Horoscop anual 2020, Rac

Horoscop anual 2020, Rac
           
            „Libertatea absolută se câștigă prin dragoste fiindcă doar dragostea îl eliberează pe om de natura sa.” Mircea Eliade
          Este un an în care ai ocazia să reînnoiești contractele de colaborare, parteneriate dând startul unor proiecte pe termen lung care te vor propulsa pe o nouă treaptă în plan personal,  social și profesional. Relația armonioasă dintre planetele: Jupiter, Saturn, Pluton (din semnul Capricorn) și Uranus (din zodia Taur) îți aduce noi posibilități de relansare, ocazia de a concretiza propriul ideal, poți să dai startul unor proiecte ambițioase, prietenii sau persoane influente vor juca un rol important în ceea ce privește progresul tău.
         Prezența lui Saturn, Pluton, Jupiter, Nodul Sud Lunar (până în data de 5 mai) în zodia Capricorn activează, pentru tine, casa cooperării, asocierii și a mariajului. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce ai de schimbat în propria atitudine pentru a reuși să restabilești starea de echilibru în relație. Pot apărea tot felul de obstacole, limitări în relația cu ceilalți, îndeosebi în relația de cuplu sau de parteneriat. Saturn este învățătorul, vine să îți dea o lecție dură de viață, în ceea ce privește o relație de mariaj, de parteneriat. Pluton este deja de câțiva ani de zile aici astfel că te poți confrunta cu probleme în relația de cuplu sau afaceri, dacă nu gestionezi cu atenție gândurile, dorințele, așteptările pe care le ai de la celălalt. Ești predispus la pierderi datorită compromisului, a situațiilor confuze, nehotărârii sau a rigidității de care poți da dovadă. Pe de altă parte ai ocazia să dai startul ueni relații de cuplu de lungă durată, îndeosebi în prima parte a lunii aprilie, în ultimul decan al lunii iunie dar și în prima parte a lunii noiembrie.
          Pe tot parcursul acestui an vei avea ocazia să observi schimbări neașteptate în ceea ce privește relația cu prietenii, cu grupul, organizația din care faci parte. Prietenii te pot lua prin surprindere, nu neapărat în mod plăcut astfel că cine trebuie să plece din viața ta, va pleca și vei avea ocazia să constați că tot răul este spre binele de mai târziu. Perioada de retrogradare a lui Uranus (15 august – 31 decembrie), te va forța oarecum să faci o selecție în grupul de prieteni. În luna aprilie va trebui să fii foarte prudent în ceea ce privește eventuale îmrpumuturi, tot ce ține de plata unor taxe sau chiar o relație intimă întrucât ești luat prin surpindere de situațiile care te vor dezavantaja, în plan social și personal.
            Neptun tranzitează în continuare zodia Pești, pentru tine corespunzând casei a IX-a, a călătoriilor, studiilor superioare, spiritualității. Se deschid noi oportunități de progres, poți depăși acum unele bariere culturale, explorezi, aprofundezi un (nou) domeniu spiritual, ai dorința de a urma cursuri de specializare, dezvoltare personală. Perioade benefice în care ar trebui să profiți din plin de noile oportunități de progres în ceea ce privșete studiile superioare sau călătoriile pe care le faci peste hotare sunt: în prima parte a lunii aprilie, în lunile iunie și noiembrie. Ai șansa de a interacționa, socializa cu oameni de altă naționalitate, călătorești prin locuri unde nu ai mai ajuns niciodată. Poate fi vorba și despre întâlnirea unui ghid, un profesor care te ajută să aprofundezi tainele care țin de lumea în care trăiești, domenii de natură spirituală.
           În 2020 eclipsele de pe axa relațională din: 10 ianuarie, eclipsa de Lună în semnul Rac; 21 iunie, eclipsa de Soare în zodia Rac; 5 iulie, eclipsa de Lună în semnul Capricorn) îți aduc ocazia să îți redefinești aspirațiile, atitudinea, propriile așteptări, dorințele personale și în plan relațional. Sunt perioade trăite cu intensitate, profund transformatoare dar menite să te ajute să îți împlinești propriul destin.
            Tranzitul lui Venus în zodia Gemeni (13 mai – 25 iunie) poate anunța o perioadă de introspecție a propriei ființe, nevoia de a te întoarce la locurile natale, de a te preocupa mai mult de propria sănătate, de a fi mai aproape de casă, de familie, de a explora propriul suflet, de a găsi noi modalități de vindecare. Vrei să fii în mijlocul naturii, mai aproape de oamenii oropsiți de soartă, dedici timpul unei organizații umanitare.
            În această perioadă ai ocazia să concretizezi proiecte ambițioase care vizează parteneriatele, relația cu ceilalți fiind deosebit de importantă pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus. Este timpul să socializezi mai mult, să te debarasezi de trecut devenind mult mai conștient de importanța de a te redescoperi prin celălalt, de a redefini relația de cuplu. Se poate vorbi despre curajul de a lua un nou start în viață asumându-ți responsabilități într-o nouă relație de mariaj sau de parteneriat.  

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                   
          Este un an în care viața relațională capătă o importanță deosebită având în vedere aglomerarea de planete din zodia Capricorn, casa a VII-a pentru tine, ceea ce te predispune la transformări în relația cu partenerul de viață, dar și în tot ceea ce înseamnă relația cu ceilalți, colaborările de orice fel, dezvoltarea de parteneriate.
          În prima parte a lunii ianuarie se poate vorbi despre șansa de a te implica într-o relație de dragoste pasională, plină de afecțiune fiind dornic să trăiești fiecare moment din plin, alături de persoana iubită. Atenție însă în intervalul 4 – 10 martie, atunci când multe aspecte care vizează relația de amor de la începutul acestui an vor fi aduse la suprafață iar aceasta te va dezavantaja, îndeosebi dacă ești deja implicat într-o relația de mariaj.
          O perioadă avantajoasă pentru a da startul unei relații de mariaj ar fi 27 martie – 15 aprilie dar și 5 – 19 noiembrie, când ai ocazia să trăiești la cote maxime o relație sentimentală, poți să întâlnești o persoană de sex opus alături de care să întemeiezi o familie. Sunt perioade de transformări, de acceptare a realității așa cum este ea reușind să vezi partea frumoasă a vieții, dorindu-ți să lupți alături de persoana dragă pentru a înfrunta orice eventuali adversari care se pun în calea fericirii voastre.
          Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu, în intervalul 19 iunie – 10 iulie poate fi vorba despre șansa de a reface o relație de cuplu, de a reevalua relația, de a încerca să mai acorzi o șansă partenerului de viață. Este posibil să îți lipsească afecțiunea, atenția din partea partenerului de viață și simți că ar fi nevoie să cauți alternative în plan sentimental. Nu este exclus ca o relație de prietenie să se transforme într-o relație de dragoste sau chiar de cuplu. Cert este că treci prin transformări intense, în plan sentimental și relațional.
          Se cere o atenție deosebită în relația de mariaj, îndeosebi în prima parte a lunii iulie, atunci când pot apărea tot felul de obstacole, certuri, gelozie, decepție, există predispoziția către ruperea relației de cuplu.
          Prezența lui Jupiter retrograd în semnul Capricorn, în bune relații cu Soarele (din zodia Fecioară) și Uranus retrograd (în prima parte a lunii septembrie) te poate ajuta să depășești orice excese, neînțelegeri din relația de cuplu printr-o atitudine matură, înțeleaptă. Cu Saturn și Pluton în semnul Capricorn relația de mariaj trece printr-o transformare profundă fiind dispus să îți asumi noi responsabilități în cadrul relației. Pentru unii nativi poate fi un an al oficializării unei relații de dragoste dând startul unei căsătorii. Nu este exclus să fie vorba despre o căsătorie din interes fiind forțat oarecum de împrejurări să te supui convențiilor sociale sau morale.
          Saturn retrograd (2 iulie – 29 septembrie) te forțează să găsești răspunsuri, vis-a-vis de o relație, de ceea ce vrei, dacă mai ești dispus să faci compromisuri. Ești forțat de împrejurări să fii mult mai responsabil, mai atent la ceea ce vrea partenerul de viață de la tine.
          Perioade favorabile, pentru a da startul unei relații de iubire, în cazul în care nu ești deja într-o relație de cuplu, sunt: în a doua parte a lunii februarie, luna martie, aprilie și prima parte a lunii mai.
          Dacă nu ești încă într-o relație, în luna decembrie ai toate șansele de partea ta, având ocazia să întâlnești o persoană de sex opus cu care să dezvolți o relație de cursă lungă. Este o perioadă bună pentru a face pace cu trecutul în privința problemelor de natură sentimentală.
           În  perioada 10 septembrie – 14 noiembrie ai ocazia să descoperi unele detalii legate de relația de cuplu derulată în trecut sau poate reveni în viața ta o iubire din trecut. Observi acum  adevărata latură a unei relații de iubire sau a unei persoane iubite, ce ți se ascunde de fapt, dacă merită să dai curs unei relații care nu a făcut decât să îți creeze probleme, sentimentul de nesiguranță. Nu este exclus să te implici într-o relație de dragoste din interes punând mai presus de dragoste latura materială, interesul pentru a obține un job mai bine plătit.
          Este un an în care te confrunți cu tot felul de situații care vizează relația de cuplu sau de amor, care mai de care mai incitante dar menite să te ajute să te cunoști mai bine și să privești relația dintr-o perspectivă diferită.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă       
          În acest an ai ocazia să te perfecționezi, să te reorientezi sau să te afirmi în plan profesional. Este o perioadă de muncă asiduă dar și de rezultate pe măsură. Poate că, nu de puține ori, vei avea sentimentul că bați pasul pe loc sau nu reușești să ieși dintr-o anumită situație care se tot repetă. Ei bine, de tine, de ambiția și conștiinciozitatea ta depinde să nu cedezi în fața obstacolelor venite din partea adversarilor, văzuți sau nevăzuți.
          În intervalul 15 – 30 ianuarie precum și 11 – 30 decembrie 2020 va trebui să acorzi o atenție deosebită taxelor și impozitelor, plății unor facturi restante, a unui împrumut, un credit bancar. Este posibil să ai unele probleme legate de un partaj, o moștenire, amenzi. Nu este exclus să apară răsturnări de situație legate de finanțele partenerului de viață, aceasta poate pierde un loc de muncă sau se confruntă cu probleme de sănătate.
          În a doua parte a lunii aprilie ai ocazia să te înscrii la cursuri de perfecționare sau să călătorești mai mult în interes de serviciu. De la jumătatea lunii iulie și până în luna septembrie, va trebui să dai dovadă de foarte multă prudență în ceea ce privește implicarea într-un parteneriat, asociere, o afacere fiind o perioadă în care consumi energie în această direcție riscând să ajungi la conflicte, la anularea unor contracte. În intervalul 18 iunie – 17 iulie nu este indicat să te grăbești să semnezi vreun contract de colaborare, să te implici într-o asociere care se va dovedi destul de păguboasă, din punct de vedere financiar dar și juridic. Este o perioadă bună pentru a face ordine prin documente sau pentru a intra în posesia unor informații menite să te pună „în gardă”, vis-a-vis de un partener de afaceri sau în ceea ce privește acțiunea injustă venită din partea unor dușmani ascunși.
         În ultima lună din acest an se intensifică călătoriile în interes de serviciu, dezvoltarea relațiilor de colaborare cu firme străine, apar noi posibilități de a da startul unei afaceri în străinătate, șansa de a primi banii de care ai nevoia pentru a demara un proiect profesional care promite să îți aducă mai mulți bani în bugetul personal.
          Marte va tranzita casa carierei, a statutului socio-profesional și a reputației (în semnul Berbec),  în mers direct (28 iunie – 10 septembrie; 14 noiembrie – 31 decembrie) fiind un moment favorabil să acționezi, să te implici mai mult în domeniul porfesional, să îți asumi noi rersponsabilități, să te impui în mediul de lucru, să muncești cu conștiinciozitate pentru a-ți împlini un țel important în carieră. Ai ocazia să te afirmi, să reiei anumite proiecte care au șansa acum să se concretizeze, reușind să impresionezi superiorii. De la jumătatea lunii iulie va trebui să fii mult mai prudent la tonul pe care-l folosești în relația cu șefii, autoritățile încercând să nu îți impui cu agresivitate propriile idei, chiar dacă ai dreptate. De la jumătatea lunii iulie și până la sfârșitul lunii octombrie vei resimți o stare de tensiune permanentă, în ceea ce privește cariera, imaginea ta în plan public existând riscul să renunți la actualul domeniu de activitate sperând să găsești ceva mai bun. Nu este exclus să ai de-a face cu șefi autoritari, cu autorități care vor cu orice chip să te discrediteze sau să îți impună anumite lucruri care contravin regulilor morale și chiar legale. În perioada de retrogradare a lui Marte în semnul Berbec (10 septembrie – 14 noiembrie) ai ocazia să reiei anumite idei, observi adevăratul caracter al unor superiori sau poți fi tras la răspundere pentru acțiuni derulate în trecut. Este posibil să revii la un vechi loc de muncă sau vrei să reiei colaborări care păreau profitabile în trecut. Te poți întoarce în trecut, la etape mai vechi ale unor proiecte, la restanțe nerezolvate cândva sau poate acum ai starea necesară pentru a analiza mai profund pașii parcurși descoperind eventualele erori care trebuie remediate. Cert este că în toată această perioadă de retrogradare a lui Marte în zodia Berbec nu este indicat să faci o schimbare de direcție în plan profesional, poate cel mult să renunți la anumiți colaboratori care ți-au provocat pagube, pierderi financiare și/sau a imaginii în plan socio-profesional.
Prima parte a acestui an este bună pentru a profita din plin de eventuale oportunități de progres în plan profesional, ai șansa de a te perfecționa, de a obține un post mai bine plătit. Poți lua decizia de a da startul unei afaceri personale sau primești o ofertă de colaborare avantajoasă, din punct de vedere financiar.
           Se recomandă mai multă atenție în ceea ce privește cheltuielile pe care le faci, orice decizii legate de bani, de eventuale investiții financiare în perioadele: 10 – 30 ianuarie, 1 – 10 iunie, 29 iulie – 10 august, a doua parte a lunii decembrie. Pot fi perioade tensionate, de neplăceri care vizează domeniul financiar cerându-se prudență la modul în care îți gestionezi propriile resurse, la strategiile pe care le pui în practică pentru a atrage mai mulți bani în bugetul personal. Prezența lui Saturn în zodia Vărsător (casa a VII-a pentru nativii din zodia Rac, în perioada 22 martie – 11 mai; 17 -31 decembrie) te invită să fii mult mai calculat, se cere maturitate, prudență în tot ceea ce ține de finanțe (provenite de la alții, din moșteniri, de la partenerul de viață) fiind important să nu te grăbești să faci cheltuieli nejustificate. Ai ocazia să scapi de anumite datorii, devii mult mai organizat, cumpătat cu banii, renunți la un împrumut pe care doreai să îl faci de mult timp.
          Atenție însă la perioada de retrogradare a lui Saturn în semnul Vărsător (11 mai – 2 iulie), atunci când ai sentimentul că îți sunt încetinite, limitate, blocate chiar posibilitățile de a obține un împrumut sau o sponsorizare, finalizarea unui act testamentar. Partenerul de viață poate traversa o perioadă dificilă din punct de vedere financiar ceea ce ar putea să te pună și pe tine într-o situație incertă, nesigură din punct de vedere material. Pot apărea astfel nemulțumiri în relația de cuplu pe tema veniturilor.
        Din data de 19 decembrie, Jupiter intră în semnul Vărsător, își unește forțele cu Saturn, având ocazia să obții un venit suplimentar sau poate să fie vorba despre câștigarea unui proces din care să primești bani care ți se cuvin, o eventuală moștenire sau se discută mai mult despre bani veniți prin intermediul celorlalți.

3D Character and Success

Sănătate                 
         Încă de la începutul anului vei simți o oarecare presiune, oboseală, chiar și dacă ai avut parte de o vacanță. Se pare că organismul dă semnale clare de oboseală, de infecții care se cer a fi urgent tratate, luate în seamă. Este recomandat să faci investigații ale organismului mult mai amănunțite.
      În luna ianuarie ești solicitat la locul de muncă ceea ce te va solicita peste măsură,fiind astfel predispus la probleme legate de zona capului, inflamații, dureri ale încheieturilor, dureri în zona cervicală, dureri de picioare, o circulație a sângelui destul de defectuoasă.
      În prima parte a  lunii februarie, datorită impulsivității, agitației ești predispus la apariția unor probleme care țin de zona capului, accidente, fracturi, entorse, rupturi ale ligamentelor, crize de sciatică, probleme ale gambelor, tălpi, circulația sângelui, infecții. Ești predispus la probleme de natură digestivă pe fond nervos, îndeosebi în data de: 10 ianuarie, 21 iunie, 5 iulie, atunci când va trebui să fii mult mai prudent la consumul de dulciuri și grăsimi. Pot apărea probleme de natură digestivă datorate, în mare parte, stresului și unei alimentații necorespunzătoare.
          În intervalul 13 mai – 25 iunie ești predispus la recidivarea unor probleme de sănătate, necesitatea de a schimba un tratament care nu mai este benefic pentru propriul organism. În lunile mai și iunie sistemul imunitar fiind destul de slăbit vei avea sentimentul că nu faci față solicitărilor, de acasă sau de la locul de muncă.
        Va trebui să acorzi o atenție desoebită propriei sănătăți în intervalul 11 mai – 2 iulie, atunci când poate fi vorba despre riscul apariției unui accident, o eventuală intervenție chirurgicală.
În preajma datelor de 5 iunie, 30 noiembrie și 14 decembrie va trebui să fii mult mai precaut, atunci când vine vorba despre muncă, efort fizic și intelectual întrucât pot apărea probleme de natură nervoasă, stres accentuat, insomnii, neurastenii, viroze, infecții, eventuale probleme ale plămânilor. Este recomandat să  te detașezi de problemele cotidiene, să mânânci mai multe fructe și legume, să faci mai multă mișcare în natură.