Horoscop anual 2020, Leu

Horoscop anual 2020, Leu
           

          „Munca pe care o îndeplinim cu plăcere, ne vindecă de truda ei.” William Shakespeare
          Se anunță un an deosebit de activ în plan profesional cee ce poate să îți ofere momente de progres dar și de epuizare fizică și psihică. Este o perioadă de reconfigurări, schimbări, transformări, de relansare dar și muncă asiduă. Casa a VI-a pentru zodia Leu este suficient de aglomerată cât să ai sentimentul, nu de puține ori, că nu mai poți face față solicitărilor de la locul de muncă. În acest an se află (în zodia Capricorn) și Jupiter (până în data de 19 decembrie), alături de Pluton și Saturn (1 ianaurie – 22 martie; 2 iulie – 29 septembrie retrograd; 29 septembrie – 17 decembrie), dar și Nodul Sud Lunar (până în data de 5 mai) astfel că ai foarte multe lucruri interesante de învățat și chiar nu ai cum să te plictisești la locul de muncă.
          Prezența lui Uranus în zodia Taur (casa a X-a, a reputației socio-profesionale, carierei, relația cu superiorii) este în aspecte favorabile cu planetele aflate în semnul Capricorn (Jupiter, Saturn, Pluton), planeta originalității și a schimbărilor neașteptate, îți va da forță pentru a acționa în sensul progresului, a inovațiilor și a schimbărilor pe care le vei aduce în carieră. Uranus este susținut de planetele din zodia Capricorn ceea ce îți dă și mai mult curaj, ambiția de a concretiza cele mai originale idei, de a aduce inovații în mediul tău de lucru.
          Tranzitul lui Marte în zodia Berbec (28 iunie – 10 septembrie, în mers direct; 10 septembrie – 14 noiembrie în mers retrograd; 14 noiembrie – 31 decembrie, în mers direct) pentru nativii din zodia Leului reprezentând casa a IX-a (a înțelepciunii și progresului, casa călătoriilor îndepărtate, a relației cu străinătatea, studiile superioare) este unul destul de lung care te ajută să acționezi cu mai mult curaj, ambiție, încredere în tine, atunci când vine vorba despre reluarea unor studii, finalizarea unor cursuri care te ajută să obții calificările necesare pentru a obține o funcție de răspundere. În perioada de retrogradare ești nevoit să revii asupra unor relații cu persoane aflate în străinătate sau pentru a  ajunge în locuri îndepărtate pe unde nu ai mai fost de mult timp. Se poate  vorbi despre necesitatea de a relua un curs abandonat din diferite motive personale. Marte în semnul Berbec trezește în tine dorința de a călători cât mai departe de casă, dorul de aventură, de a (re)descoperi noi orizonturi, de a cunoaște oameni de alte culturi, cu altă filosofie de viață.
          Eclipsa de Lună din semnul Rac, din data de 10 ianuarie, pentru tine reprezentând casa a XII-a, (a secretelor, dușmanilor ascunși, boli cronice) aduce la lumină secrete, descoperi  informații mai puțin plăcute, vis-a-vis de o relație de colaborare sau în de colectivul de muncă. Ai ocazia să observi adevăratele intenții ale unor persoane din mediul tău de lucru, în privința unui proiect profesional. Este vorba despre dezamăgiri dar și posibilitatea de a te elibera dintr-o relație sufocantă. Acordă atenție la posibilitatea de a recidiva o problemă de sănătate fiind absolut necesar să intervii prompt.
          Eclipsa de Soare în zodia Rac, din data de 21 iunie, te îndeamnă la o mai bună organizare a propriei vieți, să găsești alternative mult mai bune de vindecare a unei probleme de sănătate cu care te confrunți de ceva timp. Poate fi ocazia de a explora noi dimeniuni ale unui domeniu ce vizează spiritualitatea, poți intra în posesia unor informații care te ajută în plan profesional. Este o eclipsă de Soare care pune accentul pe dezvoltarea spirituală, pe vindecarea trecutului, iertare și compasiune. Este posibil să primești ghidarea de care ai nevoie, ai parte de revelații neașteptate, poți închide un capitol neplăcut din viața ta. Se pune accentul acum pe legăturile secrete, pe credință, vechile legături care ți-au creat tot felul de probleme dar și pe solitudine.
          Eclipsele de Lună din zodia Săgetător (5 iunie și 30 noiembrie) sunt perioade pe care va trebui să le tratezi cu maximă atenție, în ceea ce privește relațiile de prietenie care nu sunt tocmai favorabile pentru tine. Poate fi ocazia de a renunța la relații de prietenie care ți-au creat tot felul de pierderi de-a lungul timpului. Poți să fii dezamăgit, trădat de amici pe care te bazai, până acum. Sunt aduse la suprafață aspecte neplăcute care vizează grupul, asociația, organizația din care faci parte, un moment de cotitură, de revelație, de trezire la realitate.
         Este un an aglomerat în plan profesional, cert este că merită să investești timp și energie pentru că vei culege roadele la care visezi. Nu te baza pe ceilalți, totul vine din puterea și capacitatea de a te mobiliza în situațiile critice. Trebuie să fii mult mai organizat, răbdător, calm, atent la detalii respectând programul de muncă și de relaxare. Ai încredere în tine, indiferent de ceea ce vor spune ceilalți.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                       
          Începi anul cu un oarecare sentiment de împlinire în relația de cuplu având ocazia să petreci mai mult timp alături de persoana iubită. Pui la cale tot felul de proiecte pe care vrei să le derulați în comun, care mai de care mai ingenioase.
          În luna februarie și primul decan din luna martie se reiau discuții neplăcute care vizează banii în comun, eventuale datorii, taxe, impozite ce trebuiesc plătite. Nu este exclus să fie descoperite secrete ce vizează o relație extraconjugală în care ai fost sau ești implicat și de aici să se ajungă la o oarecare stare de tensiune în relația de mariaj.
          În prima parte  a anului apar tot mai frecvent discuții în relația de cuplu, fie că este vorba despre banii care nu sunt suficienți pentru a face ceea ce îți dorești, fie nu ți se acordă suficientă atenție, afecțiune, fie chiar tu ești foarte solicitat la locul de muncă și partenerul de viață îți aduce tot felul de reproșuri, de acuzații că îți neglijezi familia și implicit partenerul. 
          În a doua parte a lunii mai și în luna iunie relația intimă, sexuală este mult mai pasională, trăită cu intensitate având șansa să descoperi cât de importantă este conexiunea dintre tine și persoana iubită. Ai tendința să accepți mult mai ușor un compromis, eventual dezvolți o relație de amor cu o persoană de altă naționalitate sau cu ocazia unei deplasări, excursii în afara țării.
         Odată cu intrarea lui Saturn în zodia Vărsător în perioadele: 22 martie – 11 mai, 11 mai – 2 iulie retrograd; 17 – 31 decembrie, pentru cei deja căsătoriți vor avea sentimentul că trec printr-o perioadă destul de apăsătoare, cu limitări, restructurări importante. Se va pune mai mult accent pe trăinicia și profunzimea sentimentelor, pe stabilitate fiind revizuite atitudinile astfel încât, în cuplurile unde primează minciuna, trădarea, încep să fie aduse la suprafață aspecte neplăcute din relație și necesitatea de a face schimbări, de a adopta un nou mod de a fi în cadrul relației. Pot apărea probleme de comunicare, de acceptare a părerilor celuilalt, îndeosebi în intervalul 4 – 10 martie precum și în perioada 11 mai – 2 iulie, perioade destul de frustrante, îndeosebi pentru nativii din zodia Leului născuți în primul decan.
          Se cere acordarea de atenție la eventuala decizie de a rupe brusc relația de mariaj, în preajma datei de 3 august, atunci când are loc Luna Plină în zodia Vărsător, un careu în T pe semne fixe (Lună – Uranus – Soare). Unii vor ajunge la divorț, alții se vor separa punând punct definitiv unor situații neclare, apăsătoare care durau, poate, de mult timp.
          În prima parte a lunii iunie se poate vorbi despre schimbări care vizează o relație sentimentală în care ești deja implicat sau ai ocazia de a întâlni o persoană de sex opus care să joace un rol important în viața ta putând considera că este vorba despre o întâlnire de destin. Eclipsa de Soare din casa iubirii (în zodia Săgetător), din data de 14 decembrie, poate veni cu șansa unui nou început fiind mult mai centrat pe nevoile afective, pe dorința de stabilitate în plan sentimental. Nu este exclus ca o relație începută acum să îți dea sentimentul că ai găsit perechea și implicit ajungi la oficializarea relației.
          Intrarea lui Jupiter în zodia Vărsător, în data de 19 decembrie, îți poate aduce șansa de a întâlni persoana potrivită alături de care vrei să pornești la drum în viață, să îți întemeiezi o familie. Pentru cei căsătoriți urmează o perioadă în care  aveți ocazia să concepeți un copil. Relația cu partenerul de viață, alianțele și legăturile cu ceilalți devin un sector important în viața ta.
         Perioade favorabile pentru cei care încă nu și-au găsit iubirea și vor neapărat să dea startul unei noi relații sunt: ianuarie, a doua parte a lunilor mai și iunie, a doua parte a lunii decembrie.
          În  a doua parte a lunii decembrie, există șansa de a da startul unei relații de  lungă durată, eventual să oficializezi o relație cu o persoană cu diferență de vârstă semnificativă.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă                
          Urmează un an în care se anunță efort, răbdare, tact, curaj, ambiție, conștiinciozitate, susținere din partea unor superiori dar și dorința de a acumula multe informații noi, de a concretiza ideile ingenioase. În primele două luni ești ferm hotărât să pui în practică proiecte ambițioase, originale concentrându-te pe o direcție clară. Se poate vorbi despre șansa de a obține tot felul de favoruri profesionale, susținere din partea superiorilor, călătorii peste hotare, urmarea unor cursuri de perfecționare care te vor ajuta să ocupi un post mai bine plătit. Este șansa ta de a da startul unor proiecte la care lucrezi de ceva timp.
          Saturn în conjuncție cu Pluton (12 ianuarie), Jupiter în conjuncție cu Pluton (4 aprilie, 30 iunie, ambele planete aflate în mers retrograd, 12 noiembrie, în semnul Capricorn) poate aduce restricții, limitări legate de locul de muncă, de sănătate, dar și o profundă nevoie de transformare, necesitatea de a găsi o cale de echilibru între nevoile care țin de casă, familie și cele de carieră. Ai o atitudine mult mai responsabilă, dedicată scopului de atins dând dovadă de conștiinciozitate, ești capabil să duci treburile până la capăt, oricât de greu ar fi. Dacă încă nu ți-ai găsit un loc de muncă, ai ocazia să găsești acum un job prin intermediul căruia să redescoperi anumite abilități care păreau a fi uitate, să aprofundezi cu mai mult discernământ anumite informații, cunoștințe potrivite pentru profesia pe care o desfășori.
          În a prima parte a lunii februarie ai șansa de a primi o sponsorizare, aprobarea unor fonduri pentru a fii ajutat să lansezi un proiect profesional menit să îți aducă rezultate deosebite pe termen îndelungat. Va trebui să fii mult mai prudent la contractele pe care le semnezi, la documentele, actele oficiale cu care lucrezi, la eventuale taxe și impozite pe care le ai de plătit, îndeosebi în intervalul 17 februarie – 4 martie.
          În perioada 13 mai – 28 iunie poate fi șansa de a primi bani prin intermediul celorlalți, fie că este vorba despre o mărire de salariu a partenerului de viață, câștigarea unui proces prin care îți revin bani, fie rezolvi anumite probleme legate de un împrumut bancar sau primești o refinanțare mult mai avantajoasă.
          În perioadele 28 iunie – 10 septembrie, 14 noiembrie – 31 decembrie este posibil să călătorești pe alte meleaguri încercând să găsești noi colaboratori care să te susțină în concretizarea ideilor tale. În intervalul 10 septembrie – 14 noiembrie va trebui să fii mult mai prudent, îndeosebi dacă este vorba despre încheierea unui contract de muncă în străinătate. Te poți aștepta la tot felul de suprize neplăcute, probleme venite din partea unor colegi, certuri, dorințe de răzbunare, accident de muncă, accident cu ocazia unei călătorii în interes de serviciu. Nu este exclus să renunți brusc la un contract de muncă în străinătate sau în cadrul unei firme cu capital străin.
          În prima parte a acestui an ai ocazia să demarezi acțiuni profesionale sau faci o schimbare care te favorizează din punct de vedere financiar având ocazia să te perfecționezi, să primești susținere din partea unor șefi pentru a fi promovat.
          Fii prudent în lunile august, septembrie și octombrie, atunci când există riscul de a renunța la un job care te solicită peste măsură, deși îți aduce stabilitate financiară. Nu este cazul să te lași  condus de ego, de orgolii prostești, doar pentru că te enervează un șef. Este posibil să sacrifici anumite relații de colaborare punând, mai presus de orice, propriul interes.
          În perioadele: 17 februarie – 10 martie; 18 iunie – 17 iulie; 14 octombrie – 3 noiembrie va trebui să fii mult mai atent la eventualele contracte pe care vrei să le semnezi, la tot ce ține de bani, acte, documente oficiale, deciziile pe care vrei să le iei, vis-a-vis de bani întrucât ești predispus la pierderi, cheltuieli nesăbuite.
          În a doua parte a lunii ianuarie și  în prima parte a  lunii octombrie se poate vorbi despre șansa de a primi banii de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini anumite proiecte personale sau pur și simplu pentru a călători, relaxa alături de cei dragi.
          În intervalul 13 mai – 25 iunie este momentul potrivit să îți revizuiești anumite proiecte, idealuri care vizează cariera, noi posiblități de a te relansa în cadrul unui grup, o asociație, apare șansa de a relua legătura cu persoane influente din trecut. Poate fi și ocazia de a vedea care sunt, de fapt, adevăratele interese ale unor amici care se pare că vor să se foloseacă de imaginea și valoarea ta în societate.
          Intrarea lui Jupiter în casa a VII-a, din data de 19 decembrie, îți poate aduce noi oportunități de colaborare, startul unor asocieri, oficializarea unor relații de afaceri existente. Sunt favorizate câștigurile care vin din investiții dar și de pe urma partenerului de viață sau de pe urma unei afaceri, colaborări. Nu vor lipsi însă concurenții, provocările venite din partea unor colegi care vor încerca să te destabilizeze, să te îndepărteze de la împlinirea unui obiectiv profesional important, îndeosebi în perioadele: a doua parte a lunii aprilie, prima parte a lunii iulie, în luna august, prima parte a lunii septembrie. Sunt perioade în care merită să te implici în orice acțiune în care este nevoie de efort, ambiție, curaj, asumarea de responsabilități, tocmai pentru a reuși să obții ceea ce ți-ai propus.
          Prima parte a anului se va dovedi foarte solicitantă la locul de muncă fiind pus în situația de a face față unor termene limită confruntându-te cu tot felul de restricții, răsturnări de situație, avertismente. Este necesar să fii mult mai prudent în ceea ce privește colaborările și relația cu colegii de muncă. Totul este să nu acționezi sub impulsul de moment, până când nu verifici toate datele problemei cu care te confrunți.
          În a doua parte a acestui an, încet dar sigur, începi să vezi cum stau lucrurile în mediul de lucru. Ceea ce ai acumulat în plan profesional te ajută să culegi roade sub formă de recompense financiare, mărire de salariu, obținerea de prime, recunoașterea valorii tale. Te remarci prin creativitate, inventivitate, originalitate, forță de muncă fizică și intelectuală, arme suficient de puterncie pentru a fi un adevărat lider în mediul de lucru.

3D Character and Success

Sănătate                     
          În primele trei luni ale anului se accentuează stările de epuizare nervoasă și fizică, probleme de sănătate care implică oasele, pielea, articulațiile, dinții, părul. Se recomandă abordarea unui stil de viață sănătos, o dietă corespunzătoare și nu în ultimul rând practicarea unor exerciții fizice, ieșirea în aer liber, adoptarea unui stil de viață echilibrat.
          În intervalul 2 iulie – 29 septembrie este posibil să revină probleme de sănătate care se cer a fi remediate cât mai urgent. Se impune schimbarea regimului alimentar, evitarea grăsimilor, a stresului, a muncii intelectuale și fizice excesive. Poate fi nevoie să apelezi la suplimente alimentare, mai ales la cele care aduc un aport de vitamine.
            În perioada 18 iunie – 17 iulie este posibil să obosești mult mai repede, atunci când depui efort fizic și/sau intelectual, ești nevoit să reiei anumite analize medicale. Eventualele simptome  de boală trebuie tratate cu seriozitate. De evitat practicarea sporturilor extreme, îndeosebi în luna iulie, atunci când ești predispus la fracturi, entorse, accidente, lovituri în zona capului, probleme oculare. Va trebui să acorzi o atenție deosebită cu ocazia călătoriilor pe distanțe lungi, eventual în străinătate, întrucât ești predispus la accidente, răniri, lovituri, infecții. 
           Este o perioadă în care munca excesivă, starea de încordare, de agitație te predispune la slăbirea sistemului imunitar fiind absolut necesar să găsești noi metode de tratament, un nou regim alimentar și de viață. Este un an în care pot apărea probleme de sănătate care țin de ficat, oase (în special coloana vertebrală), probleme cu dantura, nevralgii, probleme ale pielii (iritații, insolații, răniri). Este foarte important să te relaxezi, să te detașezi de problemele cotidiene încercând să fii în comuniune cu natura, să găsești resursele necesare pentru a te revigora.
În ultima lună a acestui an începi să te revigorezi, simți că îți revine energia fizică, ai mai multă putere de concentrare la locul de muncă, reușești să finalizezi mult mai repede anumite activități.