Horoscop anual 2020, Gemeni

Horoscop anual 2020, Gemeni
               
             „Percepţia ta despre tine însuţi este tot ceea ce contează. Ea îţi conturează gândirea, îţi determină emoţiile şi atitudinea în faţa vieţii.” Ursula Yvonne Sandner
            Pentru zodia Gemeni se anunță un an în care ai ocazia să treci de la o extremă la alta, în plan personal și relațional, putând avea loc schimbări decisive de direcție, răsturnări de situație în plan amoros menite să te determine să iei o decizie fermă, fie că este vorba despre carieră, fie de relația cu sexul opus. Este un an în care te confrunți cu tot felul de frici, aceea de a nu fi îndepărtat din mediul, grupul din care faci parte, teama de a nu pierde pe cineva drag. Ai ocazia să treci prin transformări profunde dar care te vor face un om mai puternic, mai stăpân pe tine.
            Aglomerarea de planete din semnul Capricorn, (pentru tine casa a VIII-a, a transformării, regenerării, a taxelor, resurselor comune, a intimității, sexualității, a moștenirilor, datoriilor) sunt: Jupiter (până în data de 19 decembrie), Saturn (1 ianuarie – 22 martie, 2 iulie – 17 decembrie), Nodul Sud Lunar (1 ianuarie – 5 mai), Pluton și Marte (16 februarie – 30 martie), Mercur (1 – 16 ianuarie, 21 – 31 decembrie), Soare (1 – 20 ianuarie, 21-31 decembrie), Eclipsa de Lună în Capricorn din 5 iulie. Conjuncțiile din zodia Capricorn sunt: Saturn – Pluton (1 – 24 ianuarie), Jupiter conjuncție Pluton (27 martie – 15 aprilie, 19 iunie – 10 iulie), Jupiter conjuncție Saturn (21 decembrie 2020). Acestea sunt aspecte destul de puternice care pot declanșa o adevărată metamorfoză a ființei tale, răsturnări de situație care îți vor da sentimentul că viața ta este complet răvășită. Aceste tranzite pot avea un impact emoțional major, cu conotații karmice. Se poate vorbi acum despre schimbări și/sau finaluri de drum, probe de destin, incidente neprevăzute sau achitarea unor datorii karmice. Saturn vine în ajutorul tău pentru a descoperi ceea ce este în sufletul tău, ce anume ai nevoie pentru a înțelege și vindeca.
          Mercur, guvernatorul zodiei tale, retrogradează în acest an în zodiile: Pești (17 februarie – 4 martie), Vărsător (4 – 10 martie), Rac (18 iunie – 17 iulie), Scorpion (14 – 28 octombrie), Balanță (28 octombrie – 3 noiembrie). În aceste perioade va trebui să fii mult mai prudent la ceea ce semnezi, la deciziile pe care le iei, fie că este vorba despre relația de mariaj, fie că vrei să dai startul unui parteneriat sau pur și simplu vrei să semnezi un contract de la care ai mari așteptări. Nu este un an benefic pentru a da startul unei relații de mariaj, îndeosebi în prima parte a perioadei.
          Cu Neptun în casa carierei de câțiva ani ești într-o continuă luptă cu propria persoană simțind, intuind că poți obține mai mult decât ai, că nu te ridici la înălțimea așteptărilor celorlalți. Neptun retrogradează în intervalul 23 iunie – 29 noiembrie ceea ce îți cere să fii mult mai atent la ofertele de lucru sau de colaborare în plan profesional. Este vorba despre o perioadă destul de confuză în care reușești cu greu să vezi dincolo de aparențe ceea ce te predispune la iluzii, dezamăgiri, trădări, tergiversări. Pot fi aduse la suprafață aspecte mai puțin plăcute fiind momentul de găsire a unor răspunsuri despre ce ai vrea, de fapt, să faci și nu ai făcut până acum, în domeniul profesional.
          Intrarea lui Saturn în zodia Vărsător, în casa a IX-a (a înțelepciunii și progresului, a călătoriilor lungi, studiile superioare, relația cu străinătatea, filosofia și religia), din data de 22 martie și până pe 11 mai te determină să te gândești cum să dezvolți relații de prietenie mult mai serioase care să te ajute să te dezvolți ca individ, să ai ce învăța de la celălalt. Nu mai vrei să pierzi timpul cu oricine, vrei să înveți, să studiezi, să stabilești relații de prietenie cu persoane de altă naționalitate, cultură. Poate fi șansa de a te înscrie la cursuri care te vor ajuta să îți schimbi filosofia de viață. Poate fi șansa de a întâlni un ghid care să îți călăuzează pașii pe o direcție mult mai clară, în ceea ce privește spiritualitatea, religia. În intervalul 11 mai – 2 iulie, cât timp retrogradează Saturn în zodia Vărsător, se pare că vrei să te întorci în locuri îndepărtate unde nu ai mai fost de mult timp, poate fi vorba de reîntâlnirea cu persoane de altă naționalitate sau pur și simplu te hotărăști să reiei anumite cursuri de perfecționare, studii universitare pe care le-ai abandonat din diferite motive.
          În data de 5 iulie are loc o eclipsă de Lună prin penumbră în semnul Capricorn ceea ce ar putea să aducă la lumină anumite secrete care vizează o relație intimă sau banii partenerului de viață, o moștenire, sau pur și simplu te simți pregătit să dai un nou sens unei relații în care ești deja implicat.
         Marte retrogradează în zodia Berbec (casa a XI-a pentru Gemeni) în intervalul 10 septembrie – 14 noiembrie ceea ce te forțează oarecum să acționezi, atunci când vine vorba despre prieteni, proiecte, idealuri fiind o perioadă destul de solicitantă în care ajungi foarte ușor să iei decizii bruște, poți renunța la anumite relații de prietenie. Totul este să nu te enervezi prea tare, atunci când te simți nedreptățit și să accepți că oamenii sunt cu bune și mai puțin bune.
                În acest an, chiar dacă ai momente în care te simți învins, vei avea ocazia să constați că ai suficientă forță pentru a renaște din propria cenușă, asemeni păsării Phoenix!

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional       
          În aceast an este recomandat să acorzi mai multă atenție nevoilor tale sufletești, modului în care ți se răspunde nevoii de a fi iubit dar și de a iubi, fără să consideri că ceri prea mult, fie de la partenerul de viață, fie că este vorba de persoana iubită. Este o perioadă în care ai nevoie de susținere morală dar și financiară din partea partenerului de viață. Poate fi șansa de a porni un proiect comun, alături de persoana iubită sau pentru a reveni la o relație din trecut considerând că merită să îi acorzi sau să îți mai acorzi o șansă.
          În acest an casa a VIII-a este foarte aglomerată cu planete, inslusiv cu Nodul Sud Lunar (karma). Jupiter (până în data de 19 decembrie) vine și el cu multe promisiuni, dorința de a concretiza un vis, o dorință astfel că ești predispus la implicarea într-o relație intimă cu o persoană de sex opus din mediul tău de lucru sau o persoană pe care o cunoști cu ocazia unor deplasări în interes de serviciu.   
          În perioadele de retrogradare ale lui Mercur: 17 februarie – 4 martie, în semnul Pești; 4 martie – 10 martie, în zodia Vărsător; 18 iunie – 17 iulie, în semnul Rac; 14 – 28 octombrie, în zodia Scorpion; 28 octombrie – 3 noiembrie, în semnul Balanță va trebui să fii mult mai atent la modul în care comunici cu partenerul de viață. Pot fi o perioade ale confuziilor, neînțelegerilor și a reproșurilor legate de anumite acțiuni derulate în trecut. Sunt perioade bune pentru a reexamina eventualele probleme din cadrul relației de mariaj, pentru a relua conversații cu un fost partener sau chiar pentru a intra în posesia unor secrete, vis-a-vis de partenerul de viață sau persoana iubită.
            În perioada 13 mai – 25 iunie, perioada de retrogradare a lui Venus în zodia Gemeni (Venus guvernează casa a V-a dar și a XII-a, pentru zodia Gemeni), ai ocazia, fie să revii la un fost partener de viață sau reiei o relație de iubire cu cineva din trecut, te implici într-o relație extraconjugală,  ceea ce ar putea să destabilizeze relația de cuplu. Este posibil să treci de la starea de romantism, pasiune și visare, la sentimentul de neputință, nu ști ce vrei, pe cine să păstrezi, la cine să renunți, atunci când vine vorba despre dragoste. Ai tendința să fii superficial în relația de dragoste, promiți multe și nu concretizezi mai nimic. Nu este o perioadă favorabilă pentru a da startul unei relații de mariaj sau pentru a avea prea mari așteptări, atunci când vine vorba despre o relație de dragoste.
            Odată cu intrarea Nodului Nord Lunar în zodia ta (din data de 5 mai) se anunță schimbări semnificative în ceea ce privește relația de cuplu și propria persoană. Eclipsa de Lună în zodia Săgetător (casa a VII-a),  din data de 5 iunie, dar și Eclipsa de Lună din semnul Gemeni (casa I-a), din data de 30 noiembrie, eclipsa totală de Soare din zodia Săgetător (casa a VII-a), din data de 14 decembrie  sunt evenimente care anunță momente nu tocmai grozave în viața relațională. Pot fi momente de cotitură, de renunțare sau întâlniri de Destin, evenimente care te pot lua prin surprindere, simți că viața este mai mult decât momentul prezent și că, pentru a primi, este absolut necesar să înveți să ierți, să dăruiești și să iubești. Se anunță perioade de transformare în cadrul relației de cuplu dar și de reconfigurare a propriului mod de a fi și gândi.
            Va trebui să acorzi o atenție specială relației de iubire în intervalul 28 octombrie – 3  noiembrie, atunci când Mercur se află în mers aparent retrograd  prin casa a V-a, în zodia Balanță,  și aduce o energie care va amplifica manifestarea pătimașă a sentimentelor, dragostei, romantismului, ești dornic să retrăiești anumite emoții, pasiuni alături de o iubire din trecut ce revine acum în viața ta. Imprevizibilul, iresponsabilitatea și riscul pot deveni armele cu care această energie a lui Mercur în mers retrograd te poate afecta în plan sentimental, cu atât mai mult cu cât, în preajma datei de 10 noiembrie, se perfectează și opoziția dintre Venus (în semnul Balanță) și Marte retrograd (din zodia Berbec) ceea ce anunță lucruri nu prea bune în plan sentimental.   
         Perioade cu adevărat pasionale, demne de a da startul unei relații de dragoste plină de afecțiune, romantism se preconizează a fi: 27 martie – 14 aprilie; 20 iunie – 8 iulie; 1 – 20 noiembrie.
În lunile iunie, prima parte a lunii iulie precum și în perioada 28 octombrie – 10 noiembrie este bine să privești cu oarecare circumspecție o eventuală relație de dragoste care îți dă târcoale fiind o perioade nepotrivite pentru un nou început în plan amoros sau pentru a da startul unei relații de mariaj.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă          
          În acest an ai ocazia să găsești susținerea de care ai nevoie în plan profesional. Tot ce ai de făcut este să nu îți creezi iluzii, ci să rămâi ancorat în concret, să îți vezi propriile limite și să accepți că întotdeauna mai ai ceva nou de învățat. Este posibil să te confrunți și cu perioade de epuizare fizică și psihică, să ajungi la extreme și să spui: „Nu mai pot!” Echilibrul ți-l găsești în propria ființă, dăruind, continuând să înveți, să fii deschis la nou.
             Este un an în care sunt favorizate parteneriatele, exceptând perioadele de retrogradare ale lui Mercur (17 februarie – 4 martie, în semnul Pești; 4 martie – 10 martie, în zodia Vărsător; 18 iunie – 17 iulie, în semnul Rac; 14 – 28 octombrie, în zodia Scorpion; 28 octombrie – 3 noiembrie, în semnul Balanță) și a planetei Venus (13 mai – 25 iunie) care va retrograda în zodia ta aducându-ți în vedere necesitatea de a schimba propria atitudine în relația cu ceilalți, sunt aduse la suprafață probleme datorate, în mare parte, dușmanilor ascunși care vor cu orice chip să te denigreze, îndeosebi în a doua parte a lunii mai și luna iunie. Tot în aceaste perioade este recomandat să nu te grăbești să semnezi documente oficiale, să accepți vreun contract de muncă sau să faci o schimbare importantă de direcție în plan profesional.
          Jupiter și Neptun aflate în aspect armonios pe casele VIII-X (banii veniți prin intermediul celorlalți, din asocieri, moșteniri și carieră), în lunile februarie, iulie și octombrie anunță oportunități de progres în carieră, șansa de a obține banii de care ai nevoie pentru a demara o afacere personală, ocazia de a concretiza un proiect profesional ambițios menit să îți aducă câștiguri pe termen îndelungat.
          Nu sunt deloc de neglijat aspectele care țin de eclipsele din zodia Rac (casa a II-a, casa banilor din muncă proprie) din data de 10 ianuarie (eclipsa de Lună din semnul Rac) și din 21 iunie (eclipsa de Soare din zodia Rac) ceea ce aduce în vedere necesitatea de a fi mult mai precaut, atunci când vine vorba despre bani, putând apărea schimbări neașteptate care vizează salariul. Este posibil să te decizi să faci unele schimbări legate de contractul de muncă, vrei să cotizezi mai mult la pensii, ești mult mai preocupat de tot ceea ce înseamnă câștiguri financiare.
         Perioade favorabile în plan profesional, atunci când se preconizează o eventuală avansare, obținerea unui job mai bine plătit, oportunități de a dezvolta o afacere personală sunt la jumătatea lunii ianuarie, în prima parte a lunii aprilie dar și la sfârșitul lunii iunie precum și în prima parte a lunii noiembrie. Totul depinde de modul în care acționezi fiind deosebit de important să apelezi la calm, diplomație, să fii un bun negociator și să acționezi cu precauție, atunci când observi că ceilalți încearcă să te destabilizeze, din punct de vedere psihic-emoțional. Ai toate șansele de partea ta, cât timp te mobilizezi pentru a profita de șansele care vin, în plan profesional.
          Domeniul financiar cunoaște o creștere importantă prin intermediul altor persoane, fie te bucuri de primirea unei moșteniri, de primirea unor bani în urma câștigării unui proces sau ai ocazia să obții un loc de muncă mai bine plătit. Se pot rezolva cu succes eventuale probleme de natură juridică sau ai șansa de a reintra în posesia unor bunuri, a unor bani care păreau a fi pierduți definitiv. Ai ocazia să te bucuri de susținere financiară venită din partea partenerului de viață, accesezi fonduri, primești sponsorizări, obții un credit bancar avantajos. Fii mult mai prudent în perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Capricorn (14 mai – 13 septembrie), un interval de timp când se fac reevaluări ale  unor probleme legate de bani, aflarea unor secrete ce vizează o eventuală moștenire sau credit bancar, despre banii partenerului de viață. Este posibil să te confrunți cu tot felul de blocaje, pierderi în tot ceea ce ține de bani câștigați în urma unor compromisuri, probleme în obținerea unui credit bancar, îndeosebi în lunile septembrie și octombrie. Mare atenție la problemele venite din partea unor prieteni! Nu te grăbi să dai bani cu împrumut sau să te împrumuți de la prieteni. Pot apărea tot felul de probleme legate de un proiect profesional sau în relația cu colegii de muncă având ca subiect principal banii.  
Lunile favorabile pentru a face schimbări favorabile în carieră sunt:  ianuarie, prima parte a lunii februarie, aprilie, iulie, noiembrie și decembrie.
          Anul acesta chiar ai ocazia să culegi roadele muncii tale depuse de-a lungul multor ani. Este un an în care ai ocazia să renunți la anumite colaborări pentru a face loc altor parteneriate sau pentru a concretiza proiecte, mult mai avantajoase, din punct de vedere material.

3D Character and Success

Sănătate                   
          Chiar dacă te confrunți cu anumite probleme de sănătate pe parcursul acestui an se pare că ai șansa să revii mult mai rapid la starea optimă adoptând un stil de viață sănătos. Ești supus la tot felul de tensiuni interioare, la schimbări radicale ale stilului de muncă, de viață având șansa de a te ocupa mai mult de propria persoană.
          În prima parte a lunii aprilie va trebui să fii mult mai prudent, dacă ai de făcut deplasări pe distanțe lungi întrucât ești predispus la accidente, probleme cu care te confrunți pe parcursul unei deplasări, excursii.
          Se cere prudență deosebită în ceea ce privește eventuale probleme care țin de rinichi, vezica urinară, glande suprarenale, îndeosebi în intervalul 13 mai – 25 iunie. Nu sunt deloc de neglijat virozele, probleme ale căilor respiratorii, în intervalul 17 februarie – 4 martie, atunci când se cere să fii mult mai prudent în ceea ce privește alimentația.
           În lunile septembrie și octombrie este posibil să te confrunți cu probleme ale ficatului, pancreasului, probleme care vizează zona capului, încheieturile, dureri lombare, probleme legate de circulația sângelui, infecții.
         Va trebui să acorzi o atenție specială eventualelor probleme care țin de căile respiratorii, există predispoziția la infecții, viroze, probleme cu plămânii, îndeosebi în intervalul 14 – 28 octombrie.
          Finalul de an te găsește plin de energie, cu chef de viață având ocazia să apelezi la terapii alternative, în cazul în care te confrunți cu eventuale probleme de sănătate. Este timpul să renunți la obiceiurile alimentare nesănătoase, să adopți o atitudine mult mai optimistă, încrezătoare care poate să te ajute să te revigorezi, din punct de vedere psihic-emoțional dar și fizic.