Horoscop anual 2020, Fecioară

Horoscop anual 2020, Fecioară
           
           Fă astăzi ceea ce îți dorești pentru mâine.” Robert Kiyosaki
            În acest an ai șansa să îți revizuiești atitudinea, vis-a-vis de dragoste, copii, creativitate, hobby, investițiile pe care le faci. Este momentul să arăți celorlalți ceea ce poți să creezi, modul în care folosești abilitățile și talentele de care dispui, în sensul creșterii personale dar și în plan socio-profesional. Este o perioadă în care îți redefinești principiile care țin de dragoste, relația cu propriul copil, educația acestuia descoperind noi modalități de a petrece în mod mult mai constructiv timpul liber de care dispui.
        Mercur, guvernatorul zodiei tale, retrogradează în zodiile: Pești, 17 februarie – 4 martie; Văsător, 4 – 10 martie; Rac, 18 iunie – 12 iulie; Scorpion, 14 – 28 octombrie; Balanță: 28 octombrie – 3 noiembrie. Este vorba despre perioade în care se cere mai multă prudență în relația cu ceilalți oameni, la deciziile pe care le iei, modul în care îți exprimi punctul de vedere. Poate fi vorba și despre reconfigurări, regăsiri, reîntâlniri, reluarea unor discuții care vizează parteneriate, asocieri, aspecte din domeniul socio-profesional, relațiile de prietenie, idealurile.
            În intervalul 28 iunie – 31 decembrie, cât timp tranzitează Marte zodia Berbec, casa a VIII-a pentru nativii Fecioară (casa transformării, a sexualității, moștenirilor, taxe și impozite), antrenează energiile de natură sexuală sau intimă, în special legate de subconștient sau tot ce este tabu. Îți dorești să descoperi ce se află dincolo de aparențe, ai ocazia să intri în posesia unor secrete care îți vor răscoli oarecum viața. Ai ocazia să primești bani prin intermediul altora dar cum vin, așa se și duc. În perioada de retrogradare a lui Marte în semnul Berbec (10 septembrie – 14 noiembrie) pot reapărea în viața ta foști iubiți, aspecte care vizează finanțele, plata unor taxe, impozite un eventual proces nefinalizat, aspecte care țin de o moștenire, partaj. Este o perioadă destul de lungă în care preocuparea principală se pare că sunt banii din alte surse sau dorința de a identifica noi posibilități de a obține venituri suplimentare.
           Cu Jupiter (până în data de 19 decembrie), Saturn (retrograd 2 iulie-  29 septembrie; în mers direct: 29 septembrie – 17 decembrie), Pluton, Nodul Sud Lunar (până în data de 5 mai) în zodia Capricorn, în casa distracțiilor, iubirii, a creativității, copiilor, hobbyurilor pentru tine ca și nativ al zodiei Fecioară, se poate spune că acorzi mai multă atenție educației propriului copil fiind mult mai organizat, atent la detalii putându-te confrunta însă cu anumite obstacole, limitări dar pe care vei reuși să le depășești cu bine. Iei mult mai în serios relația de dragoste preferând să ai alături de tine persoana care să fie pe aceeași „lungime de undă” cu tine, din punct de vedere intelectual și sentimental, preferând să eviți relații superficiale. Nu puține vor fi lecțiile de viață ce vizează dragostea, modul în care oferi și primești iubirea. Prezența lui Uranus în semnul  Taur, pentru tine în casa astrologică a studiilor superioare, a călătoriilor îndepărtate, continuă să îți aducă evenimente surpriză legate de călătorii, studiile superioare, schimbări necesare și care te vor propulsa pe o nouă treaptă, din punct de vedere intelectual și profesional. Nu este ușor dar provocările care vin te ambiționează, te forțează să te mobilizezi în situațiile critice și să iei deciziile potrivite. Reușești să îți împlinești ambițiile care vizează studiile, călătoriile îndepărtate, cu atât mai mult cu cât Uranus este bine aspectat de planetele din zodia Capricorn.   
         Eclipsa de Soare din semnul Rac, din data de 21 iunie, te invită să îți reformulezi așteptările pe care le ai de la prieteni, idealurile, proiectele de viitor, relația cu grupurile, organizația din care faci parte. Poate fi o nouă perioadă de relansare a unor proiecte care se vor dovedi mult mai favorabile pentru tine. Este momentul să îți dai seama de valoarea unei relații de prietenie, ceea ce îți este sau nu de folos în cadrul unei relații de prietenie, dacă merită să dedici timpul și energia în cadrul unui grup, organizație. Tot acum se poate vorbi despre șansa inițierii unei relații de prietenie care va juca un rol important în viața ta.
        Eclipsa de Lună din semnul Capricorn, din data de 5 iulie, poate aduce schimbări semnificative care țin de viața sentimentală, relația cu propriul copil dar și hobby, creativitate. Este o perioadă în care devine foarte important să te cercetezi cu adevărat, să te înțelegi, să te descoperi având șansa să îți reformulezi viața prin intermediul iubirii, te descoperi în profunzime sacrificând ceva acum pentru o viață mai bună. Fii atent la ceea ce se ascunde în spatele unor evenimente acordând o mai mare atenție lucrurilor ascunse fiind însă discret, fără să riști nimic. Explorează-ți ființa, canalizează-ți energia într-o direcție favorabilă progresului personal, fii pregătit să renaști, mai bun și mai puternic.  
        Eclipsa de Soare din zodia Săgetător, din data de 14 decembrie, energizează tot ceea ce ține de casă, familie, trecut, locurile natale, mamă, familie. Pot apărea noi posibilități de a schimba locuința, de a renova propria casă sau de a cumpăra o casă, o nouă proprietate. Această eclipsă îți poate aduce partenerul la care visezi de mult timp, poți întemeia o familie, poți emigra prinzând rădăcini în altă țară.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional             
          În acest an se va resimți, în mod profund, nevoia de transformare a relației de cuplu existentă, cauți noi modalități de a petrece mai mult timp împreună, de a vă distra și chiar de a concepe un copil. În această perioadă parcă îți dorești mai mult să fii aproape de familie, de copii, să te bucuri de prezența celor dragi, să aduci unele modificări în propria locuință, să pui la treabă imaginația, creativitatea pentru a face propria locuință un loc mai plăcut, mai frumos.
            În ceea ce privește iubirea ești predispus la  o atitudine extremă în relația de dragoste, poți lua oarecum prin surprindere persoana iubită. Este un an în care treci prin evenimente profund transformatoare, revelatoare deschizând noi perspective de evoluție, de redescoperire a ceea ce vrei, de fapt, dintr-o relație de iubire. Cu Saturn în semnul Capricorn, casa iubirii pentru tine, poți ajunge să resimți relația de dragoste mai mult ca pe o responsabilitate, decât ca pe o bucurie de a iubi. Atât Saturn, Pluton, Jupiter cât și Nodul Sud Lunar (până în data de 5 mai) te forțează oarecum să treci prin tot felul de transfmrări, reconfigurări, să lași în urmă ceea ce nu ți s-a părut benefic pentru relația cu persoana iubită și să adopți o atitudine mult mai benefică pentru tine. Se cere mai multă seriozitate, maturitate, prudență, atenție la ce se vrea de la tine într-o relație de iubire. Te poți aștepta la câteva teste majore, în plan amoros, îndeosebi în preajma datei de 5 iulie (eclipsa de Lună în semnul Capricorn) când, fie iei decizia de a renunța la o relație de amor, fie alegi să nu te mai victimizezi și renunți definitiv la o relație din trecut care ți-a creat doar suferință. Simți nevoia de a fi iubit dar și teama de a nu fi trădat, se poate instala o oarecare stare de răceală între tine și persoana iubită. Nu este exclus să descoperi că vrei cu totul altceva, în plan sentimental.
            O perioadă în care ai ocazia să reiei o relație de cuplu, să încerci o reîmpăcare cu un fost partener sau vrei să reașezi lucrurile în relația de mariaj purtând  discuții intense cu partenerul de viață este între 20 iunie și 10 iulie. Nu este bine să dai acum startul unei relații de cuplu întrucât există riscul ca această relație să se rupă sau să nu se ridice la înălțimea așteptărilor tale. Perioade favorabile pentru a da startul unei relații de dragoste de lungă durată sunt: în prima parte a lunii februarie, 22- 30 octombrie, în a doua parte a lunii decembrie.
            Prezența lui Venus în zodia ta (2 – 28 octombrie) poate fi considerat un cadou frumos de iubire, armonie, afecțiune, romantism în relația de cuplu sau pentru a da startul unei relații de dragoste. Te concentrezi mai mult asupra relației cu partenerul de viață și a nevoilor tale sentimentale. Vrei mai mult, vrei altceva gândindu-te că întotdeauna se poate și mai bine.
            În intervalul 13 mai – 28 iunie, cu Marte din zodia Pești, se pare că partenerul de viață nu are răbdare cu tine fiind mai tot timpul nemulțumit de ceva, venind cu tot felul de pretenții, care mai de care mai ciudate, obositoare. Se poate ajunge la contraziceri, certuri din lucruri aparent lipsite de importanță. Este posibil să ai sentimentul că ești neglijat sau că nu ești ajutat să duci la bun sfârșit un proiect comun, o afacere și că doar tu „tragi la căruță”. Te implici mai mult în treburile celuilalt, ajuți iar la sfârșit nu ți se recunosc meritele.
            Tranzitul planetei Venus prin casa a X-a, în intervalul 3 aprilie – 7 august, cu perioadă de retrogradare între 13 mai și 25 iunie, îți poate aduce șansa de a te îndrăgosti sau reîndrăgosti de un șef, o persoană de sex opus cu funcție de răspundere. Ai ocazia să fii susținut pentru a obține un job mult mai avantajos pentru tine. Atenție însă în perioada de retrogradare a lui Venus în semnul Gemeni (13 mai – 25 iunie), atunci când pot fi aduse la suprafață compromisuri care vizează cariera, defăimări, trădări ce ar putea să afecteze imaginea ta socio-profesională.
            Prezența lui Marte în semnul Berbec (în casa morții și a renașterii, a sexului, a moștenirilor), care va sta destul de mult în acest an în zona dedicată relației intime (în intervalul 28 iunie – 31 decembrie, cu perioadă de retrogradare 10 septembrie – 14 noiembrie), va amplifica și mai mult sentimentele, dorințele, pasiunea, investești energie în relația de iubire, există predispoziția de a te reîntoarce la relație de iubire veche sau de a da startul unei relații extraconjugale, îndeosebi în perioada 6 septembrie – 2 octombrie. Dacă viața ta sentimentală trecea deja printr-o perioadă dificilă, acum este ocazia de a revizui legăturile romantice sau de a descoperi ce anume vrei în plan amoros.  
            În intervalul 17 februarie – 14 martie relația de cuplu trece printr-o perioadă de tensiune, tot felul de acuzații, mai mult sau mai puțin fondate. Starea de nemulțumire iese tot mai pregnant la suprafață având ocazia să descoperi aspecte care vizează relația de cuplu. Există riscul să rupi o relație de dragoste, îndeosebi la jumătatea lunii august dar și în preajma datei de 8 septembrie. Poate fi vorba despre o probă de încercare doar spre sfârșitul anului putându-se restabili liniștea în viața ta sentimentală.
            Căsnicia este pe un teren bun, cu ceva şanse ca, în a doua parte a lunii ianuarie, la mijlocul lunii iunie și în luna octombrie, să dai startul unor noi proiecte în care te implici alături de partenerul de viață, îți iei un nou avânt, pui pe primul plan armonia, înțelegerea, iertarea. Dacă te mobilizezi serios implicându-te trup și suflet în relație, ca doi buni prieteni, la bine şi la greu, egali, la fel de dedicaţi, ceea ce decideți la jumătatea lunii iunie are mari şanse să devină realitate, spre binele relaţiei voastre.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă         
          Este un an intens în care se cere o serioasă reevaluare a relației cu șefii dar și colaboratorii, colegii. Este momentul să te implici mai mult în mediul de lucru, să accepți părerile și experiența profesională a celor mai în vârstă. Poate fi șansa de  primi sponsorizările, susținerea financiară de care ai nevoie pentru a da startul unei afaceri pe cont propriu. Nu exagera însă cu cheltuielile financiare, îndeosebi în a doua parte a anului.
            A doua parte a lunii februarie se poate dovedi favorabilă pentru dezvoltarea unor relații de afaceri, parteneriat, pentru noi asocieri lucrurile derulându-se în avantajul tău, în sensul atragerii clientelei, a succesului în plan profesional datorită capacității tale de a negocia, de a face față cu brio competitorilor.  
            Intrarea lui Saturn în zodia Vărsător, în perioada 22 martie – 11 mai, poate declanșa blocaje, limitări, restricții care vizează locul de muncă, relația cu colegii punându-ți la încercare răbdarea, prudența, strategia. Se cere mai mult efort, muncă susținută pentru atingerea obiectivelor profesionale. Este posibil să nu simți că ești apreciat la adevărata valoare sau că nu reușești să termini la timp sarcinile de lucru, îndeosebi dacă ești născut în primul decan al zodiei Fecioară. În perioada de retrogradare a lui Saturn în zodia Vărsător (11 mai – 2 iulie) apar reconfigurări care vizează locul de muncă, relația cu colegii, dorința de a reveni la un loc de muncă vechi sau de a renegocia cu șefii condițiile de muncă, programul de lucru. Te confrunți cu tot felul de nemulțumiri, cu stres, revoltă, frustrări menite să te destabilizeze, din punct de vedere fizic și psihic-emoțional.  
                În primul și al treilea decan al lunii aprilie dar și în primul decan al lunii mai se poate vorbi despre perioade în care ai capacitatea de a-ți valorifica abilitățile și talentele de care dispui pentru a atrage mai multe câștiguri de partea ta. Poate fi vorba despre câștiguri primite dintr-o relație de parteneriat, îndeosebi spre sfârșitul lunii aprilie.
            Odată cu retrogradarea lui Venus în zodia Gemeni, casa a X-a pentru tine, în intervalul 13 mai – 25 iunie, aduce o perioadă de testări, de reevaluare a relației cu șefii, de auto-evaluare a capacităților organizatorice resimțind nevoia de a schimba domeniul de activitate socio-profesional, de a reveni asupra unor proiecte abandonate. Este o perioadă tensionată în care încerci să renegociezi un contract de muncă cu șanse minime de a obține ceea ce îți dorești. Pot reveni în discuție anumite acțiuni derulate în trecut și care au provocat pierderi de bani astfel că ești nevoit să plătești daune, amenzi, să fii sancționat.
            În a doua pare a lunii iunie este posibil să ajungi la concluzia că ai ales un drum greșit și ești forțat de împrejurări să revii la un loc de muncă de unde ai plecat de curând. Te confrunți cu tot felul de neplăceri în carieră  fiind nevoit să renunți la un proiect profesional, acțiuni care te-ar putea destabiliza și în planul sănătății.
            În a doua parte a lunii mai dar și în lunile august, septembrie și iunie te confrunți cu tot felul de tergiversări, răsturnări de situație care vizează relația cu colectivul de muncă, cu subalternii ceea ce va amplifica și mai mult dorința de a schimba locul de muncă sau de a porni o afacere pe cont propriu. Ești îndemnat să îți reformulezi felul în care privești relația cu colegii de muncă, modul în care te concentrezi pe îndeplinirea obligațiilor de serviciu. Este o reformare a obiceiurilor zilnice, a sarcinilor de lucru, a modului în care te preocupi de perfecționarea ta profesională.
            Prezenţa lui Marte în semnul Berbec, casa a VIII-a (resursele comune, creditele, taxele și impozitele, dar și moștenirile, finanțările și fondurile nerambursabile) poate face ca veniturile tale să crească prin intermediul celorlalți, fie că este vorba despre o moștenire, cedarea de bunuri, plăți compensatorii, donații sau o pensie. Vei dori să câștigi mai mult și vei face tot posibilul să intri în posesia unor bani fiind capabil să îți concentrezi energia în atingerea acestui scop. În perioada de retrogradare a lui Marte în zodia Berbec este bine să eviți să apelezi la obținerea de credite, refinanțare, la fonduri sau ajutorul financiar venit prin intermediul altora întrucât ești predispus la pierderi de bani. Nu este exclus să intri în posesia unei moșteniri sau să fie reevaluat un partaj, să fie reluat un proces care se va dovedi în favoarea ta. Poți să ajungi la confruntări cu cu asociat, partener, pe tema banilor, a bunurilor deținute în comun și tu să fii nevoit să îi înapoiezi banii care i se cuvin. Tot atunci este posibil să apară pierderi financiare ale partenerului de viață. Îți dai seama că nu te poți baza pe sprijinul financiar venit din partea unui asociat, poți fi înșelat în cadrul unei relații de afacere. Nu este o perioadă bună pentru a lua decizii importante legate de finațe, o moștenire, un partaj, taxe și impozite întrucât ești predispus la pierderi, furt, trădare. În schimb, este benefică refinanțarea unui credit.
            Intrarea lui Jupiter în semnul Vărsător, casa a VI-a pentru tine, (alături de Saturn), din data de 19 decembrie, îți aduce noi posibilități de relansare profesională, șansa de a pune bazele unei colaborări sau de a găsi un loc de muncă mult mai avantajos pentru tine. Sunt avantajați cei care se înarmează cu răbdare, încredere, muncesc cu conștiinciozitate, adoptând o atitudine corectă față de muncă. Se poate vorbi despre șansa de a activa într-un domeniu în care se cere perseverență, tenacitate, multă migală și dedicare. Jupiter face ca efortul depus în sensul împlinirii unui țel profesional să nu ți se mai pară atât de greu. Poate fi și ocazia de a găsi un loc de muncă departe de casă, eventual în străinătate.
            În perioadele de retrogradare ale lui Mercur: 17 februarie – 10 martie, 18 iunie – 12 iulie, 14 octombrie – 3 noiembrie se recomandă prudență în tot ce ține de semnarea de acte, asocieri, cumpărături, schimburi, aspecte care vizează demararea unor colaborări importante.          Nodurile Lunare tranzitează, din data de 5 mai, axa Gemeni – Săgetător, pentru nativii din zodia Fecioară reprezentând casele X – IV astfel că pot apărea răsturnări de situație care țin de propria casă, un bun imobiliar fiind nevoit să schimbi, să renunți la ceva din trecut, să te desprinzi dintr-un loc, să renovezi, construiești, achiziționezi o nouă locuință. Este un an în care investești bani, timp și energie în tot ce înseamnă casă, familie, copii, relația cu părinții dar și carieră. Poți primi o veste neplăcută (probleme de sănătate cu unul sau ambii părinți). Ai capacitatea de a te pune în valoare, de a reconfigura aspecte care țin de domeniul socio-profesional. 
            În intervalul  28 octombrie – 10 noiembrie este o perioadă care amplifică provocările ce țin de bani, un contract de muncă, există tendința către risipă, cheltuieli nejustificate, cheltuieli neprogramate menite însă să îți dea bugetul peste cap. Sume importante de bani pot fi cheltuite pe vacanțe, petrecerea timpului liber, pentru întreținere personală sau educația copilului. Se recomandă să fii mult mai înțelept, atunci când vine vorba despre cheltuieli adoptând o atitudine rațională și echilibrată, evitând jocurile de noroc sau investițiile financiare păguboase.
            Perioade nefavorabile din punct de vedere financiar: 13 mai – 25 iunie, 10 septembrie – 20 noiembrie.
            Perioade favorabile câștigurilor financiare: ianuarie, februarie, august, decembrie.

3D Character and Success

Sănătate           
          Este un an în care reușești să te preocupi de prorpia sănătate sau măcar încerci să ignori eventualele probleme cu care te confrunți de ceva timp. Astrele îți recomandă să nu exagerezi cu munca dar nici cu alimentația și să încerci să elimini din viața excesele de țigări, cafea și alcool.
        În prima jumătate a lunii ianuarie se observă o stare de revigorare a organismului debordând de încredere, optimism, voie bună. Încerci să găsești un echilibru în tot ce faci. În a doua parte a lunii ianuarie dar și în intervalul 4 – 10 martie este posibil să te confrunți cu afecțiuni mai vechi, ești nevoit să reiei unele analize medicale. Nu este exclus să te confrunți cu insomnii datorate, în mare parte, stresului, a grijilor de la locul d emuncă.
            În lunile aprilie, mai, iunie, îndeosebi în intervalul 11 mai – 2 iulie, se accentuează stările de epuizare nervoasă, probleme care țin de articulații, oase, piele, probleme stomatologice. Se impune adoptarea unui stil de viață sănătos, o dietă corespunzătoare, practicarea exercițiilor fizice, renunțarea la obicceiuri vechi și rele: fumatul, sedentarismul, consumul unor alimente, băuturi care pot amplifica problemele de sănătate. Marte retrograd în casa a VIII-a (10 septembrie – 14 noeimbrie)  predispune la risipă de energie, accidente, răniri, operații, infecții, stări febrile, probleme oculare, nevralgii, migrene, probleme de natură stomatologică.  
            În lunile august și septembrie stresul, confruntarea cu tot felul de răsturnări de situație în plan personal, relațional, profesional, suportarea unor traume, un mediu ostil, conflictual pot constitui suficienți factori pentru declanșarea unor afecțiuni organice sau pentru recidivarea unor probleme mai vechi de sănătate. Va trebui să îți tratezi eventualele probleme de sănătate cu mai multă responsabilitate.
            În ultima lună a acestui an se pare că ești mult mai dispus să renunți la un anumit regim alimentar, un eventual tratament medicamentos, un anumit program de lucru, care nu îți mai priește. 
            În acest context, se pare că vorbim despre un an în care nu ești într-o formă fizică tocmai bună. Munca excesivă, problemele de natură sentimentală, emoțională, te vor solicita la maxim, din punct de vedere fizic, emoțional și mental.