Horoscop anual 2020, Pești

Horoscop anual 2020, Pești
         
           „Urmează cei 3 R: respect pentru tine, respect pentru alţii, responsabilitatea pentru toate acţiunile tale”. Dalai Lama
          În acest an, oricât de greu ți s-ar părea să depășești anumite pierderi, fie că este vorba despre carieră, bani sau relația de iubire, vei reuși să depășești cu brio orice neajuns. Ești mult mai deschis către nou, dornic să asimilezi noi cunoștințe, să te perfecționezi, să interacționezi cu oameni noi, interesanți, să îți faci prieteni.
          Cu Jupiter, Saturn, Pluton, Nodul Sud Lunar (până în data de 5 mai) în zodia Capricorn, în casa a XI-a (a prietenilor, idealurilor, grupuri, organizații) încerci să fii mult mai organizat, atent în ceea ce privește relația cu prietenii sau în cadrul unui grup, o asociație unde activezi. Îți asumi noi responsabilități în cadrul grupului din care faci parte, ești dornic să socializezi, să te implici în tot felul de proiecte, primești susținere din partea prietenilor pentru a reuși să concretizezi anumite țeluri. Legi mult mai ușor relații de prietenie cu persoane de altă naționalitate sau aflați la mare distanță sau relațiile deja existente devin mult mai profunde.
          Tranzitul lui Saturn are loc prin casa a XII-a, a nativilor din zodia Pești (casa izolării, a sacrificiilor, bolilor cronice, a dușmanilor ascunși) ceea ce te predispune la meditație, contemplație, simți nevoia de a sta mai mult în solitudine, de a te reculege departe de forfota cotidiană, singurătatea dovedindu-se adeseori necesară pentru a te regăsi. Se cere mai multă atenție în perioada de retrogradare a lui Saturn prin zodia Vărsător (11 mai – 2 iulie) când ești predispus la depresie, recidivarea unei probleme de sănătate, pesimism, intrigi, atacuri venite din partea dușmanilor ascunși, jocuri de culise. Este necesar să apelezi la calm, diplomație, tenacitate, prudență. Sunt aduse elemente din trecut menite să te detsabilizeze din punct de vedere psihic-emoțional.
          Uranus în semnul Taur, casa a III-a, pentru tine (a comunicării, studiului, comerțului, relației cu rudele apropiate și a călătoriilor scurte) te pune într-o permanentă agitație simțind nevoia să acumulezi noi cunoștințe, vrei să participi la tot felul de cursuri, seminarii, workshop-uri, ai tot felul de idei constructive, șansa de a progresa foarte mult prin intermediul studiului și a comunicării. Mintea îți este alertă fiind stimulat de idei noi, ești dornic să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare abordând cu ușurință ideile abstracte. Ești un adevărat vizionar, gata în orice moment să aduci inovații, îndeosebi dacă este vorba despre abordarea unor domenii care țin de știință și tehnică, astrologie. Au loc schimbări neașteptate care țin de relația cu rudele apropiate.
          Neptun se află în zodia Pești, în casa I-a pentru tine (a personalității) și îți conferă o sensibilitate deosebită fiind mult mai receptiv la mediu, empatizând destul de ușor. Se amplifică capacitățile extrasenzoriale, înclinația către parapsihologie, psihologie, astrologie, esoterism, se dezvoltă atracția către artă, muzică, nevoia de a aprofunda noi domenii care te aduc mai apropae de spiritualitate, cu atât mai mult cu cât Neptun realizează sextil cu Jupiter din zodia Capricorn (14 – 27 februarie; 18 iulie – 7 august; 2 – 20 octombrie). Stabilești rapid conexiuni sufletești cu persoanele pe care le cunoști reușind să uimești prin dezinvoltură, capacitatea de a înțelege mult mai rapid emoțiile și trăirile celorlalți. Nu este exclus să se dezvolte capacitățile bioenergoterapeutice simțind nevoia profundă de a veni în ajutorul celor din jur prin capacitățile de vindecător.  
        Datorită Nodului Nord în semnul Rac (până pe 5 mai) îți vei îndrepta energia în domeniile care țin de casa a V-a (iubire, creativitate, flirt, aventuri, legătura cu copiii, artă, talente artistice), domenii către care îți vei concentra cea mai mare parte din energie și timp, ai acum atracție către tot ce ți-ar putea aduce succesul, realizări, afirmare, pe primul loc aflându-se sportul, hobbyurile, divertismentul, educația, tot ce îți aduce bucurie.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional           
          Putem să vorbim despre un an în care dai dovadă de sensibilitate fiind mai influențabil, atunci când vine vorba despre iubire. Atenție, există posibilitatea să te îndrăgostești de ceva ireal, să te lași copleșit de vorbe și promisiuni frumoase, să iubești pe cine nu merită. Ești tentat să faci compromisuri, să te lași furat de iluzii, din dorința de a iubi și a fi iubit. Încearcă să îți asculți intuiția, sufletul dar să fii mult mai obiectiv în relația cu ceilalți, îndeosebi în relațiile de dragoste și prietenie.
          În lunile februarie și martie lucrurile se animă, dragostea redevine interesantă, intensă, pasională iar discuțiile pe care le porti cu persoana iubită te încurajează să privesti spre viitor cu entuziasm, cu bucurie, este o scânteie acolo care te ajută să te aprinzi, să trăiești dragostea din plin.
          În perioada 18 iulie – 7 august faci proiecte frumoase, vorbești despre viitor dar, atenție, perioada susține planul relațional, sentimental alimentând chiar și visele greu de îndeplinit existând astfel tendința de a visa mai mult decât e posibil să se concretizeze, în plan relațional și sentimental astfel că, unii nativi Pești, dacă sunt îndrăgostiți, ar putea fi atrași de promisiuni, iluzii, de o iubire imposibilă, care nu duce neapărat la o legătură de durată. Există riscul să cazi, mai târziu, de la înălțimea marilor tale iluzii pentru că aceste vise lipsite de realism sunt prea frumoase ca să fie adevărate, să poată fi puse în practică. Este posibil să fii îndrăgostit de cineva care îți promite multe lucruri frumoase sau îți jură iubire eternă sau chiar tu să exagerezi cu declarațiile de dragoste dar, după o vreme, să aibă loc revenirea la o realitate destul de neplăcută.
          În perioadele: 17 februarie – 10 martie, 18 iunie – 12 iulie, 14 octombrie – 3 noiembrie, vor fi momente în care ai ocazia să descoperi că nu ești pe „aceeași lungime de undă”, în relația cu partenerul de viață. Fie tu nu îți exprimi clar dorințele, ceea ce gândești, fie el nu este atent la ce vrei tu să exprimi. Tu vrei una, el vrea cu totul altceva așa că reușiți cu greu să ajungeți la un consens. Ar trebui să dai dovadă de mai mult realism, să nu te mai lași furat de iluzii, de visare venind cu tot felul de idei care contravin realității. Vrei mai mult romantism, mai multă afecțiune și parcă ceva tot îți lipsește, oricât de mult ai primi. Este posibil ca tu să fii mult prea ocupat cu problemele de la serviciu sau să te confrunți cu o problemă de sănătate iar acestea pot îngreuna relația de mariaj.
          Eclipsa parțială de Soare în zodia Rac, din data de 21 iunie, te poate pune față în față cu o întâlnire de destin care îți va răscoli sufletul determinând schimbări profunde, în plan sentimental și relațional.    
          Pentru cuplurile căsătorite luna aprilie și primul decan din luna mai sunt perioade de romantism, de vacanță simțind nevoia să petreci mai mult timp liber alături de partenerul de viață. Se discută și rediscută despre anumite probleme care țin de locul de muncă, relația cu colegii, este posibil să primești susținere din partea partenerului pentru a rezolva o problemă care ține de un proiect profesional. 
          În intervalul  4 – 21 noiembrie ai o viață intimă  împlinită fiind deschis la noi experiențe ce țin de sexualitate, consumând multă energie în această direcție. Ar fi înțelept să eviți intrarea într-o relație de amor sau să faci avansuri unor persoane din cercul de prieteni întrucât te poți aștepta la tot felul de probleme, reproșuri, invidii, gelozii.  
          Mare atenție însă, dacă ești deja într-o relație de cuplu, există riscul ca partenerul de viață să afle despre relația extraconjugală în care ești implicat sau tu să afli informații incomode despre persoana iubită și astfel ajungi în situația de a face o alegere, îndeosebi în intervalul 28 octombrie – 3 noiembrie. Este posibil să revină în viața ta o iubire din trecut, o relație în care s-a pus mai mult accent pe sexualitate și bani. Nu este exclus să te lași păcălit considerând că poți deține controlul asupra situației.
         În prima parte a lunii octombrie, lunile noiembrie și decembrie sunt favorabile pentru relația de cuplu având ocazia să petreci momente de afecțiune, romantism, o comunicare favorabilă pentru a da startul unui proiect comun. Poți lua decizia de a face un pas important într-o relație de mariaj, dacă nu ai oficializat relația până acum. Acesta este momentul astral care îți dă impulsul de a trece la fapte, fără să mai stai să cântărești dacă merită sau nu. Este un moment în care visele legate de iubire și de viața în doi au mari șanse să se materializeze, dacă ai curajul să le exprimi liber, fără rețineri și cu maximă încredere în faptul că poate exista o relație de mariaj împlinită, în care se pune mult accent pe valorile: fidelitate și sinceritate.  

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă        
          Intervalul  3 ianuarie – 16 februarie sună promițător la capitolul carieră. Cu Marte în zodia Săgetător deții resursele necesare reușitei dând dovadă de curaj, ambiție, creativitate, libertate de mișcare, dorința de cunoaștere iar acestea te ajută de minune întrucât ești susținut să te apuci de treabă şi să-ţi consolidezi reputaţia, renumele, poziţia, să-ţi creezi imaginea pe care o doreşti. Şi o vei face, pentru că ai vise mari în minte, cu şanse maxime să devină realitate, cu răbdare, dedicare și muncă.
          În intervalul 10 septembrie – 14 noiembrie există riscul să exagerezi cu cheltuielile financiare, atunci când vine vorba despre petreceri, relația cu prietenii sau achiziția unor obiecte care depășesc bugetul de care dispui. Există tendința de a te implica în colaborări în cadrul unui grup, asociație cu riscul să dai startul unor afaceri dubioase, la limita legii, care se pot solda cu pierderi majore de bani. Este recomandat să eviți semnarea unui contract de colaborare sau de muncă, în această perioadă.
          Este recomandat să dai dovadă de prudență în cea ce privește eventuale investiții în domeniul imobiliar sau dacă te-ai hotărât să faci un împrumut pentru a cumpăra o casă, de evitat astfel de decizii în perioada 13 mai – 25 iunie.
         Din data de 28 iunie și până la sfârșitul anului, cu Marte tranzitând zodia Berbec, casa banilor pentru nativii Pești, energia ta se îndreaptă spre creșterea veniturilor. Dacă ai abilități de antreprenor le vei folosi din plin, cu succes sau pentru a face schimbări profesionale decisive. Chiar dacă munca ta de zi cu zi nu este neapărat una în domeniul financiar, în timpul acestui tranzit vei fi puțin mai lacom și vei încerca să îți încarci contul personal cu cât mai mulți bani. Vei fi tentat să cheltui mulți bani pe lucruri lipsite de importanță. Nu este exclus să pierzi bani pentru că îi dai cu împrumut fără să ai garanție. În această perioadă de tranzit, îndeosebi atunci când Marte este în mers retrograd (10 septembrie – 14 noiembrie), ești predispus la pierderi de bani. O să observi cum se „scurg printre degete.”
          Atenție la intervalul 14 – 28 octombrie fiind momentul potrivit pentru reevaluarea relației cu colaboratorii sau cu o firmă străină, reorganizarea, revenirea asupra unui proiect care vizează o investiție financiară. Pot fi reluate anumite discuții care vizează salariul, se vorbește mai mult despre obligații, responsabilități pe care trebuie să ți le asumi. Totul este să fii atent la ce anume se dorește, de fapt, de la tine, ce se află în spatele unor promisiuni. Ar fi bine să eviți semnarea unui (nou) contract de muncă, în această perioadă.
          Este un an deosebit de interesant, din punct de vedere profesional. Pe tot parcursul perioadei analizate cei doi guvernatori ai zodiei tale (Pești), Jupiter și Neptun, au grijă să își unească forțele pentru a te ajuta să îți împlinești un mare vis care ține, fie de studii menite să te ajute să fii promovat în plan profesional, fie ai ocazia să închei un parteneriat, un contract important de muncă în străinătate. Perioade favorabile în plan profesional: luna ianuarie, sfârșitul lunii februarie, prima parte a lunii martie, prima jumătate a lunii mai. Sunt favorizate parteneriatele, începerea unei afaceri pe cont propriu la începutul lunii iulie, în a doua parte a lunii august și în luna octombrie.
          O perioadă favorabilă pentru dezvoltarea unor relații profesionale în străinătate, pentru a da startul unui contract de muncă în cadrul unei companii cu capital străin este între 21 noiembrie și 15 decembrie.
          În perioadele cu Mercur retrograd (17 februarie – 10 martie; 18 iunie – 12 iulie; 14 octombrie – 3 noiembrie) de evitat startul unor colaborări, parteneriate, semnarea de acte oficiale. Este o perioadă bună pentru a observa cât de mulțumit ești de domeniul profesional în care activezi, dacă vrei să faci anumite schimbări. Pot reveni în atenția ta anumite activități, proiecte profesionale nefinalizate. Pot apărea discuții, provocări de natură juridică, legate de o afacere personală sau un parteneriat. Poate fi vorba și despre certuri, decizia bruscă de a-ți da demisia datorită unor confuzii, nedreptăți venite din partea superiorilor.
          În prima parte a lunii decembrie ești pus pe fapte mari, în plan profesional astfel că nu te mai lași furat de iluzii, ba din contră, îți canalizezi energia către o direcție clară dând dovadă de ambiție, dinamism reușind să treci cu bine peste eventuale atacuri venite din partea competitorilor. Este momentul potrivit să ieși din anonimat, să spui ce ai de spus și să faci schimbările pe care le aștepți de ceva timp.

3D Character and Success

Sănătate                    
          În prima parte a lunii februarie va trebui să fii mult mai prudent în ceea ce privește propria sănătate, pericolele la care te expui pentru că ești predispus la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei călătorii, probleme stomatologice, dureri oculare, lovituri în zona capului, există și predispoziția la accident vascular, inflamații.
          Retrogradarea lui Marte în semnul Berbec, 10 septembrie – 14 noiembrie, este o perioadă nu prea bună, atunci când ești nevoit să cheltui bani pentru eventuale probleme de sănătate, o intervenție chirurgicală, accident, probleme legate de cap, dinți.
         Atenție la intervalul cuprins între 26 iulie și 19 august fiind momentul potrivit pentru a relua anumite analize sau pentru a reveni asupra unui tratament medical. Este o perioadă în care va trebui să dai dovadă de prudență în ceea ce privește călătoriile întrucât există predispoziția la accidente în timpul unor călătorii, probleme de natură nervoasă, insomnii, probleme ale ficatului.
          În luna octombrie va trebui să dai dovadă de prudență, să găsești un echilibru în ceea ce privește munca și relaxarea, fără să te avânți prea tare, atunci când este vorba despre efort fizic. Este o perioadă în care ești predispus la dezechilibre de natură psihică, emoțională, insomnii pe fondul stresului, agitație, există predispoziția la accidente, slăbire a sistemului imunitar, pericol de infecții.  
            Ultimul decan al lunii decembrie poate fi ocazia de a găsi un tratament mult mai eficient sau poți lua decizia să urmezi un tratament, un regim de viață mult mai sănătos și care să te ajute să ameliorezi eventualele probleme de sănătate cu care de confrunți. În această perioadă ești predispus la tensiune nervoasă, tulburări circulatorii, probleme cardiace, probleme ale coloanei vertebrale, a zonei cervicale și dorsale.
          Perioade favorabile, în ceea ce privește sănătatea organismului, ar fi în lunile: ianuarie, aprilie, mai, iunie, septembrie și decembrie.