbări importante. Poate fi vorba despre desprinderea din mediul familial, plecarea din locul natal, schimbarea locuinței, îndeosebi spre sfârșitul anului, când lui Saturn i se alătură și Jupiter.            
            Marte, guvernatorul zodiei tale, se află în zodia Berbec, casa a VI-a (locul de muncă, relația cu colegii, subalternii, sănătatea) pentru nativii Scorpion. Este un tranzit care începe în zodia Berbec în perioada 28 iunie – 10 septembrie apoi retrogradează între 10 septembrie – 14 noiembrie pentru a reveni la mers direct în perioada 14 noiembrie – 31 decembrie. Acestea îți conferă multă energie, ambiție, curajul de a concretiza ideile, de a face schimbarea pe care o dorești de mult timp în plan profesional, sunt aduse la suprafață tensiunile din relația cu colegii, subalternii, se vor evidenția problemele de sănătate fiind nevoie de o intervenție cât mai rapidă. Este posibil să te confrunți cu accidente la locul de muncă sau cu ocazia unor călătorii în interes de serviciu.
            Prezența lui Uranus în zodia Taurului, pe tot parcurusl acestui an, îți poate aduce evenimente neașteptate legate de un parteneriat, relație de mariaj, asocieri. Pot să apară schimbări în mariaj, în bine sau mai puțin bine sau, în cazul în care ești necăsătorit, să îți vină brusc cheful să dai startul unei relații de mariaj considerând că nu are rost să mai pierzi timpul. Este un an în care ești îndemnat să progresezi, să te insturiești, să acumulezi informații, să dai un sens mult mai profund evenimentelor, oamenilor pe care îi întâlnești.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional           
          Prezența lui Venus în zodia Pești (13 ianuarie – 7 februarie) îți dă ocazia să trăiești iubirea cu intensitate lăsându-te învăluit de farmecele ei. Nu vei putea rezista în fața iubirii fiind dispus să te implici în relații de amor trecătoare, îndeosebi în prima parte a acestui an.
           Este posibil să revii la o iubire din trecut, în perioada 17 februarie – 4 martie sau intri în posesia unor secrete care vizează relația de dragoste actuală.
          În lunile martie și aprilie se va simți un puternic marcaj în ceea ce privește relația de cuplu favorizând startul unei relații de mariaj sau șansa de a redresa relația de mariaj actuală. Sunt favorizate deplasările alături de partenerul de viață, demararea unui proiect comun care să vă apropie având șansa de a vedea partea bună a relației.
          În perioada de tranzit a lui Venus prin zodia ta (3 aprilie – 15 mai; retrograd 13 mai – 25 iunie; în mers direct 25 iunie – 7 august ), în casa a VIII-a (casa intimității, sexualității, a transformării personale, a resurselor comune) aduce o mai mare nevoie de a iubi și de a fi iubit, predispoziția de a da curs unei relații în care să primeze sexualitatea, fie că este vorba despre nevoia de a experimenta, fie un compromis. Cert este că, îndeosebi în intervalul 13 mai – 25 iunie, ești predispus la dezamăgire, revenirea în viața ta a unei iubiri din trecut, răscoliri, probleme care pot apărea în relația actuală de cuplu datorită implicării tale într-o relație extraconjugală.
          Perioade oarecum favorabile pentru a da startul unei relații de dragoste sunt: 13 ianuarie – 7 februarie, 25 iunie – 30 iulie, luna decembrie. Sunt perioade în care te faci mult mai ușor observat de către sexul opus fiind favorabile declarațiilor de iubire, flirturilor, aventurilor.  
Perioade în care va trebui să fii mult mai atent la relația de dragoste, cu cine relaționezi, flirtezi sau te implici într-o relație sunt: 17 februarie – 4 martie; 18 iunie – 12 iulie; 14 octombrie -3 noiembrie.
           În lunile aprilie și mai ești mult mai atras de parteneri nonconformiști, excentrici, care se disting de ceilalți printr-o atitudine libertină, originală. Te poți aștepta la schimbări neașteptate legate de relația de cuplu. Pot apărea noutăţi sau schimbări benefice în cuplu sau, dacă nu te-ai căsătorit încă, vei simți impulsul de a face acest pas. Fie iei decizia să te căsătorești brusc fiind vorba despre dragoste la prima vedere, fie iei hotărârea de a rupe o relație de mariaj pentru a da startul altei relații, care pare mult mai promițătoare.
          În lunile octombrie și prima parte a lunii noiembrie nu este exclus să revii asupra unei relații de cuplu conștientizând că mai sunt unele aspecte de lămurit, ca și cum ți se mai dă o șansă să revii asupra unei relații de care te leagă foarte multe amintiri frumoase.
         În prima parte a lunii decembrie ai ocazia să trăiești o poveste de iubire, o perioadă de romantism, pasiune, așa cum nu ai mai avut parte de mult timp. Se poate vorbi acum despre o iubire profundă, căreia nu îi poți rezista. Sunt șanse să transformi această relație în ceva adevărat putând ajunge la întemeierea unei familii.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă         
          În acest an vei pune mai mult accent pe studiu, relaționarea cu familia, colegii jucând un rol important în ceea ce privește progresul tău în plan profesional. Este timpul să faci schimbări care, chiar dacă nu sunt în acord cu sufletul și dorințele tale, te vor ajuta să obții ceea ce îți dorești în plan financiar.
Va trebui să fii mult mai atent la modul în care negociezi, la proiectele pe care vrei să le lansezi sau la modul în care relaționezi cu colegii în perioadele: 17 februarie – 10 martie; 18 iunie – 17 iulie; 14 octombrie – 3 noiembrie. Pot apărea modificări care țin de acte, documente oficiale ce riscă să fie rătăcite, pierdute, este posibil să pierzi informația din computer și astfel ajungi la o criză de timp în ceea ce privește finalizarea unui proiect profesional sau a sarcinilor de lucru.
          Perioade favorabile pentru a câștiga bani din muncă proprie sau pentru a dezvolta și alte colaborări, mult mai eficiente din punct de vedere fianciar sunt: 25 martie – 15 aprilie; 6 – 20 noiembrie. Se recomandă prudență la deciziile financiare pe care le iei, îndeosebi în a doua parte a lunii iunie și prima parte a lunii iulie, atunci când pot apărea tot felul de restricții financiare datorate unor încurcături de natură juridică sau ești nevoit să ajuți financiar rudele apropiate, vecinii.
           În a doua parte a lunii decembrie ai ocazia să investești bani într-un bun imobiliar, să faci un schimb de case, să renovezi propria locuință sau să achiziționezi o nouă casă. Este posibil să fii ajutat de părinți cu bani pentru a reuși să cumperi propria locuință.
          Este un an în care te remarci prin multă muncă, dedicare, conștiinciozitate dusă la extrem din dorința de a-ți împlini un vis profesional. Nu este exclus să constați că, oricât de mult ai munci, parcă tot nu se vede adevărata valoare sau nu ești recompensat pe măsura așteptărilor tale. În perioada 28 iunie – 10 septembrie se poate vorbi despre mult efort fizic și intelectual la locul de muncă, ai curajul să pui în practică propriile idei, te remarci prin curaj, ambiție având capacitatea de a-i conduce și pe ceilalți din colectivul de muncă prin atitudinea ta dezinvoltă. Nu de puține ori ceilalți te vor observa ca fiind prea agresiv, impulsiv, gata să te cerți din orice lucru mărunt. De fapt ești obosit, nerăbdător să ajungi acolo unde ți-ai propus. În intervalul 10 septembrie – 5 martie ești predispus la tot felul de nemulțumiri, ai sentimentul că nu te mai înțelegi cu nimeni la locul de muncă sau nu ești lăsat să concretizezi ideile tale, care sunt avantajoase și pentru colegii de muncă. Ești predispus la accidente de muncă sau cu ocazia călătoriilor în interes de serviciu, probleme de comunicare în relația cu șefii. Te confrunți cu competitori agitați, nemulțumiți, care vor să te destabilizeze, din punct de vedere psihic-emoțional. Până la afârșitul lunii decembrie te poți aștepăta la schimbări importante, neașteptate ce vizează locul de muncă.
          În perioada 28 octombrie – 14 noiembrie ai impresia că ești criticat, bârfit, acuzat, judecat pe nedrept de colegi sau colaboratori. Reapar unele probleme din trecut care vizează locul de muncă, sarcinile de serviciu, modul în care te implici în proiectele din echipa de lucru. Pot apărea tot felul de amânări sau întârzieri legate de locul de muncă, sancțiuni, amenzi.
          Din data de 19 decembrie  se anunță o perioadă favorabilă din punct de vedere financiar având șansa de a semna un contract de muncă mult mai avantajos sau găsești un al doilea job, cu ajutorul căruia îți suplimentezi veniturile.
          O perioadă nefavorabilă în ceea ce privește obținerea unui credit bancar, fonduri, sponsorizare sau pentru a intra în posesia unor bani prin intermediul partenerului de viață sau a unui asociat, există riscul de a pierde bani, pot să apară probleme care vizează un proces, moștenire este între 13 mai și 25 iunie.  
          În acest an va trebui să dai dovadă de chibuință, să eviți orice schimbări bruște de atitudine, îndeosebi dacă ești implicat într-un  proiect profesional de grup sau într-un parteneriat. Există tendința către cheltuieli nechibzuite, datorită pornirii pe care o ai înspre satisfacerea unor plăceri și capricii de moment.

3D Character and Success

Sănătate            
          În această perioadă este necesar să te îngrijești mai mult de propria sănătate, să o lași mai ușor cu efortul fizic, îndeosebi din data de 28 iunie și până la sfârșitul anului, atunci când ești predispus la intervenții chirurgicale, probleme de natură stomatologică, probleme oculare, migrene, fracturi, accidente de muncă, îndeosebi în intervalul 10 septembrie – 14 noiembrie. Există riscul să te confrunți cu probleme renale în preajma datei de 10 noiembrie. De evitat sporturile extreme, îndeosebi în lunile de toamnă și iarnă a acestui an.
          În intervalul 28 octombrie – 3 noiembrie există riscul să recidiveze o problemă de sănătate care ține de rinichi, glande suprarenale, tract uro-genital, inflamații renale. În a doua parte a lunii noiembrie există riscul să te confrunți cu probleme ale ficatului, pancreas, probleme de circulație a sângelui, predispoziția la entorse, insomnie, anxietate, probleme care țin de picioare, accidente. Este posibil să te confrunți cu probleme de sănătate datorită aplicării greșite a unor tratamente.
          Te poți confrunta cu instabilitatea sistemului endocrin, neurastenie, reacții alergice bruște, deficiențe ale sistemului imunitar. Se recomandă renunțarea la obiceiurile nesănătoase, la fumat, la medicamente luate fără recomandarea medicului. Ai putea începe o cură de slăbire sau de întreținere a organismului mergând mai frecvent la sala de sport sau ieșind mai des în mijlocul naturii.